X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    coraz bardziej przeraża mnie to że będziemy tutaj sami z małą bez żadnej pomocy nie mam pojęcia czy damy sobie radę. Ja nigdy nie zmieniałam dziecku pieluszki, ogarnia mnie przerażenie. Szkoda że rodzina mieszka tak daleko w sumie przydałoby mi się kilka dobrych rad doświadczonych mamusiek tylko że dzielą nas jakieś 1000 km :/
    mam nadzieje że będę mogła liczyć na wasze rady jak zacznę panikować choćby przy kąpieli czy zmianie pieluszki...

Ja na youtube ogladam filmiki " kapiel niemowlaka" itd tez jestesmy sami daleko od rodziny nie jestes sama :)

Madzialena90, Mania1718 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Martita- u mnie zawsze jest napisane po prostu bakterie bez wyszczególnienia
    M+M - ja kupiłam w HM

W zwykłym, czy musi być stoisko dla mam?

• aleksandrazz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że czop to tylko wydzielina z pochwy ,pęcherz płodowy chroni dziecko przez infekcjami

domiii, Renka88, Hannia123 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    W zwykłym, czy musi być stoisko dla mam?
    W HM mama , ale jak nie masz u siebie to zamów sobie internetowo.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    zakres jest dla nabłonek pojedyncze, a leukocyty i erytrocyty 0-3 czyli de facto mieszczę się w normie, no ale sam fakt wystąpienia mnie trochę martwi, bo nie miałam nigdy nic, więc może coś tam jednak się święci...
    może przez to, że ten czop odszedł... wtedy jest większe ryzyko infekcji :/
    ale masz rację - odetchnęłam z bakteriami - czyli ewidentnie było to zanieczyszczenie próbki :)
    Ja praktycznie w każdym badaniu miałam na zmianę jakieś pojedyńcze a to nabłonki, a to leukocyty i gin nigdy nic na to nie mówił, więc jedynie co Ci pewnie zaleci to tabletki na podstawie Żurawiny, które są bez recepty. Ja myślę, że nie masz żadnej infekcji i asekuracyjnie jakiś Zuravit możesz łykać, ale jak masz obawy to zadzwoń jutro do niego.

She86 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja praktycznie w każdym badaniu miałam na zmianę jakieś pojedyńcze a to nabłonki, a to leukocyty i gin nigdy nic na to nie mówił, więc jedynie co Ci pewnie zaleci to tabletki na podstawie Żurawiny, które są bez recepty. Ja myślę, że nie masz żadnej infekcji i asekuracyjnie jakiś Zuravit możesz łykać, ale jak masz obawy to zadzwoń jutro do niego.

Dzięki Basiu :) zaopatrzyłam się już wczoraj w urinal i żurawinę.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w moczu miałam leukocytów od 6 do 8 w pw więc niby infekcja. A kazała brać tylko żurawinę w tabletkach.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    W HM mama , ale jak nie masz u siebie to zamów sobie internetowo.

Dziękuję, właśnie przejrzałam. Trochę drogo - 99 zł, a ja szukam czegoś tylko na 1-2 doby w szpitalu. Najlepiej taką rozpinaną bokserkę.
    Ale bardzo dziękuję za odzew.

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dokładnie tak jak Basia zazwyczaj wychodziły mi małe ilości nabłonków itp, lekarz mówił że wynik jest w normie. Pije żurawinę, i wodę Józef która filtruje nerki. I jak narazie wyniki się nigdy nie pogorszyły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 19:29

domiii lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziękuję, właśnie przejrzałam. Trochę drogo - 99 zł, a ja szukam czegoś tylko na 1-2 doby w szpitalu. Najlepiej taką rozpinaną bokserkę.
    Ale bardzo dziękuję za odzew.
    a allegro?

http://allegro.pl/tunika-b-young-rozpinana-niebieska-w-kwiaty-40-i5994846849.html
    http://allegro.pl/bershka-koszulka-na-ramiaczka-czarny-36-s-p1860-i5945482272.html
    http://allegro.pl/top-bluzka-guziki-kwiatowy-wzor-r-38-i5996713252.html

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    a allegro?

Dziękuję, właśnie tam grzebię :-)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wam też się wydaje że wasze bagaże do szpitala są ogromne? Ja mam walizkę dla siebie i drugą torbę dla małej, ale właściwie wszystko wzięłam to co zalecane przez szpital, plus kilka niezbędnych rzeczy, ( papier toaletowy, sztućce itp.) Za każdym razem jak na nie patrzę, to myślę czy mnie nie zapytają w szpitalu czy wybieram się na porodówkę czy do Ameryki :)

muminka83, domiii, Hannia123, pekinka82, pekinka82, She86, Renka88, Lilou1984, Kate84, Love_life, Malina81 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam 10^4 i jest napisane że dodatni :/ a piłam monural i później posiew robiłam i się zastanawiam o co kaman :/ badanie ogólne moczu mam idealne - wszystko w normach.. no nic poczekam chyba do wizyty w marcu (o ile doczekam :P )

co do badań moczu - jeśli jest w wyniku "nabłonki płaskie LICZNE" to znaczy że próbka mogła być zanieczyszczona wydzieliną. Moja dr mówiła żeby się podmyć przed oddaniem próbki ale nie wycierać się niczym.

dqprwn15leplej5m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia jak tam żyjesz po tym odpessarowaniu? widziałam, że na fb coś tam klikałaś, więc chyba nie urodziłaś u ginka jeszcze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 19:46

muminka83 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny, czy Wam też się wydaje że wasze bagaże do szpitala są ogromne? Ja mam walizkę dla siebie i drugą torbę dla małej, ale właściwie wszystko wzięłam to co zalecane przez szpital, plus kilka niezbędnych rzeczy, ( papier toaletowy, sztućce itp.) Za każdym razem jak na nie patrzę, to myślę czy mnie nie zapytają w szpitalu czy wybieram się na porodówkę czy do Ameryki :)

Kochana, mój mąż cały czas mi mówi, że jak na izbie przyjęć zobaczą mnie z taką walizką to mnie wywalą za drzwi :D Ale ostatnio pokazałam mu całą zawartość, nauczyłam go co i gdzie mam i chyba skumał, że biorę same potrzebne rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 19:55

Mania1718, Madlene.:) lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma może cerę naczynkową? Bo szukam jakichś dobrych specyfików do twarzy, może coś polecicie... Do tej pory używałam kremów różnych firm do cery naczynkowej i różnicy nie widzę, nic mnie nie powaliło.
    Myślałam teraz o tej firmie Lierac, mają krem i emulsję, w sumie nie wiem czym się to różni i co bym miała wybrać.
    Jak ktoś może pomóc to poproszę :)

paola87, ja niestety nie pomogę, ale też chętnie dowiem się, jakie specyfiki są dobre. W ciąży popękało mi kilka naczynek na szyi i twarzy, ciekawe czy za pomocą kosmetyków można się ich pozbyć? Słyszałam, że trzeba łykać wit. C na wzmocnienie naczyń krwionośnych?
    baassiia wrote:
    To ja dziewczyny, jakoś tak się nastawiłam psychicznie, że przed skończonym 40tyg nie urodzę i siedzę spokojnie na dupie :D skreślam tylko codziennie dni w moim excelu :) eh jeszcze 4 tygodnie :P

Ja już chwilę jak zajmowałam się maluszkiem, bo siostry synek ma już 8 lat (urodziła jak byłam na studiach i mieszkaliśmy wtedy razem). Także ogarniałam pieluchy, usypianie itd. jedyna nowość to KP :) No i powiem Wam, że każda kobieta ma opiekę "we krwi" i nawet do nieswojego dziecka, ma się taką miłość i instynkt, że samo jakoś idzie. Takie maluchy są przesłodkie :)

O, ja też się tak nastawiam :) Tym bardziej, że wolałabym urodzić w marcu niż w lutym. Dla mnie luty to taki zimowy, depresyjny miesiąc. A marzec to już wiosna! :)

U nas w najbliższej rodzinie jest kilkoro maluchów - moja siostra urodziła w marcu zeszłego roku, szwagierka w kwietniu, pozostałe dzieci w wieku 2-3 lat, więc miałam szansę poobserwować z bliska i poopiekować się choć przez chwilę różnymi maluchami :) Ale doskonale zdaję sobie sprawę, że posiadanie własnego dziecka i opieka nad nim 24/7 to nie to samo co doraźne zajęcie się czyimś dzieckiem.
    Aaa, no i słyszałam taką radę, żeby w szpitalu o wszystko pytać i prosić o rady - bo kiedy skorzystać z pomocy jak nie wtedy? ;)

gg642n0aww2rhqzn.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie dziś koleżanka i opowiadała historię koleżanki, która jak dziecku odpadł kikut z pępka wezwała pogotowie :D (Polka mieszkająca w Anglii). No na IP się trochę zdziwili, no ale jak powiedziała, że pierwsze, to lekarka "aha, no to rozumiem" :D Dziewczyna siedzi tam sama bez mam, sióstr itd.

No ale my chyba, dzięki temu forum, aż takie nieogarnięte nie jesteśmy ;D

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, ja podzieliłam sobie wszystko na trzy torby: na poród (szlafrok, dwie koszule do porodu, kapcie, klapki, skarpetki, kilka kosmetyków, woda, chusteczki, papier toaletowy), na pobyt w szpitalu (ręczniki, koszule, podkłady, wkładki laktacyjne, biustonosz do karmienia, majtki siateczkowe etc.) i dla Maluszka (+ w rożku mam spakowany zestawik od razu na po porodzie - pampers, 2 pieluchy tetrowe dla tatusia, body, pajac, skarpetki i czapeczka).

Dzięki temu podczas porodu nie trzeba będzie mam nadzieję przekopywać wszystkich bagaży, a po porodzie i przepakowaniu mąż będzie mógł wziąć jedną walizkę do domu.
    Też wyszły tego ogromne ilości, no ale jak w szpitalu wymagają zaopatrzenia się we własne środki opatrunkowe (podpaski, podkłady), to niech się potem nie dziwią...
    Nadal to dla mnie niepojęte, że na poród trzeba kupować samemu takie rzeczy. Czy jak ktoś idzie do szpitala na planową operację to sam kupuje chusty chirurgiczne czy opatrunki??

EDIT: mam jeszcze torbę "przydasiów", którą zostawiam w domu i w razie czego mąż dowiezie - laktator, herbatka na laktację, dodatkowe podkłady, osłonki na sutki, pojemniki na mleko, rogal do karmienia. Aaa, no i osobna torba z rzeczami dla Jasia i dla mnie na wyjście, którą też mąż dowiezie przy wypisie. Duuużo tego wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:20

Madlene.:) lubi tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma może cerę naczynkową? Bo szukam jakichś dobrych specyfików do twarzy, może coś polecicie... Do tej pory używałam kremów różnych firm do cery naczynkowej i różnicy nie widzę, nic mnie nie powaliło.
    Myślałam teraz o tej firmie Lierac, mają krem i emulsję, w sumie nie wiem czym się to różni i co bym miała wybrać.
    Jak ktoś może pomóc to poproszę :)

Paola ja do ciąży korzystałam z kosmetyków AA i dawały radę. Niestety teraz ich seria naczynkowa mnie czuliła. Przerzuciłam się na serię atopową i jest ok, ale po ciąży planuję się wybrać do kosmetyczki na zamykanie naczynek bo wyglądam strasznie, zwłaszcza na dekolcie ;/

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam M do apteki po ten sok z pokrzywy, ale wystraszył się tego alkoholu i przywiózł mi Floradix żelazo i witaminy w płynnej formule. Słyszałyście o tym? Bo mam brać 2 x tardyferon i zastanawiam się czy teraz tego wszystkiego nie za dużo, żeby nie przesadzić.
    Jest w tym wyciąg m.in. z liści pokrzyw, witaminy c, b1, b2, b6, b12 i żelazo.

‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ