X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jutro mam pierwsze ktg. Jak to wygląda? Musze na coś zwracać szczególną uwage?

Miłego wieczorku :)

O92 lubi tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja się powoli pakuję i dostaję totalnego szału z tym!!!
    Najgorsze te wszystkie podkłady, podpaski, ręczniki papierowe, papier toaletowy, pampersy to zajmuje strasznie dużo miejsca mimo, że waży niewiele.

Mam wszystko co dla mnie niezbędne w walizce kabinówce.
    I dodatkowo narazie w wielkim worku mam te wszystkie higieniczne pierdoły o których pisałam, a teraz jeszcze trzeba ogarnąć rzeczy dla dzidziusia.

O! Nie! Zdecydowanie lepiej mi szło pakowanie na wczasy... Potrafiłam się spakować do walizeczki podręcznej na pełne dwa tygodnie urlopu.
    A tu zaledwie 3, 5 dni i taka jazda. :-/

201604051765.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    skowroneczko nie martwie się, po prostu pytam czy któras tez tak ma :-) wlasnie czytam fora rozne i niektore rodza szybko przy takim rozwarciu a inne chodza nawet trzy tyg z 2 cm rozwarciem wiec nie ma reguly :)

Sama widzisz ze nikt Ci niczego nie zagwarantuje. Przy pierwszym porodzie pojechalam na izbe ze skurczami i dwucentymetrowym rozwarciem i nie bardzo chcialo postepowac wiec Ty tez mozesz jeszcze pochodzic. Do 10 jeszcze troche:-) Grunt, ze sie cos rusza to potem moze bedzie latwiej i szybciej.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Na Żelaznej? Ale jak to na izbie? Nie zdążyli wziąć jej na porodówkę?

Na żelaznej :) nie wiem dokładnie jak było ale w gabinecie gdz7e się przebiera w rzeczy "szpitalne" pani już wyszła a raczej wyjechała z dzieckiem. Mina taty bezcenna..

Marlena, Czarodziejka87, niecierpliwaa, Madlene.:), domiii, Magda lena, Karka, edyś, Lilou1984, She86, Kajola, Kate84, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się nazywa szybki poród :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj dzień owocny w wizyty. gratuluje dobrych wieści! :)

to ja też się dołączę. co prawda jeszcze nie rodzę ;) (33 tydz +1)
    ale jestem coraz bardziej przerażona bo mała szybko nabiera wagi i chyba wcale nie zamierza zwalniać.
    w Każdym razie cieszę się, że wszystko ok i miło było zobaczyć Skarba:)

M+M My też mieliśmy o tym masażu na SR. można od początku masować tylko trzeba uważać na kikut pępowiny czyli z brzuszkiem ostrożnie, zwracała uwagę, żeby na początku nie masować nóżek (oszczędzamy przez pierwsze 3 mc bioderka, dopiero jak ortopeda stwierdzi że wszystko ok się rozwija, możemy masować nóżki)

Arien życzę zdrówka dla Ciebie i maleństwa. kładź się jak najszybciej, bo z łożyskiem nie ma żartów i dobrze jak będziecie pod stałą kontrolą. buziaki

Ja obstawiam że któraś marcówka się rozpakuje w sobotę najbliższą, ale która nie mam pojęcia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:54

Madzialena90, domiii, Falon, A.Kasia, Madlene.:), Magda lena, Kasia24, Mania1718, Karka, edyś, Izoleccc, Kate84, d'nusia, Renka88, She86, Kajola, Est, M+M+?, foxica, Mietka 30:), krówka_muffka, Czarodziejka87, Karolina@, Kaarolina lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    Hej dziewczyny.
    Jutro mam pierwsze ktg. Jak to wygląda? Musze na coś zwracać szczególną uwage?

Miłego wieczorku :)

Kasmira leżysz pół godzinki i w tym czasie badają tętno malucha i zapis skurczowy macicy. Przed samym badaniem dobrze jest zjeść lub wypić coś słodkiego żeby dziecko się obudziło :)

Kasmira lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 ale z Ciebie zgrabna babka! Podobnie jak Domiii , obie takie sexiary! :-) ;-)

domiii, Lilou1984, foxica lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Lilou1984 ale z Ciebie zgrabna babka! Podobnie jak Domiii , obie takie sexiary! :-) ;-)

<3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam o tych przypadkach cholestozy (czy jak to sie zwie) i tak mysle że mnie też ostatnio jakoś bardziej wszystko swędzi. Szczególnie podeszwy stóp po prysznicu... I nie wiem czy wyolbrzymiam czy po prostu zaczelam bardziej sie temu przygladac.. Ale tak mysle że skoro to nie jest non stop tylko czasem to chyba nie ma co świrować? Czy lepiej zronić te próby wątronowe? Co myślicie??

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie, dziękuję za pamięć:*
    przede wszystkim cieszę się i gratuluję lutowych dzieciaczkow na świecie.
    Wiem, że wszystkie w zdrowiu do domku wróciły, choć nie jestem pewna jak się mają nasze bliźniaki?
    Kasia, Gosia, Ola- tak daleko zaszłyscie:*
    Za wszystkie trzymam kciuki i liczę, że wszystkie rozpakujemy się sprawnie i o czasie.

podobnie jak i Wy tulilabym już Małą, taki niecierpliwiec się ze mnie zrobił.
    Pisze do Was ze szpitala, ale nie ma nic niepokojącego. Dzisiaj sciagneli szew, skurcze się piszą, ale typowe straszaki 80, łożysko trzeci stopień dojrzałości, rozwarcie na dwa cm. Mała główką w pipce i pleckami do góry. póki co 13kg na plus, 101cm w brzuszku. Waga 2450, ok i meega temperament, już się w niej zakochałam<3
    Acha..owinięta szyjka pępowiną, ale nie poddajemy się:)

miło się ogląda Wasze fotki, chyba coś w tym musi być, że kobiety w ciąży mają to coś.

No to która w kolejce do rozpakowania?

przyjaciółka dzisiaj mnie pyta' i jak samopoczucie mojej tirówki?!' =D
    spoko, niezapomne się odwdzięczyć jak ona będzie w dwupaku<3

Karka, edyś, muminka83, Kokaina, Lilou1984, Kate84, d'nusia, Renka88, A.Kasia, Mania1718, Marlena, Hannia123, Madzialena90, Mietka 30:), krówka_muffka, RudyTygrysek, domiii, Czarodziejka87, Falon, ksanka lubią tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • jagood Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena,
    ja tak poswirowalam jak się oczytałam o cholestazie;) spokoju mi nie dało, poszłam zrobić badania. Oczywiście wszystko ok, ale przez dwa tyg nogi w strupach 0_o
    i weź tu bądź mądry i pisz wiersze.

Marlena lubi tę wiadomość

do czterech razy sztuka.
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagood, dobrze że się odezwałaś, cieszę się że u Was wszystko dobrze :)

A ja się witam w 38 tygodniu, lol :D

Lilou1984, Kate84, d'nusia, jagood, Kajola, A.Kasia, Madlene.:), Mania1718, edyś, Hannia123, Madzialena90, M+M+?, krówka_muffka, RudyTygrysek, domiii, Czarodziejka87, Falon, Karka, Izoleccc, Karolina@ lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien ja na Twoim miejscu bym się położyła w szpitalu.
    Nie chcę Cię broń Boże straszyć, ale przepływy to ważna rzecz i w mojej opinii stan przytoczony przez Ciebie nie jest dobry. Przepływy mogą się popsuć w godzinę i dziecko nie dostaje tlenu/ składników odżywczych v bywa i tak ze przepływy są wsteczne i matka pobiera to od dziecka! Tu w szpitalu leży dużo dziewcczyn z takim problemem.

My się karmimy, przytulamy i czekam na 8 na informacje czy idziemy do domku...

d'nusia, jagood, She86, Kokaina, alinalii, A.Kasia, Renka88, Madlene.:), Mania1718, Kate84, Lilou1984, edyś, Hannia123, Martita88, M+M+?, Mietka 30:), krówka_muffka, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Falon, Karka, Izoleccc, Karolina@ lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, teraz nadrobiłam wczorajsze posty. Kochana pakuj się i do szpitala. Nie ma żartów. Będziesz Ty spokojniejsza, a co za tym idzie dziecko też.

MeAmerie-3mam kciuki za dzisiejsze wyjście do domu! :)

Ja nie śpię od 5. Jakiś stres mnie dopadł przed wizytą.... Nie wiem czego oczekuję, że lekarz mi powie "jutro Pani urodzi".... Hahaha. Wizyta na 10, więc jeszcze mogę poleżeć :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza donoszona :-) mam nadzieje że z tej okazji wyjdziemy do domu, ciekawa czy Maryśka już bardzo nisko

Magda lena, perła ziemi, She86, Kajola, d'nusia, A.Kasia, Renka88, olatychy, Mania1718, Kate84, Lilou1984, Marlena, edyś, baassiia, Hannia123, Martita88, Madzialena90, foxica, krówka_muffka, Mietka 30:), Dorka87, polin, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Falon, Karka, Izoleccc, Karolina@, ksanka, Kaarolina lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola! Gratulacje z okazji ciąży donoszonej! Maryśka bezpieczna :) a Ty możesz psychicznie odpocząć. Super :)

aleksandrazz, Est lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38 tyg ciąży <3
    ciąża donoszona !!!
    93 %
    21 dni do terminowego porodu <3

Magda lena, Kajola, d'nusia, olatychy, A.Kasia, Madlene.:), Mania1718, Kate84, Lilou1984, Marlena, edyś, baassiia, Hannia123, Martita88, Madzialena90, foxica, M+M+?, Renka88, She86, krówka_muffka, Mietka 30:), Dorka87, polin, domiii, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Karka, ryjkek, Izoleccc, Karolina@, ksanka, Kaarolina lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Witam się w 38 tyg ciąży <3
    ciąża donoszona !!!
    93 %
    21 dni do terminowego porodu <3
    Gratulacje Kochana. Dziś piękny dzień się zapowiada.

alinalii lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Muszę usiąść i Was nadrobić bo już nie ogarniam tempa zapełniania się stron :D
    Rozmawiałam z siostrą i jej koleżanka miała wczoraj zaplanowane CC. Urodziła zdrowego malucha wszystko pięknie ładnie aleeeee DZIEWCZYNKĘ a miał być chłopiec :D opis pod zdjęciem " Nie ogarniam, miał być syn a jest córeczka " hehe fajna niespodzianka :D

Idę dzisiaj odwiedzić miejsce pracy, dostałam smsa od szefowej, że się stęskniły i zapraszają na kawę i ciasto, miło mi się zrobiło bo z reguły idę tam tylko zawieźć L4 ale to chyba przez to, że pracuję w miejscu gdzie opiekujemy się kobietami po przejściach i ich dziećmi ( w różnym wieku, czasami mamy nawet noworodki) więc co się w pracy naoglądam to moje i w ciąży chciałam sobie tego zaoszczędzić. Mam nadzieję, że wizyta przebiegnie spokojnie i bez stresów :)

Miłego dnia dziewczyny!

Est, Madlene.:), d'nusia, edyś, Kajola, A.Kasia, Mietka 30:), RudyTygrysek lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ