Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, mówiłam, że rodzimy równo co 3 dni i dzisiaj będzie kolejny poród!!! :)

Martusia, ogromne gratulacje! myślę, że Twój Synek wynagrodzi Ci teraz wszystkie nerwy <3 byłaś naprawdę dzielna! :*

dobra, to kolejne 3 dni wypadają w moje upragnione walentynki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:38

nick nieaktualny, Magda lena, She86, alinalii, Madzialena90, RudyTygrysek, Est, Mietka 30:), Teresa1992 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka ogromne gratulacje! Bardzo się cieszę, że Franio taki silny i pięknie sobie radzi :-) mam nadzieję, że Ty też szybko dojdziesz do siebie. Przeszłaś dużo ostatnio ale już masz to wynagrodzone bo synka masz przy sobie. Zdrówka dla Was <3

Kateee trzymam kciuki za Was, informuj na bieżąco. Myślę, że faktycznie w tej sytuacji lepiej ciążę zakończyć tym bardziej że u Was już taki bezpieczny czas!

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka serdeczne gratulacje, dużo siły na kolejne dni :) Oby Franio rósł duży i zdrowy :)

Kateee trzymam kciuki &&&

Podbijam pytanie Czarodziejki, jak to jest z tymi świadczeniami, kiedy jest się teoretycznie samotnym rodzicem?

ryjkek lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka gratulacje! Jesteś bardzo dzielna :) a po cc najgorsze pierwsze 3 dni, potem będzie juz tylko lepiej :)

Pierwszy Franek forumowy juz na świecie ;-)

Dziewczyny wy tez czujecie ból w kroczu jak maluszek się kręci? Szczególnie po chodzeniu? Myślałam, ze może brzuch mi juz opadł ale nóżki małego nadal czuję pod samym biustem. Wizualnie nie jestem w stanie określić :-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Karka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 serdeczne gratulacje! :) Życzę Ci szybkiego stanięcia na nogi. Super, że synek sobie świetnie radzi.

Kateee powodzenia!! :)

U nas będzie to pierwsze dzieciątko w najbliższej rodzinie, więc mega oczekiwane :) Choć przyszli chrzestni, czyli nasze młodsze rodzeństwo, na razie średnio się wykazują ;) Mam nadzieję, że jak zobaczą małą będą u nas częściej :)
    Mam żal do dalszej rodziny, brat cioteczny mojej mamy jest moim chrzestnym, bardzo w porządku facet, no ale nie zadzwonił do mnie i nie przyszedł ani razu przez tyle miesięcy... Chrzestna chociaż dzwoni. Kuzynostwo - wiem, że każdy poszedł swoją drogą, ale miałam nadzieję na kontakty bliższe, byliśmy u nich, oni u nas, myślałam, że teraz oni nas zaproszą, niestety od 3 miesięcy cisza. Chyba nie ma co na siłę. Ale przykro mi jest.

A co do babć - mojego męża babcia w wigilię jak mówiłam, że Hania to będzie coś tam coś tam robić, nie pamiętam, to ona zaraz głową na boki, "ciiii ciii nie wolno mówić nic" - a ja jej na to - słucham? Ja w zabobony nie wierzę i będę rozmawiać o mojej córce! Nie ogarniam...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Właśnie dziewczyny powiedźcie jeśli się orientujecie
    Czy do becikowego potrzebne jest rozliczenie ojca dziecka jeśli nie jest się małżeństwem i nie jest się zameldowanym pod jednym adresem??

Dołączam się do pytania, bo mam taką samą sytuację.

Martka Gratulacje. :D

katee trzymam kciuki, wywołanie porodu w Twoim przypadku jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Tak więc czekamy na następnego dzieciaczka ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się po wizycie.
    Pessar zdjety, było to nieprzyjemne bo był zassany ale dr szybko się uporal, a ja tylko raz krzyknęłam.
    Miałam też ktg, nawet jeden skurcz mi się nie narysowal i max co miałam to 35% Także jeszcze Zosia zostaje w domku brzuszkowym.
    Kolejne ktg mam 15.02

Co do reszty to pozostałe zapisy "piękne"

No i biorę się za czytanie dnia dzisiejszego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:01

Karka, Lilou1984, Karolina@, Magda lena, Czarodziejka87, She86, Madlene.:), Mania1718, edyś, domiii, Madzialena90, Kajola, olcia87, RudyTygrysek, Kate84, Hannia123, foxica, krówka_muffka, Falon, Renka88, nick nieaktualny, Est, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Dziewczyny wy tez czujecie ból w kroczu jak maluszek się kręci? Szczególnie po chodzeniu? Myślałam, ze może brzuch mi juz opadł ale nóżki małego nadal czuję pod samym biustem. Wizualnie nie jestem w stanie określić :-)

Ja jak leżę przed spaniem to czasem zakłuje mnie tam tylko dziwnie, no i czuję od razu parcie na pęcherz.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a co do becikowego, to ten dochód z Pita za 2014 rok dzielimy na 2 czy również na dziecko? Bo jak podzielić tylko na 2 to dochód na osobę przekroczony, ale jeśli na 3 to może byśmy nie przekroczyli tego progu.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    współczuję Ci kochana, aż nie chce się wierzyć że tacy ludzie istnieją...
    Trzymaj się dzielnie i unikaj jej jak się da.
    A ile ona ma lat jeśli można wiedzieć?

93 a wygląda na 65

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No a co do becikowego, to ten dochód z Pita za 2014 rok dzielimy na 2 czy również na dziecko? Bo jak podzielić tylko na 2 to dochód na osobę przekroczony, ale jeśli na 3 to może byśmy nie przekroczyli tego progu.

Wydaje mi się, że dziecko się też liczy. :) U mnie jest tak, że jak będą liczyć mnie i dziecko to spoko, dostanę becikowe, ale jak doliczą pensję mojego narzeczonego to o becikowym mogę zapomnieć. :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka! Gratulacje!
    Bardzo się cieszę że Franus jest taki waleczny i całkiem duży.
    Widzę że powalczyl dzielnie o 72h od sterydów a teraz da szczęście mamusi.
    Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia i pełnej kondycji!
    Buziaki i uściski dla waszej dwójki!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    93 a wygląda na 65

czyli na mozg jej pada ze starosci :/ nie przejmuj sie stara baba... pomysl ze za niedlugo bedziesz tulic swoje malenstwo :)

• Lilou1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy na Świecie Frania i życzymy dużo zdrówka:) Waga już piękna, na pewno będzie dzielny i gratulacje dla dzielnej mamy - Martki89 - teraz już będzie z górki :)

Katee trzymam kciuki :) i powodzenia

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli maz pracuje za granica to co z tym pitem hmm

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Gratuluję udanych wizyt i tak pięknego przybierania na wadze maluszków :) U mnie nadal NIC się nie dzieje. Już prawie tydzień jak odstawiłam luteinę i mg, a tutaj żadnych twardnień. Jeszcze tę ciążę przenoszę ;/ Jestem teraz z mężem w domu i korzystamy z ostatnich chwil "we dwoje" ;-)

Zaczynają się już telefony z pytaniem czy już urodziłam. Co gorsza - każdy kto do mnie dzwoni chce dostać info, że się zaczęło. A ja im na to, że będziemy informować dopiero jak już mały się urodzi. Wtedy pojawia się niezadowolenie, bo podobno chcą ze mną przeżywać te chwile. A ja po prostu nikogo nie chcę martwić, bo wiem jaki to stres...

Arien - podobnie jak dziewczyny na Twoim miejscu nalegałabym na szpital. Nie chciałabym przegapić jakiegoś ważnego momentu. Swoją drogą lekarz sam powinien Cię skierować do szpitala na obserwację.

Jagood - fajnie że się odezwałaś i wszystko u Ciebie w porządku. Na "pocieszenie" napiszę, że moja znajoma, której dziecko było owinięte pępowiną, w grudniu urodziła sn maluszka bez żadnych komplikacji. Nie leżała w szpitalu, jedynie od 38tc dwa razy w tygodniu chodziła do szpitala na ktg.

Aleksandrazzz - gratuluję przekroczenia tego magicznego momentu. A jeszcze razem z Tobą odliczałyśmy do Świąt, Sylwestra itp :)

Skowroneczka87 - ja już jestem na końcówce choroby. U mnie na szczęście nic poważnego się nie rozwinęło, ale bazowałam na soli morskiej, syropie z cebuli i imbirze. Miód w większych ilościach stosuj tylko 2-4 dni. Potem traci swoje właściwości. Zdrówka :*

Martka89 - gratuluję mocno! Zdrówka dla Was :*

Kateee - trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:06

RudyTygrysek, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:

Ja przy pierwszych krokach, czuje takie jakby łup, łup na dole :P pewnie głowa. Potem się do tego przyzwyczajam i jest ok. Natomiast jak długo pochodzę, to wiązadła w pachwinie bardzo bolą i tak jakby odczucie spuchniecie warg zewnętrznych. Chyba jakoś tak uciskam sobie wszytko jak chodzę i dlatego tak.

A no i jak siedzę a mała się bardzo kręci, to bardzo mnie w pęcherz ładuje i daje to odczucie jakby mi mocz podchodził do cewki

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Wydaje mi się, że dziecko się też liczy. :) U mnie jest tak, że jak będą liczyć mnie i dziecko to spoko, dostanę becikowe, ale jak doliczą pensję mojego narzeczonego to o becikowym mogę zapomnieć. :/
    potwierdzam, dzielimy na ilość już z nowym członkiem rodziny :)

kofeinka lubi tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka- Gratulacje. Całe szczęście, że byliście w szpitalu. Teraz już możecie cieszyć się sobą :)

Katee- trzymam kciuki. Jakakolwiek decyzja by nie zapadła musi być dobrze.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:

Właśnie dziewczyny powiedźcie jeśli się orientujecie
    Czy do becikowego potrzebne jest rozliczenie ojca dziecka jeśli nie jest się małżeństwem i nie jest się zameldowanym pod jednym adresem??

Wiesz co w Polsce to prawo ad związków nieformalnych jest tak posrane, że ciężko stwierdzić. najlepiej zadzwonić do urzędu który wypłaca becikowe i spytać.

Wydaje mi się, że jeśli masz np zasądzone alimenty to doliczasz alimenty. Natomiast jeśli jesteście w nieoficjalnym związku bez decyzji sądu, to możliwe, że jesteś traktowana jako samotna matka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:13

ryjkek, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ