X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, a ja znowu pomarudze na temat terminu mojej wizyty :/ Ponad miesiac musze czekac a na pierwszej wizycie widzialam tylko pecherzyk :( jak tak mnie torturowac mozna? :/
    Doktor mowil, ze jesli bedzie cos sie dzialo, czy mialabym jakies watpliwosci to zebym przyszla 13-tego, ma bardzo duzo pacjentek ale mnie przyjmie. To dwa tygodnie roznicy do mojego "normalnego" terminu wizyty (27.08).
    Ale poki co nic mi nie dolega i nie mam zadnych watpliwosci...a na sile to chyba nie bede wymyslac byle tylko sie dopchac do niego i przekonac sie, że wszystko jest ok :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cieszcie się dziewczyny bo ja mam teściową jak z najgorszych koszmarów :D Nawet nie będę Wam tu opowiadać bo to temat rzeka ;) A dodatkowo mieszka piętro niżej, więc nie mogę się od niej uwolnić. Za to moi rodzice są wspaniali, normalnie do Częstochowy na kolanach powinnam iść żeby za nich dziękować :) Niestety mieszkają 100km od nas, więc widujemy się z nimi rzadko.

Ale parówa na dworze :/ W domu niestety nie lepiej, chyba ucieknę do piwnicy!

• arien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacquline, you are my hero! :D

o1483e5e2gt7h77w.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie jest najgorsze:-/ tez czekalam na wczorajsza wizyte, a tu klops. Usg nie bylo, dzidzi nie widzialam. Tez bym pobiegla gdzie indziej zeby zobaczyc co i jak ale nie mam takiej opcji. Znow musze czekac, do 26 bo wtedy mam prenatalne. A to jeszcze tyyyle czasu:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia,
    Nie martw się. Ja też zjadłam ciasto na śniadanie :)

skowroneczka87,
    Wiem, co czujesz. Ale pamiętaj, że dużą rolę odgrywają hormony i stąd też łzy. A nie może Ci pomóc mama albo teściowa?

baassiia,
    Tutaj w UK uważają, że jak nie ma potrzeby to CC nie potrzebne i lepiej rodzić naturalnie.

Karmelek211,
    Jestem wzruszona tym, co napisałaś. Twój mąż powinien to przeczytać :)
    Ja jestem gotowa na bycie mamą odkąd skończyłam 19 lat. A teraz jak to się dzieje i jest realne boję się jak jasna cholera...

Ja nie mogę się doczekać kolejnego USG, ale mam je mieć dopiero 24 sierpnia. A dzisiaj postanowiłam leniuchować cały dzień :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś już po wizycie u endokrynologa. Pani doktor zwiększyła mi dawkę letroxu na tarczyce, ale ogólnie jest dobrze,wyniki w normie więc się cieszę:-) kolejna wizyta w listopadzie:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kurczę dziewczyny, a ja znowu pomarudze na temat terminu mojej wizyty :/ Ponad miesiac musze czekac a na pierwszej wizycie widzialam tylko pecherzyk :( jak tak mnie torturowac mozna? :/
    Doktor mowil, ze jesli bedzie cos sie dzialo, czy mialabym jakies watpliwosci to zebym przyszla 13-tego, ma bardzo duzo pacjentek ale mnie przyjmie. To dwa tygodnie roznicy do mojego "normalnego" terminu wizyty (27.08).
    Ale poki co nic mi nie dolega i nie mam zadnych watpliwosci...a na sile to chyba nie bede wymyslac byle tylko sie dopchac do niego i przekonac sie, że wszystko jest ok :)

Kochana, zawsze możesz pójść w każdej chwili prywatnie :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    To czekanie jest najgorsze:-/ tez czekalam na wczorajsza wizyte, a tu klops. Usg nie bylo, dzidzi nie widzialam. Tez bym pobiegla gdzie indziej zeby zobaczyc co i jak ale nie mam takiej opcji. Znow musze czekac, do 26 bo wtedy mam prenatalne. A to jeszcze tyyyle czasu:-/

a czemu nie możesz pójść gdzie indziej?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:

Arien, jeśli ma Cię to psychicznie dręczyć to idź wcześniej :) Zobaczysz bijące serduszko i będziesz spokojniejsza :) Ale tak naprawdę szybko zleci czas do następnej wizyty, ani się obejrzysz i będzie koniec miesiąca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 14:00

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    a czemu nie możesz pójść gdzie indziej?

Bo w ostrowcu dostanie sie do lekarza graniczy z cudem... a na izbe nie mam na szczescie z czym jechac bo nic mi nie jest. Wiec trzeba czekac. Wiem po wczorajszej wizycie ze jest ok z dzidzia ale chcialam zobaczyc mojego malego czlowieka:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie w sumie trochę szkoda 120 zl :p do wizyty zostalo mi jeszcze 21 dni czyli 3 peeeelne tygodnie :|

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    skowroneczka87,
    Wiem, co czujesz. Ale pamiętaj, że dużą rolę odgrywają hormony i stąd też łzy. A nie może Ci pomóc mama albo teściowa?

Mama mieszka 60km stad, tesciowa pracuje na zmiany:-/ ogolnie sobie radze i staram sie nie narzekac i prosic o pomoc ale dzis wymiekam. Mam mega nudnosci, przy wymiotach myslalam ze kiszki wypluje. Do tego psychicznie niedomagam. Ale mi to minie. Oby jak najszybciej te mdlosci ustaly bo umre...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey,
    Nadrabiam wszystkie strony pomiedzy klientkam ale szyybko sie wiecej pojawia :-)
    Ja od rana w pracy. Dzisiaj długi dzień po do 22. Próbowałam sie teraz przespać ale po godzinie jak mnie zassało tak musiałam wstać i iść kupić cos do jedzenia.
    U mnie dalej biegunki ale juz nie tak często jak ostatnie 48godzin. Ale to zmęczenie mnie zabija No i nadal boli jak na @. Chyba w życiu tak papieru e toalecie za każdym razem nie sprawdzałam jak odkąd dowiedziałam sie ze jestem w ciąży. :-)
    Ja tez bym podejrzala juz ale jeszcze nie ma sensu dzisiaj dopiero 6tyg1d wiec mam nadzieje ze wytrzymam do przyszłej soboty.
    Na szczęście nie mam problemu z wizytami bo nawet z dnia na dzień mogę iść a jak z rana zadzwonię to i tego samego dnia wiec kusi bardzo.

Trzymajcie sie w tych upałach. U mnie przyjemnie i chłodno na szczęście :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Mama mieszka 60km stad, tesciowa pracuje na zmiany:-/ ogolnie sobie radze i staram sie nie narzekac i prosic o pomoc ale dzis wymiekam. Mam mega nudnosci, przy wymiotach myslalam ze kiszki wypluje. Do tego psychicznie niedomagam. Ale mi to minie. Oby jak najszybciej te mdlosci ustaly bo umre...

Kochana,
    Wysyłam Ci uśmiech i wierzę, że wymioty za chwilę ustaną i dasz radę wszystko zorganizować. Twarda baba jesteś :D

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt i usg tez dopiero zobacze maluszka za ok miesiac ale to nic poczekam sobie spokojnie a babelek niech rosnie ladnie.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja porusze taki troche "smierdzacy" temat. jak u was z gazami?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Dziewczyny, a ja porusze taki troche "smierdzacy" temat. jak u was z gazami?

Ja mam wieczirem gazy :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam ten śmierdzący problem :D Sama ze sobą nie mogłam wytrzymać :D Na szczęście tym razem jest ok, może to przez dietę którą teraz mam. W każdym razie cieszy mnie brak tego problemu bo poprzednio to była MA SA KRA :P

arien lubi tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sadze takie bąkasy przez caly dzien, że sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Masakra!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, po 3 miesiącu mi przeszło więc nie trwa to wiecznie :D

‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ