X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 a Ty nie miałaś czasem leżeć z dupka? :P

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa możesz spokojnie brać.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 ja też czytałam,że białko w moczu oznacza zatrucie więc może badanie ogólne moczu?
    To dobrze,że bóle przeszły i wizyta u fryzjera udana;)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!:)

Mania oby te bóle przeszły,trzymaj się:*

Mania1718 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • polin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jeśli szukacie malutkich wieszaków to w Kaufland mają 6szt za 3,99 zł.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki ;)

Cały dzień mnie głowa boli. Chyba od zatok bo promieniuje na oczy i skronie ból. Ledwo żyje. Za chwilę chyba wykąpie się i położę spać...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ok dzięki ;)

Cały dzień mnie głowa boli. Chyba od zatok bo promieniuje na oczy i skronie ból. Ledwo żyje. Za chwilę chyba wykąpie się i położę spać...

W karcie ciąży mam wpisane paracetamol 3x500mg bezpieczna dawka. Migreny miałam w pierwszym trymestrze :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Madlen Madziu <3
    Po kapieli i nospie bol w dole troche ustal wiec zdecydowalismy ze nie pojedziemy jeszcze na szpital. Skorcze mam nadal nieregularne ale mocne. Dopakowalam torbe a maz zatankowal auto i zaopatrzyl sie w drobne na parking wrazie "W"
    Tereska pisalas ze lekarz powiedzial ze takie bole sa normalne na tym etapie :/ nie wiem jak wytrzymam do konca majac na glowie tyle obowiazkow. Natura niezle nas zaprogramowala skoro nie pamietam zebym tak sie meczyla w poprzednich ciazach. Z drugiej strony polozna wspominala cos ze przy trzeciej ciazy moge czuc sie gorzej bo macica juz swoje przeszla..
    To se ponarzekalam ;)

Kochana, żebyś nie czuła się osamotniona ja dzisiaj od 15 walczę z silnym bólem miesiączkowym i krzyżowym promieniującym do pośladków, a od 17:30 ze skurczami :( raz sa regularne - kilka pod rząd co 4 minuty, potem chwila przerwy i znowu cos tam się dzieje... wkurzające to jest, bo męczy człowieka, a człowiek nie wie czy to do czegoś zmierza czy dupa... ponarzekałam se i ja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:59

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lutowki Marcowecowe :-).

Jej w tym wszystkim nie zauważyłam że mamy ona gronie kolejnego maluszka. Gratuluję Kochana dużo zdrówka :-*.

My jednak jesteśmy w szpitalu. Przyjechałam wczoraj późnym wieczorem. Swędzenie było tak uporczywe ze czułam jakby mi ktoś skórę czymś oblał. W dodatku bardzo bolało mnie podbrzusze. Zostałam na oddziale. Rano pobrali mi badania i widzę na karcie ze sa dużo wyższe niż wczoraj te które robiłam. Jutro może dowiem się czegoś więcej bo generalnie dziś G wiem. Miałam kilka podejść do ktg i dooopa dzieci się buntuja, kopia i nie chcą się ładnie położyć żeby wynik się zapisał. Usg nie miałam bo lekarz rzekomo nie miał czasu (widziałam po zachowaniu ze jest wkur... ze mu 300zł przeszło koło nosa bo mnie dziś olal.. gbur taki). Szpital jest w ogóle cały zamknięty, nie ma odwiedzin - przez to się splakalam ale dam radę sa telefony :-). Zresztą mój M. Jest tak chory że dzis mi tylko zakupy na IP przywiózł i pojechał także nawet nie rozmawialiśmy że sobą. Więc w domu też spalby w 2pokoju niż ja i byśmy mieli ograniczony kontakt bo z dnia na dzień coraz gorzej mi jest.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Marcóweczki jak tak czytam o Waszych bólach jak na okres, skurczach itp... to obawiam się, że przy moim zupełnie niczym, spanikuję przy pierwszym byle skurczyku i polecę do szpitala ;) Fakt faktem brzuszek troszkę się stawia, ale zupełnie mi to nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu - tzn nie odczuwam bólu żadnego.

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja miałam podwyższone ciśnienie i białko w moczu ale wykluczyli zatrucie bo robi się tzw badania zatruciowe mocznik, kreatynine, kwas moczowy i coś tam jeszcze ale nie pamiętam.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Kochane Marcóweczki jak tak czytam o Waszych bólach jak na okres, skurczach itp... to obawiam się, że przy moim zupełnie niczym, spanikuję przy pierwszym byle skurczyku i polecę do szpitala ;) Fakt faktem brzuszek troszkę się stawia, ale zupełnie mi to nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu - tzn nie odczuwam bólu żadnego.
    Hihi, mam te same obawy :) Nic mnie nie boli i nie bolało, żadnych dziwnych dolegliwości i boję się, że jak coś nagle się zacznie, to spanikuję, a od progu szpitala będę błagać o cesarkę :/ Niestety jestem bardzo wrażliwa na ból i boję się tej paniki. Zawsze jak jakiś niecodzienny ból mnie złapie, to boję się że umieram ;)

Tunia.a, domiii, Vincent lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Ok dzięki ;)

Mnie ginekolog przy bólu kosci ogonowej pozwolił na 1gram paracetamolu co 6godzin.Zwykle jedna tabletka ma 0,5grama.Ja akurat tyle nie potrzebowałam bo po połowce przechodziło.Ale na spokojnie teraz juz dzidzi raczej nie zaszkodzisz.

Poprosze o kciuki -jutro rano wizytuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:22

edyś, ksanka, krówka_muffka, Martita88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - trzymaj się kochana! Mam nadzieję, że lekarze wprowadzą odpowiednią terapię i wyniki się poprawią. W którym szpitalu leżysz?

Kasia24 lubi tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PSK4 jestem. Ale bardzo złe mnie tu potraktowali od samej IP i później jak sie dowiedziałam o braku odwiedzin w całym szpitalu to płakałam.

A z leczeniem dostaje cały kieliszek proszków różnych.

A właśnie 2miesiące temu miałam celestone i dziś rano znowu dostałam i jutro dostanę znowu. Pani ordynator zdecydowała ze podajemy Nowa dawkę bo tamto było dawno i ona w razie pogorszenia wyników chce mieć pewność ze plucka będą samodzielne :-).

Pewnie mnie do rozwiązania będą trzymać. Chociaż chciałabym niedługo wyjsc. Ale jestem dzielna i cierpliwa chociaż boję sie bardzo i wszystko mnie przeraża.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - przesyłam moc wsparcia. :*

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    W PSK4 jestem. Ale bardzo złe mnie tu potraktowali od samej IP i później jak sie dowiedziałam o braku odwiedzin w całym szpitalu to płakałam.

A z leczeniem dostaje cały kieliszek proszków różnych.

A właśnie 2miesiące temu miałam celestone i dziś rano znowu dostałam i jutro dostanę znowu. Pani ordynator zdecydowała ze podajemy Nowa dawkę bo tamto było dawno i ona w razie pogorszenia wyników chce mieć pewność ze plucka będą samodzielne :-).

Pewnie mnie do rozwiązania będą trzymać. Chociaż chciałabym niedługo wyjsc. Ale jestem dzielna i cierpliwa chociaż boję sie bardzo i wszystko mnie przeraża.

Na Jaczewskiego to zawsze jakieś problemy robią. Moja koleżanka tam leżała z podejrzeniem cholestazy a na końcu się okazało ze jednak nie ma.

Masz zamiar rodzić w tym szpitalu, ze tam pojechałaś? :-)

3mam kciuki za waszą trójkę ;*

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane marcóweczki.

Nie mialam możliwości zaglądania bo jestem odłączona( mamy remont) od netu, mąż na chwile jak robotnicy pójdą to właczy. Remont na całego ale szybko im idzie więc do przyszłego poniedziałku skończy się. Niestety cena jaką zaśpiewali zbiła mnie z nóg... trudno... mąż sam nie da rady, a i nie ma takiego sprzętu. Prawdziwa demolka :)

Ogromnie gratuluję marcowym a właściwie lutowym mamusiom. Cieszę się, ze dzieciaczki zdrowe i mamy szczęsliwe. Życzę dzieciaczkom i ich mamusiom dużo zdrówka i szczęscia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:56

edyś, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam lekarza prowadzącego dlatego się zdecydowałam na ten szpital właśnie. Z tym ze ważny też był dla mnie oddziaal neonatologii bo to jednak bliźniaki i wolałam trzymam rękę na pulsie :-)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 24, trzymam kciuki za zdrówko. Nie daj się tam, choć wiem że łatwo mi pisać.
    Pamiętaj, Twoje zdrowie i dzieciaczków najważniejsze!!! Myśl o nich, a ja przesyłam dla Was dużo, dużo pozytywnej energii.
    Moja pierwsza myśl, może rozważ zmianę szpitala na bardziej ludzki, nie wiem, ale z tego co pisała A. Kasia w waszej miejscowości jest lepszy szpital.

Jeśli stwierdzą cholestazę, dacie radę jak już jesteś w szpitalu, moj starszak wygrzebał się- choć był wczesniakiem z 29 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 21:49

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej. Z naszym gałkankiem kochanym wszystko ok. Waży już 2550 gram czyli kawał chłopa jak to doktor określił na 34 tydzień.
    Mialam pobierany wymaz gbs- malemu coś się nie spodobało, ja też bylam dość spięta a doktor starał się szybko i delikatnie działać I w chwili gdy się przenioslam na kozetkę na usg brzuch zrobił mi się w kształcie stożka :) śmieszny widok- młody ułożył sie poprzecznie:)
    Dowiedzialam się, ze zzo w tym szpitalu gdzie sie wybieram, jest w fazie eksperymentalnej, czyli o podaniu decyduje tylko ordynator. Co ja rozumiem, ze pewnie swoje pacjentki traktuje inaczej. Moze się myle? nie wiem.

d'nusia, edyś, A.Kasia, Czarodziejka87, Madzialena90, Kaarolina, Hannia123 lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ