Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja się powoli pakuję i dostaję totalnego szału z tym!!!
Najgorsze te wszystkie podkłady, podpaski, ręczniki papierowe, papier toaletowy, pampersy to zajmuje strasznie dużo miejsca mimo, że waży niewiele.
Mam wszystko co dla mnie niezbędne w walizce kabinówce.
I dodatkowo narazie w wielkim worku mam te wszystkie higieniczne pierdoły o których pisałam, a teraz jeszcze trzeba ogarnąć rzeczy dla dzidziusia.
O! Nie! Zdecydowanie lepiej mi szło pakowanie na wczasy... Potrafiłam się spakować do walizeczki podręcznej na pełne dwa tygodnie urlopu.
A tu zaledwie 3, 5 dni i taka jazda.
-
jusiakp wrote:skowroneczko nie martwie się, po prostu pytam czy któras tez tak ma
wlasnie czytam fora rozne i niektore rodza szybko przy takim rozwarciu a inne chodza nawet trzy tyg z 2 cm rozwarciem wiec nie ma reguly
Sama widzisz ze nikt Ci niczego nie zagwarantuje. Przy pierwszym porodzie pojechalam na izbe ze skurczami i dwucentymetrowym rozwarciem i nie bardzo chcialo postepowac wiec Ty tez mozesz jeszcze pochodzic. Do 10 jeszcze troche:-) Grunt, ze sie cos rusza to potem moze bedzie latwiej i szybciej. -
domiii wrote:Na Żelaznej? Ale jak to na izbie? Nie zdążyli wziąć jej na porodówkę?
Na żelaznejnie wiem dokładnie jak było ale w gabinecie gdz7e się przebiera w rzeczy "szpitalne" pani już wyszła a raczej wyjechała z dzieckiem. Mina taty bezcenna..
Marlena, Czarodziejka87, niecierpliwaa, Madlene.:), domiii, Magda lena, Karka, edyś, Lilou1984, She86, Kajola, Kate84, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
dzisiaj dzień owocny w wizyty. gratuluje dobrych wieści!
to ja też się dołączę. co prawda jeszcze nie rodzę(33 tydz +1)
ale jestem coraz bardziej przerażona bo mała szybko nabiera wagi i chyba wcale nie zamierza zwalniać.
w Każdym razie cieszę się, że wszystko ok i miło było zobaczyć Skarba:)
M+M My też mieliśmy o tym masażu na SR. można od początku masować tylko trzeba uważać na kikut pępowiny czyli z brzuszkiem ostrożnie, zwracała uwagę, żeby na początku nie masować nóżek (oszczędzamy przez pierwsze 3 mc bioderka, dopiero jak ortopeda stwierdzi że wszystko ok się rozwija, możemy masować nóżki)
Arien życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa. kładź się jak najszybciej, bo z łożyskiem nie ma żartów i dobrze jak będziecie pod stałą kontrolą. buziaki
Ja obstawiam że któraś marcówka się rozpakuje w sobotę najbliższą, ale która nie mam pojęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:54
Madzialena90, domiii, Falon, A.Kasia, Madlene.:), Magda lena, Kasia24, Mania1718, Karka, edyś, Izoleccc, Kate84, d'nusia, Renka88, She86, Kajola, Est, M+M+?, foxica, Mietka 30:), krówka_muffka, Czarodziejka87, Karolina@, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Kasmira wrote:Hej dziewczyny.
Jutro mam pierwsze ktg. Jak to wygląda? Musze na coś zwracać szczególną uwage?
Miłego wieczorku
Kasmira leżysz pół godzinki i w tym czasie badają tętno malucha i zapis skurczowy macicy. Przed samym badaniem dobrze jest zjeść lub wypić coś słodkiego żeby dziecko się obudziłoKasmira lubi tę wiadomość
-
Tak sobie czytam o tych przypadkach cholestozy (czy jak to sie zwie) i tak mysle że mnie też ostatnio jakoś bardziej wszystko swędzi. Szczególnie podeszwy stóp po prysznicu... I nie wiem czy wyolbrzymiam czy po prostu zaczelam bardziej sie temu przygladac.. Ale tak mysle że skoro to nie jest non stop tylko czasem to chyba nie ma co świrować? Czy lepiej zronić te próby wątronowe? Co myślicie??
-
Witajcie Mamusie, dziękuję za pamięć:*
przede wszystkim cieszę się i gratuluję lutowych dzieciaczkow na świecie.
Wiem, że wszystkie w zdrowiu do domku wróciły, choć nie jestem pewna jak się mają nasze bliźniaki?
Kasia, Gosia, Ola- tak daleko zaszłyscie:*
Za wszystkie trzymam kciuki i liczę, że wszystkie rozpakujemy się sprawnie i o czasie.
podobnie jak i Wy tulilabym już Małą, taki niecierpliwiec się ze mnie zrobił.
Pisze do Was ze szpitala, ale nie ma nic niepokojącego. Dzisiaj sciagneli szew, skurcze się piszą, ale typowe straszaki 80, łożysko trzeci stopień dojrzałości, rozwarcie na dwa cm. Mała główką w pipce i pleckami do góry. póki co 13kg na plus, 101cm w brzuszku. Waga 2450, ok i meega temperament, już się w niej zakochałam<3
Acha..owinięta szyjka pępowiną, ale nie poddajemy się
miło się ogląda Wasze fotki, chyba coś w tym musi być, że kobiety w ciąży mają to coś.
No to która w kolejce do rozpakowania?
przyjaciółka dzisiaj mnie pyta' i jak samopoczucie mojej tirówki?!'
spoko, niezapomne się odwdzięczyć jak ona będzie w dwupaku<3
Karka, edyś, muminka83, Kokaina, Lilou1984, Kate84, d'nusia, Renka88, A.Kasia, Mania1718, Marlena, Hannia123, Madzialena90, Mietka 30:), krówka_muffka, RudyTygrysek, domiii, Czarodziejka87, Falon, ksanka lubią tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
Marlena,
ja tak poswirowalam jak się oczytałam o cholestazie;) spokoju mi nie dało, poszłam zrobić badania. Oczywiście wszystko ok, ale przez dwa tyg nogi w strupach 0_o
i weź tu bądź mądry i pisz wiersze.Marlena lubi tę wiadomość
do czterech razy sztuka. -
Jagood, dobrze że się odezwałaś, cieszę się że u Was wszystko dobrze
A ja się witam w 38 tygodniu, lolLilou1984, Kate84, d'nusia, jagood, Kajola, A.Kasia, Madlene.:), Mania1718, edyś, Hannia123, Madzialena90, M+M+?, krówka_muffka, RudyTygrysek, domiii, Czarodziejka87, Falon, Karka, Izoleccc, Karolina@ lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Arien ja na Twoim miejscu bym się położyła w szpitalu.
Nie chcę Cię broń Boże straszyć, ale przepływy to ważna rzecz i w mojej opinii stan przytoczony przez Ciebie nie jest dobry. Przepływy mogą się popsuć w godzinę i dziecko nie dostaje tlenu/ składników odżywczych v bywa i tak ze przepływy są wsteczne i matka pobiera to od dziecka! Tu w szpitalu leży dużo dziewcczyn z takim problemem.
My się karmimy, przytulamy i czekam na 8 na informacje czy idziemy do domku...d'nusia, jagood, She86, Kokaina, alinalii, A.Kasia, Renka88, Madlene.:), Mania1718, Kate84, Lilou1984, edyś, Hannia123, Martita88, M+M+?, Mietka 30:), krówka_muffka, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Falon, Karka, Izoleccc, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Arien, teraz nadrobiłam wczorajsze posty. Kochana pakuj się i do szpitala. Nie ma żartów. Będziesz Ty spokojniejsza, a co za tym idzie dziecko też.
MeAmerie-3mam kciuki za dzisiejsze wyjście do domu!
Ja nie śpię od 5. Jakiś stres mnie dopadł przed wizytą.... Nie wiem czego oczekuję, że lekarz mi powie "jutro Pani urodzi".... Hahaha. Wizyta na 10, więc jeszcze mogę poleżeć
-
Ciaza donoszona
mam nadzieje że z tej okazji wyjdziemy do domu, ciekawa czy Maryśka już bardzo nisko
Magda lena, perła ziemi, She86, Kajola, d'nusia, A.Kasia, Renka88, olatychy, Mania1718, Kate84, Lilou1984, Marlena, edyś, baassiia, Hannia123, Martita88, Madzialena90, foxica, krówka_muffka, Mietka 30:), Dorka87, polin, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Falon, Karka, Izoleccc, Karolina@, ksanka, Kaarolina lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witam się w 38 tyg ciąży
ciąża donoszona !!!
93 %
21 dni do terminowego porodu
Magda lena, Kajola, d'nusia, olatychy, A.Kasia, Madlene.:), Mania1718, Kate84, Lilou1984, Marlena, edyś, baassiia, Hannia123, Martita88, Madzialena90, foxica, M+M+?, Renka88, She86, krówka_muffka, Mietka 30:), Dorka87, polin, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Karka, ryjkek, Izoleccc, Karolina@, ksanka, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Hej
Muszę usiąść i Was nadrobić bo już nie ogarniam tempa zapełniania się stron
Rozmawiałam z siostrą i jej koleżanka miała wczoraj zaplanowane CC. Urodziła zdrowego malucha wszystko pięknie ładnie aleeeee DZIEWCZYNKĘ a miał być chłopiecopis pod zdjęciem " Nie ogarniam, miał być syn a jest córeczka " hehe fajna niespodzianka
Idę dzisiaj odwiedzić miejsce pracy, dostałam smsa od szefowej, że się stęskniły i zapraszają na kawę i ciasto, miło mi się zrobiło bo z reguły idę tam tylko zawieźć L4 ale to chyba przez to, że pracuję w miejscu gdzie opiekujemy się kobietami po przejściach i ich dziećmi ( w różnym wieku, czasami mamy nawet noworodki) więc co się w pracy naoglądam to moje i w ciąży chciałam sobie tego zaoszczędzić. Mam nadzieję, że wizyta przebiegnie spokojnie i bez stresów
Miłego dnia dziewczyny!Est, Madlene.:), d'nusia, edyś, Kajola, A.Kasia, Mietka 30:), RudyTygrysek lubią tę wiadomość
Samuel