X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Do której z Was przyjechać i umyć okna? Bo w domu umyłam wszystkie które były już drugi raz!!!!!!!!!!!!!!!! :)

podziwiam twój zapał, jejku ja coś opadłam z sił.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    podziwiam twój zapał, jejku ja coś opadłam z sił.
    Kochana, ja mam taki zapał dopiero od 2 tygodni :P Całe 8 miesięcy ciąży leniuchowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:05

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kochana, ja mam taki zapasł dopiero od 2 tygodni :P Całe 8 miesięcy ciąży leniuchowałam :)
    A to ja mam odwrotnie :) Całą ciążę szalałam, do końca 6. miesiąca pracowałam, potem przeprowadzka, remont, przygotowywanie wyprawki. Teraz już wszystko gotowe, a ja nie umiem się uspokoić, wczoraj robiłam gulasz (w ramach akcji mrożenie obiadów na czas po porodzie :D ) i prasowałam zapasową pościel.
    Choć kiedyś słyszałam takie stwierdzenie, że przed pierwszym dzieckiem trzeba jak najwięcej odpoczywać i wyleniuchować się za wszystkie czasy, bo jak się zdecyduje na drugie, to wówczas tej szansy na odpoczynek przed porodem nie będzie ;)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena bukować bilet? :D z miłą chęcią skorzystam ;) Ja szalałam do 32 tc teraz kalectwo ze mnie :D

Magda lena lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż dziś ładnie mi powiedział... "nie leniuchowałaś całej ciąży, dbałaś o to, żeby urodził nam się zdrowy syn w bezpiecznym terminie" aż mnie zatkało...

Madzialena90, Mania1718, Madlene.:), She86, Kate84, Izoleccc, muminka83, d'nusia, domiii, krówka_muffka, Czarodziejka87, kleo2426, edyś, Kajola, RudyTygrysek, Falon, ksanka, Martita88, Mietka 30:), Kaarolina, alinalii, Vincent, Nataszka2200, Hannia123, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro się muszę ogarnąć i faktycznie zająć się tymi oknami, jejku ledwo świat przez nie widać. Mąż je mył przed świętami ale tyle ostatnio padało że wyglądają tragicznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:13

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ... czy Wy też przechodziłyście przez infekcje ? bo ja już biorę drugi antybiotyk, tabletki dopochwowe i nic nie pomagają ;/;/

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• domiii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Domii ciekawa jestem co się dowiesz na wizycie :-)

dowiedziałam się, że Synek waży 3585g i zwolnił ze wzrostem, bo na dzień dzisiejszy jest już tylko tydzień większy niż z OM :) ten lekarz powiedział, że dobrze, że mam skurcze, bo to znaczy, że już blisko i że on by zaczekał na naturalny rozwój wydarzeń na tą chwilę, bo nawet jak będzie blisko 4kg to dam radę, ale decyzje oczywiście zostawia jutro mojemu lekarzowi prowadzącemu. Młody ułożony jest już idealnie do porodu, główka niziutko, pleckami do góry :)
    a, no i nie mam chodzić w nocy po domu tylko się pukać :P

baassiia, Madzialena90, krówka_muffka, d'nusia, Mania1718, Madlene.:), Czarodziejka87, A.Kasia, She86, kleo2426, ryjkek, Kate84, edyś, nataliano, Kajola, RudyTygrysek, Falon, ksanka, Renka88, Kasia24, Mietka 30:), skowroneczka87, Kaarolina, alinalii, Lilou1984, Vincent, Izoleccc, Nataszka2200, Hannia123, kateee, Marlena, muminka83, Karka, olatychy lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii no to ładny Pulpecik Ci się szykuje ;) Ciekawe co z Twoją szyjką przy takich bólach. U mnie szyjka cały czas trzyma i nic się nie skraca, a jutro kończę 37 tydzień. Nie powinna już na tym etapie się skracać?
    Nie mam też żadnych bóli, skurczów. Nie spieszy mi się, ale boję się żeby to nie oznaczało, że przenoszę, nie chcę oxy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:43

domiii lubi tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mąż pięknie powiedział <3

Domiii synek zwolnił ale i tak duży chłopak:) to wizyta udana:)

Wiewiórka mnie na szczęście infekcja omija parę razy coś czułam i wtedy szybko działałam.
    Lactovaginal dopochwowo i żel trivagin na zewnątrz.
    Zdrówka dużo życzę:*

domiii lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • She86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a ja się zaraz po prostu rozplacze z bezsilności :((
    11 stycznia zlozylam zamówienie na mebelki w takim sklepie Wisad i do dziś nie otrzymalam zamówienia. Miałam w pierwszej wersji dostać równe dwa tygodnie temu, ale okazało się że się nie wyrobili i miałam dostać tydzień później. Potem znów przepraszali że maja opóźnienia i że tym razem wysylka z gratisem za zwłokę i dostane 9 lutego. Od poniedziałku nie odpisują na maile i nie odbierają moich telefonów. No jak tak można ;( za meble miałam zapłacić przy odbiorze więc chociaż tyle

Edit: właśnie oddzwoniła do mnie babeczka z tego sklepu ze ponoc wysłała nr listu przewozowego mężowi na komórkę, bo tak na zmianę się do nich dobijamy, tylko że on nic nie dostał :/ i mówię jej to, a ona ze pewnie pomyliła nr i mi zaraz wyśle. Nic nie dostalam póki co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:07

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Kurcze dziewczyny a ja się zaraz po prostu rozplacze z bezsilności :((
    11 stycznia zlozylam zamówienie na mebelki w takim sklepie Wisad i do dziś nie otrzymalam zamówienia. Miałam w pierwszej wersji dostać równe dwa tygodnie temu, ale okazało się że się nie wyrobili i miałam dostać tydzień później. Potem znów przepraszali że maja opóźnienia i że tym razem wysylka z gratisem za zwłokę i dostane 9 lutego. Od poniedziałku nie odpisują na maile i nie odbierają moich telefonów. No jak tak można ;( za meble miałam zapłacić przy odbiorze więc chociaż tyle

ech... skąd ja to znam, my czekamy tak na stół i krzesła... mówili, że 2 tygodnie trzeba czekać, a jutro będzie już miesiąc... dziady!!! ciekawe czy jutro zrealizują zamówienie

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Do której z Was przyjechać i umyć okna? Bo w domu umyłam wszystkie które były już drugi raz!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Magda lena no to wspaniale! Czekam na Ciebie jutro cały dzień! Haha ;-)

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Domiii no to ładny Pulpecik Ci się szykuje ;) Ciekawe co z Twoją szyjką przy takich bólach. U mnie szyjka cały czas trzyma i nic się nie skraca, a jutro kończę 37 tydzień. Nie powinna już na tym etapie się skracać?
    Nie mam też żadnych bóli, skurczów. Nie spieszy mi się, ale boję się żeby to nie oznaczało, że przenoszę, nie chcę oxy :/

mi szyjka zaczęła się skracać od 32 tygodnia jak szalałam na sylwestra na parkiecie :P i tak już powolutku się skraca - jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego to zobaczymy, ale z poniedziałkowej wizyty na IP, wiem, że jest już krótka, miękka i poza rozwarciem, którego brak to gotowa do porodu :)
    ale generalnie to nie ma reguły kiedy dokładnie powinna się skracać, bo czasami to idzie powolutku przez kilka tygodni, a czasami przed samym porodem w kilka dni znika...

a Ty kiedy miałaś ostatni pomiar szyjki?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny no wo wygląda że w 38 tydzień wkroczyła z bólami miesiaczkowymi.
    I już wiem jak to jest, kurcze niefajne. Wzięłam aż buscopan.
    Co prawda skurczy jako takich nie czuję ale którz to wie.
    Mam nadzieję że jutro ginowi uda się zdjąć krążek i zrobimy ktg to się dowiem czy mam skurczybyki czy nie.
    Dowiedziałam się też że jutro powinien do mnie dotrzeć materacyk i adaptery do nosidełka, mam nadzieję że nie wtedy gdy będę u lekarza ;)

Domiii ładnego masz już pulpecika.

Co do sprzątania to zaczynamy organizować panią do pomocy bo ja raczej nie dam rady.

Trzymajcie się mamusie, i te szpitalne i walczące w domowych pieleszach

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Martita88, a od jakiej wartości ciśnienia lekarz przepisał Ci Dopegyt? Od jak dawna go bierzesz? Ja od kilku dni mierzę ciśnienie to mam ok. 135/90, jak jestem u lekarza to 120-130/80-90 i mówił, że to w normie i nie kazał nic z tym robić...

Leki dostałam w sobotę czy ciśnieniu 157/110

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    W ferworze dzisiejszego dnia w końcu podjęliśmy decyzję odnośnie imienia. Ja od dłuższego czasu wspominałam mojemu że może Martynka, ale coś nie był przekonany więc właściwie imię ostatnio zeszło na drugi plan. Dzisiaj jak widział mój smutek to zaczął rozmawiać z brzuszkiem, i mówi Martynko musisz nam dawać często znać z brzuszka, to mama i tata będą spokojni :) Także postanowione, będzie MARTYNKA <3 <3 <3

<3 <3 <3 moje imię! :) :)

ksanka, Madlene.:) lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do przeczuc, to mam przeczucie ze Zosia będzie chciała powitać zewnętrzny świat dopiero za 2 tygodnie czyli do 24.
    A co do obstawiania kolejnych porodów, to Madzialena jakoś myślę że ty urodzisz w ciągu najbliższych 7 dni.

Domiii tobie życzę szybkiego rozwiązania ale jakoś czuje ze nie wcześniej niż za 7-8 dni ;)

No i zobaczymy jak to się spelni.

Hi hi hi.

Jak się spelni to zmieniam zawód na wróżke naciagaczke i zakładam płatny numer jak wroz Maciej Hi hi hi

Teresa1992, domiii, d'nusia, Martita88, A.Kasia, edyś, Mietka 30:), Kate84, Falon, Izoleccc, foxica, Hannia123, Madzialena90, muminka83 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Ksanka a mi na kiedy przewidujesz ?:D

• ksanka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    hehe Ksanka a mi na kiedy przewidujesz ?:D
    Oj, tobie Teresa jakoś tak widzę podobnie jak Madzialena, w ciągu 7 dni.

Chyba mi odwala od tego lezenia
    Ale jestem ciekawa czy się sprawdzi hi hi hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 17:30

Teresa1992 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ