X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka Gratuluję!

Powiem Wam że przeraża mnie to jak traktują pacjentki w szpitalach. Zdaje sobie sprawę, że to dla naszego dobra by Maluch siedział w brzuchu jak najdłużej no ale dla rodzącej to podwójny stres w postaci rodze nie rodze.

Basia ze spaniem mam identycznie!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka gratulacje! ale super, że napisałaś :)

to dzisiaj jeszcze 3 dzieciaczki nam się szykują :) jak nie więcej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:40

d'nusia, Kate84, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich mam :*
    Ja byłam niedawno na wizycie :) Milena waży około 3200g, rozwarcie na 1 cm. Szyjka miękka i skrócona. Łożysko w 2 stopniu starzenia.
    Nic nie przewiduje porodu przed terminem :)

domiii, Kajola, d'nusia, Kaarolina, Madzialena90, Mania1718, Falon, Kate84, Hannia123, Czarodziejka87, Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aneczka, duzo zdrowka dla synka:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratuluję :)

ebf426a748.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aneczka :)
    skowroneczka87 Jak twoje Afi dzisiaj? Mam przeczucie że w porządku :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakis czas temu pisalam Wam , ze laktator Tommee Tippee jest do du..
    Dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony Medela Swing. Mistrzostwo swiata!!! Odciagnelam chyba ze 3x więcej pokarmu. Jest cichy, przyjemny i samemu mozna regulowac siłę ciągnięcia.

d'nusia, domiii, Kokaina, Martita88, muminka83, Magda lena, Dorka87, Falon, mycha28, RudyTygrysek, kleo2426, Kate84, kofeinka, Izoleccc, Lilou1984, Kajola lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony Medela Swing. Mistrzostwo swiata!!! Odciagnelam chyba ze 3x więcej pokarmu. Jest cichy, przyjemny i samemu mozna regulowac siłę ciągnięcia.

Est, super ze jesteś zadowolona!
    Gdzie zamawialas ten laktator, podaj linka :)
    Któraś z Was kiedyś polecala też Sisibaby i teraz się waham co zamówić :?

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a mi czop zaczął odchodzić 2 dni temu, i śluz brązowy i galareta, a od wczoraj bolało podbrzusze, brzuszek bardziej twardniał, a w nocy zaczęły się skurcze... nieregularne, ale bolesne. Podbrzusze i w górę trochę, mocny ból. Teraz dopiero osłabły... Już się boję, że zaraz się rozkręci, z jednej strony nie mogę się doczekać, ale z drugiej panika się włącza :)

A ogólnie nadrabiam wpisy jeszcze od wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 14:33

Lucky, Love_life lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antczak gratulacje :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

A twój wcześniak ssie pierś? Ja od początku jade na medeli i jestem zadowolona. Walczę tylko o to zeby mieć wiecej pokarmu. Moja położna każe mi dobić do 100ml na porcje ściągana zeby spokojnie laktacja śmigała. A jak w ogole u ciebie? Jesteście w domu czy szpitalu? Jak z jedzeniem?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Dziewczynki a mi czop zaczął odchodzić 2 dni temu, i śluz brązowy i galareta, a od wczoraj bolało podbrzusze, brzuszek bardziej twardniał, a w nocy zaczęły się skurcze... nieregularne, ale bolesne. Podbrzusze i w górę trochę, mocny ból. Teraz dopiero osłabły... Już się boję, że zaraz się rozkręci, z jednej strony nie mogę się doczekać, ale z drugiej panika się włącza :)

Kochana, życzę Ci, żeby akcja się rozkręciła i żebyś nie musiała męczyć się z przedporodowymi bólami :)

Lucky lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kochana, życzę Ci, żeby akcja się rozkręciła i żebyś nie musiała męczyć się z przedporodowymi bólami :)

Dzięki ;)
    Właśnie trochę osłabło, ale znowu mocniejsze się zaczęły, ból podbrzusza straszny, choć jeszcze pewnie wszystko przede mną... Ale nieregularne mega. Ehhh trzeba czekać

Lucky lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Falon Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka bądź dzielna! Trzymaj się!!! ;-)

201604051765.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, ja też od rana czułam piękne skurcze. Bolały !! :) Były nieregularne. Poszłam pod prysznic, żeby sprawdzić czy to "to" czy nie. Po prysznicu wyciszyło się :(
    Mam bardzo dużo mleczno beżowego śluuuuzu.
    I dziś już 4 razy złapał mnie skurcz łydki ...
    Zamiast porodowych to ja na łydce je mam :P Ten świat oszalał :D

P.S mogliby ktg podpiąc na łydkę :D to im takie skurcze dam, że osiwieją :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:13

d'nusia, RudyTygrysek, polin, kleo2426, Falon, Kate84, Hannia123, foxica, Izoleccc, Lucky, Kajola lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, w oczekiwaniu na poród przeczytałam już chyba cały internet...

d'nusia, edyś, baassiia, Lucky lubią tę wiadomość

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Moja polozna mowila, ze ten Medela to najlepszy laktator ;)

Est lubi tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak późno piszę ale przetrzymali nas trochę w szpitalu. Wyniki z dzisiaj okazały się być w normie i nie było paniki ;) Nie rozumiem dlaczego tak to wszystko się waha między normą a złym wynikiem. W każdym bądź razie jest ok. Długo leżałam pod ktg bo mały spał se godzinę i się nie ruszał ale później się rozbrykał i nie było wątpliwości że jest szczęśliwy :) Dobra wiadomość to taka ze zszedł bardzo nisko i dlatego chodzę rozkrakiem. Jesteśmy w domu a ja gotuje obiad.

Margaret Aneczka gratulacje <3
    Ciri kciuki z całych sił
    Haniu super wieści :) wizyta udana :)

PS czy wam też hormony szaleją na tym etapie jak na początku? Ryczec mi się chce...

Madlene.:), d'nusia, Falon, M+M+?, Hannia123, Vira, Lucky, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej marcóweczki.
    Ja dziś byłam na pobraniu krwi i zakupach z moim M. Kupiliśmy troche drobiazgów w aptece, mam nadzieje że to juz wszystko. Kupiłam sobie szlafrok w biedronce i powiem Wam że jest całkiem fajny jak za tą cenę :) Zrobiłam obiadek, zjadłam i padam na cycki :D
    Dziś też kiepsko spałam, mojego M znowu jakieś przeziębienie łapie i całą noc budziłam się.
    Gratulacje dla nowych mamuś! :D

Lucky, Love_life lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Haniu super wieści :) wizyta udana :)

PS czy wam też hormony szaleją na tym etapie jak na początku? Ryczec mi się chce...

ja miałam wczoraj wieczorem/ w nocy kryzys przez tą bezsenność i duszności. Mąż wrócił późno od kolegów i się pyta czemu nie śpię a ja łzy w oczach... No już tak chyba do porodu będzie, a potem baby blues :P

RudyTygrysek popatrzyłam na gazetkę i ładny ten szlafrok tyle, że gruby. ja jeszcze nie zakupiłam, bo kurcze chciałam cienki, bo w szpitalach gorąco, ale wszędzie takie szlafroki po 100 zł... na mieszkaniu mam dość chłodno więc bym go nie używała, więc mi szkoda kasy ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:41

Mania1718 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 2008 2009 2010 2011 2012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ