X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Vira, wyluzuj troche. Masz jeszcze dwa tygodnie do terminu. A Ty sie zachowujesz jakbys jyz ze dwa po chodzila. Spokojnie. Nerwy tu nic nie dadza, a zablokujesz sie jeszcze bardziej. Tez bym chciala juz, ale na pewne rzeczy nie mamy wplywu, a przynajmniej niewielki. Zrelaksujsie, odpocznij, zrob cos dla siebie. I czekaj cierpliwie. W pierwszej ciazy chodzilam do samego terminu i nic mi sie nie dzialo. Zadnych boli czy skurczy przepowiadajacych, a jak sie zaczelo to 11 godzin i synus byl z nami.

Zgodzę się - powinnam wyluzować. Alboslutnie macie racje. Żeby to było tylko takie łatwe z moją durną mózgownicą :-(
    Pozostaje liczyć na to, że jeśli spacery nic nie dadzą ( tzn nie wywołają akcji porodowej ) to małą fajnie wybujam i dotlenie przynajmniej :-)

edyś, muminka83, ksanka, Teresa1992 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tymi pytaniami to jest spoko. Mama pyta codziennie jak się czuje. teściowa z teściem jakoś się bardzo nie interesują ale to może dlatego że widuje ich codziennie. A z pytanie czy to już to w sumie nikt mnie nie pyta. Dziś znajoma pytała mojego M jak się czuje i ile jeszcze zostało i powiedział że dobrze i że miesiąc to się bardzo zdziwiła że to już zaraz :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i na tym się skup. Ty zrelaksowana i dotleniona to i córa zrelaksowana ;)

Vira lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wysyp! A pełni a jest przereklamowana.
    Gratulacje dla wszystkich świeżo i pieczonych Mamuś. Nie wymienieni, bo nie byłaby w stanie ☺
    U nas w końcu konkret.
    W szpitalu zostajemy do porodu. Czekany do ukończenia 38tc i wywołujemy porod. Pewnie balonik potem oxy. A wszystko przez ciśnienie. Dopegyt trochę pomaga ale wciąż jest za wysokie. Martwiła się że przez małą wagę synka będą chcieli dłużej czekać z indukcja ale nie. Niską waga dziecka może być spowodowana właśnie wysokim ciśnieniem i wtedy tym bardziej trzeba działać.
    Czyli moją historia dosc podobną do Ciri ☺
    Powoli zaczyna się coś dziać i to już naprawdę niedługo...

d'nusia, edyś, Hannia123, Kajola lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Zgodzę się - powinnam wyluzować. Alboslutnie macie racje. Żeby to było tylko takie łatwe z moją durną mózgownicą :-(
    Pozostaje liczyć na to, że jeśli spacery nic nie dadzą ( tzn nie wywołają akcji porodowej ) to małą fajnie wybujam i dotlenie przynajmniej :-)

Cos wiem na temat durnej mozgownicy;-) Z jednej strony chcialabym miec porod za soba, a z drugiej jak klade sie wieczorem to mysle sobie zeby tylko nie teraz, bo chce sie jeszcze wyspac:-P

muminka83, Hannia123, nataliano, Vira, Izoleccc, Falon, Kajola, Teresa1992, Karolina@, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Ale wysyp! A pełni a jest przereklamowana.
    Gratulacje dla wszystkich świeżo i pieczonych Mamuś. Nie wymienieni, bo nie byłaby w stanie ☺
    U nas w końcu konkret.
    W szpitalu zostajemy do porodu. Czekany do ukończenia 38tc i wywołujemy porod. Pewnie balonik potem oxy. A wszystko przez ciśnienie. Dopegyt trochę pomaga ale wciąż jest za wysokie. Martwiła się że przez małą wagę synka będą chcieli dłużej czekać z indukcja ale nie. Niską waga dziecka może być spowodowana właśnie wysokim ciśnieniem i wtedy tym bardziej trzeba działać.
    Czyli moją historia dosc podobną do Ciri ☺
    Powoli zaczyna się coś dziać i to już naprawdę niedługo...

Tova a jakie masz ciśnienie po lekach?

Tova33 lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii jak będziesz chciała i miała możliwość zaktualizowania listy na pierwszej stronie to pomogę, będę ogarniać do tej pory aż będziesz mogła i pewnie jak juz będziecie z Miłoszkiem w domku :-)

Vira, Falon lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień pełen narodzin, a mnie się udało zaliczyć wizytę u fryzjera!

Dupa i plecy bolą ale dałam radę!

Kolorowych snów! Dobranoc :)

Love_life, edyś, Czarodziejka87, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    A jak ma być na końcówce ciąży ? Znacie taką która sobie ten czas chwali ?

Ja sobie chwalę ;-) i to nie tylko końcówkę bo cała ciąża w sumie bez problemowo jeśli chodzi o dolegliwośći.
    Cały czas przesypiam calutkie noce, nie mam zgagi, opuchlizny żadnej. +11 kg ale w sumie widać tylko brzuszek. Nic nie boli, nie ciągnie a lekarz jak mnie wczoraj zobaczył to stwierdził że nie wyglądam na koniec ciąży bo jestem zbyt żwawa. Przeważnie kobiety na tym etapie są już ociężałe.
    Aaa a do tego wszystkiego chce żeby Milena siedziała jak najdłużej, tzn do terminu bo mamy remonty w domu a jak dłużej posiedzi to więcej jestem w stanie jeszcze pomóc i dokarmiać moich 'robotników'.
    Tak więc chyba jestem jakimś odmieńcem jeśli chodzi o odczucia w końcówce ciąży :-)

M+M+?, baassiia, muminka83, Mania1718, Hannia123, Karolina@, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Eh ... szkoda bo byśmy se porównały te pomiary. U mnie wpisała 1/5 czyli wyczuwa tylko 1/5 główki, reszta wtawiona w kanał i gotowa do porodu.

Love_life a jak u Ciebie?

Mania u mnie cisza 1 marca mam kolejna wizyte cos czuje ze spokojnie jej doczekam a termin na dzis 25.
    A jeszcze mnie przeziebienie wzielo na dobre :/

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

Vira a co ja mam powiedziec wsztstkie marcowki rodza a moj termin wlasnie mija a mnie zero skurczy zero odrywajacego sie czopa +24 kg I ksiezyc na buzi w pelni ale co czekac trzeba juz blizej niz dalej :)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy anie93lica juz sie rozpakowala? Bo tylko ona przede mna na liscie ;)

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak ciążowa bezsenność. 5 rano a ja dalej nie śpię i nawet mi się nie chce :/

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • XMariola Nowa

Wysłany: 25 lutego 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie spie :p za to w dzien potrafię spac do 16 i budze sie bo synuś kopie głodny :p termin mam na 29 marca, zobaczymy co sie wydarzy :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię i tym miłym bezsennym akcentem witam się w 38 tygodniu :)

A.Kasia, ksanka, Love_life, muminka83, M+M+?, Madlene.:), Mania1718, Madzialena90, Kajola, edyś, Czarodziejka87, Hannia123, Karolina@, Falon, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko Wy nie macie spania :) ja się kręcę od 3.40 i juz pewnie nie zasne.

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• XMariola Nowa

Wysłany: 25 lutego 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakis film sobie puszcze :p a takie mialam plany, ze wstane , posprzatam,zaczne robic pranie i ogarniac w koncu torbę szpitalną, a tu figa, pewnie znowu prześpie caly dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Jejku, jak ja tu długo nie zaglądałam!

Gratuluję wszystkim mamusiom, którym nie miałam możliwości pogratulować przez fb :) Odkąd trafiłam do szpitala to mam wrażenie, że już prawie wszystkie po kolei urodziłyście ale widzę, że jednak są weteranki belly :D Dziewczyny, nic się nie martwcie! Każdy dzień w brzuchu dla malucha to porcja przeciwciał a więc i porcja zdrowia :) Tak jak każda z nas w ciążę zaszła tak i każda musi w końcu urodzić ;) Trzymam kciuki za wszystkie zniecierpliwione, aby szybko zobaczyły swoje skarby <3

Ja pół nocy wiszę na laktatorze :/ Przez ten cały stres związany z chorobą Tymcia mam trochę problemów z pokarmem i "udajam" jednorazowo dopiero 20 ml :( Mój mały głodomorek potrzebuje sporo więcej, więc ściągam regularnie co 3h, piję herbatki laktacyjne i dużo wody a jak jestem u Tymcia to oczywiście często go przystawiam. Już bym chciała mieć go w domu i móc na spokojnie cieszyć się macierzyństwem. Niestety mały do poniedziałku ma antybiotyk i wypiszą go najwcześniej we wtorek a ja muszę do tego czasu dojeżdżać do niego do szpitala :(

Love_life, d'nusia, muminka83, M+M+?, Hannia123, ksanka, RudyTygrysek, Falon, motylek1909, Kate84 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu duzo zdrowka dla Was I zeby juz Tymus byl jak najszybciej z Wami w domku <3 a pokarm napewno przyjdzie nie poddawaj sie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKasia silny chłopak sobie poradzi :D
    Nic się nie martw. Niech inne kobitki mają miejsce rodzić...:/
    Życzę sił i cierpliwości. Jeszcze chwila i przyjedzie do domku do łóżeczka <3
    Całuję Was !

‹‹ 2026 2027 2028 2029 2030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ