Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze dziewczyny obstawiacie która teraz się rozpakuje..? ;P heh
A ja coraz bardziej się stresujeboje się coraz bardziej z dnia na dzień
A kolejna wizyta dopiero 1 marca, czyli mam 3 tygodnie czekania...
Powiedzcie mi proszę jak radzicie sobie z obawami związanymi z narodzinami dzidzi? -
Dziewczyny mialam isc jutro do mojego ginka, ale ide dzis, bo jutro nie mialby kto ze mna podjechac, a tak jeszcze podejde do lekarza z Synkiem bo wciaz kaszle. No i ciekawa jestem co ten moj ,,staruszek,, powie o mojej szyjce bo od czasu bolow miesiaczkowych nie bylam na wizycie. Tylko kurde nie chce mi sie golic pipki heh jakos specjalnie nie jest zapuszczona a on i tak stary jest hihi oki Kochane dam znac jak wroce
Teresa1992, edyś, muminka83 lubią tę wiadomość
jusiakp
-
nick nieaktualnyZ tym sprzataniem i myciem okien to mnie kolezanka przestrzegała ze wcale to pozytku nie przyniesie.Nie bede opisywac historii jaka mi opoaiedziała (po co macie sie denerwowac) ,w kazdym razie ja zrezygnowałam z nadmiernego podnoszenia rak do góry i na pewno tego robic nie bede.By przyspieszyc poród polecam dlugie spacery i sex z finiszem w srodku,podobno chodzenie po schodach tez pomaga ale trzeba by miec obstawe bo samej to tez niebezpiecznie moze byc.
ksanka lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:mi szyjka zaczęła się skracać od 32 tygodnia jak szalałam na sylwestra na parkiecie
i tak już powolutku się skraca - jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego to zobaczymy, ale z poniedziałkowej wizyty na IP, wiem, że jest już krótka, miękka i poza rozwarciem, którego brak to gotowa do porodu
ale generalnie to nie ma reguły kiedy dokładnie powinna się skracać, bo czasami to idzie powolutku przez kilka tygodni, a czasami przed samym porodem w kilka dni znika...
a Ty kiedy miałaś ostatni pomiar szyjki?I tydzień temu nadal była twarda, zamknięta i długa.
-
kofeinka wrote:Kurcze dziewczyny obstawiacie która teraz się rozpakuje..? ;P heh
A ja coraz bardziej się stresujeboje się coraz bardziej z dnia na dzień
A kolejna wizyta dopiero 1 marca, czyli mam 3 tygodnie czekania...
Powiedzcie mi proszę jak radzicie sobie z obawami związanymi z narodzinami dzidzi?A tak serio, staram się dużo czytać o niemowlakach, karmieniu piersią itp. To mi dodaje trochę więcej pewności siebie, bo naiwnie myślę, że coś wiem
-
Ale numer z tym porodem na IP. Moja przyjaciółka rodziła 15min i ta sama sytuacja bo jej sali nie zdążyli przygotować
. Najważniejsze że z dzieciątkiem wszystko dobrze. Mam nadzieję że u tej Pani również wszystko tak ładnie się skończyło i w porządku
-
Ale fajnie się czyta wasze posty jeszcze w dwupaku...jutro prawdopodobnie idziemy do domku to Wam pokaże jakieś zdjęcia Emila
ksanka, d'nusia, domiii, baassiia, Kate84, skowroneczka87, Kasia24, Mania1718, Falon, M+M+?, Czarodziejka87, Teresa1992, alinalii, RudyTygrysek, A.Kasia, Lilou1984, Vincent, Nataszka2200, Izoleccc, foxica, wiewiórka17, Hannia123, Madzialena90, Mietka 30:), kateee, Est, Renka88, edyś, muminka83, krówka_muffka, anie93lica, Magda lena, Martita88, Kajola, Karka lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Ja sobie nie radzę
A tak serio, staram się dużo czytać o niemowlakach, karmieniu piersią itp. To mi dodaje trochę więcej pewności siebie, bo naiwnie myślę, że coś wiem
To i ja chyba muszę zacząć jakąś lekturę... może to mi jakoś uspokoi myśli -
Ja po ktg. Wszystko ok, zapis ladny, dzidzia sie ruszala pieknie. Tylko macica ano drgnie. Cos tam niby zaczyna sie dziac ale baaaardzo delikatnie, bo zapis niewiele wyzej niz norma i na stalym poziomie wiec bez skurczy, mimo tych boli ostatnich. Polozna stwierdzila, ze jak nic nie zacznie sie dziac nagle to jeszcze troche pochodze.
Kasia24, d'nusia, Czarodziejka87, Teresa1992, Kate84, Izoleccc, Mania1718, edyś, muminka83, Karka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Czy hemoroidy po porodzie znikają? Czy trzeba je jakoś usuwać?
Coraz gorzej z tymi moimi guzkami i trochę się boje co dalej z tym gòwnem, szczególnie że przy porodzie będzie pewnie jeszcze gorzej
Ja swego czasu miałam z jednym problem, dostałam maści i tabsy takie na żyły i się naprawiło wszystko szybko.domiii lubi tę wiadomość