Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ksanka wrote:Kofeinka ale maluch duży! Czym ty go karmisz?
Dziękuję Muminko.
No właśnie najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że Mała chyba ze mnie wyciąga co najlepsze, bo ja przez miesiąc nic nie przytyłam, a ona masy nabrała
Nie ma się co dziwić, że mam anemię... -
Czarodziejka87 wrote:Ja też mam ciuszki z next baby i po praniu są w super stanie:)
A mam też trochę takich z next po synkach kumpeli po wielokrotnym praniu i jakość jest naprawdę dobra:)
Pralam taki komplecik http://pl.nextdirect.com/pl/x572788s3 i naprawdę widać pełno małych kudelekmam jeszcze szpioszki, body i komplecik tuniczka plus legginsy to zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:58
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualnykofeinka wrote:Witajcie dziewczyny.
Ja dziś jestem po wizycie.
Mała waży 2420g i pan doktor powiedział, że jak takie tempo będzie miała, to do dnia porodu będzie 4 kg albo ciut więcej....
Gigant się szykuje (po tatusiu).
W poniedziałek idę na oddział... badania będzie mi robiła i obserwował przez kilka dni... Anemia strasznaobrzęki okropne nawet rano.
No piękna wagaPobyt w szpitalu też ma swoje plusy, przynajmniej porobią wszystkie badania za darmo i będziesz mogła posłuchać codziennie serduszka małej
-
A.Kasia wrote:No piękna waga
Pobyt w szpitalu też ma swoje plusy, przynajmniej porobią wszystkie badania za darmo i będziesz mogła posłuchać codziennie serduszka małej
Dokładnie, dlatego jakoś się nie stresuję tym.
Wiem, że będę pod dobrą opieką.
A lekarz się śmieje, że będę miała czas oswoić się na oddziale, no i USG i KTG będę miała robioneA.Kasia, muminka83, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
Mi jakoś przeszły te bóle miesiączkowe hmm.. tak liczyłam i w tym czasie jak mnie bolało to miałabym miesiączkę, gdybym oczywiście nie była w ciąży, miałam zawsze regularne cykle, więc łatwo było przeliczyć i faktycznie po ok sześciu dniach, bo tyle mnie zawsze bolał (3 dni przed i pierwsze 3 dni okresu ) ból minął
Tak więc u mnie się nic nie dzieje, cisza i spokój aż dziwne. Z jednej strony może to cisza przed burzą heheedyś lubi tę wiadomość
jusiakp
-
Ją już w domku
lekarz stwierdził że ból odczuwam taki dlatego że mała jest już niziutko i dlatego tak boli
co do ktg stwierdził że tamto było bez zarzutu i nie wie o co mogło chodzić tamtemu lekarzowi... Zrobili oczywiście jeszcze raz ktg i wszystko w porzadku, dziecko moje nie ruszali się długo i położone kazaly mi pić zwykłą wodą przy ktg i faktycznie po chwili się tak roztanczyla jak nigdy
Podobno bóle w podbrzuszu naa tym etapie są normalne bo wszystko już napiera.
Madlene.:), A.Kasia, edyś, arien, muminka83, d'nusia, Kate84, Renka88, domiii, Hannia123, Mania1718, Mietka 30:), Est, Izoleccc, anitka19953, Falon, M+M+?, krówka_muffka, Karka, Lilou1984, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeresa1992 - bardzo się cieszę, że wszystko ok
To teraz i Ty będziesz spać spokojniej i my nie będziemy się martwić
Mam ambitny plan wypeelingować ciało, ogolić nogi i umyć włosy a więc spadamJakbym się już dzisiaj nie odezwała to znaczy, że mąż mnie zamordował za użycie do peelingu jego drogiej szwedzkiej kawy mielonej ale niestety mam braki w kosmetykach a trzeba sobie jakoś radzić
Teresa1992, ksanka, muminka83, d'nusia, Kate84, domiii, RudyTygrysek, anitka19953, Falon, Tova33, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Basiu jakiś czas temu pytałaś o ćwiczenia przed porodem. Świeżo po zajęciach w SR mogę Ci podpowiedzieć, że są to wszelkiego rodzaju ćwiczenia rozciągające wewnętrzną część ud, mięśnia biodrowo-lędźwiowego a więc i krocza, np. sumo squats, leżąc na boku przyciągamy kolano do siebie, http://bieganie.pl/img/FREDZIO/zdrowie/rozciaganie_2_280.jpg itp.
Także rozciąganie kręgosłupa, np. koci grzbiet.baassiia lubi tę wiadomość
-
Jacqueline ja wierzę, że wszystko będzie dobrze. Przerasta a to, że trochę % poniżej normy to może nic nie znaczyć :-* pamiętaj, że my tu wszystkie mocno kciuki trzymamy!
Martka dobrze, że cały czas monitorują i kontrolują też myślę, że najważniejsze że przepływy są dobre, bo wtedy dziecko dostaje to czego mu trzeba. Trzymam kciuki żeby jednak jeszcze trochę w dwupaku nawet w szpitalu wytrzymać :-*
Madzik super że zastoju nie ma, możesz teraz odetchnąć! Wow jaka waga! No gratuluję
Kofeinka faktycznie kolejne duże dziecko nam tu się szykuje, ale cieszę się, że wszystko z Małą jest dobrze. Myślę że to dobra decyzja z położeniem Cie do szpitala, może badania wszystkie niejasności rozwiążą
Teresa no to bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrzeteraz możesz być spokojna i odetchnąć
Jestem jestem, na ip nie pojechałam ale za to do fryzjera, po 2x nospa przeszły tzn nie są aż tak mocne bóle i po większym odpoczynku,jutro idę do dermatologa pokazać tą wysypke i później mam dać znać ginowiz okazji, że wyszłam do fryzjera i chwilowo czuję się piękna to weszłam do galerii załatwić sprawy w Orange, odebrać wyniki i tak mi zleciało. W piątek mam gina więc myślę że wytrzymam no chyba że bóle znowu się nasilą. Dziękuję za troskę :-*
-
Cześć wszystkim
I ja zaliczyłam dziś kolejną ciążową wizytę
Milena waży niecałe 2.7 kg, zapowiada się zgrabniutka dziewczynkaoj marzy mi się taka kruszynka max 3,3 kg i 54 cm.
Rozwarcia brak, łożysko nie ma sladów starzenia czy coś takiego.
Nic nie zapowiada porodu przed terminem, więc stwierdziłam że spokojnie moge jeszcze odwlec pakowanie torby w czasie...
Za to Milena na usg wyglądała jak mały kosmita ze skwaszoną miną.. Taka jakaś nie uśmiechnięta była.
Jejku dziewczyny jak ten czas lecinie obejrzymy sie a każda będzie miała przy sobie swojego malucha
Ja już nie moge sie doczekać chwili gdy zobacze Malutką
Co do teściowych to moja kompletnie nie zainteresowana wnuczką, może dlatego że to jej 12 wnuk będzie a i 13 też już w drodze. Wątpie by odwiedzała nas często, szaleć z prezentami dla małej też pewnie nie będzie, a i pomocy w opiece nie będę u niej miała bo kobietka ma już swoje lata. Bałabym sie jej zostawić dziecko pod opieką.
Za to moja mama, mimo iż ma tylko 4 wnuków, to jednak swoją ulubienice już ma i to sie pewnie nie zmieni. Niby twierdzi ze po porodzie to ona będzie gotować bo ja czasu moge nie mieć(mieszkamy razem bo ona jest sama, ale lada moment będę mieć swoje oddzielne piętro<3), więc na pomoc sie nastawia ale czuje że nie raz będzie mi to wypomniane więc mam nadzieje że uda mi sie samej gotować.
Pamiętacie że jakiś czas temu wspominałam że mam siostre która jest mega złośliwa i jak Milena sie urodzi to pewnie co drugi dzień będzie u nas ze swoją rozbieganą i rozkrzyczaną latoroślą? Zasugerowałam mamie żevy uświadomiła siostrze żeby darowała sobie wizyty przez pierwsze 2 tyg, bo to sezon przeziębień i wgl. Ojej.. Jaka obraza.. Bo przecież ona przyjeżdza do nich więc do mnie wchodzić nie będzie, więc co mi to przeszkadza. Co z tego że zarazki sie roznoszą w domu.. I tak, to jej córka jest ulubienicą mojej mamy.Renka88, Hannia123, A.Kasia, Mietka 30:), Czarodziejka87, edyś, d'nusia, Magda lena, Falon, Kate84, Karka, Madzialena90, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Dziewczyny czy są jakieś badania krwi co mogą potwierdzić lub wykluczyć zatrucie to od razu jutro rano naciągnę tą dermatolog?
pewnie masz to co żona mojego kuzyna jej tez wyszlo na poczatku 9mc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:12
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Madlen Madziu
Po kapieli i nospie bol w dole troche ustal wiec zdecydowalismy ze nie pojedziemy jeszcze na szpital. Skorcze mam nadal nieregularne ale mocne. Dopakowalam torbe a maz zatankowal auto i zaopatrzyl sie w drobne na parking wrazie "W"
Tereska pisalas ze lekarz powiedzial ze takie bole sa normalne na tym etapienie wiem jak wytrzymam do konca majac na glowie tyle obowiazkow. Natura niezle nas zaprogramowala skoro nie pamietam zebym tak sie meczyla w poprzednich ciazach. Z drugiej strony polozna wspominala cos ze przy trzeciej ciazy moge czuc sie gorzej bo macica juz swoje przeszla..
To se ponarzekalam
Madlene.:), Madzialena90 lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualny