X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Czy w ogole ktos planuje rodzic w marcu????????
    Czuje sie osamotniona :)

Niepotrzebnie :) Ja mam końcówkę marca. Dwa razy wyszedł mi z usg Wielki Piątek. Z prenatalnych 5 kwietnia a z OM 7 kwietnia. A ja coś czuję że to może być ostatecznie 1 kwietnia :D

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien czekamy na pozytywne wieści o Tobie i Tomusiu ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też zewsząd słyszycie pytania "no długo jeszcze"? Tak jakby wszystkim pytającym było ciężej niż mnie.

Love_life lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, czy wy też zewsząd słyszycie pytania "no długo jeszcze"? Tak jakby wszystkim pytającym było ciężej niż mnie.

Mnie szczegolnie tesc pilnuje. Z racji, ze mamy synka i to dziadek bedzie z nim zostawal jak bedziemy jechac na porodowke to id jakiegos czasu jest w pogotowiu, w dzien i w nocy. Dzwoni dwa razy dziennie pytac czy nic sie nie dzieje, jak maz nie odbiera bo nie ma jak to sie szykuja do jazdy sprawdzic co u nas. I wogole jak mnie widzi to ciagle pyta czy nic sie nie dzieje:-P Ani nawet moja mama tak nie przezywa:-P Ale mysle, ze teraz takue pytania to norma. Kazdy uwaza, ze jego bardziej to dotyczy niz samej rodzacej:-P

ksanka lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Jeszce niby ten masaż sutków i kręcenie na piłce może

A jeszcze ponoć wszystkie produkty spożywcze, które podrażniają jelita np. pikantne jedzenie itp :)

U mnie efektów brak, pomimo 2cm rozwarcia. A próbowałam już każdej metody, jaką znalazłam na necie z wyłączeniem oleju z wiesiołka i tajemniczego "koktajlu położnych". Dzisiaj siódmy dzień okupowałam piłkę i nic. Organizmu nie oszukamy. A takie sprzątanie do szaleństwa Vira tylko Cię zmęczy. Weź to sobie na luzie i zbieraj siły na poród :)

Madlene.:), Madzialena90, ksanka, Vira, Hannia123, Renka88 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Tak i powoli mnie to zaczyna już irytować, i pytania i jak? A ja srak, przecież powiem jak zacznę rodzić :)

edyś, skowroneczka87, Love_life lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ( Allleksrandra) też urodziła :) : Marysia 17.55, 3190 g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:24

Teresa1992, edyś, d'nusia, Martita88, Robaczek89, foxica, Hannia123, Renka88, Kajola, Love_life, Est, Czarodziejka87, motylek1909, Kate84 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Tak i powoli mnie to zaczyna już irytować, i pytania i jak? A ja srak, przecież powiem jak zacznę rodzić :)
    I cały czas: A jak się czujesz? Tym pytaniem to już rzygam.

aaagaaatka, Love_life, Karolina@ lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też fb nie ogarniam, tu mi jakoś wygodniej się czyta :) W ogóle to myślałam, że fb będzie tylko do wymiany zdjęć, a rozmawiać będziemy tutaj, jak do tej pory. Na fb nic nie mogę znaleźć :(

Cieszę się bardzo i gratuluję rozpakowanym Mamusiom :)

Ja dziś miałam wizytę, nic się nie dzieje, a jutro zaczynam 40 tydzień...

edyś, alinalii, Kokaina, baassiia, Mania1718, Hannia123, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Masakra, ja też już z siebie wychodzę jak słyszę to pytanie !!!

Love_life lubi tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia Oli też dziś przyszła na świat, :)
    Gratuluję mamie i córci!

motylek1909 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Oooooo to pytanie jak słyszę to od razu mnie wkur, bierze, a zwłaszcza moja mama która zadaje je sto razy dziennie, !!! grrrr

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne rozpakowane a ja daleko w polu - ale dolina :-(

Też już mam dość pytań - na kiedy masz termin, rodzisz czy nie rodzisz, długo jeszcze?

Karolin@ - bardziej chodzi mi o to by w domu było w miarę czyściutko jak przyjedzie maleństwo. Kiedyś liczyłam, że mąż w ciągu mojego pobytu porodu wybłyszczy mieszkanie ale ponieważ zleciłam mu kupno wózka i łóżeczka nie mogę mieć na to nadziei. Poza tym dziady beznadziejnie sprzątają - a mój pod tym kątem to fenomen.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez non stop kiedy?ile jeszcze itd;p

tez myslałam ze FB został załozony na potrzeby zdj maliuszków,
    a reszta bedzie po staremu

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze marzec się nie zaczął a tu 1/5 naszej listy tuli maleństwa !!! :D

• edyś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Kolejne rozpakowane a ja daleko w polu - ale dolina :-(
    Vira, spokojnie, zrelaksuj się trochę bo obawiam się, że jak już przyjdzie kolej na Ciebie to będziesz tak zestresowana, że nie podołasz. Czego oczywiście Ci nie życzę. Ale nie martw się, Twoja córcia ma jeszcze czas :)

Vira lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, wyluzuj troche. Masz jeszcze dwa tygodnie do terminu. A Ty sie zachowujesz jakbys jyz ze dwa po chodzila. Spokojnie. Nerwy tu nic nie dadza, a zablokujesz sie jeszcze bardziej. Tez bym chciala juz, ale na pewne rzeczy nie mamy wplywu, a przynajmniej niewielki. Zrelaksujsie, odpocznij, zrob cos dla siebie. I czekaj cierpliwie. W pierwszej ciazy chodzilam do samego terminu i nic mi sie nie dzialo. Zadnych boli czy skurczy przepowiadajacych, a jak sie zaczelo to 11 godzin i synus byl z nami.

ksanka, Vira, edyś, Hannia123, Renka88, Teresa1992, Karolina@ lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,ze mamusie jak dojda do siebie to nam tu chociaz opowiedza porody swoje. Ja na fb sie nie przenosze ale fajnie jam by tu na bbf tez nam wkleily opisy.
    Mnie jeszcze nikt tak nie pyta ciagle czy rodze. Czekaja na rozwoj wydarzen. Wczesniej pisalyscie o ruchach dziecka-mi zlecil liczenie lekarz ze szpitala po wczorajszym pierwszym ktg. Generalnie powiedzial ze wszystko okej i tak tez zapisal w karcie ale musze liczycze wzgledu na wystapienie nadcisnienia :/ stresuje mnie to liczenie bo nie zawsze po posilkach synek wariuje. W ogole to jest juz duzy i te ruchy tez sa inne-raczej przeciagania i wyginania niz kopniecia. No i duzo spi to moje dziecko. Chyba dla wlasnego spokoju chcialabym zeby wywolali mi porod choc to duzo bardziej olesne niz naturalna akcja.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak słyszę pytanie "jak sie czujesz?" to dostaje amby.
    I najczęściej odpowiadam "fatalnie" a co niech mają - a jak sie mam czuć będąc waleniem i słoniem jednocześnie, mając notoryczną zgagę, niedosypiająć i latając na siku co pół godziny
    Wtedy każdego zatyka i nie wiedzą jak zareagować i najcześciej jest " yyyy co?"
    A jak ma być na końcówce ciąży ? Znacie taką która sobie ten czas chwali ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Mam nadzieje,ze mamusie jak dojda do siebie to nam tu chociaz opowiedza porody swoje. Ja na fb sie nie przenosze ale fajnie jam by tu na bbf tez nam wkleily opisy.
    Mnie jeszcze nikt tak nie pyta ciagle czy rodze. Czekaja na rozwoj wydarzen. Wczesniej pisalyscie o ruchach dziecka-mi zlecil liczenie lekarz ze szpitala po wczorajszym pierwszym ktg. Generalnie powiedzial ze wszystko okej i tak tez zapisal w karcie ale musze liczycze wzgledu na wystapienie nadcisnienia :/ stresuje mnie to liczenie bo nie zawsze po posilkach synek wariuje. W ogole to jest juz duzy i te ruchy tez sa inne-raczej przeciagania i wyginania niz kopniecia. No i duzo spi to moje dziecko. Chyba dla wlasnego spokoju chcialabym zeby wywolali mi porod choc to duzo bardziej olesne niz naturalna akcja.

Przeciąganie i wyginanie to też licz jako ruch. Jako ruch nie liczy się tylko czkawka.
    Mnie położna tłumaczyła, że na końcówce samej trzeba liczyć ( zwłaszcza jak sie rozpoczyna 40 tydzień ) bo jeśli rusza się za mało lub słabiej to niedobrze i trzeba natychmiast reagować. Z drugiej strony słyszałam tez, że w zdrowej ciaży liczyć ruchów nie trzeba.
    Każdy ma inną politykę jednak

‹‹ 2025 2026 2027 2028 2029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ