X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    Ja juz po wizycie :)
    Mała waży 3450 gr wiec w 14 dni przybrała 700 gr. Szyjki mi nie badał żeby nic nie przyśpieszyc bo za tydzień cc....i tu własnie zaczyna sie jazda, bo ja chciałam cc a nie miałam wskazań wiec sobie załatwiłam. A dzis okazało sie że wskazanie jest bo wyszło ze mała ma większy brzuszek od głowy i jest duze ryzyko ze się zaklinuje.

Hmm czy którejs dzidziuś też tak ma? Nie wiem czy to normalne (lekarz mowi że jest ok), ale na necie rożne rzeczy piszą. Dwa tygodnie temu nic mi nie mówił o tym ze brzuszek większy a teraz że różnica 3.5 cm.

Ja mam odwrotnie, główka jest większa od reszty. Ginekolog na prenatalnych powiedziała, że takie różnice są normalne.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira lubie za wage dzidziusia, chcialabym pomoc z pytaniem ale ostatnie usg mialam w 20tc ;)
    Dziewczyny strach i obawy co do macierzynstwa sa tutaj bardzo normalna reakcja ale nic sie nie bojcie ;) Wiele "znakow zapytania" znika zaraz po tym jak tulicie juz maluszka w ramionach. Szybko nauczycie sie siebie i bedziecie niezastapione w wielu czynnosciach. Ja bardzo sie sie balam pierwszej kapieli Corki a tak naprawde poszlo mi tak sprawnie jakbym robila to setki razy. Mysle tez ze obecnosc tutaj i wspolne porady beda bezcenne ;)
    Ksanko mnie czyscilo dwa dni i spokoj dzisiaj :/ Obiecalam sobie ze nie bede sie zalic juz do porodu ale powiem wam ze tak targaja mna hormony ze mam ochote kogos przetracic... Dokladnie jak Domiii napisala pies sral te wszystkie metody wypedzania dziecka.. Byl sex, mycie okien, codziennie sprzatam, latam po schodach (obowiazki) ruszam sie non stop i jaki efekt?? Konam z bolu wieczorami! Klade sie do lozka i mam wrazenie jakby mnie ktos skopal w krocze a malemu najwyrazniej dobrze tam i ma wywalone jajeczka ;) Wiec taki mam piekny 9 miesiac ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:05

Love_life, Viera Yves lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma może cerę naczynkową? Bo szukam jakichś dobrych specyfików do twarzy, może coś polecicie... Do tej pory używałam kremów różnych firm do cery naczynkowej i różnicy nie widzę, nic mnie nie powaliło.
    Myślałam teraz o tej firmie Lierac, mają krem i emulsję, w sumie nie wiem czym się to różni i co bym miała wybrać.
    Jak ktoś może pomóc to poproszę :)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziewczyny, jakoś tak się nastawiłam psychicznie, że przed skończonym 40tyg nie urodzę i siedzę spokojnie na dupie :D skreślam tylko codziennie dni w moim excelu :) eh jeszcze 4 tygodnie :P

Ja już chwilę jak zajmowałam się maluszkiem, bo siostry synek ma już 8 lat (urodziła jak byłam na studiach i mieszkaliśmy wtedy razem). Także ogarniałam pieluchy, usypianie itd. jedyna nowość to KP :) No i powiem Wam, że każda kobieta ma opiekę "we krwi" i nawet do nieswojego dziecka, ma się taką miłość i instynkt, że samo jakoś idzie. Takie maluchy są przesłodkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:16

foxica, muminka83 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Ja jak zwykle pisze ttlko jak cos chce:) hehe otuz mam pytanie dziewczynki:)

Jestem w 35 tygodniu, zauwazylam ze jak chodze szybko albo dlugo to czuje jakby macica mi napierala ba szyjke, czesto czuje " ciagniecie "
    Jakby, czy wy kochane w podobnych tygodniach takie cos odczuwacie?;)

Bardzo prosze o odpowiedz bo niewiem czy to cos zlego, czy isc do ginekologa cy jest to w miare normalne:)??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem w 35 tygodniu, zauwazylam ze jak chodze szybko albo dlugo to czuje jakby macica mi napierala ba szyjke, czesto czuje " ciagniecie "

Bardzo prosze o odpowiedz bo niewiem czy to cos zlego, czy isc do ginekologa cy jest to w miare normalne:)??

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saya16 wrote:

Ja mam tak samo aż ciężko się chodzi! Byłam we wtorek u ginki i powiedziała że wszystko ok że to normalne bo brzuch się obniżył ;)

saya16 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    coraz bardziej przeraża mnie to że będziemy tutaj sami z małą bez żadnej pomocy nie mam pojęcia czy damy sobie radę. Ja nigdy nie zmieniałam dziecku pieluszki, ogarnia mnie przerażenie. Szkoda że rodzina mieszka tak daleko w sumie przydałoby mi się kilka dobrych rad doświadczonych mamusiek tylko że dzielą nas jakieś 1000 km :/
    mam nadzieje że będę mogła liczyć na wasze rady jak zacznę panikować choćby przy kąpieli czy zmianie pieluszki...

U mnie tak samo czuje przerażenie z tego samego powodu , ale liczę ze coś co nieco zgapie w szpitalu, czuje tez podniecenie w oczekiwaniu i ogólnie zjadłabym lody śmietankowe ;-)
    Ja jeszcze jestem taką osobą , której wszystko leci z rąk dosłownie i tak się boje jak ja te kruszyny wezmę na ręce jak.mam takie niezdarne :-/
    Dlatego Vincent Twoja odpowiedź daje nadzieję :-) dużo zdrówka dla Was, kiedy wychodzicie do domku??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:28

qdkkwn155308ojoh.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak robiłyście posiew moczu to jakie bakterie Wam wychodziły??

dqprwn15leplej5m.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie gdxie mogę kupić koszulkę na ramiączka rozpinaną z przodu? Tak żebym mogła ją rozpiąć do karmienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita- u mnie zawsze jest napisane po prostu bakterie bez wyszczególnienia
    M+M - ja kupiłam w HM

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 spokojnie ponoć wszystko samo przychodzi młodej mamie ;) pozatym jesteśmy tutaj i bedziemy się nawzajem wspierać i radzić ;*

Madzialena90, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam z H&M

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    dziewczyny jak robiłyście posiew moczu to jakie bakterie Wam wychodziły??

Ja miałam napisane wczoraj po prostu bakterie, ale to nie był posiew tylko badanie ogólne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 19:02

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypisane są tylko w posiewie, ja miałam czysty, więc nie pomogę :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny chyba coś mnie bierze... Bolą mnie wszystkie mięśnie, kark, głowa, gardło i mam zapchany nos :(

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik dzisiejszego moczu, nie widzę tam nigdzie bakterii.
    w badaniu ogólnym wszystko nieobecne, natomiast w osadzie:

nabłonki płaskie - nieliczne
    leukocyty 1-3 w.p.w.
    erytrocyty 0-2 w.p.w.

no i nie wiem czy to coś znaczy i powinnam jutro zrobić jednak posiew... :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Odebrałam wynik dzisiejszego moczu, nie widzę tam nigdzie bakterii.
    w badaniu ogólnym wszystko nieobecne, natomiast w osadzie:

nabłonki płaskie - nieliczne
    leukocyty 1-3 w.p.w.
    erytrocyty 0-2 w.p.w.

no i nie wiem czy to coś znaczy i powinnam jutro zrobić jednak posiew... :/
    Wyglądają ok, a jakie masz wypisane zakresy referencyjne?

Jak czegoś nie wypisali tzn, że brak. Czyli z bakteriami możesz odsapnąć :)

domiii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w posiewie wyszło 10^3 , niby dodatni posiew jest od 10^5 ale mój gin mówił że to początek infekcji.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Wyglądają ok, a jakie masz wypisane zakresy referencyjne?

Jak czegoś nie wypisali tzn, że brak. Czyli z bakteriami możesz odsapnąć :)

zakres jest dla nabłonek pojedyncze, a leukocyty i erytrocyty 0-3 czyli de facto mieszczę się w normie, no ale sam fakt wystąpienia mnie trochę martwi, bo nie miałam nigdy nic, więc może coś tam jednak się święci...
    może przez to, że ten czop odszedł... wtedy jest większe ryzyko infekcji :/
    ale masz rację - odetchnęłam z bakteriami - czyli ewidentnie było to zanieczyszczenie próbki :)

Hannia123 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ