Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malina81 wrote:Dziękuję Ci pięknie Domii za informację.
Ja biorę szelazo sr, ale spróbuję tak jak Ty na czczo, czyli 30 min przed jedzeniem styknie? zazwyczaj popijam tabletkę sokiem z pomarańczy lub czarnej porzeczki.
Kupię ten sok, ja mam spadek hemoglobiny z 12, na 10,7 własnie i doktor mój juz nosem kręci. Pięknie Ci wzrosła hemoglobina
Myślę że wystarczy, ważne żeby nie laczyc absolutnie z magnezem, bo wzajemnie wykluczają wchłanianie się.
I możesz sobie brac z 2 tabletkami zwyklej witaminy C - ona dodatkowo pomaga przy wchłanianiuMalina81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzoleccc wrote:Trzymam kciuki za wszystkie, żeby się rozpakowały w "dogodnym" dla was czasie
Choć wygląda na to, że dzieciaki lubią być przekorne
Ja się w weekend przenoszę do mamy, żeby być bliżej szpitala w razie "W". Jak sie mam się kurde spakować na miesiąc - poród included... ;/
Ja jadę w niedzielę też...
Przynajmniej psychicznie będę wiedziała ze 10 minut i jestem w szpitalu.
Smutni mi tylko, ze mąż zostaje,ale moze niech tez chwilę odpocznie ode mnie :p -
nick nieaktualnyd'nusia wrote:Ja jadę w niedzielę też...
Przynajmniej psychicznie będę wiedziała ze 10 minut i jestem w szpitalu.
Smutni mi tylko, ze mąż zostaje,ale moze niech tez chwilę odpocznie ode mnie :p
Mój ma na miesiąc home office więc jedzie ze mną- chociaż tyle. Tylko to pakowanie mnie przeraża, bo muszę wziąć wszystko dla siebie, dla męża i dla Gałgana. Nie pomaga nawet fakt, że niewiele mam takich ciuchów, w które się mieszczę -
nick nieaktualnyAnnak - oczywiście lubię te sexy i zielone światło za miesiąc a nie choróbska wstrętne
Ważne, że da się to wszystko jakoś trzymać w ryzach lekami
Trzymam kciuki za szczęśliwy pierwszy cykl starań :*
Malina81 - oj biednaZdrówka dla Was :* PS. mi na przewianą szyję smarowanie amolem pomogło.
M+M+? - rozejrzyj się za tym sokiem z pokrzywy w sklepach z ekologiczną żywnością. Tu znalazłam taki bez alkoholu:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-29589-POKRZYWA-99-8-Sok-bez-konserwantow-500ml.html
Co do tego przeterminowania to wiecie, jedna z nas ma owulację w 12dc inna w 15 a jeszcze inna w 22. Jak ktoś nie wie kiedy dokładnie zaszedł w ciążę to trudno powiedzieć czy ten 42 tc to faktycznie 42.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:38
Teresa1992, M+M+?, muminka83, Malina81 lubią tę wiadomość
-
coraz bardziej przeraża mnie to że będziemy tutaj sami z małą bez żadnej pomocy nie mam pojęcia czy damy sobie radę. Ja nigdy nie zmieniałam dziecku pieluszki, ogarnia mnie przerażenie. Szkoda że rodzina mieszka tak daleko w sumie przydałoby mi się kilka dobrych rad doświadczonych mamusiek tylko że dzielą nas jakieś 1000 km
mam nadzieje że będę mogła liczyć na wasze rady jak zacznę panikować choćby przy kąpieli czy zmianie pieluszki... -
nick nieaktualny
-
Byłam w sklepie, wzięłam sobie syna szwagra do pomocy coby mi zakupy niósł
ale w sumie mlodego szkoda mi było ze to wszystko dźwigal wiec wzięłam od niego troszkę. On miał więcej bo aż się reklamówka urwała no ale dwie sałaty zrobić i pusto w lodówce. Potem jeszcze raz poszłam sama po chleb, zrobiłam te sałaty, posprzątalam i wszystko zaczęło mnie bolec, przez 20 min myślałam że rodze ale jednak nie. Co by tu jeszcze zrobic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:48
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Byłam w sklepie, wzięłam sobie syna szwagra do pomocy coby mi zakupy niósł
ale w sumie mlodego szkoda mi było ze to wszystko dźwigal wiec wzięłam od niego troszkę. On miał więcej bo aż się reklamówka urwała no ale dwie sałaty zrobić i pusto w lodówce. Potem jeszcze raz poszłam sama po chleb, zrobiłam te sałaty, posprzątalam i wszystko zaczęło mnie bolec, przez 20 min myślałam że rodze ale jednak nie. Co by tu jeszcze zrobic...
To jak masz tyle energii to wpadnij mi w sprzątaniu pomócOd razu możesz wpaść z tą sałatką hehe
ksanka, muminka83, Mania1718, Izoleccc, Malina81 lubią tę wiadomość
-
haha
Dziś odebrałam wynik GBS tzn odebrałam - podali mi wynik telefonicznie. Paciorkowców nie wyhodowano a więc UJEMNY.
Tak więc cieszę sięM+M+?, M+M+?, domiii, ksanka, Vira, alinalii, kleo2426, Madlene.:), Karka, Lilou1984, Kate84, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Kurcze a ja czuję się jak zwłoki.
Spać mi się chce, nie mam na nic siły tylko zur zrobiłam bo coś trzeba jesc. A żołądek mi ciąży.
I właśnie mnie zczyscilo.
I tak zastanawiam się czy Mania nie miała racjiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:27
Mania1718, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie się dowiedziałam, że zasłony i firany uszyją mi dopiero za 5 tygodni. Brak mi już sił, wszystko się opóźnia. Ja mam okna od sufitu do podłogi na całą szerokość ścian (a właściwie są w każdym pomieszczeniu 3 ściany normalne i 1 cała szklana). Same rozumiecie, jak w akwarium. I jak tu cycka wywalić do karmienia? Brrrrr chyba będziemy musieli zakleić okna jakąś folią, a u synka ciemną żeby mógł spać w dzień.
No mówię Wam, u mnie cały czas wszystko w rozsypce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:10
-
Madzialena90 wrote:coraz bardziej przeraża mnie to że będziemy tutaj sami z małą bez żadnej pomocy nie mam pojęcia czy damy sobie radę. Ja nigdy nie zmieniałam dziecku pieluszki, ogarnia mnie przerażenie. Szkoda że rodzina mieszka tak daleko w sumie przydałoby mi się kilka dobrych rad doświadczonych mamusiek tylko że dzielą nas jakieś 1000 km
mam nadzieje że będę mogła liczyć na wasze rady jak zacznę panikować choćby przy kąpieli czy zmianie pieluszki...ksanka, Madzialena90, Martita88, M+M+?, M+M+?, Mania1718, domiii, RudyTygrysek, foxica, Madlene.:), salomea, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Vincent wrote:Kochana, nigdy nie trzymalam noworodka,niemowlaka na rekach. Teraz nic sie nie boje, wszystko robie,samo przyszlo,nawet sie nad tym nie zastanawiam, rece wiedza co robic, zobaczysz... Jasio jest najukochanszy na swiecie.
Mania1718, foxica lubią tę wiadomość
-
Vincent wrote:Kochana, nigdy nie trzymalam noworodka,niemowlaka na rekach. Teraz nic sie nie boje, wszystko robie,samo przyszlo,nawet sie nad tym nie zastanawiam, rece wiedza co robic, zobaczysz... Jasio jest najukochanszy na swiecie.
nawet nie wiesz jak mi tym poprawilas samopoczucie. Buziaki dla Ciebie i Jasia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:33
foxica, Love_life lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie
Mała waży 3450 gr wiec w 14 dni przybrała 700 gr. Szyjki mi nie badał żeby nic nie przyśpieszyc bo za tydzień cc....i tu własnie zaczyna sie jazda, bo ja chciałam cc a nie miałam wskazań wiec sobie załatwiłam. A dzis okazało sie że wskazanie jest bo wyszło ze mała ma większy brzuszek od głowy i jest duze ryzyko ze się zaklinuje.
Hmm czy którejs dzidziuś też tak ma? Nie wiem czy to normalne (lekarz mowi że jest ok), ale na necie rożne rzeczy piszą. Dwa tygodnie temu nic mi nie mówił o tym ze brzuszek większy a teraz że różnica 3.5 cm.Mania1718, krówka_muffka, d'nusia, Madzialena90, Kajola, Renka88, Czarodziejka87, Magda lena, Hannia123, Lilou1984, edyś lubią tę wiadomość
-
Kasia ma chyba dziś wizytę na 18 ? Wiem że na 18 ale nie jestem pewna dziś albo jutro. Sałatki już nie ma żadnej ;d Zaniosłam do teściów na dół i po sałacie;d
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka