Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
MeAmerie śliczny synuś
Mój bąbel dzisiaj wprawił mnie w kiepski nastrójRano delikatnie się poruszyl i jak narazie kiepsko. .. piłam cole jadłam słodkie (to na co reaguje) i nic. Zadzwoniłam do położnej mam przyjechać na RVI sprawdzą co to za focha ze strony małego.
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam najwspanialszego męża na świecie! Z okazji że w weekend będą u nas goście i nigdzie na walentynki nie możemy się wybrać to mój mąż dzisiaj zrobił mi mega niespodziankę
Wrócił do domu z pysznym rafaello, torcikiem w kształcie serca i ogromną różą
A myślałam że przez gości oleje te walentynki. Tak bardzo się co do niego myliłamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:57
foxica, domiii, Kate84, Madlene.:), baassiia, Czarodziejka87, Magda lena, nataliano, ryjkek, d'nusia, edyś, Karka, muminka83, ksanka, Falon, RudyTygrysek, Est, Izoleccc, Martita88, Kajola, anitka19953, Lilou1984 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
baassiia wrote:Tak nam napisała księgowa męża ad ulgi na dziecko, którą się na PIT odlicza. (Tobie chyba chodzi o becikowe, a nie o ulgę?)
"Ale do ulgi na dziecko (przy jednym dziecku) jest również ograniczenie dochodu 56 tys zł na rodzica, czyli 112 tys łącznie na małżeństwo. ..."
Aaaa no i gdy ktoś ma 2 dzieci, to na 2 dziecko może skorzystać juz tej ulgi. Poza tym dziewczyny to będzie można dostać dopiero za rok, bo dziecko przyszło na świat w 2016 r. Czyli ulga za 2016 bedzie
Jeśli chodzi o ulgę podatkową w PIT, to przy dwójce dzieci już nie ma żadnych kryteriów dochodowych, odpisuje się jednorazowo i dołącza PIT-0. Za każde dziecko z tej dwójki 1112,04, na trzecie dziecko jest wyższa kwota, bo za trzecie(ale tylko trzecie, pozostała dwójka zostaje każde po 1112,04), jest kwota 2000,04 zł. Przy czym oczywiście to w rozliczeniu dopiero za 2016 rok i proporcjonalnie do miesięcy od urodzenia, czyli dla dziecka urodzonego w lutym za 11 m-cy, w marcu 10 m-cy itd. -
Czarodziejka87 wrote:A moja mama właśnie zrobiła torcik Rafaello
I jak tu się ograniczać ze słodkim?
Poki nie trzeba to się nie ograniczać.
Ja tez dostałam od P właśnie 3 ciacha z cukierniWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:07
Czarodziejka87, Kokaina, Falon lubią tę wiadomość
-
Jeszcze nie
Dziecko podobno jest spokojne przed porodem a Maryśka która spala ze mną przed tydzień w szpitalu bo karmiono nas hydroksyzyna trzy razy dziennie od wczoraj nie śpi. Jutro jadę na zakupy to może coś ruszy .
Hannia123 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A moj maż nie lubi kupować mi ciastek, bo sam słodyczy zupełnie nie jada. Natomiast wszelkie inne jedzenie proszę bardzo
i tak własnie dostałam Burito na super ostro
, a synek w brzuchu, poczuwszy chipotle, od razu zaczął radosne wygibasy. I jak ja mam to strawić kiedy wciska mi nogę w żołądek
Magda lena, M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Poki co moja Corcia ma taki kacik, jeszcze bez poscieli i baldachimu ale zrobilam ramki z imieniem i jestem z siebie dumnaw ogole maz jutro wraca, wiec jeszcze mieszkanie ogarnac trzeba, a jak wiecie mieszkanie mam ja, a dom on, ale obiad zjemy u mnie, posiedzimy a na noc do niego bo ma jakis tam mecz w tv a ja nie mam tego kanalu w tv no i spotkam sie z tescioooowa, ktora ostatnio jak sie dowiedzialam ma o mnie cudowne zdanie, jestem po prostu zajeb... synowa hehe nie zle, jeszcze mi sie na szyje rzuci
Karka, edyś, Czarodziejka87, Falon, Kate84, Kajola lubią tę wiadomość
jusiakp