Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka Gratuluję!
Powiem Wam że przeraża mnie to jak traktują pacjentki w szpitalach. Zdaje sobie sprawę, że to dla naszego dobra by Maluch siedział w brzuchu jak najdłużej no ale dla rodzącej to podwójny stres w postaci rodze nie rodze.
Basia ze spaniem mam identycznie! -
Gratulacje dla wszystkich mam :*
Ja byłam niedawno na wizycieMilena waży około 3200g, rozwarcie na 1 cm. Szyjka miękka i skrócona. Łożysko w 2 stopniu starzenia.
Nic nie przewiduje porodu przed terminem
domiii, Kajola, d'nusia, Kaarolina, Madzialena90, Mania1718, Falon, Kate84, Hannia123, Czarodziejka87, Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jakis czas temu pisalam Wam , ze laktator Tommee Tippee jest do du..
Dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony Medela Swing. Mistrzostwo swiata!!! Odciagnelam chyba ze 3x więcej pokarmu. Jest cichy, przyjemny i samemu mozna regulowac siłę ciągnięcia.d'nusia, domiii, Kokaina, Martita88, muminka83, Magda lena, Dorka87, Falon, mycha28, RudyTygrysek, kleo2426, Kate84, kofeinka, Izoleccc, Lilou1984, Kajola lubią tę wiadomość
-
Est wrote:Dziewczyny jakis czas temu pisalam Wam , ze laktator Tommee Tippee jest do du..
Dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony Medela Swing. Mistrzostwo swiata!!! Odciagnelam chyba ze 3x więcej pokarmu. Jest cichy, przyjemny i samemu mozna regulowac siłę ciągnięcia.
Est, super ze jesteś zadowolona!
Gdzie zamawialas ten laktator, podaj linka
Któraś z Was kiedyś polecala też Sisibaby i teraz się waham co zamówićSynek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Dziewczynki a mi czop zaczął odchodzić 2 dni temu, i śluz brązowy i galareta, a od wczoraj bolało podbrzusze, brzuszek bardziej twardniał, a w nocy zaczęły się skurcze... nieregularne, ale bolesne. Podbrzusze i w górę trochę, mocny ból. Teraz dopiero osłabły... Już się boję, że zaraz się rozkręci, z jednej strony nie mogę się doczekać, ale z drugiej panika się włącza
A ogólnie nadrabiam wpisy jeszcze od wczoraj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:33
Lucky, Love_life lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Est wrote:Dziewczyny jakis czas temu pisalam Wam , ze laktator Tommee Tippee jest do du..
Dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony Medela Swing. Mistrzostwo swiata!!! Odciagnelam chyba ze 3x więcej pokarmu. Jest cichy, przyjemny i samemu mozna regulowac siłę ciągnięcia.
A twój wcześniak ssie pierś? Ja od początku jade na medeli i jestem zadowolona. Walczę tylko o to zeby mieć wiecej pokarmu. Moja położna każe mi dobić do 100ml na porcje ściągana zeby spokojnie laktacja śmigała. A jak w ogole u ciebie? Jesteście w domu czy szpitalu? Jak z jedzeniem? -
Karka wrote:Dziewczynki a mi czop zaczął odchodzić 2 dni temu, i śluz brązowy i galareta, a od wczoraj bolało podbrzusze, brzuszek bardziej twardniał, a w nocy zaczęły się skurcze... nieregularne, ale bolesne. Podbrzusze i w górę trochę, mocny ból. Teraz dopiero osłabły... Już się boję, że zaraz się rozkręci, z jednej strony nie mogę się doczekać, ale z drugiej panika się włącza
Kochana, życzę Ci, żeby akcja się rozkręciła i żebyś nie musiała męczyć się z przedporodowymi bólamiLucky lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:Kochana, życzę Ci, żeby akcja się rozkręciła i żebyś nie musiała męczyć się z przedporodowymi bólami
Dzięki
Właśnie trochę osłabło, ale znowu mocniejsze się zaczęły, ból podbrzusza straszny, choć jeszcze pewnie wszystko przede mną... Ale nieregularne mega. Ehhh trzeba czekaćLucky lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Ehhh, ja też od rana czułam piękne skurcze. Bolały !!
Były nieregularne. Poszłam pod prysznic, żeby sprawdzić czy to "to" czy nie. Po prysznicu wyciszyło się
Mam bardzo dużo mleczno beżowego śluuuuzu.
I dziś już 4 razy złapał mnie skurcz łydki ...
Zamiast porodowych to ja na łydce je mamTen świat oszalał
P.S mogliby ktg podpiąc na łydkęto im takie skurcze dam, że osiwieją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:13
d'nusia, RudyTygrysek, polin, kleo2426, Falon, Kate84, Hannia123, foxica, Izoleccc, Lucky, Kajola lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony Medela Swing. Mistrzostwo swiata!!! Odciagnelam chyba ze 3x więcej pokarmu. Jest cichy, przyjemny i samemu mozna regulowac siłę ciągnięcia.Est lubi tę wiadomość
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Przepraszam że tak późno piszę ale przetrzymali nas trochę w szpitalu. Wyniki z dzisiaj okazały się być w normie i nie było paniki
Nie rozumiem dlaczego tak to wszystko się waha między normą a złym wynikiem. W każdym bądź razie jest ok. Długo leżałam pod ktg bo mały spał se godzinę i się nie ruszał ale później się rozbrykał i nie było wątpliwości że jest szczęśliwy
Dobra wiadomość to taka ze zszedł bardzo nisko i dlatego chodzę rozkrakiem. Jesteśmy w domu a ja gotuje obiad.
Margaret Aneczka gratulacje
Ciri kciuki z całych sił
Haniu super wieściwizyta udana
PS czy wam też hormony szaleją na tym etapie jak na początku? Ryczec mi się chce...Madlene.:), d'nusia, Falon, M+M+?, Hannia123, Vira, Lucky, Love_life lubią tę wiadomość
[/link]
-
Hej marcóweczki.
Ja dziś byłam na pobraniu krwi i zakupach z moim M. Kupiliśmy troche drobiazgów w aptece, mam nadzieje że to juz wszystko. Kupiłam sobie szlafrok w biedronce i powiem Wam że jest całkiem fajny jak za tą cenęZrobiłam obiadek, zjadłam i padam na cycki
Dziś też kiepsko spałam, mojego M znowu jakieś przeziębienie łapie i całą noc budziłam się.
Gratulacje dla nowych mamuś!Lucky, Love_life lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Haniu super wieści
wizyta udana
PS czy wam też hormony szaleją na tym etapie jak na początku? Ryczec mi się chce...
ja miałam wczoraj wieczorem/ w nocy kryzys przez tą bezsenność i duszności. Mąż wrócił późno od kolegów i się pyta czemu nie śpię a ja łzy w oczach... No już tak chyba do porodu będzie, a potem baby blues
RudyTygrysek popatrzyłam na gazetkę i ładny ten szlafrok tyle, że gruby. ja jeszcze nie zakupiłam, bo kurcze chciałam cienki, bo w szpitalach gorąco, ale wszędzie takie szlafroki po 100 zł... na mieszkaniu mam dość chłodno więc bym go nie używała, więc mi szkoda kasy ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:41
Mania1718 lubi tę wiadomość