Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś mialam zaplanowaną wizytę ze starszakiem u stomatologa- półroczny przegląd i musialam odwołać. Młody już ubrany i do wyjścia i nagle mówi ale mnie glowa boli. Mierzymy temp. a tam 38.1 więc ibum i do łóżka. Pospał 2, 5 h i ma się lepiej.
Ja też ze sobą bylam u lekarza, nocka- koszmar ból lewego ramienia, boląca szyja, brak możliwości wstania do toaletydobrze, ze mąż był w domu i nie miał nocki.
Dziś próbowalam się ubrać do lekarza i nie moglam zapiąć biustonosza, syn pomagał matce. Mialam do wyboru pomoc brata 20 letniego ( wiózł mnie do lekarza) czy 10 latka.
Wizyta w mojej opinii bez sensu, dowiedzialam się, że mnie przewiało i nie moze mi lekarz nic zapisać, żadne naproxeny itp. Ew. rozgrzewać szalikiem i kamforą.
Dobrego dnia Wam życzę Kobitki.
Udanych wizyt lekarskich.
-
Annak, dobrze że już wiesz co i jak. Teraz tylko zakasać rękawy, a właściwe to...zrzucić dół...i do roboty. Powodzenia.
Nie pamiętam, która napisała o Raffaello, ale jest winna mojego dzisiejszego obżarstwa. Na szczęście ograniczyłam się do kupna malutkiej paczuszki obejmującej 4 sztuki. A teraz muszę jakoś ukryć opakowanie przed M, bo on kręci nosem na te moje słodyczowe zachcianki.
Ja już po ktg. Skurcze średnio na poziomie 7, raz podbiły się do 23, więc chyba żadne.
Niestety cały czas mam niską hemoglobinę (10,4) pomimo brania tardyferonu. Trochę mnie to martwi przed cc. Ten sok z pokrzywy, o którym pisałyście to można kupić normalnie w aptece?
W newsweeku natknęłam się też na info o preparacie innofer. Czy któraś z was stosowała lub może się wypowiedzieć. Bo mój M ewentualnie kupi mi w drodze z pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 15:51
-
alinalii wrote:Dzień dobry w 39 tyg !!!
do porodu zostało 14 dni !!!
95%
U mnie też 39 tydzień
Miałam dzisiaj ostatnia wizytę u ginka. Główka pomału się wstawia, szyjka się skrócila, szykujemy się pomału do porodu. Dostalam skierowanie do szpitala na Ktg, mam zrobić 4 marca i to by było na tyle.
Ja nie mam jakiegoś silnego parcia na szkło żeby szybciej urodzić. Słyszałam opinie, że w ostatnich tygodniach przekazywane są te przeciwciała na choroby i jak dla mnie mogę przenosić nawet kilka dni.... Byleby nie za długo, taki 8 marca mi się marzy
Powodzenia na wizytach kuleczkiShe86, edyś, Mania1718, A.Kasia, Madlene.:), muminka83, Hannia123, RudyTygrysek, krówka_muffka, alinalii, Czarodziejka87, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
M+M+? wrote:Niestety cały czas mam niską hemoglobinę (10,4) pomimo brania tardyferonu. Trochę mnie to martwi przed cc. Ten sok z pokrzywy, o którym pisałyście to można kupić normalnie w aptece.
W newsweeku natknęłam się też na info o preparacie innofer. Czy któraś z was stosowała lub może się wypowiedzieć. Bo mój M ewentualnie kupi mi w drodze z pracy.
tak, normalnie w aptece kupujesz ten sok i naprawdę go polecam!
mnie wyciągnął z moooocnej anemii.
M+M+? lubi tę wiadomość
-
Domiii , czy to jest ten sok?
http://www.aptekagemini.pl/pokrzywa-sok-z-pokrzywy-500ml.html
i w internecie są butelki o większej pojemnosci.
Piłaś ten sok i brałaś zelazo dodatkowo?
Ja, też mam hemoglobine na poziomie 10, 7 za tydzień idę na pobranie i wtedy się dowiem czy znów spadek.
-
Magda lena wrote:Love_life - Ale masz piłeczkę!!!! Piękny brzusio!
Upewniłam się (cofnęłam się na 1 stronę), ze u Was szykuje się niespodzianka!!! Aktualna te niespodzianka? Podejrzewasz czy będzie synek czy córcia?
Tak nadal niespodxianka chociaz mysle ze dziewczynkaKokaina, M+M+?, Izoleccc, edyś, A.Kasia, Kajola, Hannia123, RudyTygrysek, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Karolina@ wrote:Ja już mam wystawione skierowanie do szpitala na wywołanie porodu na 3.03. To będzie 40tc+6. Oczywiście to skierowanie mam tak w razie "w". Podobno max 7 dni po terminie trzeba zacząć coś działać...
Kurcze, z tym wywoływaniem to też nie za fajnie.... Mam nadzieję że nas to wszystkie ominie jednak i dzieciaczki same wyjdą :-BSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Malina81 wrote:Domiii , czy to jest ten sok?
http://www.aptekagemini.pl/pokrzywa-sok-z-pokrzywy-500ml.html
i w internecie są butelki o większej pojemnosci.
Piłaś ten sok i brałaś zelazo dodatkowo?
Ja, też mam hemoglobine na poziomie 10, 7 za tydzień idę na pobranie i wtedy się dowiem czy znów spadek.
Tak, może być tenogólnie jest ich dużo na rynku.
Bralam normalnie żelazo z wit.C na czczo tak jak przez całą ciążę z zalecenia lekarza, a potem dolozylam sok (5 lyzek dziennie).
Ja wczoraj miałam poziom 10,8 ale wyciągałam do tej liczby z 8wiec sukces ogromny
Malina81 lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Kurcze ten sok jest konserwowany spirytusem - myślcie że można go brać?
Czy Wasi lekarze wypowiadali się na ten temat?
Ja już mojej nie mam co pytać, bo ona na wszystko mi odpowiada - jak Pani chce...Malina81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzymam kciuki za wszystkie, żeby się rozpakowały w "dogodnym" dla was czasie
Choć wygląda na to, że dzieciaki lubią być przekorne
Ja się w weekend przenoszę do mamy, żeby być bliżej szpitala w razie "W". Jak sie mam się kurde spakować na miesiąc - poród included... ;/Malina81, d'nusia lubią tę wiadomość
-
domiii wrote:Tak, może być ten
ogólnie jest ich dużo na rynku.
Bralam normalnie żelazo z wit.C na czczo tak jak przez całą ciążę z zalecenia lekarza, a potem dolozylam sok (5 lyzek dziennie).
Ja wczoraj miałam poziom 10,8 ale wyciągałam do tej liczby z 8wiec sukces ogromny
Dziękuję Ci pięknie Domii za informację.
Ja biorę szelazo sr, ale spróbuję tak jak Ty na czczo, czyli 30 min przed jedzeniem styknie? zazwyczaj popijam tabletkę sokiem z pomarańczy lub czarnej porzeczki.
Kupię ten sok, ja mam spadek hemoglobiny z 12, na 10,7 własnie i doktor mój juz nosem kręci. Pięknie Ci wzrosła hemoglobinaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:19