X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    No i ja wyladowalam w szpitalu. Mala od rana sie nie ruszala. Jestem po ktg skurcze sie pisaly nawet na 100 ktorych nawet nie czulam...teraz czekam na USG... i zobaczymy co dalej
    Madzialena trzymam kciuki za tulaski!
    Dawaj znać jak postępy :)

margaret26 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, oby tak dalej może do jutra uda się zmotywować Miłosza do powitania rodziców.

domiii lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję poród za porodem teraz :-P . Ale te Dzidzie się na świat pchają :-).

U nas wszystko dobrze, ale dzień jakiś depresyjny. I pogoda i brak odwiedzin i przeziębienie robi swoje (niby szpital zamknięty a położne same chodzą obsmarkane a przychodzą po 10x dziennie albo i wiedej) więc chcąc nie chcąc dopadlo mnie. Gardło i nos zapchane. Jeszcze wczoraj na sale przyszła do nas taka Kasia.. chora też niemiłosiernie :-(. I jak tu się leczyć? Mąż mi dziś na IP zostawił sok malinowy domowy bo go poprosilam i wodę morską do noska. A oprócz tego jedynie rutinoscorbin biorę, wapno mi dali w szpitalu do picia i mam tabletki do ssania swoje (prenalen) bo te szpitalne nie pomagają.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii jak urodzisz i wrócisz do domu to nie zapomnij wpisać siebie i Miłosza na mamusiową listę :D :P

domiii, Kasia24, A.Kasia, d'nusia, Kate84, RudyTygrysek, nataliano, Izoleccc, Est, ksanka, Lilou1984, Malina81, Martita88, Falon lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Coś czuję poród za porodem teraz :-P . Ale te Dzidzie się na świat pchają :-).

U nas wszystko dobrze, ale dzień jakiś depresyjny. I pogoda i brak odwiedzin i przeziębienie robi swoje (niby szpital zamknięty a położne same chodzą obsmarkane a przychodzą po 10x dziennie albo i wiedej) więc chcąc nie chcąc dopadlo mnie. Gardło i nos zapchane. Jeszcze wczoraj na sale przyszła do nas taka Kasia.. chora też niemiłosiernie :-(. I jak tu się leczyć? Mąż mi dziś na IP zostawił sok malinowy domowy bo go poprosilam i wodę morską do noska. A oprócz tego jedynie rutinoscorbin biorę, wapno mi dali w szpitalu do picia i mam tabletki do ssania swoje (prenalen) bo te szpitalne nie pomagają.
    Osz kurczę Kasiu. Nawet na 5 min mąż nie mógł wejść żeby dać Ci prowiant? :(
    Z jednej strony dmuchają na zimne, dobrze!!!! Ale tak jak piszesz co z tego jak piguły same chore, pacjentki też. Ahhh. Grypa to straszne świństwo. Jessssu. Nienawidzę!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii to jest szansa, że 14 lutego to będzie Wasza data:) trzymam kciuki:) to niech Ci luby jeszcze raz ten masaż szyjki zrobi to może jakoś pójdzie :):)

domiii, d'nusia, Kate84 lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietka 30:) wrote:
    Domiii to jest szansa, że 14 lutego to będzie Wasza data:) trzymam kciuki:) to niech Ci luby jeszcze raz ten masaż szyjki zrobi to może jakoś pójdzie :):)

Dziękuję Kochana, zwariowałabym ze szczęścia z tym 14 lutym <3

seksu już nie można po wypadnięciu czopa, tymbardziej w całości, bo jest już zagrożenie infekcją :/ ale pochodzę po domu :)

nataliano, Est, anitka19953 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie, zero odwiedzin.. :-(. Dziś zapytałam Pani czy może wejść Mąż na minute żeby mi torbę wnieść po schodach na górę (bo miałam tylko moje rzeczy, a dowiozl mi wszystko dla Dzidziusiow żebym już miala). To na mnie nakrzyczala ze jak wejdzie jeden mąż to zaraz 10innych będzie też chcialo. To mówię że że takim razie proszę o pomoc bo sama nie dam rady. To kazała mi sobie winda pojechać (tylko winda jest za drzwiami z kodem i miała problem żeby mi otwirzyc) to się zdenerwowalam i zaczęłam płakać. Nerwy mi puściły i mi z łaską pomogła. Ale taka wredna ta sucz na tej IP siedzi ze strach się odezwać. Później coś mnie przepraszala ale się wkurzylam i poszłam. Niektóre dziewczyny mają mężów ratowników medycznych albo jakiś pracowników którzy w mundurku przychodzą i siedza sobie z nimi na korytarzu normalnie więc jaki ma sens takie zamykanie szpitala? Chociaż ta z IP wyprosila faceta po tej akcji ze mną.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz dobrze jeśli urodziłabyś szybko! Skoro nie masz czopa to trzeba działać! Pokręć tyłeczkiem żeby mały się elegancko w kanał wstawił. :)

domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Kasiu. Doskonale rozumiem, mogły puścić Ci nerwy. Położne i inne piguły są już tak skrzywione przez rutynę, że aż żal. :(
    Masz chociaż fajne koleżanki na sali?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 oj bardzo dobrze Cie rozumie u nas tez jest zakaz odwiedzin, a we wtorek mam miec cc i moj M nawet nie zobaczy malego :-( chyba, ze stanie przy windzie to moze go przelotem zobaczy jak go beda wiezli... Ja tu mam 100km wiec dobrze, ze pobralam sobie wiecej rzeczy to mi starczy, bo bez sensu zeby ktos mi jechal tyle km zeby mi podac np banana :-P a nie powiem, bo bym cos dobrego zjadla :-P

Domii to trzymam kciuki, zeby 14luty do was nalezal :-)

domiii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, koleżanki na sali bardzo sympatyczne :). Jest o czym pogadać, ale jak któraś czyta czy śpi itd to sobie wzajemnie nikt nie przeszkadza :-)

Obawiam się Gosss że u nas będzie ta sama sytuacja odnośnie CC że na pewno nie zdążą otworzyć szpitala. Na sama myśl mam łzy łzy oczach. W moim szpitalu jest też tak ze w pokoju odwiedzin sa wizyty rodziny. Ale nawet i na to nie ma co liczyć w takim wypadku.

My mamy w szpitalu groszek nawet dobrze zaopatrzony więc z głodu bym mi umarła. Chociaż ostatnio nie mam apetytu dzieci chyba na zoladku zalegają nogami. Więc szpitalne mi wystarcza. Jedynie wieczorem faktycznie zjem jakiegoś owoce albo bułkę maślana :-)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena koniecznie dawaj znać, na pewno wszystko jest dobrze :-)

Domii,Ciri,Magdalena jesteście wielkie :-D szalejcie w takim razie i czekamy na dalsze emocje :-D

Kasiu współczuję tego braku odwiedzin, to musi być naprawdę trudne że mąż nawet nie może... A tak jak piszesz wszyscy tam i tak chorzy :-( duzi zdrówka i wytrwałości dla Ciebie :-* i jeszcze ta sytuacja z walizka masakra :-(

Ja dziś z okazji zbliżającej się donoszonej ciąży też zrobiłam sobie peeling, wybalsamowałam, zrobiłam na bóstwo, ubrałam jak człowiek i jedziemy do kawiarni na coś dobrego, bo jeśli do jutra nie urodzę to M wraca do Gdańska więc choć dziś takie małe walentynki :-) jupi pierwsze wyjście do knajpy od grudnia!brzuch twardy ale i tak cieszę się jak głupia!!!! :-D

Kasia24, Est, Malina81, She86 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane:)

Piwiedzcie mi.. Tez macie tak ze po badaniu usg, termin wam przeskakuje? Moj sie " zmienil" z 30.03 na 20.03 wedlug usg ze wczoraj..

Sugerowac sie tym? Przeciesz to byl by 38 tydzien

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile planujecie macierzyńskiego? Ja biorę rok, bo nie opłaca się za to 20% wracać, tzn po opłaceniu opiekunki, żłobka, benzyny jeszcze w plecy bym była :P Poza tym jak tu zostawić takie 6-miesięczne maleństwo obcej osobie :(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prostuje!! Ogolnie według OM termin mial byc na 25.03

Po badaniach i wywiadzie okazalo sie ze przez moje nieregolarne @ ciaza jest mlodsza, i termin mialam na 30.03

A pi wczorajszym badaniu termin wychodzi na 20.03

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień czopa :D Mój dzisiaj od rana odchodził w dużych ilościach aż w końcu czysto :) tez brązowy.
    Czekam na wypis, wyniki badań na cholestaze lepsze niż ze środy ;)

Madzialena90 trzymam kciuki i czekam na wieści <3

ryjkek, d'nusia, domiii, Karka, Czarodziejka87, Malina81, edyś, Kate84, Hannia123, krówka_muffka, Falon lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:
    Czesc kochane:)

Piwiedzcie mi.. Tez macie tak ze po badaniu usg, termin wam przeskakuje? Moj sie " zmienil" z 30.03 na 20.03 wedlug usg ze wczoraj..

Sugerowac sie tym? Przeciesz to byl by 38 tydzien

Ja się nie sugeruje, bo te USG z teraz są na podstawie wagi dziecka a wiadomo, że np. jedno dziecko w 40tyg urodzi się 4 kg a drugie 3 kg. Cały czas trzymam się daty z OM, bo ja mam regularne 30 dniowe cykle. Przy nieregularnych miesiączkach warto wziąć termin z 1 USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 18:15

saya16, Est lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domku. KTG wyszlo bardzo dobrze pisaly mi sie skurcze 100 ktorych nie czulam. USG tez oki poziom wod w normie. Wypuscili nas do domu ale lekarka mowila ze calkiem mozliwe ze porod zacznie sie na dniach. Niestety nie sprawdzila mi rozwarcia ale tutaj to norma wiec sie nie przejmuje. Najwazniejsze ze z mala jest oki :)
    coreczka teraz szaleje w brzuszku az milo.

dziekuje za kciuki <3 jestescie niesamowite

baassiia, d'nusia, Mania1718, domiii, Karka, Magda lena, Kajola, Czarodziejka87, Madlene.:), She86, edyś, Martita88, Kate84, Hannia123, krówka_muffka, Falon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya ja nie wiem.jak gin to sprawdza na monitorze ze.wyskakuje mu taki tudzien ciazy;)

saya16 lubi tę wiadomość

‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ