X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    A pralas moze ten kocyk? Bo mi zostaly do wyprania tylko one i czekam az ten dotrze. Ale ogólnie powiem, ze nie wszystkie rzeczy po praniu sa fajne... A kocyki minky sa takie mięciutkie, ze byloby ich bardzo szkoda :/
    Ja też zamawialam od Makaszki, kupiłam kocyk z poduszką i rożek z minky, i w sumie nie zamierzam ich prać.. Szkoda mi, żeby się zniszczyly jeszcze przed pierwszym użyciem. Do rożka i tak będę dawać pieluche pod główkę.

A np pralam ciuszki z nexta, które sa droższe niż z h&m a się zmechacily :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 16:31

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Ktoś zamawiał va allegro u makaszkaHandMade lub na stronie poscieledladzieci.pl?

Ja na pościele dla dzieci :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Ja też zamawialam od Makaszki, kupiłam kocyk z poduszką i rożek z minky, i w sumie nie zamierzam ich prać.. Szkoda mi, żeby się zniszczyly jeszcze przed pierwszym użyciem. Do rożka i tak będę dawać pieluche pod główkę.

A np pralam ciuszki z nexta, które sa droższe niż z h&m a się zmechacily :/
    Ja pozamawiałam masę ciuchów z Nexta, bo mi się właśnie najładniej piorą, no i jakość bawełny bez porównania z tym co można kupić na miejscu. Wczoraj kolejne zamówienie z nexta poszło ;) Ale teraz już zamawiam na 68 :)

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Nie wiem czy ten temat już był - kupowałyście biustonosze do karmienia? Ja chciałam kupić jeden jakiś zwykły przed porodem do szpitala, a potem już po, bo to i obwód może się zmienić, i miseczka. Mierzyłam nawet jakieś w H&M, ale kroje jakieś takie "spłaszczające". Teraz jestem bardziej unieruchomiona i zastanawiam się nad zakupem na Allegro - myślicie, że to dobry pomysł? Kupowałyście tak? Nigdy nie kupowałam bielizny przez Internet...

był ten temat całkiem niedawno :)
    dużo z nas kupiło np. taki

http://allegro.pl/stanik-otwierany-do-karmienia-ma-fiszbine-80-85c-i5708023222.html

ja również bardzo go polecam! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

http://allegro.pl/stanik-otwierany-do-karmienia-ma-fiszbine-80-85c-i5708023222.html

Ja też zamawiałam ten stanik. Tylko mnie jednak w miejscu fiszbiny boli, ale wszystkie staniki mi tam przeszkadzają, nawet taki bez fiszbin co kupiłam. Myślę, że jak po porodzie brzuszek trochę spadnie, to i boleć tam przestanie, bo póki co mam tam takie jakieś wrażliwe to miejsce.

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Któraś ostatnio pytała o muszle. Na tym filmiku kobieta sobie zakłada więc proszę https://www.youtube.com/watch?v=btvG-NhGLbE

ja pytałam - dziękuję :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i rzeczywiście obwòd trochę zawyżony. Ja zamówiłam najpierw 80C, ale kolejny wzięłam już 75C. Dla porównania, przed ciążą miałam 70D.

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam kocyk od Makaszki i nic sie z nim nie stało, dalej jest milutki :) nie pamietam tylko w ilu stopniach ale pewnie tak jak na metce

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Koleżanki...
    Edyś mnie wywołała w pamiętniku więc się melduję, że u mnie wszystko ok.
    No oprócz tego, że to już 36tc i "okej" to nie tak całkiem ok, ale to zresztą Wy same znacie.
    Ciśnienie u mnie koszmarne, bo coraz częściej przekracza mi 140 i trochę się martwię. Lekarz każe obserwować, ale na razie nic z tym nie robi, bo wg USG wszystko jest super. Ja póki co też nie odczuwam jakoś zbliżającego się porodu. Przynajmniej fizycznie.
    Umówiona jestem z ginem na szpital 2 tyg przed TP z powodu mojej epilepsji, nie wiem czy wspominałam, że choruję przewlekle... Czyli zostały mi jeszcze 3 tyg wolności w warunkach domowych. W tym czasie załatwiam mnóstwo spraw, które w kolejce ustawiają się do mnie. Wprawdzie dla Michałka już wszystko mam, ale pozostają inne bardziej urzędowe sprawy. Pomagam też Teściowej, bo się bidulka pochorowała. No i planuję skok do fryzjera i kosmetyczki przed godziną 0 co by się Synek starej matki nie wystraszył. No a ze starszą córką to zawsze jest coś do robienia - nie ma lekko. Także mało odpoczywam a potem marudzę, bo tu mnie boli.. i tam... i tam... Ale ... Może dzięki temu szybciej urodzę.
    Poczytuję Was czasami lecz nie sposób nadrobić wszystko. Pozdrawiam Was wszystkie i dziękuję za zainteresowanie.
    Gratuluję już rozpakowanym. O rany dopiero była tylko Est, teraz już kolejne Mamusie... Musze trochę zawrócić poczytać...
    436227peh2tec0ns.gif

RudyTygrysek, Martita88, domiii, ksanka, d'nusia, muminka83, Falon, A.Kasia, edyś, Hannia123, Kate84, Mietka 30:), Karmelek211, Karka lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kocyk z Makaszki i prałam go w 40 stopniach i nic mu się stało.

http://www.kolorowodosnu.pl/kocyki-minky/kocyk-maluszka-2/kocyki-ocieplane/product/view/26/49.html

Ciuszki z nexta też mam i po praniu też są w stanie idealnym... mam te z nowej kolekcji:
    http://be.nextdirect.com/en/g65182s10#125721

http://be.nextdirect.com/en/g55306s2#372965

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ciuszki z next baby i po praniu są w super stanie:)
    A mam też trochę takich z next po synkach kumpeli po wielokrotnym praniu i jakość jest naprawdę dobra:)

Filip 28.03.2016 <3
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewczyny czuje się jakbym miała rodzić ;P brzuch się napina , twardnieje , mam wrażenie ze mała jest bardzo nisko , nie panikuje bo jakotako skurczy brak, albo nie umiem ich odroznic od twardnienia brzucha? w kazdym badz razie
    jade teraz do kina z moim Ł na Pitbull , to nasz taki ostatni wypad ;)
    coś czuję że jestem na dniach ;P

arien, RudyTygrysek, muminka83, Kate84, Madzialena90 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

ja też się skusiłam na dwa takie staniki i właśnie wczoraj przyszły.
    ja niestety jestem odrobinę zawiedziona, bo dałam się nabrać sprzedającemu, który pokazuje zdjęcia nieadekwatne do opisu. spodziewałam się, że dostanę staniki jak na zdjęciach, a przyszły zwykłe miękkie, bawełniane z fiszbinami i wykończone koronką.
    moim zdaniem bez szału no, ale cena w sumie też niewysoka więc może warto się przekonać na własnej skórze :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marcoweczki

Jestem troche odcieta id inrernetu, staram sie nadrobić co nieco telefonem ale ciezko idzie i nam troche zaległości...

A tu kolejne mamusie rozpakowane
    Gratuluje Roletce ♡ ♡, MeAmerie

Jacqueline czuje se bedzie wszystko dobrze :* przyrosty bety to czasem sprawa bardzo indywidualna

Teresa1992 dobrze ze pojechalas. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze.

Martka89 o Was tez czesto myślę. Mam nadzieje ze jeszcze chwilke wytrzymacie...Trzymaj sie &&&!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:54

d'nusia, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Izoleccc, muminka83, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    Mania co tam??? umilkłaś rodzisz już ;D

Madziu dziękuję że pytasz :) Dzisiaj od rana kiepsko się czuję. Od 13-stej mam skórcze dość bolesne ale nie regularne. Strasznie boli mnie w dole brzucha. Czekam na rozwój wydarzeń i jak ból nie ustąpi w najbliższych godzinach to jadę na szpital.
    Wskoczę do wanny może przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 17:50

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perła ziemi wrote:
    ja też się skusiłam na dwa takie staniki i właśnie wczoraj przyszły.
    ja niestety jestem odrobinę zawiedziona, bo dałam się nabrać sprzedającemu, który pokazuje zdjęcia nieadekwatne do opisu. spodziewałam się, że dostanę staniki jak na zdjęciach, a przyszły zwykłe miękkie, bawełniane z fiszbinami i wykończone koronką.
    moim zdaniem bez szału no, ale cena w sumie też niewysoka więc może warto się przekonać na własnej skórze :)

Ja wychodzę z założenia, ze to sa tylko "szmatki" na start :)
    Jak urodzę i laktacja się unormuje to kupie sobie droższy lepszy sexy w sklepie po przymierzeniu :)

perła ziemi, Madzialena90 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Oj dzieje się tu u nas.
    Martka trzymaj się dzielnie, będzie dobrze masz fajnych specjalistów wokół. I tyle ciepłych myśli od nas ze musi być dobrze.
    Jacqueline bardzo mocno kibicuje tobie i twojej fasolce.

Ciśnieniowe mamy życzę uspokojenia

Fajnie ze kolejne dziewczyny się odzywają;)

Do mnie dziś przyjechało lozeczko,jako jedyne zostało się z okradzionego samochodu kuriera! Bo mu iles paczek ukradli jak inne doreczal.
    Lozeczko maz planuje poskladac w sobotę jak przyjedziedzie mój ojciec. Czasem to mam wrażenie ze mój maz jest bardziej synem mojego ojca niż jego zięciem i obcym człowiekiem.

Zamowilismy również materacyk do lozeczka jest to hilding baby safe - spodobał nam się pod każdym względem a to ze mała będzie tam spędzała dużo czasu dodatkowo zmotywowalo nas do kupienia go ;)

Dostałam tez odpowiedz na reklamacje i wszystko jest po mojej myśli.

No i niech mi ktoś powie ze energia się nie zmieniła wraz z nowym chińskim rokiem?

Jeszcze w niedziele wszystko było szare a teraz....widać odmianę.

Jutro zdejmuje pessar i czuje się z tym i strasznie i dobrze,
    Obawy porodowe coraz częściej mnie dopadaja ale co zrobić.
    A tak na prawdę to strach mnie ogarnia na cesarke bo to ingerencja a z drugiej strony pierwsze dziecko w wieku 40 lat czego się spodziewać po organizmie.

I tak sobie leże gadam z Zosia slucham polskich przebojów i jest dobrze.

Muminko mam nadzieje ze się nie pogniewasz, ale jak sobie slucham różnych polskich kawałków to jedna piosenka przywołuje mi twoje piękne uśmiechniętej zdjęcia, pełne ciepła wewnętrznego.
    Jest to staroc zespołu big day - w dzień gorącego lata. Nie wiem czemu zawsze jak leci widzę twój uśmiech przed oczyma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:04

d'nusia, Czarodziejka87, domiii, muminka83, Falon, Madlene.:), Lilou1984, edyś, Madzialena90, Tova33, Kaarolina lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Ja dziś jestem po wizycie.
    Mała waży 2420g i pan doktor powiedział, że jak takie tempo będzie miała, to do dnia porodu będzie 4 kg albo ciut więcej....
    Gigant się szykuje (po tatusiu).
    W poniedziałek idę na oddział... badania będzie mi robiła i obserwował przez kilka dni... Anemia straszna :/ obrzęki okropne nawet rano.

krówka_muffka, d'nusia, A.Kasia, She86, edyś, Hannia123, Kate84, Madzialena90, Renka88, Mietka 30:), Falon, Karka lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksankanie jestem zła. Miłe porównanie :-] ♡♡♡♡♡

ksanka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka ale maluch duży! Czym ty go karmisz?

Dziękuję Muminko.

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1849 1850 1851 1852 1853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ