X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo matko to jest mega problem :D

dqprwn15leplej5m.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tez straszne gazy... i musze miec wc pod reka bo bym sobie popuściła co nieco :/ to jest masakra. w pierwszej ciąży tak nie miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 15:42

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam gazów, bo mam zaparcia...może jakbym miała gazy to i by coś więcej poszło? To jest zdecydowanie temat do przemyślenia. Boli mnie brzuch, a na 18 mam zlecenie....ehhhh....

Dziewczyny mam jutro jechać na basen odkryty z synkiem, myślicie że ok?
    Biorę parasol, będę się chłodzić w wodzie....?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak bedziesz unikas tego prazącego slonca to jak najbardziej ok :)

A ja mam zaparcia i wydaje mi sie, że te gazy wlasnie od tego :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie ja też mam zaparcia, ale i gazy i jedno w drugim wcale nie pomaga :( oooo ja ja bym chciała na basen!!! Ale mam zakaz od gin :(

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martita, czemu masz zakaz?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa jest ok, malo inwazyjna. Moj maz jak i ja jest malo rodzinny, wiec widujemy sie z tesciami raz na miesiac:) moja mama natomiast jest mega wsibska i ogolnie furiatka. Moze to straszne co powiem, ale odkad z nia nie mieszkam odzylam psychicznie. Ciesze sie zyciem:) ja mam charakter po tacie, ciezko mnie wyprowadzic z rownowagi. Strsuje/ zloszcze sie "do srodka".

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    A ja nie mam gazów, bo mam zaparcia...może jakbym miała gazy to i by coś więcej poszło? To jest zdecydowanie temat do przemyślenia. Boli mnie brzuch, a na 18 mam zlecenie....ehhhh....

Dziewczyny mam jutro jechać na basen odkryty z synkiem, myślicie że ok?
    Biorę parasol, będę się chłodzić w wodzie....?

Duzo pij wody i unikaj slonca:) powinno byc ok, byle by sie nie przegrzac. W ciazy jest podwyzszona temp ze wzgledu na hormony i organizm gorzej sie chlodzi

muminka83 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Moja tesciowa jest ok, malo inwazyjna. Moj maz jak i ja jest malo rodzinny, wiec widujemy sie z tesciami raz na miesiac:) moja mama natomiast jest mega wsibska i ogolnie furiatka. Moze to straszne co powiem, ale odkad z nia nie mieszkam odzylam psychicznie. Ciesze sie zyciem:) ja mam charakter po tacie, ciezko mnie wyprowadzic z rownowagi. Strsuje/ zloszcze sie "do srodka".

Ja też nie lubię kiedy w domu jest nerwowa atmosfera. Na szczęście moja mama to niczym Matka Teresa z Kalkuty. Ona w każdym widzi dobro aż do przesady. Nigdy nikogo nie krytykuje. Za to mój tato ( jak żył) to był choleryk. Niestety sporo charakteru otrzymałam po nim i muszę i ciągle pracuje nad sobą. I wychodzi mi coraz lepiej. Zmieniło się u mnie w momencie zajścia w pierwszą ciążę. Wypokorniałam jak mówi mój kochany starszy mąż :P.

Co do gazów ło matko. Teraz już lepiej ale jak były to ziemia się trzęsła aż mnie tyłek bolał.... teraz pijam więcej Jogurtów Bałkańskich z truskawkami i o dziwo jest lepiej ( mam całą zamrażalkę truskawek tak je kocham )

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny cytat odnalazłam w sieci i zaraz go podkradłam do Pamiętnika i tu wklejam : " Kobieta sama w sobie jest zagadką a jej rozwiązaniem ciąża "

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:

Karmelek211,
    Jestem wzruszona tym, co napisałaś. Twój mąż powinien to przeczytać :)
    Ja jestem gotowa na bycie mamą odkąd skończyłam 19 lat. A teraz jak to się dzieje i jest realne boję się jak jasna cholera...

Ja nie mogę się doczekać kolejnego USG, ale mam je mieć dopiero 24 sierpnia. A dzisiaj postanowiłam leniuchować cały dzień :D
    Niepokorna, będziesz wspaniałą mamą:) Jeśli tego bardzo pragniesz to tak będzie. A strach to dobra oznaka, tzn.że trzeźwo patrzysz na świat i świadomie podchodzisz do rodzicielstwa:)
    Myślę, że większość kobiet się boi, bo bycie mamą, rodzicem to nie jest wcale łatwa sprawa;) Ja też się boję, ale dam z siebie wszystko!

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym, to też leniuchuje cały dzień:) nawet nosa z domu nie wystawilam hehe wszędzie mam opuszczone rolety, okna uchylone, wiatrak chodzi , a ja leżę i się byczę, jak to mój mąż mówi. Do wieczora jestem sama, więc mogę mogę sobie leniuchować;) Wczoraj mąż mi pomógł posprzątać, tzn prawie wszystko sam zrobił i dziś nie mam co robić. Muszę tylko coś smacznego zrobić na kolację. Może zrobię sałatkę z grillowanym kurczakiem i warzywami też z grilla , albo zrobię nadziewane cukinie.
    A może macie jakieś ciekawe pomysły?

A.Kasia to ja poproszę ten przepis na to pyszniutkie ciasto. Jutro kupię malinki i zrobię:)
    Myślałam, że na weekend zrobię bezę z masą mascarpone i malinami, ale to ostatnio było, więc czas na coś innego:)

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze pęcherze też zrobiły się mniejsze. Moj ma chyba mikroskopijną pojemność średnio raz na godz muszę lecieć. W aptece zakupiłam sobie Pregnofer uro żeby nie nabawic się stanu zapalnego.
    Co do teściowej to moja strasznie wscibska wszystko by chciala wiedzieć pomimo że rozmowa nie jest kierowana do niej to jak czegoś nie doslyszy to jest pytanie co?
    Mieszkam z teściową i mężem bo prowadzimy gospodarstwo rolne i w sumie z drugiej strony dobrze ze jest bo pomoże mężowi a i obiadek ugotuje.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znow sie ubeczalam. Faceci sa podli. Moj wlasnie zasiadl do obiadu. Wyszlam na siku a jak wrocilam to go juz nie bylo w pokoju z talerzem. Pytamczemu wyszedl a on do mnie z buzia zepo co mial siedziec jak mi zapachy przeszkadzaja. A ja nie powiedzialam ani slowa ze mi przeszkadza to co je... jakby to byla moja wina ze czuje sie jak sie czuje. On by ani chwili nie wytrzymal bo jak ma tylko katar to umiera. A do mnie buczy...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    I znow sie ubeczalam. Faceci sa podli. Moj wlasnie zasiadl do obiadu. Wyszlam na siku a jak wrocilam to go juz nie bylo w pokoju z talerzem. Pytamczemu wyszedl a on do mnie z buzia zepo co mial siedziec jak mi zapachy przeszkadzaja. A ja nie powiedzialam ani slowa ze mi przeszkadza to co je... jakby to byla moja wina ze czuje sie jak sie czuje. On by ani chwili nie wytrzymal bo jak ma tylko katar to umiera. A do mnie buczy...

Skowroneczka,
    A może musisz z nim pogadać? Wiesz, nie tak przy okazji tych dyskusji, tylko wziąć go na rozmowę i powiedzieć mu, jak się czujesz. Łącznie z tym, że jest Ci dziś szczególnie ciężko, że masz zły dzień + o tym jak ogólnie oceniasz sytuację. I poprosić go, żeby zmienił podejście?

Może on w gruncie rzeczy chce dobrze, tylko komunikuje to... innym kodem?

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzial jak sie czuje bo mu o tym mowilam. W pracy ma sajgon i to zawsze odbija sie na nas w domu. Poki co nie chce mi sie gadac...

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek211,
    Ja mam dla Cienie doskonały przepis na kolację :)
    http://www.uwielbiamgotowac.com/2014/09/saatka-z-brokuow-kurczaka-fety-i.html#.VcN-pvlApB9
    Sałatka jest genialna. Tylko pamiętaj, że najlepiej smakuje, jak sos czosnkowy ma dużo czosnku w sobie :D

skowroneczka87,
    Kiepska praca zawsze odbija się na bliskich. Ale uważam, że rozmowa by pomogła :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:

Skowroneczko, przede wszystkim nie wolno Ci płakać przez faceta, tym bardziej teraz jak jesteś w ciąży. W ogóle nie wyobrażam sobie sytuacji, jak mój M na mnie podnosi głos. Wiadomo, każdy w pracy ma lepsze i gorsze chwile, ale ja jestem tego zdania, że sprawy zawodowe zostawiamy w firmie, natomiast spraw prywatnych nie przynosimy do firmy.
    Kochana szczera rozmowa z facetem o swoim humorze, hormonach, nastroju. Ja z moim M od samego początku rozmawiam o tym jak się czuję i jak ciąża mnie zmieniła. Czasami mam gorsze chwile, wybuchnę na niego bez powodu, ale on wie i rozumie że to przez hormony.
    Poza tym cały czas przypominam mojemu M, że ciąża jest NASZA, nie moja i musi się ze mną solidaryzować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 17:43

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Karmelek211,
    Ja mam dla Cienie doskonały przepis na kolację :)
    http://www.uwielbiamgotowac.com/2014/09/saatka-z-brokuow-kurczaka-fety-i.html#.VcN-pvlApB9
    Sałatka jest genialna. Tylko pamiętaj, że najlepiej smakuje, jak sos czosnkowy ma dużo czosnku w sobie :D

Karmelek - w ciąży nie wolno jeść sera fera. Tak samo jak camambert, brie.
    http://www.udietetykow.pl/czego-i-dlaczego-nie-wolno-spozywac-w-czasie-ciazy/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja oszaleję... jak nie urok to sr*****

Mam chyba w mieszkaniu szerszenia. Nie wiem tak na 100%, bo nawet boję się do niego zbliżyć. Ale ogromny jest. Siedzi na obrazie.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ