X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Właśnie patrzylam na lutowkach, że jedna urodzila w 42 tydz 1 d. To juz jak dla mnie byloby za dlugo!

myślę też, że mocno niezdrowe dla malucha.. :/

darra991 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak 3mam kciuki za Was. A po takim czasie seksu z "ograniczeniem" będzieeee taka jazda!!!! Uuuuu Kochana ! :) Przez kilka dni będziesz czuła. Hihihi :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Właśnie patrzylam na lutowkach, że jedna urodzila w 42 tydz 1 d. To juz jak dla mnie byloby za dlugo!
    Słabo... :( A urodziła sn czy cc?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mialam zaplanowaną wizytę ze starszakiem u stomatologa- półroczny przegląd i musialam odwołać. Młody już ubrany i do wyjścia i nagle mówi ale mnie glowa boli. Mierzymy temp. a tam 38.1 więc ibum i do łóżka. Pospał 2, 5 h i ma się lepiej.
    Ja też ze sobą bylam u lekarza, nocka- koszmar ból lewego ramienia, boląca szyja, brak możliwości wstania do toalety :( dobrze, ze mąż był w domu i nie miał nocki.
    Dziś próbowalam się ubrać do lekarza i nie moglam zapiąć biustonosza, syn pomagał matce. Mialam do wyboru pomoc brata 20 letniego ( wiózł mnie do lekarza) czy 10 latka.:)
    Wizyta w mojej opinii bez sensu, dowiedzialam się, że mnie przewiało i nie moze mi lekarz nic zapisać, żadne naproxeny itp. Ew. rozgrzewać szalikiem i kamforą.

Dobrego dnia Wam życzę Kobitki.

Udanych wizyt lekarskich.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Słabo... :( A urodziła sn czy cc?
    SN. Ale taki 3450g a więc chociaż nie za duzy... Ponad 42 tyg to długo, myslalam ze przetrzymuja tylko tydzien po TP

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, dobrze że już wiesz co i jak. Teraz tylko zakasać rękawy, a właściwe to...zrzucić dół...i do roboty. Powodzenia.

Nie pamiętam, która napisała o Raffaello, ale jest winna mojego dzisiejszego obżarstwa. Na szczęście ograniczyłam się do kupna malutkiej paczuszki obejmującej 4 sztuki. A teraz muszę jakoś ukryć opakowanie przed M, bo on kręci nosem na te moje słodyczowe zachcianki.

Ja już po ktg. Skurcze średnio na poziomie 7, raz podbiły się do 23, więc chyba żadne.
    Niestety cały czas mam niską hemoglobinę (10,4) pomimo brania tardyferonu. Trochę mnie to martwi przed cc. Ten sok z pokrzywy, o którym pisałyście to można kupić normalnie w aptece?
    W newsweeku natknęłam się też na info o preparacie innofer. Czy któraś z was stosowała lub może się wypowiedzieć. Bo mój M ewentualnie kupi mi w drodze z pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:51

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry w 39 tyg !!!
    do porodu zostało 14 dni !!!
    95% <3 <3

U mnie też 39 tydzień :)

Miałam dzisiaj ostatnia wizytę u ginka. Główka pomału się wstawia, szyjka się skrócila, szykujemy się pomału do porodu. Dostalam skierowanie do szpitala na Ktg, mam zrobić 4 marca i to by było na tyle.

Ja nie mam jakiegoś silnego parcia na szkło żeby szybciej urodzić. Słyszałam opinie, że w ostatnich tygodniach przekazywane są te przeciwciała na choroby i jak dla mnie mogę przenosić nawet kilka dni.... Byleby nie za długo, taki 8 marca mi się marzy :-D

Powodzenia na wizytach kuleczki :-D

She86, edyś, Mania1718, A.Kasia, Madlene.:), muminka83, Hannia123, RudyTygrysek, krówka_muffka, alinalii, Czarodziejka87, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Niestety cały czas mam niską hemoglobinę (10,4) pomimo brania tardyferonu. Trochę mnie to martwi przed cc. Ten sok z pokrzywy, o którym pisałyście to można kupić normalnie w aptece.
    W newsweeku natknęłam się też na info o preparacie innofer. Czy któraś z was stosowała lub może się wypowiedzieć. Bo mój M ewentualnie kupi mi w drodze z pracy.

tak, normalnie w aptece kupujesz ten sok i naprawdę go polecam!
    mnie wyciągnął z moooocnej anemii.

M+M+? lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wystawione skierowanie do szpitala na wywołanie porodu na 3.03. To będzie 40tc+6. Oczywiście to skierowanie mam tak w razie "w". Podobno max 7 dni po terminie trzeba zacząć coś działać...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii , czy to jest ten sok?

http://www.aptekagemini.pl/pokrzywa-sok-z-pokrzywy-500ml.html

i w internecie są butelki o większej pojemnosci.
    Piłaś ten sok i brałaś zelazo dodatkowo?
    Ja, też mam hemoglobine na poziomie 10, 7 za tydzień idę na pobranie i wtedy się dowiem czy znów spadek.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ten sok jest konserwowany spirytusem - myślcie że można go brać?
    Czy Wasi lekarze wypowiadali się na ten temat?

Ja już mojej nie mam co pytać, bo ona na wszystko mi odpowiada - jak Pani chce...

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Ja już mojej nie mam co pytać, bo ona na wszystko mi odpowiada - jak Pani chce...

Też sie nad tym zastanawiam....

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Love_life - Ale masz piłeczkę!!!! Piękny brzusio!
    Upewniłam się (cofnęłam się na 1 stronę), ze u Was szykuje się niespodzianka!!! Aktualna te niespodzianka? Podejrzewasz czy będzie synek czy córcia?

Tak nadal niespodxianka chociaz mysle ze dziewczynka :)

Kokaina, M+M+?, Izoleccc, edyś, A.Kasia, Kajola, Hannia123, RudyTygrysek, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja już mam wystawione skierowanie do szpitala na wywołanie porodu na 3.03. To będzie 40tc+6. Oczywiście to skierowanie mam tak w razie "w". Podobno max 7 dni po terminie trzeba zacząć coś działać...

Kurcze, z tym wywoływaniem to też nie za fajnie.... Mam nadzieję że nas to wszystkie ominie jednak i dzieciaczki same wyjdą :-B

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Domiii , czy to jest ten sok?

http://www.aptekagemini.pl/pokrzywa-sok-z-pokrzywy-500ml.html

i w internecie są butelki o większej pojemnosci.
    Piłaś ten sok i brałaś zelazo dodatkowo?
    Ja, też mam hemoglobine na poziomie 10, 7 za tydzień idę na pobranie i wtedy się dowiem czy znów spadek.

Tak, może być ten :) ogólnie jest ich dużo na rynku.
    Bralam normalnie żelazo z wit.C na czczo tak jak przez całą ciążę z zalecenia lekarza, a potem dolozylam sok (5 lyzek dziennie).
    Ja wczoraj miałam poziom 10,8 ale wyciągałam do tej liczby z 8 :/ wiec sukces ogromny :)

Malina81 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Do konserwacji uzywa sie bardzo mala ilość, a więc mysle ze spokojnie mozesz brac

Malina81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie, żeby się rozpakowały w "dogodnym" dla was czasie :)
    Choć wygląda na to, że dzieciaki lubią być przekorne :D

Ja się w weekend przenoszę do mamy, żeby być bliżej szpitala w razie "W". Jak sie mam się kurde spakować na miesiąc - poród included... ;/

Malina81, d'nusia lubią tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Tak, może być ten :) ogólnie jest ich dużo na rynku.
    Bralam normalnie żelazo z wit.C na czczo tak jak przez całą ciążę z zalecenia lekarza, a potem dolozylam sok (5 lyzek dziennie).
    Ja wczoraj miałam poziom 10,8 ale wyciągałam do tej liczby z 8 :/ wiec sukces ogromny :)

Dziękuję Ci pięknie Domii za informację.
    Ja biorę szelazo sr, ale spróbuję tak jak Ty na czczo, czyli 30 min przed jedzeniem styknie? zazwyczaj popijam tabletkę sokiem z pomarańczy lub czarnej porzeczki.
    Kupię ten sok, ja mam spadek hemoglobiny z 12, na 10,7 własnie i doktor mój juz nosem kręci. Pięknie Ci wzrosła hemoglobina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:19

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Do konserwacji uzywa sie bardzo mala ilość, a więc mysle ze spokojnie mozesz brac

23 % alkoholu.
    Nie znam się, czy to dużo czy nie.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż kobietki zostało na 39 stron do równych 2000 :) wtedy już większość może się "rozpakowywać" <3

Magda lena, Renka88, salomea, Kate84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1959 1960 1961 1962 1963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ