Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Martita88 wrote:Zazdraszczam! Ja dzisiaj miałam chyba najgorszą noc przez całą ciążę. Położyłam się wcześniej bo o 21 i o 23 zaczęły męczyć mnie skurcze na szczęście nie regularne aż do 4 nad ranem!
makabra... brałam nospe to na chwilkę przechodziło ale wiem jak to już wygląda i wcale mi się to nie podoba
dzisiaj usg więc zobaczymy co się tam dzieje..
Martita88, współczuję, a powiedz, jak bardzo bolały te skurcze? Były aż takie nieznośne?
Oczywiście do liczby pobudek nie doliczam tych na siku, których zazwyczaj jest 4-5 przez całą noc...
alinalii, ja też mam czasami takie kłucie w brzuchu, jak leżę na boku i nagle ruszę nogą, to chyba związane z rozciąganiem się więzadeł?...
A.Kasiu wysłałam zaproszenie. Też jestem autentyczna, mimo że przez jakiś czas miałam przerwę w udzielaniu się
RudyTygrysek, ja mam jednokolorowe prześcieradła frotte i bawełniane na gumce, w tym chyba jedno podgumowane. Stwierdziłam, że co za dużo wzorków to niezdrowo, bo i pościel, i kocyki, i otulacz, i rożki, i ochraniacz na łóżeczko mam w różne wzorki.
Gośś, gratulacje! Dużo zdrówka dla świeżo upieczonej mamy i Piotrusia!
Coś czuję, że dziś powitamy na świecie jeszcze jednego lub dwa dzieciaczki...
O, właśnie doczytałam o maluszkach Kasi24 - podwójne gratulacje!
Marlena, można przypiąć taki post z naszymi nickami, myślę, że to świetny pomysł! Do tego jakiś regulamin lub przydatne linki tak jak tu
Wczoraj przyszła przesyłka z torbą do wózka, a dzisiaj biustonosz do karmienia i majtki wyszczuplające na "po porodzie"Jeszcze tylko czekam na zamówiony kocyk w gwiazdki i jestem gotowa na przybycie Jasia
Jutro ciąża donoszona!
A.Kasia, Falon, muminka83, wiewiórka17, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:Kateee gratulacje.Mamy pierwsza pojedyńczą lutowo/marcową królewnę.
Kate84- czemu głupie, mnie to Twoje podejście przekonuje.
Muminko-czy moja wiadomość do Ciebie dotarła.Pierwszy raz pisałam prywatna wiadomość na belly i nie jestem pewna czy dotarła.
Dziewczyny z pytankiem.Czy drętwieją Wam w nocy dłonie?Ja sie czasem budze bo mnie boli dłoń i drętwieje tak jakbym na niej spała (a wcale nie sipię). Przebudze sie,zmienie jej pozycje,krew zaczyna doplywać i wracam do snu. Tylko martwi mnie to bo to już któraś noc z rzędu a jeszcze nie słyszałam o takich przypadłościach w ciąży.
Vira, mnie tak dretwieje dlon, ale tylko prawa. I rano jak wstane to mam jakby opuchnieta. -
Czarodziejka87 wrote:Chwilowo jestem tym załamana:(
Mam nadzieje,że to nic groźnego..dobrze,że mały bryka
Dobrze,że dziś wizyta to od razu to skonsultuje
Skonsultuj koniecznie, bo objawy niepokojące, pewnie Ci Filipek ucisnął na jakiś nerw :* trzymaj się. mam nadzieję, że szybko odpuści
Magda lena lubię za spotkanie z maluszkiem. Waga już zacna faktycznie, ale już ostatnia prosta... przez tydzień może jeszcze ze 150 g przybrać, i niech się pcha na światbo faktycznie powyżej 4 może być ciężko z SN.
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny tempo na fb jest tak ogromne , że nie nadażąm !
to samo zresztą teraz na belly, co to się dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:28
A.Kasia, edyś lubią tę wiadomość
-
Witam sie dopiero. Od rana w drodze. Najpierw badania, potem lekarz rodzinny, zakupy. Dopiero niedawno sie zwleklismy do domu. Infekcja mi nie przeszla. Okazalo sie ze sa jakies szmery wiec dostalam antybiotyk, amotaks brala moze ktoras? Doktor mowila ze teraz juz nie zaszkodzi.
Kateee gratulacje. Cieszcie sie soba, duzo zdrowka dla Was.
-
Gośśś, Kate24 - ogromne gratulacje!
A.Kasia - wysłałam wiadomość.
Jestem już po wizycie. Rozwarcie już na 2cm, ale mały jeszcze dość wysoko. Zrobiła mi masaż szyjki i wiecie co? Albo ja jestem jakaś dziwna, nieczuła ale w ogóle mnie to nie bolało. Czułam, że coś tam mi robi, ale nie poczułam kompletnie bólu! Oczywiście paluchy miała całe we krwi ;/ Tak więc nie ma co się nastawiać negatywnie, każda z nas jest inna i inaczej reaguje na różne zabiegi. Dostałam polecenie wysprzątać dom, umyć okna i pić herbatę z liści malin. A jeżeli do początku marca nie urodzę to dostałam już skierowanie na wywoływanie porodu.Magda lena, A.Kasia, Karka, Lilou1984, Mania1718, Hannia123, Kate84, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Gośśś - Kochana. Doczekałaś się synka
Niesamowite. Gratulacje dla Ciebie. Niech Piotruś będzie zdrowy i silny.
Kate - podwójne gratulacje dla Ciebie. Rodzinka w komplecie. Duuużo spokoju teraz i zdrówka :*
Ja po wizycie... Trochę zawiedziona. Bo nie rodzę i nie zapowiada się na poród... Mały niby głową w kanale, ale lekarz mówi, że może to jeszcze potrwać. Więc mam się nastawić na poród w terminie.
Najbardziej przeraziła mnie waga małego. 3 razy mierzył go żeby ustalić wagę....
3 razy wyszło 3,7 kg. :o
Zapytał się mnie czy chcę CC czy próbuję SN.
Na chwilę obecną chcę sn, ale jesli przenoszę to cc
Wow! Magda lena to kawał chłopa się szykuje:) będzie dobrze:) trzymam kciuki żeby jednak szykował się już do wyjścia:) -
salomea wrote:Martita88, współczuję, a powiedz, jak bardzo bolały te skurcze? Były aż takie nieznośne?
Oczywiście do liczby pobudek nie doliczam tych na siku, których zazwyczaj jest 4-5 przez całą noc...
może nie były mega bolesne, ale wybudzały mnie ze snu i były dość "upierdliwe" w pewnym momencie liczyłam czy są regularne, ale nie były bo czasami pomiędzy jednym a drugim przysypiałam -
nick nieaktualnysalomea wrote:A o co chodzi z tymi 2000 stron? Czy to jakiś limit Belly?
Żartowałyśmy sobie kiedyś, że pewnie koło 2000 posta zaczniemy się masowo rozpakowywaćTak jakby się sprawdziło hehe
Magda lena, salomea, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
skowroneczka87 wrote:Witam sie dopiero. Od rana w drodze. Najpierw badania, potem lekarz rodzinny, zakupy. Dopiero niedawno sie zwleklismy do domu. Infekcja mi nie przeszla. Okazalo sie ze sa jakies szmery wiec dostalam antybiotyk, amotaks brala moze ktoras? Doktor mowila ze teraz juz nie zaszkodzi.
Ja właśnie od wczoraj biorę Amotax na mój okropny kaszel i ból ucha.
Lekarka powiedziała, że jest bezpieczny w ciąży i lepiej teraz wyleczyć infekcję niż się z nią męczyć, a po porodzie podawać antybiotyk dziecku.
Poza tym u mnie choroba prawdopodobnie wpływa na podwyższenie ciśnienia.skowroneczka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Miały być marcowe mamusie a tu tyle rozpakowanych!
Co do forum to nie udzielałam się bardzo mocno choć codziennie kilka razy podczytywałam
jednak do grupy na fb nie będę się zapisywać. Mam nadzieję, że jednak kilka z Was tu zostanie
Kokaina lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:Witam sie dopiero. Od rana w drodze. Najpierw badania, potem lekarz rodzinny, zakupy. Dopiero niedawno sie zwleklismy do domu. Infekcja mi nie przeszla. Okazalo sie ze sa jakies szmery wiec dostalam antybiotyk, amotaks brala moze ktoras? Doktor mowila ze teraz juz nie zaszkodzi.
Zdrówka! Lepszy antybiotyk niż żeby się choróbsko bardziej rozpanoszyłoTo teraz pod kocyk i nadrabiać fora
-
Madzialena90 wrote:mam głupie pytanie, wiem że to śmieszne ale powiedźcie mi jak napisać post na fb bo nie ogarmiam tylko się nie śmiejcie ze mnie...
A.Kasia, Madzialena90 lubią tę wiadomość