X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Kurcze, dziewczyny czy ciaza nie moze przebiegac spokojnie, bez ciaglego zastanawiania sie czy wszystko ok, martwienia sie gdy tylko cos zaboli? Przeciez powinnysmy sie cieszyc tym stanem... a tu u kazdej ciagle jakis powod do niepokoju...

Kochana, ja myślę, że dopóki każda nie dotrwa do II trymestru, nie będzie po badaniach prenatalnych to ten stres taki będzie, potem mam nadzieję się uspokoimy trochę i zaczniemy bardziej cieszyć niż denerwować :) przynajmniej ja mam taki cel!

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, ja myślę, że dopóki każda nie dotrwa do II trymestru, nie będzie po badaniach prenatalnych to ten stres taki będzie, potem mam nadzieję się uspokoimy trochę i zaczniemy bardziej cieszyć niż denerwować :) przynajmniej ja mam taki cel!

Ja to się chyba uspokoję dopiero po porodzie bo właśnie się dowiedziałam, że znajoma która miała urodzić na dniach dowiedziała się na usg, że dziecko się udusiło pępowiną :/

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po poronieniu samoistnym ( chcieli mnie łyżeczkować ale nie wyraziłam zgody bo to była wczesna ciąża) kazano odczekać tak 6 miesięcy. Bardziej chyba chodziło o względy psychiczne bo byłam na dnie dna. Zbiegło się to jednak w czasie bo dokładnie miesiąc po poronieniu złamałam nogę w kostce i podudziu w 4 miejscach w sumie ( o co? o psa. Nie chciałam staremu borokowi zrobić krzywdy i stało się jak się stało. Pies cały a ja 2 operacje ratujące nogę)
    Gips ściągnęli mi 3 dni przed świętami wielkanocnymi :P potem nauka chodzenia więc akurat :P 3 miesiące po gipsie ja w ciąży choć nie spodziewałam się i nie wierzyłam że ten cykl to będzie to.
    Teraz tylko zostaje czekać do poniedziałku i mam nadzieję że będę mogła powiedzieć że jest dobrze.

Co do upałów to mieszkamy na poddaszu. Z jednej strony strych nad nami papa bo to kamienica. Masakra jakaś. Wentylatory chodzą 24 h. W dzień 35 C w nocy 30 . W przyszłym roku już będzie klima bo to nie dla żywych.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja to się chyba uspokoję dopiero po porodzie bo właśnie się dowiedziałam, że znajoma która miała urodzić na dniach dowiedziała się na usg, że dziecko się udusiło pępowiną :/

to nie miała robionych badań usg? Biedna. Jak ja jej współczuje. Umarłabym też. :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

o masz Ci los... :( i nie przeżyło? :(

ale myślę też że nie możemy skupiać się na takich przypadkach, bo naprawdę nici z tej radości :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    o masz Ci los... :( i nie przeżyło? :(

ale myślę też że nie możemy skupiać się na takich przypadkach, bo naprawdę nici z tej radości :(

eh myślę że radość w kolejnej ciąży po utracie maleństwa jest inna. Ta radość jest bardziej rozsądna.... strachliwa.... a nawet lekko zdystansowana.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała robione i wszystko było ok. Aż tu pewnego dnia nie czuła ruchów, pojechała na IP i się okazało, że dziecko jest okręcone pępowiną i nie żyje. Nie dało się nic zrobić :/

• alinalii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jakie to nie sprawiedliwe :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( masakra

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że jeszcze będzie musiała urodzić. :( Raczej cesarek w takim wypadku nie robią :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jaki koszmar. Nie wyobrazam sobie tego kompletnie. I co? pewnie oksytocyna i rodzisz martwe dziecko? To jest nie do pomyslenia, niehumanitarne!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tego ja uspokoje sie dopiero jak wezne moje dziecko na rece i przytule, mnie nawet nie uspakaja fakt ze niedlugo 2trymestr sie zaczyna wrecz przeciwnie to jeszcze bardziej mnie przeraza bo wlasnie w 2 trymestrze tracilam moje skarby :(
    Kasia bardzo wspolczuje znajomej :( ale to jest wlasnie to jest wszystko ladnie pieknie, a w jednej chwili moze sie posypac... :(
    Mnie to smiesza artykuły typu ze "ciaza to najpiekniejszy stan w zyciu kobiety " a g*** prawda :/ nie wiem co za idiota to wymyslil :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Najgorsze jest to że jeszcze będzie musiała urodzić. :( Raczej cesarek w takim wypadku nie robią :(

W takich wypadkach musi rodzic naturalnie... nie zrobia jej cc chyba ze bylyby jakies komplikacje... wtedy w ostatecznosci tna...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak sobie myślę, że nie powinnyśmy sie własnie karmic takimi wiadomościami. Też chcialabym już cieszyć sie ciażą ale cały czas nie mogę i nie wiem kiedy mi to minie. Nawet sobie nie pozwalam za bardzo na rozmyslanie, jak to bedzie cudownie jak maluch bedzie juz z nami. Nie planuje, nie nastawiam się i jestem bardzo zdystansowana.

Renka88, domiii, Martita88, muminka83, Est, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Dziewczyny, dopiero zauważyłam taki wątek na forum :)
    jestem teoretycznie w 7 tyg. ciąży. Belly policzył mi poród 23 marca. narazie miałam robione usg 1,5 tyg temu i był pęcherzyk, teraz czekam na 10 sierpnia wtedy zobaczę czy jest zarodek/serducho i strasznie się tym stresuję. Dzisiaj biczuje sie strasznie bo mój facet kupił wczoraj chipsy i zjadłam z nim trochę (gdzie rzadko jem takie rzeczy), nie mogłam się powstrzymać choć ogólnie staram się odżywiać racjonalnie. Teraz siedzę i panikuję,że nabawiłam swoje dziecko wad wrodzonych.. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:51

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis, no weż nie przesadzaj! Nawet jakbys zjadła paczkę takich czipsów to na prawde nie sadzę zeby mogly miec one wpływ na ewentualną wade genetyczna. Szczegolnie, że mowisz, że na codzien jesz racjonalnie, wiec tym bardziej. Raz nie zawsze, nie martw się :)

muminka83, Renka88, Amarylis, Karka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie sie na toxoplasmie? Bo mam reaktywne i niereaktywne?

• domiii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis wrote:
    Witam was Dziewczyny, dopiero zauważyłam taki wątek na forum :)
    jestem teoretycznie w 7 tyg. ciąży. Belly policzył mi poród 23 marca. narazie miałam robione usg 1,5 tyg temu i był pęcherzyk, teraz czekam na 10 sierpnia wtedy zobaczę czy jest zarodek/serducho i strasznie się tym stresuję. Dzisiaj biczuje sie strasznie bo mój facet kupił wczoraj chipsy i zjadłam z nim trochę (gdzie rzadko jem takie rzeczy), nie mogłam się powstrzymać choć ogólnie staram się odżywiać racjonalnie. Teraz siedzę i panikuję,że nabawiłam swoje dziecko wad wrodzonych.. :(

nie no ja Cię proszę - chipsy powodują wady wrodzone?
    to ja musiałabym krzyżem leżeć codziennie, bo chipsy uwielbiam i czasami sobie ich naprawdę nie żałuję :)

muminka83, Amarylis, Renka88, Magda lena, A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam chipw

muminka83, Amarylis lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za dodanie otuchy..rozum niby mówi to samo ale serce panikuje..byle do 10ego i zobaczyć już serduszko <3 trzymam kciuki za nasz wszystkie!!

muminka83, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ