X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, mówiłam, że rodzimy równo co 3 dni i dzisiaj będzie kolejny poród!!! :)

Martusia, ogromne gratulacje! myślę, że Twój Synek wynagrodzi Ci teraz wszystkie nerwy <3 byłaś naprawdę dzielna! :*

dobra, to kolejne 3 dni wypadają w moje upragnione walentynki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 13:38

d'nusia, Magda lena, She86, alinalii, Madzialena90, RudyTygrysek, Est, Mietka 30:), Teresa1992 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka ogromne gratulacje! Bardzo się cieszę, że Franio taki silny i pięknie sobie radzi :-) mam nadzieję, że Ty też szybko dojdziesz do siebie. Przeszłaś dużo ostatnio ale już masz to wynagrodzone bo synka masz przy sobie. Zdrówka dla Was <3

Kateee trzymam kciuki za Was, informuj na bieżąco. Myślę, że faktycznie w tej sytuacji lepiej ciążę zakończyć tym bardziej że u Was już taki bezpieczny czas!

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka serdeczne gratulacje, dużo siły na kolejne dni :) Oby Franio rósł duży i zdrowy :)

Kateee trzymam kciuki &&&

Podbijam pytanie Czarodziejki, jak to jest z tymi świadczeniami, kiedy jest się teoretycznie samotnym rodzicem?

ryjkek lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka gratulacje! Jesteś bardzo dzielna :) a po cc najgorsze pierwsze 3 dni, potem będzie juz tylko lepiej :)

Pierwszy Franek forumowy juz na świecie ;-)

Dziewczyny wy tez czujecie ból w kroczu jak maluszek się kręci? Szczególnie po chodzeniu? Myślałam, ze może brzuch mi juz opadł ale nóżki małego nadal czuję pod samym biustem. Wizualnie nie jestem w stanie określić :-)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Karka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 serdeczne gratulacje! :) Życzę Ci szybkiego stanięcia na nogi. Super, że synek sobie świetnie radzi.

Kateee powodzenia!! :)

U nas będzie to pierwsze dzieciątko w najbliższej rodzinie, więc mega oczekiwane :) Choć przyszli chrzestni, czyli nasze młodsze rodzeństwo, na razie średnio się wykazują ;) Mam nadzieję, że jak zobaczą małą będą u nas częściej :)
    Mam żal do dalszej rodziny, brat cioteczny mojej mamy jest moim chrzestnym, bardzo w porządku facet, no ale nie zadzwonił do mnie i nie przyszedł ani razu przez tyle miesięcy... Chrzestna chociaż dzwoni. Kuzynostwo - wiem, że każdy poszedł swoją drogą, ale miałam nadzieję na kontakty bliższe, byliśmy u nich, oni u nas, myślałam, że teraz oni nas zaproszą, niestety od 3 miesięcy cisza. Chyba nie ma co na siłę. Ale przykro mi jest.

A co do babć - mojego męża babcia w wigilię jak mówiłam, że Hania to będzie coś tam coś tam robić, nie pamiętam, to ona zaraz głową na boki, "ciiii ciii nie wolno mówić nic" - a ja jej na to - słucham? Ja w zabobony nie wierzę i będę rozmawiać o mojej córce! Nie ogarniam...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Właśnie dziewczyny powiedźcie jeśli się orientujecie
    Czy do becikowego potrzebne jest rozliczenie ojca dziecka jeśli nie jest się małżeństwem i nie jest się zameldowanym pod jednym adresem??

Dołączam się do pytania, bo mam taką samą sytuację.

Martka Gratulacje. :D

katee trzymam kciuki, wywołanie porodu w Twoim przypadku jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Tak więc czekamy na następnego dzieciaczka ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje się po wizycie.
    Pessar zdjety, było to nieprzyjemne bo był zassany ale dr szybko się uporal, a ja tylko raz krzyknęłam.
    Miałam też ktg, nawet jeden skurcz mi się nie narysowal i max co miałam to 35% Także jeszcze Zosia zostaje w domku brzuszkowym.
    Kolejne ktg mam 15.02

Co do reszty to pozostałe zapisy "piękne"

No i biorę się za czytanie dnia dzisiejszego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:01

Karka, Lilou1984, Karolina@, Magda lena, Czarodziejka87, She86, Madlene.:), Mania1718, edyś, domiii, Madzialena90, Kajola, olcia87, RudyTygrysek, Kate84, Hannia123, foxica, krówka_muffka, Falon, Renka88, d'nusia, Est, kleo2426 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    Dziewczyny wy tez czujecie ból w kroczu jak maluszek się kręci? Szczególnie po chodzeniu? Myślałam, ze może brzuch mi juz opadł ale nóżki małego nadal czuję pod samym biustem. Wizualnie nie jestem w stanie określić :-)

Ja jak leżę przed spaniem to czasem zakłuje mnie tam tylko dziwnie, no i czuję od razu parcie na pęcherz.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a co do becikowego, to ten dochód z Pita za 2014 rok dzielimy na 2 czy również na dziecko? Bo jak podzielić tylko na 2 to dochód na osobę przekroczony, ale jeśli na 3 to może byśmy nie przekroczyli tego progu.

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    współczuję Ci kochana, aż nie chce się wierzyć że tacy ludzie istnieją...
    Trzymaj się dzielnie i unikaj jej jak się da.
    A ile ona ma lat jeśli można wiedzieć?

93 a wygląda na 65

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No a co do becikowego, to ten dochód z Pita za 2014 rok dzielimy na 2 czy również na dziecko? Bo jak podzielić tylko na 2 to dochód na osobę przekroczony, ale jeśli na 3 to może byśmy nie przekroczyli tego progu.

Wydaje mi się, że dziecko się też liczy. :) U mnie jest tak, że jak będą liczyć mnie i dziecko to spoko, dostanę becikowe, ale jak doliczą pensję mojego narzeczonego to o becikowym mogę zapomnieć. :/

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka! Gratulacje!
    Bardzo się cieszę że Franus jest taki waleczny i całkiem duży.
    Widzę że powalczyl dzielnie o 72h od sterydów a teraz da szczęście mamusi.
    Tobie życzę szybkiego powrotu do zdrowia i pełnej kondycji!
    Buziaki i uściski dla waszej dwójki!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    93 a wygląda na 65

czyli na mozg jej pada ze starosci :/ nie przejmuj sie stara baba... pomysl ze za niedlugo bedziesz tulic swoje malenstwo :)

• Lilou1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy na Świecie Frania i życzymy dużo zdrówka:) Waga już piękna, na pewno będzie dzielny i gratulacje dla dzielnej mamy - Martki89 - teraz już będzie z górki :)

Katee trzymam kciuki :) i powodzenia

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli maz pracuje za granica to co z tym pitem hmm

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Gratuluję udanych wizyt i tak pięknego przybierania na wadze maluszków :) U mnie nadal NIC się nie dzieje. Już prawie tydzień jak odstawiłam luteinę i mg, a tutaj żadnych twardnień. Jeszcze tę ciążę przenoszę ;/ Jestem teraz z mężem w domu i korzystamy z ostatnich chwil "we dwoje" ;-)

Zaczynają się już telefony z pytaniem czy już urodziłam. Co gorsza - każdy kto do mnie dzwoni chce dostać info, że się zaczęło. A ja im na to, że będziemy informować dopiero jak już mały się urodzi. Wtedy pojawia się niezadowolenie, bo podobno chcą ze mną przeżywać te chwile. A ja po prostu nikogo nie chcę martwić, bo wiem jaki to stres...

Arien - podobnie jak dziewczyny na Twoim miejscu nalegałabym na szpital. Nie chciałabym przegapić jakiegoś ważnego momentu. Swoją drogą lekarz sam powinien Cię skierować do szpitala na obserwację.

Jagood - fajnie że się odezwałaś i wszystko u Ciebie w porządku. Na "pocieszenie" napiszę, że moja znajoma, której dziecko było owinięte pępowiną, w grudniu urodziła sn maluszka bez żadnych komplikacji. Nie leżała w szpitalu, jedynie od 38tc dwa razy w tygodniu chodziła do szpitala na ktg.

Aleksandrazzz - gratuluję przekroczenia tego magicznego momentu. A jeszcze razem z Tobą odliczałyśmy do Świąt, Sylwestra itp :)

Skowroneczka87 - ja już jestem na końcówce choroby. U mnie na szczęście nic poważnego się nie rozwinęło, ale bazowałam na soli morskiej, syropie z cebuli i imbirze. Miód w większych ilościach stosuj tylko 2-4 dni. Potem traci swoje właściwości. Zdrówka :*

Martka89 - gratuluję mocno! Zdrówka dla Was :*

Kateee - trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:06

RudyTygrysek, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:

Ja przy pierwszych krokach, czuje takie jakby łup, łup na dole :P pewnie głowa. Potem się do tego przyzwyczajam i jest ok. Natomiast jak długo pochodzę, to wiązadła w pachwinie bardzo bolą i tak jakby odczucie spuchniecie warg zewnętrznych. Chyba jakoś tak uciskam sobie wszytko jak chodzę i dlatego tak.

A no i jak siedzę a mała się bardzo kręci, to bardzo mnie w pęcherz ładuje i daje to odczucie jakby mi mocz podchodził do cewki

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Wydaje mi się, że dziecko się też liczy. :) U mnie jest tak, że jak będą liczyć mnie i dziecko to spoko, dostanę becikowe, ale jak doliczą pensję mojego narzeczonego to o becikowym mogę zapomnieć. :/
    potwierdzam, dzielimy na ilość już z nowym członkiem rodziny :)

kofeinka lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka- Gratulacje. Całe szczęście, że byliście w szpitalu. Teraz już możecie cieszyć się sobą :)

Katee- trzymam kciuki. Jakakolwiek decyzja by nie zapadła musi być dobrze.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:

Właśnie dziewczyny powiedźcie jeśli się orientujecie
    Czy do becikowego potrzebne jest rozliczenie ojca dziecka jeśli nie jest się małżeństwem i nie jest się zameldowanym pod jednym adresem??

Wiesz co w Polsce to prawo ad związków nieformalnych jest tak posrane, że ciężko stwierdzić. najlepiej zadzwonić do urzędu który wypłaca becikowe i spytać.

Wydaje mi się, że jeśli masz np zasądzone alimenty to doliczasz alimenty. Natomiast jeśli jesteście w nieoficjalnym związku bez decyzji sądu, to możliwe, że jesteś traktowana jako samotna matka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:13

ryjkek, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1868 1869 1870 1871 1872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ