X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Dziękuję Ci pięknie Domii za informację.
    Ja biorę szelazo sr, ale spróbuję tak jak Ty na czczo, czyli 30 min przed jedzeniem styknie? zazwyczaj popijam tabletkę sokiem z pomarańczy lub czarnej porzeczki.
    Kupię ten sok, ja mam spadek hemoglobiny z 12, na 10,7 własnie i doktor mój juz nosem kręci. Pięknie Ci wzrosła hemoglobina :)

Myślę że wystarczy, ważne żeby nie laczyc absolutnie z magnezem, bo wzajemnie wykluczają wchłanianie się.
    I możesz sobie brac z 2 tabletkami zwyklej witaminy C - ona dodatkowo pomaga przy wchłanianiu :)

Malina81 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie, żeby się rozpakowały w "dogodnym" dla was czasie :)
    Choć wygląda na to, że dzieciaki lubią być przekorne :D

Ja się w weekend przenoszę do mamy, żeby być bliżej szpitala w razie "W". Jak sie mam się kurde spakować na miesiąc - poród included... ;/

Ja jadę w niedzielę też...
    Przynajmniej psychicznie będę wiedziała ze 10 minut i jestem w szpitalu.
    Smutni mi tylko, ze mąż zostaje,ale moze niech tez chwilę odpocznie ode mnie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Ja jadę w niedzielę też...
    Przynajmniej psychicznie będę wiedziała ze 10 minut i jestem w szpitalu.
    Smutni mi tylko, ze mąż zostaje,ale moze niech tez chwilę odpocznie ode mnie :p

Mój ma na miesiąc home office więc jedzie ze mną- chociaż tyle. Tylko to pakowanie mnie przeraża, bo muszę wziąć wszystko dla siebie, dla męża i dla Gałgana. Nie pomaga nawet fakt, że niewiele mam takich ciuchów, w które się mieszczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - oczywiście lubię te sexy i zielone światło za miesiąc a nie choróbska wstrętne :) Ważne, że da się to wszystko jakoś trzymać w ryzach lekami :) Trzymam kciuki za szczęśliwy pierwszy cykl starań :*

Malina81 - oj biedna :/ Zdrówka dla Was :* PS. mi na przewianą szyję smarowanie amolem pomogło.

M+M+? - rozejrzyj się za tym sokiem z pokrzywy w sklepach z ekologiczną żywnością. Tu znalazłam taki bez alkoholu:

http://www.i-apteka.pl/product-pol-29589-POKRZYWA-99-8-Sok-bez-konserwantow-500ml.html

Co do tego przeterminowania to wiecie, jedna z nas ma owulację w 12dc inna w 15 a jeszcze inna w 22. Jak ktoś nie wie kiedy dokładnie zaszedł w ciążę to trudno powiedzieć czy ten 42 tc to faktycznie 42.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:38

Teresa1992, M+M+?, muminka83, Malina81 lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coraz bardziej przeraża mnie to że będziemy tutaj sami z małą bez żadnej pomocy nie mam pojęcia czy damy sobie radę. Ja nigdy nie zmieniałam dziecku pieluszki, ogarnia mnie przerażenie. Szkoda że rodzina mieszka tak daleko w sumie przydałoby mi się kilka dobrych rad doświadczonych mamusiek tylko że dzielą nas jakieś 1000 km :/
    mam nadzieje że będę mogła liczyć na wasze rady jak zacznę panikować choćby przy kąpieli czy zmianie pieluszki...

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymbardziej jeśli ktoś się sugeruje terminem z USG...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Domii jak bedziesz miala chwilke to zmien mi termin porodu. U mnie jest brany pod uwage twn co mam na karcir ciazy czyli 29 lutego i od tego sa liczone w szpitalu i wszedzir tygodnie.

domiii lubi tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sklepie, wzięłam sobie syna szwagra do pomocy coby mi zakupy niósł :-D ale w sumie mlodego szkoda mi było ze to wszystko dźwigal wiec wzięłam od niego troszkę. On miał więcej bo aż się reklamówka urwała no ale dwie sałaty zrobić i pusto w lodówce. Potem jeszcze raz poszłam sama po chleb, zrobiłam te sałaty, posprzątalam i wszystko zaczęło mnie bolec, przez 20 min myślałam że rodze ale jednak nie. Co by tu jeszcze zrobic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 16:48

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Byłam w sklepie, wzięłam sobie syna szwagra do pomocy coby mi zakupy niósł :-D ale w sumie mlodego szkoda mi było ze to wszystko dźwigal wiec wzięłam od niego troszkę. On miał więcej bo aż się reklamówka urwała no ale dwie sałaty zrobić i pusto w lodówce. Potem jeszcze raz poszłam sama po chleb, zrobiłam te sałaty, posprzątalam i wszystko zaczęło mnie bolec, przez 20 min myślałam że rodze ale jednak nie. Co by tu jeszcze zrobic...

To jak masz tyle energii to wpadnij mi w sprzątaniu pomóc ;) Od razu możesz wpaść z tą sałatką hehe

ksanka, muminka83, Mania1718, Izoleccc, Malina81 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha :P Dziś odebrałam wynik GBS tzn odebrałam - podali mi wynik telefonicznie. Paciorkowców nie wyhodowano a więc UJEMNY.
    Tak więc cieszę się <3

M+M+?, M+M+?, domiii, ksanka, Vira, alinalii, kleo2426, Madlene.:), Karka, Lilou1984, Kate84, Malina81 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ksanka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja czuję się jak zwłoki.
    Spać mi się chce, nie mam na nic siły tylko zur zrobiłam bo coś trzeba jesc. A żołądek mi ciąży.

I właśnie mnie zczyscilo.
    I tak zastanawiam się czy Mania nie miała racji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:27

Mania1718, Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się dowiedziałam, że zasłony i firany uszyją mi dopiero za 5 tygodni. Brak mi już sił, wszystko się opóźnia. Ja mam okna od sufitu do podłogi na całą szerokość ścian (a właściwie są w każdym pomieszczeniu 3 ściany normalne i 1 cała szklana). Same rozumiecie, jak w akwarium. I jak tu cycka wywalić do karmienia? Brrrrr chyba będziemy musieli zakleić okna jakąś folią, a u synka ciemną żeby mógł spać w dzień.
    No mówię Wam, u mnie cały czas wszystko w rozsypce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:10

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    coraz bardziej przeraża mnie to że będziemy tutaj sami z małą bez żadnej pomocy nie mam pojęcia czy damy sobie radę. Ja nigdy nie zmieniałam dziecku pieluszki, ogarnia mnie przerażenie. Szkoda że rodzina mieszka tak daleko w sumie przydałoby mi się kilka dobrych rad doświadczonych mamusiek tylko że dzielą nas jakieś 1000 km :/
    mam nadzieje że będę mogła liczyć na wasze rady jak zacznę panikować choćby przy kąpieli czy zmianie pieluszki...
    Kochana, nigdy nie trzymalam noworodka,niemowlaka na rekach. Teraz nic sie nie boje, wszystko robie,samo przyszlo,nawet sie nad tym nie zastanawiam, rece wiedza co robic, zobaczysz... Jasio jest najukochanszy na swiecie.

ksanka, Madzialena90, Martita88, M+M+?, M+M+?, Mania1718, domiii, RudyTygrysek, foxica, Madlene.:), salomea, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu a Ty już po wizycie i "odpessarowana" czy przed?

Domii powtarzałaś ten wynik moczu?

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do metod na wyganianie, to już pisałam, że mnie w drugiej ciąży jeż nic nie ruszało. Jak Bąbel będzie gotowy to da znać, a większość jednak do tego 41 tc próbuje wyjść na ten świat :-)

1usai09khne0c7t3.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Kochana, nigdy nie trzymalam noworodka,niemowlaka na rekach. Teraz nic sie nie boje, wszystko robie,samo przyszlo,nawet sie nad tym nie zastanawiam, rece wiedza co robic, zobaczysz... Jasio jest najukochanszy na swiecie.
    Vincent to miód na moje serce. Czyli instynkt!

Mania1718, foxica lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:

nawet nie wiesz jak mi tym poprawilas samopoczucie. Buziaki dla Ciebie i Jasia
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:33

foxica, Love_life lubią tę wiadomość

• Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :)
    Mała waży 3450 gr wiec w 14 dni przybrała 700 gr. Szyjki mi nie badał żeby nic nie przyśpieszyc bo za tydzień cc....i tu własnie zaczyna sie jazda, bo ja chciałam cc a nie miałam wskazań wiec sobie załatwiłam. A dzis okazało sie że wskazanie jest bo wyszło ze mała ma większy brzuszek od głowy i jest duze ryzyko ze się zaklinuje.

Hmm czy którejs dzidziuś też tak ma? Nie wiem czy to normalne (lekarz mowi że jest ok), ale na necie rożne rzeczy piszą. Dwa tygodnie temu nic mi nie mówił o tym ze brzuszek większy a teraz że różnica 3.5 cm.

Mania1718, krówka_muffka, d'nusia, Madzialena90, Kajola, Renka88, Czarodziejka87, Magda lena, Hannia123, Lilou1984, edyś lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Domii powtarzałaś ten wynik moczu?

tak Haniu, czekam na wynik, powinien być do 20 w necie.

Hannia123 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ma chyba dziś wizytę na 18 ? Wiem że na 18 ale nie jestem pewna dziś albo jutro. Sałatki już nie ma żadnej ;d Zaniosłam do teściów na dół i po sałacie;d

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1960 1961 1962 1963 1964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ