X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ktg jak byla taka mega sktywna puls do 200 jej skakal wiec ja przez 2 godziny obserwowali. A po nocy za to miala 90 jak spala. I pani Doktor powiedziala ze na usg z sercem ok ale jak się urodzi zrobi się jeszcze profilaktycznie badania.

• salomea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) To która dzisiaj rodzi?
    Ja już drugą noc z rzędu nie mogę spać przez okropny kaszel, przez który boli mnie prawie wszystko - uszy, gardło, płuca, do tego kręgosłup i spojenie chrzęszczą. Nie wspominając o ciągłych skurczach przez kaszel :/

Co do ciśnienia, to mnie też żaden lekarz nie wspominał o tym, kiedy zgłosić się na IP, miałam zacząć od tabletek. Trzeba im dać czas na zadziałanie.

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka cieszę się, że tak walczysz o laktacje i tak pięknie sobie radzicie, na pewno takie informacje od neonatologa cieszą serce :-)

Est trzymam kciuki, żebyście niedługo wyszli, może w domku też pójdzie lepiej KP. Jednak co w domu to w domu :-*

M+M moja mała czasem też buszuje w nocy dużo, głównie zależy od tego czy ja śpię,jeśli nie to ona raczej też nie...

Dziewczyny życzę Wam samych przyjemności dziś, a tym paru z Was tych wymarzonych walentynkowych porodów <3

Mania1718, Est lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    wiem wiem ciągle pisze to samo , :(
    ale mam ochotę umrzeć ta głupia zgaga doprowadzi mnie do nie wiem czego:(
    zgaga jest tak mocna ze mnie naciąga na wymioty :( co za uczucie :(

A probowalas jakichs farmaceutykow? Mnie chciala zgaga zabic w piatek, nic nie pomagalo. Dopiero maz mi kupil gaviscon w zawiesinie i poki co mam spokoj ze zgaga.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    A probowalas jakichs farmaceutykow? Mnie chciala zgaga zabic w piatek, nic nie pomagalo. Dopiero maz mi kupil gaviscon w zawiesinie i poki co mam spokoj ze zgaga.

już próbowałam dosłownie wszystkiego , nic nie działa :( ani domowe sposoby ,ani dieta, ani syrop , NIC ! jestem zalamana :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    już próbowałam dosłownie wszystkiego , nic nie działa :( ani domowe sposoby ,ani dieta, ani syrop , NIC ! jestem zalamana :(

To moze trzeba to skonsultowac z lekarzem? Moze to juz jakis problem z zoladkiem? Kuracja controloc-iem jest podobno skuteczna, ale niewiem czy ciezarna moze to przyjmowac:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie, cudownego dnia Walentynkowego.
    Niech tym które pragnęly dziś rozwiązania się spelni i niech wezmą miłosnego maluszka w ramiona.
    Nam pozostałym radości i romantyzmu.

A.Kasia szczęśliwej rocznicy mocno zakropionej Piccolo.

Mania1718, d'nusia, domiii, Kate84, Hannia123, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, Est jestescie bardzo dzielne i pięknie walczycie o pokarm i zdrowie maluszków, trzymam kciukaski za szybki powrót do domkow

Est lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84, przepraszam że tak z prywata, czy już przekazałas komuś te twoja lutke?

Jeślibys jeszcze miała to moja znajoma jest bardzo zainteresowana odkupieniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 09:25

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Z okazji walentynek życzę Wam mnóstwo miłości <3
    Jestem bardzo ciekawa czy któryś z bąbelków zdecyduje się dzisiaj wyjść ;)
    Dużo radości i spokoju na dzisiaj zamawiam dla wszystkich :)

ksanka, Kajola, domiii, Madlene.:), Kate84, Madzialena90, RudyTygrysek, Falon, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Alinali Bardzo dobrze Cię rozumiem, mnie też zgaga chciała wykończyć ale przez ostatnie kilka dni trochę odpuściła. Jak sobie naprawdę nie dawałam rady to brałam ranigast i po kilku minutach był spokój.

My z okazji tych walentynek próbowaliśmy wygonić małego z brzuszka ale tyko się przekręcił, wypiął dupkę i włożył mi stópkę pod żebra <3 Caaały tatuś :-D

Ciekawe która się dzisiaj rozpakuje :-)

Mania1718, domiii, Kate84, ksanka, foxica, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Tak Was poczytuję czasem i zaczynam się martwić.
    Od 5.01 mierzę ciśnienie 3 razy dziennie w obu rękach, bo tak kazał gin po tym jak na wizycie jednorazowo miałam 180/90. Lekarz podejrzewał, że to syndrom białego fartucha i dlatego zalecił mierzenie w domu.
    w domu faktycznie to ciśnienie jest niższe, ale często przekracza te 140. Lekarz na wizycie pod koniec stycznia paniki nie robił. USG wyszło dobrze (przepływy itp). Nie zapisał też żadnych leków.
    Wizytę mam we wtorek, a tutaj coraz częściej to ciśnienie powyżej 140, a pojedyncze pomiary zdarzały się nawet 150,160. No i nie wiem co robić. Lekarz kazał zwracać uwagę na ruchy jeśli będzie mniej to się zgłosić na IP, a o ciśnieniu mówił tyle, że jeśli ciągle będzie podwyższone to wtedy IP. A u mnie to się podnosi i opada i tak w kółko. Nie wiem co myśleć. Jak widać lekarz lekarzowi nie równy, bo u niektórych z Was już przy wartości 140 każą jechać na IP. Nie chcę niepotrzebnie panikować, ale też nie jestem do końca pewna czy ten mój lekarz trochę nie bagatelizuje sytuacji... Co robić? Czekać do wtorku?
    Czy masa ciała ma jakiś wpływ na ciśnienie? Zaczynałam ciążę przy 85kg, teraz ważę ok 94kg - więc trochę to jest... Czy to może wpływać na wysokość ciśnienia?

A tak poza tym to dzieje się tutaj na forum...
    Emocje niesamowite... To która następna?

Tova mi lekarz powiedział że jeśli wyjdzie podwyższone ciśnienie to mam odczekać 30 min i zmierzyć ponownie. Jeśli będzie takie samo lub wyższe to jechać na IP. Jeśli będziesz tak miała to jedź i się nie zastanawiaj :)

Tova33 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj Was tylko podczytywałam bo w piątek wróciliśmy późno a i mama z ojczymem mnie odwiedziła wczoraj. Dziś też goście goście.
    Szpitalne dziewczynki znam ten ból zakazu odwiedzin. Jak młody przyszedł na świat to mojemu m pozwolili na moment wejść na oddział bo też był zakaz. Jednak liczę że do dnia waszego porodu coś się zmieni.
    Życzę wam dużo miłości ... miłości i raz jeszcze miłości.
    U mnie dziś 35 tydzień ciąży <3
    Buziaki kochane.... będę momentami wpadać dziś bo jeszcze tyle muszę zrobić hihihi

d'nusia, Kate84, ksanka, Hannia123, Madzialena90, Izoleccc, RudyTygrysek, Czarodziejka87, Karka, Karolina@, Lilou1984 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Zgaga

Mi na zgage też nic nie pomagało. Na moment coś gazowanego.
    Wczoraj mama kazała mi zjeść łyżeczkę jogurtu bałkańskiego i Wow pomogło. Parę godzin bez zgagi. Tłusta śmietana czytaj jedna łyżka też pomorze. Spróbujcie. Nie tracicie na tym nic

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    W nocy miałam kilka "fajnych" skurczów. Myślałam, że do rana się coś rozkręci. Zrobiłam sobie wygodnego warkocza, dopakowałam do końca torbę (ładowarka, woda itp) , poszłam na kibelek, bo zaczęło mnie czyścić (teraz to wiem, że pewnie z nerwów i podekscytowania), położyłam się, żeby chwile odpocząć. Zasnęłam. Obudziłam się o 9 i czuję się wspaniale....
    A idźcie do cholery z tymi straszakami. buuuu
    Dziś znowu beżowy śluz/upławy, ale nie wygląda to na czop.
    Ahhh. Coś czuję, że pochodzę sobie ze Stasiem w brzuszku.

Miłego walentynkowego dnia moje drogie Panie :)
    Ja w domu sama, ale mam karmi pomarańczowe to poszalejemy ze Stasiem :) Buziak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 09:57

ksanka, Mania1718, Madzialena90, muminka83, Est lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kate84, przepraszam że tak z prywata, czy już przekazałas komuś te twoja lutke?

Jeślibys jeszcze miała to moja znajoma jest bardzo zainteresowana odkupieniem

Ksanka odezwij się na priv, chętnie oddam koleżance a jutro będę akurat na pocztę szła :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    wiem wiem ciągle pisze to samo , :(
    ale mam ochotę umrzeć ta głupia zgaga doprowadzi mnie do nie wiem czego:(
    zgaga jest tak mocna ze mnie naciąga na wymioty :( co za uczucie :(
    Alinali ja jedynie mogę Cię pocieszyć, że mnie też strasznie meczy zgaga!! I właśnie też z takim odruchem wymiotnym.. I to już od samego rana. Wypilam herbatę nie zdazylam zjeść śniadania a już mnie dopadła. Także rozumiem Cię doskonale :( Wczoraj miałam mega podły nastrój przez ta zgage, wkurzalam się że już mam dość tej ciąży, bo jeszcze muszę leżeć a to dodatkowo poglebia problem zgagi :( no ale maz mnie pociesza że już niedługo koniec :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• jagood Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mnie odszedł wczoraj czop! i wielki powrót do szpitala, długo się nie nasiedzialam w domu:) Słuchaj, Domi skąd wiesz że odszedł Ci w całości? właśnie się zastanawiam ile tego może być. Całusy!!

do czterech razy sztuka.
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindzior wrote:
    Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zamierza rodzic w Krakowie na Kopernika?

Nigdy w życiu. Urodziłam na Ujastek choć zazekalam się ze nigdy w życiu tam nie będę rodziła i jestem mega zadowolona.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, Martka trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji, u mnie już całkiem Emil na piersi, nikt nawet ja nie marzyłam o aż tak szybkiej laktacji, byłam przygotowana ze będę odciagala i podawała w butelce jak synkowi, a tutaj po porodzie 2h od razu mi go przystawili i jak najczęściej starałam się go przystawiac no i się udało. Noc ciężka, maly praktycznie cały czas chciał ssac, ale jakoś mi to specjalnie dzisiaj nie dokucza. Dzisiaj mam maraton odwiedzin, póki wszyscy zdrowi chcą zobaczyć małego a i jak się dość dobrze czuje więc nie odmawialam.

Kate84, Hannia123, muminka83, Est, Kasia24 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
‹‹ 1894 1895 1896 1897 1898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ