X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie w 35 tygodniu :)

U nas też noc ciężka jak zwykle... Nie mogę sobie znaleźć miejsca w ogóle. Co chwila siusiu a w dodatku mąż się wkurza bo przy okazji budzę i jego :(

Poranek wcale nie lepszy. Mały jeszcze sobie smacznie śpi a mi od rana nie dobrze, słabo i mam wrażenie że zaraz zemdleje...
    Może poprawi mi się do południa i mam taką nadzieję bo zamierzałam wraz z siostrą cioteczną wybrać się do drugiej siostry, do mojego 2,5 letniego chrześniaka... :)

Miłego dnia marcóweczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:52

Czarodziejka87, Karka, A.Kasia, Madzialena90, Kate84, Mania1718, krówka_muffka, M+M+?, edyś, Karolina@, ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 38 tygodniu :D Wreszcie, nareszcie :P !!! Uwierzyć nie mogę :D
    Dziś rano szczególnie myślałam o Oli, Kasi, tak odliczałyście, a to do Świąt, a to do Sylwestra, a tu połowa lutego i ciąże donoszone !!! Jupiiii :D

kofeinka, ryjkek, Czarodziejka87, d'nusia, Karka, Renka88, A.Kasia, alinalii, Madzialena90, RudyTygrysek, Marlena, Kate84, Madlene.:), domiii, skowroneczka87, Mania1718, krówka_muffka, Martita88, Kajola, Mietka 30:), anitka19953, Izoleccc, M+M+?, Est, Falon, edyś, Lilou1984, Karolina@, ksanka, Hannia123, muminka83, perła ziemi, Kokaina lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny...
    padam na pyszczek :/ kolejna noc nieprzespana, spędzona na spacerach po mieszkaniu... kręgosłup daje mi się we znaki, brzuszek boli :/
    Nawet nie mam siły ogarnąć w domu...

Już się chyba poniedziałku nie mogę doczekać, gdy pojadę do szpitala, poleżę sobie i przynajmniej porobią mi niezbędne badania - będę spokojniejsza. No i ktg będę miała wreszcie zrobione (nigdy dotąd nie miałam).

Mała szaleje w brzuszku odzywając się co jakiś czas, przynajmniej uspokaja mnie swymi ruchami, że jest wszystko ok.
    Jeszcze 39 dni do planowanej daty porodu przez CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:03

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja też mało spałam. Solidarność z Wami musi być ;) Ciężko zasnąć, latałam 4 czy 5x siku, potem budziłam się co chwila na kolejne. A rano jeszcze króliczka nasza postanowiła pohałasować... Myślałam, że ją ubiję. Staramy się jakoś ogarnąć jej tryb żeby jak Hania już będzie jej nie budziła, na razie z marnym skutkiem nam to wychodzi...

Dzisiaj odwiedza mnie koleżanka z 5 letnią córką, później dołączy druga koleżanka, wczoraj była mama, przedwczoraj przyjaciółka - wreszcie jakaś odmiana, bo w większości siedzę sama :(

Miłego dnia pomimo braku snu i pogody!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:06

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii,Mania co tam u Was??? rodzicie już???

Mania1718 lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej marcóweczki
    U nas za oknem ponuro ale na szczęście nie pada, zaraz ruszam na małe zakupy.
    Ja dziś też w nocy wstałam na siusiu ale tylko raz. Mój M o 1 w nocy wypłynął w morze wróci chyba w sobotę wieczorem.
    Gratuluję Wam ciąży donoszonych i kolejnych tygodni :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :-*
    Ten dzień dzisiaj chyba jakiś taki nie bardzo bo nawet ja wstawałam w nocy do wc a zwykle tego nie robie.. Do tego straszny ból głowy od wczoraj, aż zdecydowałam sie na apap.
    Dziś w odwiedzinach do mojej mamy znów przyjechała siostra z córką, koczuje więc u siebie bo ich wizyty denerwują mnie coraz bardziej.
    Kurcze dziewczyny też jesteście takie zaborcze i zazdrosne o swoje nienarodzone maluszki?
    Siostra mówi dziś przy mnie do córki swojej że ciocia ma w brzuchu taką małą lale i że niedługo sie urodzi. I że będą przyjeżdzać sie z lalą bawić, a wogóle to może ciocia kiedy im lale pożyczy to będzie mogła sobie mała powozić ją w wózku. Nic sie nie odezwałam na to ale skręcało mnie strasznie. Zabawke z nojego dziecka chcą sobie robić...

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena ja na tę chwilę nie mam takich odczuć, ale też nikt o mojej małej tak nie mówił. Chrzesniak tylko ostatnio pytał czy może przyjechać zobaczyć Amelke to mu tłumaczyłam że jeszcze jej z nami nie ma, to tylko mówił ale będę mógł :-) w sumie to miłe było. W tym momencie wydaje mi się, że chętnie oddam przyjaciółce na spacer czy mamie bo muszę korzystać z tych pierwszych tygodni po porodzie bo w Gdańsku już pomocy nie będę mieć... Ale zobaczymy jak będzie jak ona już tu będzie, tyle lat marzyłam o dziecku i tyle przeszłam by je mieć, że właśnie boję się że odwali Mi na jej punkcie :-P

Dziewczyny gratuluję tych donoszonych ciąż i kolejnych tygodni!

Marlena lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wspominałam ale mam kumpele z ciazy blizniaczej 2tyg starsza od mojej.Dzis urodziła przez CC Lili 2,3kg i Aleksa 2,8kg. Maluszki zdrowe i piekne :-)
    Nam tez sie uda laseczki :-D już niewiele zostało.

baassiia, Kate84, kofeinka, Marlena, d'nusia, She86, Izoleccc, Falon, edyś, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984, ksanka, muminka83, Kasia24, Teresa1992 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, Marlena ja też myślę, że jestem taka zaborcza... W ogóle jak pomyślę, że będą przychodzić, dotykać, nosić, to mnie skręca :/ A jak słyszę jak teść gada, że będzie codziennie przychodził albo że będą z nim robić to czy tamto, albo, że jak będziemy gdzieś jechać to oni będą z nim z tyłu siedzieć, to mnie takie nerwy biorą !!! I nawet jeśli połowa to żarty, to i tak mnie to wkurza :/ Ehh, chora ja :/

She86, Est, edyś lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Hmm, Marlena ja też myślę, że jestem taka zaborcza... W ogóle jak pomyślę, że będą przychodzić, dotykać, nosić, to mnie skręca :/ A jak słyszę jak teść gada, że będzie codziennie przychodził albo że będą z nim robić to czy tamto, albo, że jak będziemy gdzieś jechać to oni będą z nim z tyłu siedzieć, to mnie takie nerwy biorą !!! I nawet jeśli połowa to żarty, to i tak mnie to wkurza :/ Ehh, chora ja :/

Tez tak myslalam zaraz jak sie maly urodzil. Tesciowa to wrecz odpedzalam zeby go na rece nie brala:-P Tylko z czasem jak czlowiek jedt zwyczajnie zmeczony to tylko czeka zeby dziadki gdzies wnuczka zabraly zeby chwile odetchnac:-P

Hannia123, Teresa1992 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - cieszę się, że u Was wszystko dobrze.
    A jak czują się nasze roletkowe bliźniaki? :)

Po wizycie.
    Szyjka zgładzona, mały nisko oczywiście w kanale rodnym (ale to już dłuższy czas tam siedzi), lekarz wyczuwa pęcherz płodowy, rozwarcie 1-1,5 cm.
    W każdej chwili mogę urodzić, ale lekarz obstawia, że tak szybko nie pójdzie :)
    7 dni mi daje :D Zobaczymy czy się sprawdzi. Po weekendzie chciałabym się rozpakować, akurat będzie mąż od poniedziałku aż na 4 dni! Idealnie! :)

Ciężko mu było określić wagę malca. Bo niby jakiś powyginany?! Yyyy :)
    Miedzy 3,4 kg a 3,7 kg. Mierzył go 4 razy i za każdym razem wychodziła inna waga.
    I w końcu mi brzuchol opadł <3 Lepiej się oddycha i cycki nie opierają się na nim :D hahaha Fajne uczucie :)
    Jeśli do czw nie urodzę to dopiero ktg.
    Wody płodowe w normie (ale nie wiem jakie afi), łożysko 3 stopień, przepływy ładne.
    No i tyle.
    Dostałam zalecenie, żeby teraz się relaksować, poświęcić czas sobie, zrobić coś dla siebie .... w psychologa mój gin sie zamienia. haha

no a moja waga +17 kg. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:46

Madzialena90, kofeinka, Kate84, kleo2426, Marlena, d'nusia, krówka_muffka, Mania1718, domiii, ryjkek, Vincent, alinalii, Kajola, Madlene.:), Mietka 30:), anitka19953, Izoleccc, M+M+?, Est, Czarodziejka87, Falon, edyś, Karka, RudyTygrysek, Lilou1984, Karolina@, ksanka, Hannia123, muminka83 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam takich odczuć. Raczej jest mi miło że tak wszyscy czekają na małego jak i My :)

Powiem Wam że dziś pierwszy raz pomyślałam że mam dość ciąży... Że chcę już koniec haha :)
    Tak mnie męcza już te noce z bolącym brzuchem i kręgosłupem że się wkurzam. Brzuch ciąży i przeszkadza i czuję takie nie miłe rozciąganie i ucisk... W dodatku mojego Antkowi dogodzić w pozycji też ciężko bo w żadnej nie jest mu wygodnie - co potwierdza kopniakami.
    Czy tylko ja już mam dość? :P

Mania1718, jusiakp, edyś lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • kofeinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż wkurzył strasznie, bo stwierdził, że jak tylko mnie i małą przywiezie ze szpitala to jego rodzice, siostra i babcia od razu przyjadą zobaczyć małą.
    Tylko szkoda kur... że nie pomyślał o mnie, że będę potrzebowała odpoczynku trochę po CC i odnalezienia się w roli mamy.
    Faceci to jednak nic nie myślą

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wiem że z jednej strony siostra specjalnie tak mówi żeby mnie zdenerwować i liczy na to że zaraz jej coś odpowiem.. Ale staram sie trzymać dzielnie.. Na początku ciąży cały czas gadała że MUSI być chłopak i że na pewno dużo przytyje i będę gruba.. Aj wredne stworzenie z niej :-(
    Ale denerwuje mnie to że jak siostrze urodziła się córka i miała już z 2 msc to siostra trzęsła się jak chciałam wziąść małą na ręce żeby poprawić ją w rożku (nosili ją w rożku do 4msc, bo bali się wziąść na ręce) i panika bo jej coś zrobie. A tu mi chce z dwulatką przyjeżdzać i sie bawić moim dzieckiem..

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu po wczorajszym stwierdzeniu ze mały nie szykuje się jeszcze do wyjścia zaczęłam ignorować wszelakie bóle i "straszaki" niech zaskoczy mamę a co :D
    Współczuję wam tych nocy nieprzespanych. Ja o dziwo miałam rewelacyjną noc.Ogólnie bardzo się wyspałam. Tak spałam długo na jednym boku ze budząc się na siku sparalizowało mnie z bólu.
    W domu mąż umiera (kaszel, gorączka i gardło :D ) więc kolejne dziecko do opieki. ;) Zapodałam se porcję czosnku tak zapobiegawczo żeby mnie nie zaraził a mały sadzi takie wygibasy ze nie mogę się napatrzeć :)
    Wczoraj zrobiłam odrosty żeby jakoś na porodowce wyglądać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 11:53

Madzialena90, Madlene.:), edyś lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena no to ja trzymam kciuki za rozpakowanie podczas obecności Męża :-D fajna waga synka, chciałabym żeby moja za tydzień tyle miała ale pewnie będzie bardziej ok 3 :-P proszę jaki opiekuńczy lekarz ;-)

Kofeinka ja myślę że oni po prostu nie myślą, że my musimy po porodzie dojść do siebie, w ciąży nie chodzą to nie przyjdzie im to do głowy. Na pewno chciał się pochwalić jako dumny Tata dlatego ich zaprosił :-)

Magda lena lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Tez tak myslalam zaraz jak sie maly urodzil. Tesciowa to wrecz odpedzalam zeby go na rece nie brala:-P Tylko z czasem jak czlowiek jedt zwyczajnie zmeczony to tylko czeka zeby dziadki gdzies wnuczka zabraly zeby chwile odetchnac:-P
    Właśnie myślałam, że może to się zmieni w ten sposób i bardzo bym tego chciała. Mam nadzieję, że zmienię podejście, bo uwierzcie mi jest mi często bardzo źle z tymi moim zakapiornym charakterem. Mam złotych teściów, a wiecznie jakiś problem wynajduję :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle wpadam na szybko przywitać się z Wami i życzyć miłego dnia oraz wizyt.

Gratuluję donoszonych ciąż i kolejnych rozpoczętych tygodni, a przede wszystkim udanych wizyt.

:)

edyś, Lilou1984, perła ziemi lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    domiii,Mania co tam u Was??? rodzicie już???

melduję się, że jeszcze nie rodzę :) odsypiałam nieprzespaną noc ze skurczami :/ póki co trochę się uspokoiło u mnie, zobaczymy co powie mi mój lekarz dzisiaj na wizycie :)
    buźka!

Madzialena90, Kate84, Izoleccc, edyś, Hannia123 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ