Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze przykro mi jak czytam o waszych rodzinach , u mnie jest całkiem inaczej , u mnie jak się wszyscy dowiedzieli że w końcu jestem wciązy to wszyscy płakali ze szczęścia , wszyscy odliczają do przyjscia na świat Emilki
siostry za każdym razem rzucają mi się na brzuszek , głaskają go, śpiewają Emili piosenkidziadkowie szaleją , wszystko kupują
tak więc u mnie
jest bardzoo pozytywna atmosfera i wszyscy juz odliczają do godziny 0krówka_muffka, Czarodziejka87, Kate84, ksanka, Falon, Madlene.:), Hannia123 lubią tę wiadomość
-
kofeinka wrote:Dziewczyny ja z babką (tą wiedźmą) mieszkam przez ścianę. Dobrze,że mamy oddzielne wejścia.
współczuję Ci kochana, aż nie chce się wierzyć że tacy ludzie istnieją...
Trzymaj się dzielnie i unikaj jej jak się da.
A ile ona ma lat jeśli można wiedzieć? -
Marlena czy dobrze zrozumiałam
"Jak fascynujesz się moja siostrą to jesteś złym człowiekiem " ???
Przede wszystkim nie imponuje mi zachowanie Twojej siostry tylko odnioslam się do tego ze tłumaczyła swojej córce ze nosisz dzidzie w brzuszku i będą się razem bawić w przyszłości.
Jesteś przepełniona żalem a nie miałam na myśli rozgrzebywanie jakiś złych wspomnień. Źle mnie odebrałas.[/link]
-
Lilou, czy coś mnie zaskoczyło w macierzynstwie... Pomijajac fakt, ze niczego sie nie spodziewajac wyszłam z domu 1.02 i do dzisiaj nie wróciłam, trochę nie spodziewałam się, że bycie matką do praca 24h/dobę. Wiem, że to głupio brzmi ale jestem skonana. Śpię po kilka godzin dziennie. Wiem, że jestem w specyficznej sytuacji i na pewno w domu byloby lepiej, ale tutaj co 3h karmię przez całą dobe, muszę odciagac ciągle pokarm (mam go b. malo ale walcze
) i na sen zostaje mi bardzo malo czasu. Uśmiech synka wszystko mi wynagradza i wiem, ze jest to sytuacja chwilowa ale nie jest lekko.
Poza tym ucze się na bledach (wszystko robie sama, bo na oiom wpuszczana jestem tylko ja i maz) i juz sie nauczylam, ze nie mozna dziecka na chwilę spuścić z oka. Jedna sekunda nieuwagi i cale lapki syna byly w sudokremie.
alinalii, domiii, M+M+?, Madlene.:), Vincent, Lilou1984, RudyTygrysek, Hannia123, Martita88, Falon, jagood, Mietka 30:), Teresa1992, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Marlena czy dobrze zrozumiałam
Przede wszystkim nie imponuje mi zachowanie Twojej siostry tylko odnioslam się do tego ze tłumaczyła swojej córce ze nosisz dzidzie w brzuszku i będą się razem bawić w przyszłości.
Jesteś przepełniona żalem a nie miałam na myśli rozgrzebywanie jakiś złych wspomnień. Źle mnie odebrałas.
Edit juz rozumiem, źle to doczytałam.
Mam nadzieję że relacje poprawią się między wami dzięki narodzinom Twojej córeczki[/link]
-
Mania kupy to bardzo ważny temat! Mój synek mając 26 mcy zrobił kupe do nocnika po raz pierwszy i wola mnie "mamo ale ukrecilem ślimaka" no nie zapomnę tego do końca życia jak się smialam:)
Mania1718, Madzialena90, edyś, Izoleccc, Kate84, M+M+?, Madlene.:), Vincent, Karolina@, RudyTygrysek, Martita88, Falon lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Marlena czy dobrze zrozumiałam
Jesteś przepełniona żalem a nie miałam na myśli rozgrzebywanie jakiś złych wspomnień. Źle mnie odebrałas.
Nie, nie, nie! Źle mnie zrozumialas. Tu chodzi o to że jesli ktos w mojej rodzinie nie fascynuje sie moją siostrą i jej córką to jest ten niefajny. Ostatnio usłyszalam np osd babci że ona to jest taka za córką siostry bo to jej wnuczka a ja to ciągle tylko gadam o Oskarze i Oliwce (moj i Ł chrzesniacy) bo przed swietami dyskutowalam z mamą co można kupić dzieciaką w ich wieku na święta. No a tamta mała to córka siostry. Powinnam się nią bardziej interesować niż chrześniakami.
Aaa.. I od babci usłyszałam że do dziecka mi sie nie dotknie.
I tu nie chodziło o pomoc tylko a takie zwykłe kontakty babcia-prawnuczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:09
-
Dzień dobry
Gratuluję donoszonych ciąż!Ja dziś zaczynam 37 tc., więc będę świętować za tydzień.
Dzisiaj po południu mam wizytę, zobaczymy czy szyjka nadal mi się skraca czy już się uspokoiła. Wczoraj mój mąż stwierdził, że czuje, że urodzę przed terminem - ciekawe czy się sprawdzi
A od wczoraj kiepsko się czuję, chyba zaraziłam się od niego grypąA przez tydzień dzielnie się trzymałam i myślałam, że już mnie nie dopadnie.
Jeśli chodzi o stosunki z rodziną, to u mnie tak jak u alinalii wszyscy nie mogą doczekać się narodzin maluszka. Dla moich rodziców będzie to drugi wnuk, dla teściów czwarty, ale to nie ma znaczenia, wszyscy są cudownymi dziadkami. Z racji tego, że każde z naszego rodzeństwa ma małe dzieci, dostaliśmy od nich mnóstwo rzeczy, nie tylko ubranka, ale też wózek, łóżeczko, wanienkę, przewijak - właściwie większość ekwipunku. A jak nasz mały powyrasta to będą służyć kolejnym dzieciom w rodzinieFalon, edyś, She86, Karolina@, ksanka, Madlene.:), RudyTygrysek, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Kofeinka no babcia wiedźma typowa ale to jest jej strata choć wiadomo,że takie słowa bolą bardzo..
Mania córa z tymi kupkami mistrz!
U mnie z rodziną mam takie średnie kontakty i nie wiem czy ktoś przyjdzie jak sie mały urodzi
Ale dla mnie najważniejsze,że najbliższe mi osoby nie mogą się doczekać Filipka czyli moja mama,narzeczony i przyjaciółki
Mania1718, Lilou1984, RudyTygrysek lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Est jesteś super dzielna! Mocno trzymam kciuki aby laktacja się rozkrecila.:*Czego się nie zrobi dla dziecka.absolutnie wszystko!
Staraj się w miarę możliwości między karmieniami spaccw dzień wtedy kiedy i on śpi. Żeby choć troszkę się regenerować:*Est lubi tę wiadomość
-
Marlena z tego co opisałas to rozumiem Twój gniew,strach i niechęć do rodziny. Przykro mi...
Ale wiesz co niedługo urodzi Ci się maleństwo i będziesz miała swoją najbliższą,wspaniałą i ukochaną rodzinkęNikt i nic nie zakłuci Waszego szczęścia
ksanka lubi tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualnyDziewczyny- współczuję wam niefajnych sytuacji w rodzinach. U nas na szczęście jest pozytywnie ( dla mojej mamy to pierwszy wnuk), ale mamy ten "komfort", że wszyscy są w odległości nie bliższej niż 200 km od nas.
Co do spania to ja się chyba wysypiam za was wszystkie. Chodzę spać ok 24/1 i ciężko mi się dobudzić ok 10 żeby wyprawić małża do pracy. Co prawda wstaję 2-3 razy na siku i często się budzę żeby się napić ale bez problemu potem zasypiam.
Dzisiaj oprócz Holtera idę jeszcze na terapię manualną do fizjoterapeutki. Bez jej magicznych rąk chyba bym już umarła od moich problemów z plecami a tak to śmigam całkiem przyzwoicie.
Gratuluję kolejnych tygodni w dwu/ trzypakach.
Wizytującym życzę samych dobrych wiadomości a dziewczynom szpitalnym dużo siły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:12
-
Jeszcze dodam, że nigdy nie miałam kiedyś kontaktu z zadnym niemowlakiem a mój syn jest pierwszym dzieckiem, które trzymalam na rekach.
Jak go przewijalam, to pampersa trzymalam pierwszy raz w zyciu w dloniach i nie wiedziałam o co tam chodziMagda lena, d'nusia, Madzialena90, Kate84, Czarodziejka87, alinalii, M+M+?, Karka, edyś, Vincent, She86, Lilou1984, Karolina@, Izoleccc, Madlene.:), ksanka, Wanna, Kajola, RudyTygrysek, Hannia123, foxica, Martita88, Falon, krówka_muffka, Mietka 30:), Renka88, Teresa1992, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Cześć! Dzis minutę po północy na świat przez cc przyszedł mój synek Franek
wazy 2300g wzrost 48cm. Czuje sie dobrze i radzi sobie tez wspaniałe, wlasnie podjęli próbę wyjęcia go z inkubatora
za to ja przyznam ze cierpię po cc. Niestety to było odklejanie sie łożyska przedwczesne. Przyszedł 2 krwotok i na cito przeprowadzono cc. Bardzo sie bałam ale okazało sie ze mój maluch jest juz całkiem dobrze przygotowany do życia poza moim brzuszkiem
Magda lena, d'nusia, Czarodziejka87, Mania1718, Madzialena90, baassiia, paola87, A.Kasia, Marlena, jusiakp, kateee, alinalii, TaRRa, kleo2426, domiii, Kate84, nataliano, M+M+?, Karka, edyś, She86, Vincent, ryjkek, salomea, Lilou1984, Karolina@, kofeinka, Izoleccc, Madlene.:), ksanka, wiewiórka17, Kajola, RudyTygrysek, Hannia123, foxica, Paulina2344, Martita88, Falon, krówka_muffka, polin, muminka83, Renka88, Dorka87, arien, perła ziemi, Lula_w, Viera Yves, Est, Mietka 30:), Karmelek211, Kasia24, Tunia.a, jagood, anie93lica, Robaczek89, Teresa1992, olatychy, Kokaina, Kaarolina, lula.91 lubią tę wiadomość