Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze nie wiem co się stało ale dziś po śniadaniu prawie zaslablam.
Sprawdzilam ciśnienie ok.
Sprawdziłam cukier - wystrzelił mi jak nigdy chociaż dalej w normie.
Zosia na szczęście się rozpycha, ale ja nie mam w ogóle siły by się podnieść z łóżka
Crap.margaret26 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Meldujemy, że dziś ciąża donoszona
A teraz... Niech się dzieje wola Nieba...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:09
krówka_muffka, Kate84, Hannia123, ksanka, Mania1718, ryjkek, d'nusia, domiii, foxica, Falon, perła ziemi, Martita88, Madlene.:), jagood, Kokaina, edyś, olatychy, alinalii, Czarodziejka87, Kasia24, RudyTygrysek, Magda lena, Lilou1984, Izoleccc, She86, anitka19953, Renka88, nataliano, Nataszka2200, Karka, baassiia, Mietka 30:), muminka83, Madzialena90, Vira, Viera Yves, kleo2426 lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Mania byłam pewna, że już urodziłaś, a to tylko straszak
W każdym razie poród pewnie już blisko.
A dzisiaj dla odmiany mój brzuszek mięciutki, za to w nocy bóle miesiączkowe przez godzinę. Wydawało mi się, że skurcze przepowiadające łapią na chwilę i ustępują, a mnie jak złapie to trzyma godzinę. Dobrze, że w pon wizyta to się zapytam o to swojego gina.
Mania1718 lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Dzień dobry
Mania to teraz po takiej nocy przydałyby się ze dwie normalne na odpoczynek i dopiero z powrotem na porodówkę, daj znać jak szyjka lub jej brak
Martka nie pamiętam dokładnie, ale moje po porodzie traciły po ok 300gramów i do chyba 10% masy ciała to jest norma jak dziecko traci. A jak już Twoje piersi ruszyły to Mały dostanie najlepsze mleczko do wzrostu
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Dzień dobry!
Miłego weekendu dziewczynkiDużo siły dla tych oczekujących w szpitalu na poród i jeszcze więcej dla tych, które już mają swoje małe brzdące w ramionach
Ja wczoraj odstawiłam wszystkie leki i nie dzieje się zupełnie nic. W sumie dobrze bo mój lekarz wyjechał na weekend w góry a chciałabym aby był na miejscu w razie czego.
Martka89 - utrata wagi to zupełnie normalna rzeczJak już się rozkręci laktacja i maluch odpocznie po porodzie to powinien zacząć przybierać
Trzymaj się dzielnie! Mam nadzieję, że już się czujesz lepiej po CC
Lepiej ale nadal rwie jak nie powiem cobiorę paracetamol bo tylko to moge jak chce zacząć karmić. Nigdy nie myślałam ze bol tak bardzo siedzi w glowie. Dziewczyna obok mnie leży 12h pózniej miała cc nadal leży i prosi o ketonal w żyle i nie wstaje. Ja sobie nie potrafię wyobrazic ze moj synek sam leży wec zaciskam zeby i sunę tymi nogami
wlasnie czekam na obchód neonatologów
-
Ech... i poszperałam w necie o becikowym dla par będących w nieformalnych związkach i dupa blada, nici z becikowego
'Osoby żyjące w związkach nieformalnych (partnerskich), składając wniosek muszą więc uwzględnić dochody obojga partnerów.'
'Panna, która żyje w nieformalnym związku z ojcem dziecka, nie jest samotnym rodzicem. Dochód partnera należy wliczyć do dochodu rodziny. Gdy urzędnicy gminy będą mieli wątpliwości dotyczące deklaracji o samotnym wychowywania dziecka, mogą wyjaśniać sytuację, przeprowadzając wywiad środowiskowy.'Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Wpisałam w plan porodu, że mała ma być szczepiona dopiero w 3 dobie i, że jedną szczepionkę mamy swoją tą engerix...
Że ma nie być kąpana w szpitalu i, że kontakt skóra do skóry ma trwać nieprzerwanie przez 2h dopiero później mierzenie i ważenie, bo chcę ją wpierw do piersi przystawić no ciekawa jestem co Polna na te moje wymysły....
Kurcze dopadło mnie to samo z w 1 trymestrze, mianowicie budzę się cała mokra zlana potem w nocy! Co to będzie po porodzie! -
26Asia wrote:trafiłam do szpitala w tamtą sobotę, z mocnymi skurczami i brakiem ruchów, miałam wyjść od razu,bo niby nic takiego złego się nie dzieje, Ale potem złe zapisy na ktg
i mój lekarz podjął decyzję, że zostaje do porodu, ze względu na 4 poronienia woli mnie mieć na oku, i żeby mały był bezpieczny. i że cięcie zrobią nawet już w 37 tygodniu. Ja wiem, że tu jest bezpiecznie itd. ale jeszcze ta grypa i zakaz odwiedzin mnie dobija... nie tak sobie to wyobrażałam, chciałam się nacieszyć jeszcze tą ciążą, z mężem razem,a widzimy się przez szybę, a jak nakazu nie zniosą to dziecka też nie zobaczy nie będzie mógł być ze mną
Asiu ogromnie mi przykro, a jeszcze ten zakaz odwiedzin.., wiesz u mnie w szpitalu kobiety rodzące wyprosily żeby chociaż ojciec dziecka został wypuszczony. Spróbuj, próba nie strzelba. Ale wiesz, może to już niedługo zniosą:*do czterech razy sztuka. -
Dzień dobry
Oj dzieje się tu u nas, jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście wszystkie rozpakujemy się przed terminem
Ja po wczorajszej wizycie u gin na NFZ czuję już takie przedporodowe poddenerwowanie. Ciśnienie miałam 150/90 i mam brać po pół tabletki Dopegytu. Według niej ze względu na to ciśnienie będę musiała rodzić przed terminem. Jak dobiję za kilka dni do 37 tc to mam odstawić luteinę, powiedziała też, że nie ma sensu brać no-spy, żeby nie wyciszać ewentualnie pojawiających się skurczów.
Dziewczyny z podwyższonym ciśnieniem - czy wasi lekarze mówili wam przy jakiej jego wartości/innych objawach należy bezwzględnie udać się do szpitala?
-
jestem nietomna
zgaga mnie wykonczy , dzis cały dzien leże i nic nie robię,
jak tej nocy znów nie prześpię to bedzie ze mnie cień człowieka -
salomea wrote:Dzień dobry
Oj dzieje się tu u nas, jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście wszystkie rozpakujemy się przed terminem
Ja po wczorajszej wizycie u gin na NFZ czuję już takie przedporodowe poddenerwowanie. Ciśnienie miałam 150/90 i mam brać po pół tabletki Dopegytu. Według niej ze względu na to ciśnienie będę musiała rodzić przed terminem. Jak dobiję za kilka dni do 37 tc to mam odstawić luteinę, powiedziała też, że nie ma sensu brać no-spy, żeby nie wyciszać ewentualnie pojawiających się skurczów.
Dziewczyny z podwyższonym ciśnieniem - czy wasi lekarze mówili wam przy jakiej jego wartości/innych objawach należy bezwzględnie udać się do szpitala?
Moja dr powiedziała że jak ciśnienie będzie powyżej 140/90 to mam jechać na IP.
Tylko że ja przez ciśnienie nie mam wskazań do wcześniejszego rozwiązania hmmm? -
Witam się w rozpoczętym 36 tygodniu(35+0)
Wpadłam dziś po 6 sprawdzić czy Mania urodziła i poszłam spać dalej i dopiero teraz się obudziłam;)
Jagood ale sexbomba z Ciebie woow!
Martka jesteś bardzo dzielna:* a malutki jeszcze troszkę i na pewno zacznie przybierać na wadze:*
Dziewczyny gratuluje nowo rozpoczętych tygodni i donoszonych ciąż
Szpitalne mamusie trzymajcie się:*
Wizytuje ktoś dzisiaj? Jeśli tak to Powodzenia i samych dobrych wieści:)
Ja zmykam robić śniadanko
Miłej soboty:)
Magda lena, d'nusia, Hannia123, Mania1718, Madlene.:), baassiia, Karka, Kajola, Madzialena90 lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnysalomea wrote:Dzień dobry
Mnie jeszcze powiedzial lekarz ze jak zmiana cisnienia bedzie zwiazana ze zmiana ruchliwosci dziecka to juz w ogole mam sie pojawic. -
alinalii wrote:jestem nietomna
zgaga mnie wykonczy , dzis cały dzien leże i nic nie robię,
jak tej nocy znów nie prześpię to bedzie ze mnie cień człowieka
Alinka, mnie zawsze zgaga dopada w nocy jak za późno zjem kolacje. Może poprobuj jeść ja trochę wcześniej, 3-4 godziny przed snem? Mi często to pomaga. No i głowa ułożona wyżej niż reszta ciała.
Też byłam ciekawa czy Mania urodziłaSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
salomea wrote:Dzień dobry
U mnie lekarz kazał jechac na ip przy 150/100 ale przed tym zazyc dodatkowa tabletke i poczekac godzine czy spadnie, jak spadnie to ok a jak nie to jechac na ip. Ale nic nie mówił o wcześniejszym rozwiązywaniu ciaży przez to... Moja rada, pij bardzo dużo wody, naprawdę pomaga
-
Teresa1992 wrote:U mnie lekarz kazał jechac na ip przy 150/100 ale przed tym zazyc dodatkowa tabletke i poczekac godzine czy spadnie, jak spadnie to ok a jak nie to jechac na ip. Ale nic nie mówił o wcześniejszym rozwiązywaniu ciaży przez to... Moja rada, pij bardzo dużo wody, naprawdę pomaga
To prawda z wodąjak pije mniej w ciągu dnia to wieczorny pomiar jest wyższy..tylko ile można pić? Ja wypijam około 4,5 l płynów
Teresa1992 lubi tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:U mnie lekarz kazał jechac na ip przy 150/100 ale przed tym zazyc dodatkowa tabletke i poczekac godzine czy spadnie, jak spadnie to ok a jak nie to jechac na ip. Ale nic nie mówił o wcześniejszym rozwiązywaniu ciaży przez to... Moja rada, pij bardzo dużo wody, naprawdę pomaga
Dzięki dziewczyny za rady
Ja dopiero wzięłam drugą tabletkę Dopegytu, na ulotce jest napisane, że po 2 dniach mogą być efekty, więc jeśli do poniedziałku nic się nie zmieni to chyba rzeczywiście pojawię się na IP.
Z tym wcześniejszym porodem chyba chodziło jej o to, że jeśli nie uda się zbić ciśnienia to pewnie poród będzie wywoływany albo cesarka, żeby nie szkodzić małemu.
Nie wiem czy wspominałam, że moja siostra też miała problemy z b. wysokim ciśnieniem pod koniec ciąży, nawet 160-170/100 i od ginekologa dostała skierowanie do szpitala i już została do cesarki, bo niczym nie udało się zbić, ani Dopegytem, ani jakąś silniejszą kroplówką. -
nick nieaktualnyJa nie wiem co dostaje ale chyba cos innego 2x1 tab i mi chyba pomaga skoro do domu cjca mnie wypuscic. Mimo ze mloda miala tetno raz 200 a raz 90.
Powiedzieli mi ze dostane recepte na leki i mam sie nie oszczedzac bo moge a nawet powinnam juz rodzic bo to bedzie dla mnie i dla malej dobre bo po rodzie wszystko wroci nam do normy. -
Ryjek skoro jestescie w nieformalnym zwiazku to powinnas dostac tysiaka z racji samotnego wychowywania, wiem, ze to nie fajnie brzmi bo masz partnera, ale ja bedac w zwiazku malzenskim dostalam ta kase, po prostu powiedzialam ze maz jest za granica i jestesmy w trakcie rozwodu i jestem zdana na siebie i sie udalo, juz dokladnie nie pamietam co tam trzeba bylo jakie dok ale wiem ze dostalam dodatkowy tysiac.jusiakp
-
Aaa powiedzcie czy macie cos takiego.. ja wczoraj bylam w sklepie i dopadl mnie taki bol jakby kolka, znacie ten bol no nie.. no i bolalo mnie tak caly wieczor, wzielam kapiel, bez zmian, rano bylo ok a teraz tak po krzataniu sie po domu znow zaczelo, co to moze byc, tylko to jest troche wyzej niz bol kolkowy, bardziej pod zebra. Ruchy malej czuje dobrze.jusiakp