X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj padam jestem już po dwóch drzemkach i dalej bym spała... Masakra...

jeszcze muszę zrobić obiadek i chyba znowu pójdę spać... Jestem dzisiaj nie do życia.. Całkowity brak energii na cokolwiek :/
    oczy same mi się zamykają

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1985 wrote:
    Dziewczyny wiem że niewiele się udzielała ale skoro jestem na liście to się pochwalę. Dziś i 9.50 urodzaił się Tymoteusz Patryk. Poród odbył się przez cc. Maluszek waży 3170 gramów i ma 54 cm.
    Gratuluję :-)

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Gratulacje Aneczka :)
    skowroneczka87 Jak twoje Afi dzisiaj? Mam przeczucie że w porządku :)

Nie pogorszylo sie od piatku wiec jest w porzadku, troche odetchnelam. Jutro jeszcze ktg, a po niedzieli wizyta chyba, ze nie dotrwam. Oby:-P U Ciebie tez widzialam w porzadku:-) To czekamy dalej:-)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - cienkie i nie drogie szlafroki są w Nowym Świecie w TextilMarket, podjedź sobie i pooglądaj :)

aaagaaatka lubi tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Dziewczyny jakis czas temu pisalam Wam , ze laktator Tommee Tippee jest do du..
    Dzisiaj przyszedl do mnie zamowiony Medela Swing. Mistrzostwo swiata!!! Odciagnelam chyba ze 3x więcej pokarmu. Jest cichy, przyjemny i samemu mozna regulowac siłę ciągnięcia.

Jakiś czas temu pisałam że medela to najlepsza firma. Potwierdzam.
    Ps. My tylko na cycu :) :D juuuuhuuu!

Magda lena, Kate84, Falon, d'nusia, domiii, kleo2426, Hannia123, Martita88, Est, Viera Yves, Izoleccc, Lilou1984, Kajola, perła ziemi, Love_life lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratulacje :)

• baassiia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa wrote:
    baassiia - cienkie i nie drogie szlafroki są w Nowym Świecie w TextilMarket, podjedź sobie i pooglądaj :)

Ja je mierzyłam i się w nich topie, bo jestem nieduża (158cm) :p są w ramionach i na długość znacznie na mnie za duże, nawet z tym ciążowym brzuchem, nie są dobre :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja bym chciała ten dopegyt na moją bezsenność :-D :-P
    Bo ja to ani w dzień ani w nocy spać nie mogę :-P

Aneczka gratuluję i wszystkiego dobrego dla Was, dużo zdrówka :-* <3

Domii może dziś chcemy pobić 16 luty? :-D

Ksanka,Marlena gratuluję udanych wizyt :-)

Est to miód na moje uszy bo właśnie taki kupiłam :-D

Karka kciukasy za rozkręcenie akcji :-) Trzymaj się :-*

Marlena, Est, ksanka lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia ten szlafrok jest właśnie cienki, tez myślałam że będzie gruby i taki mega ciepły ale jest ok, jak za te pieniądze i tylko na kilka dni w szpitalu, bo później raczej będę rzadko go zakładała :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 a jak tam twój plan przenoszenia? Myślisz, że dotrwasz, czy już wszytko Ci jedno?

RudyTygrysek o widzisz to pójdę zobaczyć, bo na tej gazetce wydawał się gruby. A jak ubrałaś to jak rozmiarowo? bo wiem, że Ty te drobna jesteś?

A no i w aktualnej gazetce są też te piłki duże, no ale czy w sklepach też. Pojadę zobaczyć, bo już by można się pokręcić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:00

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    ja dzisiaj padam jestem już po dwóch drzemkach i dalej bym spała... Masakra...

jeszcze muszę zrobić obiadek i chyba znowu pójdę spać... Jestem dzisiaj nie do życia.. Całkowity brak energii na cokolwiek :/
    oczy same mi się zamykają

Ja mam to samo dziś, zamulona jestem okrutnie :/
    Od wczoraj znowu sobie spaceruje po 3,5 km dziennie + rowerek stacjonarny kilka kilometrów, bo coś z formy spadłam.

Kurde, ten laktaktor Medeli to w pyte drogi :(

A odnośnie opuchnięć jeszcze to spuchłam jak szalona- wszystkie spodnie przyciasnawe nawet w łydkach, twarz ulana.... mam nadzieję że po porodzie to wszystko ze mnie spłynie, bo czuje się jak ludzik Michelin :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:02

Love_life lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• TaRRa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja je mierzyłam i się w nich topie, bo jestem nieduża (158cm) :p są w ramionach i na długość znacznie na mnie za duże, nawet z tym ciążowym brzuchem, nie są dobre :P

Hm.. no to nie wiem :( ja tez jestem niska, 160cm, ale wybrałam jeden i jestem nawet zadowolona, później oddam go siostrze - ona należy do tych wysokich kobitek- a jak nie zechce , podaruję mamie :D

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dziewczynki tak mi się przypomniało, że u nas na SR położne jak mówiły o laktacji i tym jak uniknąć, czy też minimalizować ryzyko zapalenia piersi, itp., polecały m.in. taki probiotyk Feminella hereditum, typowo pod kątem laktacji jest skonstruowany. Ja go biorę od skończonego 37 tygodnia i jeszcze zamierzam w pierwszym miesiącu brać. Tak mi się przypomniało, może któraś skorzysta ;)

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten z biedronki szlafroczek w rekawach jest na mnie idealny a na długość to taki za kolano, moge się nim fajnie owinąć. Wzięlam rozmiar s/m

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Est, super ze jesteś zadowolona!
    Gdzie zamawialas ten laktator, podaj linka :)
    Któraś z Was kiedyś polecala też Sisibaby i teraz się waham co zamówić :?

Zamawiałam w aptece gemini.

Kokaina lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A twój wcześniak ssie pierś? Ja od początku jade na medeli i jestem zadowolona. Walczę tylko o to zeby mieć wiecej pokarmu. Moja położna każe mi dobić do 100ml na porcje ściągana zeby spokojnie laktacja śmigała. A jak w ogole u ciebie? Jesteście w domu czy szpitalu? Jak z jedzeniem?

Tak, ssie jak mała pijawka:-) tylko za mało mam jeszcze pokarmu i on sie nie najadą a przy cycku lubi zasnąć i efekt jest taki, ze nie zjada swoich porcyjek. Wiec wole odciągnąć pokarm i chociaż co drugie karmienie pije moje mleko. Na razie priorytetem jest to, żeby on tył.

domiii, Kate84, ksanka, Mania1718 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja już sama nie wiem czego chcę, na początku gdy gin mówił że są szanse myślałam tylko żeby przenosić, później przy problemach z szyjką gdy mówił, że mam się na to nie nastawiać olałam temat, od 2 tygodni gdy mi ciężko myślałam tylko żeby w końcu urodzić, a teraz gdy widzę że jej się nie spieszy to sobie myślę, że w sumie te 3 tygodnie mogłaby jeszcze jednak siedzieć i nie było by problemu... Także u mnie zależy od dnia :-P jak widzę zdjęcia dzieciaczków naszych marcówek chcę już ją tulić, a na drugi dzień jak nic nie zapowiada porodu myślę Inaczej. No matka wariatka :-D

Est a powiedz mi w takim razie co ile odciągasz pokarm? Bo to chyba ważne żeby nie było tych całych zastojów i zapalenia? Ja jestem zielona zupełnie w tym temacie i zastanawiam się czy to trzeba tak regularnie np co 3h?

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Kate84 A no i w aktualnej gazetce są też te piłki duże, no ale czy w sklepach też. Pojadę zobaczyć, bo już by można się pokręcić :)

Basiu te piłki są rewelacyjne, nawet jak sobie na niej posiedzę od razu mnie mniej wszystko boli. Fajnie jest sobie kilka ćwiczeń zrobić, aa i po porodzie jak już będzie można to brzuszki :) A mój M. wieczorem robi sobie z niej podnóżek jak pracuje na komputerze :)

baassiia, Izoleccc lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam już chyba ostatnie wyprawowe rzeczy na allegro, czyli woreczki na pokarm i smoczki do butelek Tomme Tippe (które mam używane).

Dziś mi się mega nudzi :/ Na 18 idę z mężem na obiad to mi się trochę odmieni :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:52

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26Asia urodziła, ale jeszcze nic nie wiadomo więcej :) miała CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:53

Renka88, d'nusia, M+M+?, domiii, Teresa1992, Izoleccc, Czarodziejka87, Lilou1984, ksanka, edyś, Est lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ