X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien- teoretycznie, jeśli przez 4 godziny nie poczujesz żadnego ruchu malucha to powinno się zgłosić na IP. Ale myślę, że też za bardzo bym się stresowała i pojachała profilaktycznie, żeby mnie już zostawili w oddziale.
    Trzymaj się ciepło. I oczywiście daj znać co postanowisz. Najważniejsze, żebyście oboje byli spokojni i bezpieczni.

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się przywitać w nowym tygodniu. Już 35 rozpoczęty, coraz bliżej do spotkania z synkiem :D

edyś, krówka_muffka, Czarodziejka87, muminka83, Kaarolina, Madlene.:), Renka88, d'nusia, Kate84, A.Kasia, Falon, Hannia123, perła ziemi, Lilou1984, Izoleccc, Mania1718, anitka19953, Karka, kleo2426, Kajola, Mietka 30:), kofeinka lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na szkole rodzenia położna wspomniała o masażu Shantala. Czy wiecie od kiedy można go wykonywać, bo nie mogę znaleźć w necie.

• arien Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chyba zrobimy. Już nawet walizkę zaczęłam przepakowywać tylko na "swój" pobyt. O 14.10 mamy jeszcze jutro powtórne echo serca Tomka, którego wolałabym nie ominąć a potem hajda do szpitala :/ Bardzo chciałabym zostać w domu, ale tak jak mówicie, chyba bym zwariowała. A takie 4godzinne przerwy to Tomkowi zdarzają się bardzo często i do tej pory myślaałam, że to ok. Ale z drugiej strony nie bardzo wiem, może mnie się wydaje, że np rusza się dużo a w porównaniu do Waszych pociech wcale nie. Na KTG, na które jeżdzę raz w tygodniu od 3 tygodni zawsze coś nie tak, zawsze pytają czy jadłam śniadanie, ale suma sumarum, pobujawszy trochę brzuchem nie wychodzą te zapisy tak tragicznie...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :-) wdrapałam się na fotel ginekologiczny i mój lekarz mówi: ,, droga Pani tu się może zacząć w każdej chwili poród,, a ja no co Pan Panie doktorze, a on, że nie jest w stanie mi powiedzieć ile jeszcze czasu, ale mam rozwarcie na jeden palec hmm.. któraś tak ma? Mówił, że teraz jakby Wiktoria <3 przyszła na świat to byłaby donoszona itd itd itd sprawdził serduszko, ładnie biło, mówił, że na 99% mała nie powinna już się obrócić i powinniśmy dać radę urodzić naturalne, aaaale jak dostane bóle albo odejdą wody to mam nie jeść już nic w razie gdyby musiała być cesarka ze względu, że jedną już miałam. Mówiłam, że mam od tygodnia takie bóle typowo miesiączkowe, on mówił, że to normalne, że one będą ale nie regularne, jak będą co 10 minut to śmigać na IP i dzwonić do niego :-) no więc tyle z mojej wizyty :-)
    Napiszcie mi czy macie jakieś rozwarcie????

edyś, d'nusia, krówka_muffka, Kate84, ryjkek, A.Kasia, Czarodziejka87, Falon, Hannia123, muminka83, Lilou1984, Madzialena90, Karka, kleo2426, Kajola, Mietka 30:), Teresa1992 lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, trzymam mocno kciuki za zdrówko Twojego maluszka. Jeśli będziesz bardziej spokojna, to powinnaś iść do szpitala.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, podczytuję Was dziś od rana ale dopiero mam siły żeby napisać od wczoraj męczą mnie skurcze które zagłuszam lekami, jakoś dajemy radę.. teraz się wyciszyło, ale moim największym problemem jest teraz to, że odkąd biorę clexanę mam non stop krwotoki z nosa :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Wczoraj na szkole rodzenia położna wspomniała o masażu Shantala. Czy wiecie od kiedy można go wykonywać, bo nie mogę znaleźć w necie.

Ja mialam u siebie na SR krotki kurs tego masazu i nam dziewczyna mowila, ze mozna zaczynac od samego urodzenia. Ponoc filizofia szkoly zabrania rozpowszechniania materialow na temat techniki i zasad wykonywania masazu.

M+M+? lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc dziękuję tak już jestem spokojniejsza, teraz jakoś muszę przetrwać te moje swędzenia itp. Kurcze mam nadzieję, że nie będziesz się męczyć z tym serduchem i jakoś się poprawi, ciekawe co pokażą wyniki holtera. Trzymam kciuki

Niecierpliwa moja ma teraz 2-3 razy czkawkę, a miała wcześniej dużo częściej 7-10 nawet...

Ola kurde miałam to samo, mojej małej na skurczu tętno nawet spadało do 80...

Kateee trzymam kciuki żeby w szpitalu coś poradzili, swoją drogą dziwne że nie było miejsca żebyś mogła zostać, eh ale do jutra już niedaleko :-*

Arien ja mam podobne zdanie jak Dziewczyny, w takiej sytuacji też bym się dopakowała itp i jutro pojechała. Faktycznie myślę, że szpital będzie dla Was lepszy, będziesz się czuć bezpieczniej i będzie stała kontrola dziecka i łożyska!

Jusiakp ja się dowiem w piątek jak u mnie wygląda sprawa, tydzień temu jeszcze żadnego rozwarcia nie było. Hmmm ciekawe czy faktycznie u Ciebie lada dzień się zacznie :-D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Jestem po wizycie :-) wdrapałam się na fotel ginekologiczny i mój lekarz mówi: ,, droga Pani tu się może zacząć w każdej chwili poród,, a ja no co Pan Panie doktorze, a on, że nie jest w stanie mi powiedzieć ile jeszcze czasu, ale mam rozwarcie na jeden palec hmm.. któraś tak ma? Mówił, że teraz jakby Wiktoria <3 przyszła na świat to byłaby donoszona itd itd itd sprawdził serduszko, ładnie biło, mówił, że na 99% mała nie powinna już się obrócić i powinniśmy dać radę urodzić naturalne, aaaale jak dostane bóle albo odejdą wody to mam nie jeść już nic w razie gdyby musiała być cesarka ze względu, że jedną już miałam. Mówiłam, że mam od tygodnia takie bóle typowo miesiączkowe, on mówił, że to normalne, że one będą ale nie regularne, jak będą co 10 minut to śmigać na IP i dzwonić do niego :-) no więc tyle z mojej wizyty :-)
    Napiszcie mi czy macie jakieś rozwarcie????
    O kurczę Jusia, to chyba ty będziesz kolejna,:) musisz być czujna :P u mnie dopiero się szyjka skróciła gdzie tam do rozwarcia.

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, rzeczywiście w takiej sytuacji lepiej się położyć do szpitala. Też bym się denerwowała i nie umiałabym określić czy ruchy są ok czy nie. Bo niby skąd wiadomo, czy Dziecko śpi czy może coś się dzieje już, a każda minuta jest wtedy ważna. W szpitalu będziecie bezpieczniejsi. A ja trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate tez bym to chciala wiedziec :-D
    najlepiej ja sie uwinelam z lekarzami, dzwonie do meza a on a w kosciele bylas bo dzis sroda popielcowa, to mowie ze nie. Kurde zorganizowalam tate zeby mnie podwiozl do lekarzy zebym nie musiala isc bo to na koncu miasta a ten mi jeszcze o kosciele wyklad daje i ajlepiej z tekstem ze myslal ze to dla niego zrobie pff bo przeciez o tak ciezko pracuje, no masakra

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym sie Jusia martwisz? Ciaza doboszona, maz za chwile wraca o ile pamietam to czego chciec wiecej, mozna rodzic:-)

ryjkek lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp mam rozwarcie na dwa palce od 31 tc :) zapessarowane póki co :) Ale kiedyś pisałam, że szwagierka z takim chodziła 5 tygodni i nic się nie działo, skurcze pojawiły się u niej w 41 tc i urodziła SN, 3,5 kg córcię :) Nie ma reguły:)

Arien ja też bym się położyła do szpitala <3

1usai09khne0c7t3.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp
    Ja już mam rozwarcie na palec od 10 dni i jakoś nic się nie rusza :)

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczko nie martwie się, po prostu pytam czy któras tez tak ma :-) wlasnie czytam fora rozne i niektore rodza szybko przy takim rozwarciu a inne chodza nawet trzy tyg z 2 cm rozwarciem wiec nie ma reguly :)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rozwarcie na palec i cichosza :) Lekarz stwierdził, że to nic i można spokojnie chodzić z takim rozwarciem w tych tygodniach.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że na etapie jak szaleje grypa ą Ty juskap jesteś na końcówce ciąży siedzenie w kościele nie jest dobrym posunięciem. Boga ma się w sercu a nie bo trzeba oraz na pokaz. Więc spokojnie. Ważniejsze jest twoje zdrowie. I naprawdę z serca proponuje wam mediatora rodziny lub terapię rodzinną. Teraz dbaj o siebie kotek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 21:50

Madlene.:), Falon, ksanka, Teresa1992 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp nie przejmuj się, przecież wszystko jest na Twojej głowie więc naprawdę ten kościół miałaś prawo sobie odpuścić :-*

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozwarcie na palec, jutro się okaże czy więcej ale na pewno przy moich skurczach do 130.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1861 1862 1863 1864 1865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ