Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
saya16 wrote:Czesc kochane:)
Piwiedzcie mi.. Tez macie tak ze po badaniu usg, termin wam przeskakuje? Moj sie " zmienil" z 30.03 na 20.03 wedlug usg ze wczoraj..
Sugerowac sie tym? Przeciesz to byl by 38 tydzien
Ja ma różnicę aż 10 dni. Z OM termin porodu wypada na 10 marca a z USG 1 marca. Szczerze mówiąc mam przeczucie, że u mnie USG jest jednak bliższe prawdy. Każde USG wskazywało na starszą ciążę, w tym te najważniejsze pierwsze, dwie kreski na teście ciążowym wychodziły mi na kilka dni przed miesiączką no i betę zawsze miałam wyższą niż normy dla danego tygodnia. Hihihi... i nawet chyba wiem, kiedy miałam owulację. Kłuło mnie wtedy w lewym jajniku i pamiętam, że zaciągnęłam mojego do łóżka
Z tego, co zauważyłam, to lekarze różnie podchodzą do tych terminów. W szpitalu zawsze parzyli na OM, a na badaniach prenatalnych ginekolog upierała się przy tym, że ciąża jest starsza. Też czasem już sama nie wiem.saya16 lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Piwiedzcie mi.. Tez macie tak ze po badaniu usg, termin wam przeskakuje? Moj sie " zmienil" z 30.03 na 20.03 wedlug usg ze wczoraj..
Nie sugerowac. Zmienia się po prostu waga dziecka (będzie moze wieksze) a nie termin porodu.
I bierz poprawke na pomiary usg. Moj syn wychodzil prawie 500 g ciezszy niz rzeczywiście wazyl jak się urodził.saya16 lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Dziewczyny a ile planujecie macierzyńskiego? Ja biorę rok, bo nie opłaca się za to 20% wracać, tzn po opłaceniu opiekunki, żłobka, benzyny jeszcze w plecy bym była
Poza tym jak tu zostawić takie 6-miesięczne maleństwo obcej osobie
Ja też już wzięłam rokdomiii, She86, Kate84 lubią tę wiadomość
-
A u mnie się pokrywa termin z OM z Usg tych pierwszych
Ja idę oczywiście na rok macierzyńskiego, potem na 2 lata wychowawczego, i w międzyczasie będę się starać o drugie dzieciątkoShe86 lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
My tez chcemy o 2 sie starac, ale tak jakby od razu:) kolo 9-10 miesiecy po porodzie, zeby zahaczyc o kawalek macierzynskiego a potem L4 do konca. Zobaczymy co z tych planow wyjdzie, ale ze wzgledow zawodowych jest to dla mnie najlepsze rozwiazanie, wracanie na pol roku do pracy to troche klopot i dla mnie i pracodawcy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 19:04
-
Wpadłam na chwilę kobitki:)
U nas caly czas remont, oj przedłuża się, być może że skończą we wtorek
Gratuluję i zdrówka życzę, dla kolejnego forumowego bobaska i mamusi.
Życzę Wam Kochane udanych Walentynek
I w razie porodów, aby były szybkie i bezbolesne:) no w miarę znośne:)
Kasia24, trzymaj sie tam w tym szpitalu, zdrówka życzę aby ta grypa szybko sobie poszła.
Foxica cudny pokoik, czy możesz mi napisać gdzie kupiłaś takie piękne łóżeczka?
Tymczasem zmykam, nie mam ost. formy i nastroju a net mam jak mąż z pracy wróci i podłączy prowizoryczny kabel i kontakt, smieje się ze mam net na żetony:)
Coraz częściej myślę o porodzie i się go obawiam a może inaczej nazwijmy rzecz po imieniu ja się boję! nie ma bata, jakoś trzeba urodzic czy przez nadszarpnięte podwozie, czy przez cc.
Sciskam i pozdrawiam was wszystkie i wybaczcie że nie sledzę i odpisuję na bieżąco ale myslami jestem z WAMI.
pS- Est, jak tam Twoja laktacja? mi znajoma polecała preparat femaltikier na rzekę mleka.
Kasia24, ksanka lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o TP z usg to bierze się pod uwagę chyba tylko to z pierwszych tygodni, mój gin tym z prenatalnych się posługuje, później to już co chwilę może wychodzić inny...
Basiaaa ja też rok, ale i tak będę pracować jak na l4 do końcano mój szef chce żebym już po tygodniu robiła cześć swoich ważnych rzeczy! No i po roku chciałabym być w 2 ciąży ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Mania no super, że wyniki dobre, a teraz będę czekanie w domu
Madzialena to super, ale wiedziałam że malutka na pewno ok :-*Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Kate84, udanego wypadu do Kawiarni:)
Z tego co pamiętam, pytalaś o szpital w ktorym dozują w dziwnych okolicznościach zzo- jest to Szpital ZaspaNie wiem, w jakich rejonach będziesz mieszkała, ale jeśli byś potrzebowała kiedyś- odpukać ! dobrej wyjazdowej pediatry ( dr Maria Zagórska) Leczyła kiedyś mnie, ciągle się szkoli, trafne diagnozy wystawia, moze nie jest najtańsza ale jak prywatnie jest potrzeba to ostatni grosz wydam. Specjalista pediatra -pulmonolog. Na nfz przyjmuje teraz w chwaszczynie i żukowie. My juz zmuszeni przenieść się do innej, bo z dojazdami za daleko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 20:21
Kate84 lubi tę wiadomość
-
Malina81, łóżeczko tez podpatrzyłam od naszej marcówki Kajoli
poniżej link..
http://allegro.pl/biale-lozeczko-jas-z-kryta-szuflada-i5941527960.html
Dziewczyny szalejecie ciekawe ile dzieciaczków przyjdzie jutro na świat , wkoncu akurat 3 dni miną od ostatniego synka Martki na forumTrzymam kciuki i pewnie znowu będę zaglądać przy nocnych pobudkach, tak jak wczoraj po wpisie Mani
Powodzenia
Hannia123, Mania1718, edyś, Malina81, Kajola, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Foxica bardzo dziękuję za link:)
Muszę w końcu zamówić zaraz ja się remont skończy, powiedz mi czy te łóżeczka były ok, żadnych zadraoań? Obawiam się kupować przez net ale innej alternatywy prócz ikea nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 20:29
foxica lubi tę wiadomość
-
Ja też wybieram się na roczny urlop, a potem jeszcze będę kombinować chyba do końca wakacji urlopami wypoczynkowymi i wychowawczym.
saya16 nie sugeruj się (tylko tym TP z usg do 12 tc, potem już nie), bo po prostu masz większe dziecko, co nie oznacza, że dojrzalsze... Na tym etapie dzieci różnie rosną jedne mają większe brzuszki czy główki, inne mniejsze, a na podstawie tych pomiarów oblicza się wagę na usg, ale rozwój układów wewnętrznych, płuc, mózgu itd trwa całą ciążę sukcesywnie, mniej więcej w tym samym czasie zarówno u dzieci, które są w 5 jak i w 90 centylu wagi.
No i tak jak pisała Est usg ma też granicę błędu, czasem i 300-500g.
Jakby nie patrzył jutro wypada 3 dni od ostatniego porodu na forum, a że dotychczas rodzimy tu dokładnie co 3 dni, więc te Wasze czopy to jak znalazł na Walentynkowe DzidziusieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 20:32
domiii, foxica, Kate84, She86 lubią tę wiadomość
-
Foxica Cieszę się, że jesteś zadowolona z łóżeczek
Twój wystrój pokoju dla maluszków jest rewelacyjny
My mamy dalej graciarnie- cały czas jesteśmy w trakcie urządzania mieszkania.
Malina81 Nie wiem jak u Foxicy ale w naszym łóżeczku są dwie skazy, jeden szczebelek porysowany, drugi- leciutko odbarwiony na niebiesko ale uznałam, że nie będę reklamować bo łóżeczka nie były aż tak drogie w porównaniu do cen w sklepach. A poza tym te defekty widzę tylko ja bo mam skłonności do pedantyzmuMalina81, foxica lubią tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
To ja mam 3 różne wersje dot. TP
i sama nie wiem która prawdzie najbliższa. Z pierwszego usg wyszło 18.03, lecz dr pomylił wtedy datę pierwszej miesiączki o dobry tydzień. Kolejne usg to prenatalne wyskoczyło 22.03 i ten TP mam wpisany do karty ciąży. Usg połówkowe -TP to 25.03 a ostatnie w 34 tyg. to termin na 23.03 jestem ciekawa którą wersję bedą brać pod uwagę w razie ciąży " przeterminowanej" czy tą z karty ciąży?
Wg miesiączki i długości cyklu mam dość nieregulrne-33- 38 to termin 28.03 ale tego ponoć nie bierze się pod uwagę.
-
Kajola, dziękuję za info, ja też się przejmuję wszystkim, a obecnie wszechogarniający remontowy " burdel" doprowadza mnie do szału... zanim coś kupię tysiąc razy oglądam.
Zamówię to łóżeczko, bo jest śliczne i jeszcze raz dziękuję za namiary.Kajola, foxica lubią tę wiadomość
-
Malina81 wrote:To ja mam 3 różne wersje dot. TP
i sama nie wiem która prawdzie najbliższa. Z pierwszego usg wyszło 18.03, lecz dr pomylił wtedy datę pierwszej miesiączki o dobry tydzień. Kolejne usg to prenatalne wyskoczyło 22.03 i ten TP mam wpisany do karty ciąży. Usg połówkowe -TP to 25.03 a ostatnie w 34 tyg. to termin na 23.03 jestem ciekawa którą wersję bedą brać pod uwagę w razie ciąży " przeterminowanej" czy tą z karty ciąży?
Wg miesiączki i długości cyklu mam dość nieregulrne-33- 38 to termin 28.03 ale tego ponoć nie bierze się pod uwagę.
Ja bym się trzymała tego z 22.03 i pewnie ten wezmą pod uwagęTe następne w sumie nie wiele się różnią (23 czy 25)
Ja wiem dokładnie kiedy miałam owu (robiłam testy owu i mierzyłam temperaturę) i wg tego mam TP na 24.03, pierwsze usg i potem prenatalne różniły się do 4 dni (20-21.03),ale nie sugeruję się tym, bo te rozbieżności są w granicy błędu dla usg prenatalnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 21:04
Malina81 lubi tę wiadomość