Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ksanka - przesyłam mnóstwo pozytywnych emocji i dużo sił !! Mi taka relacja pasuje, mogę "wczuć się" w porodówkowy klimat. Ajjj chwila moment i będziesz tulić Zosię
Vira - odnośnie tych chrzcin to nie rozumiem. Uroczystość będziecie organizować Wy jako rodzice, czy teściowa? Bo jeżeli Wy, to czym się przejmujesz, kogo teściowa chciałaby na imprezie? Niech sobie zrobi imprezę i zaprasza pół wsi. Moim zdaniem chrzciny to mała i skromna uroczystość, gdzie zaprasza się najbliższą rodzinę. No chyba że w rodzinie są inne zwyczaje.
Co do chrzestnych to wiadomo, że każdy by chciał wybrać jak najlepiej, ale często czas weryfikuje stosunki międzyludzkie i różnie to bywa...ksanka, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Ksanka - przesyłam mnóstwo pozytywnych emocji i dużo sił !! Mi taka relacja pasuje, mogę "wczuć się" w porodówkowy klimat. Ajjj chwila moment i będziesz tulić Zosię
Vira - odnośnie tych chrzcin to nie rozumiem. Uroczystość będziecie organizować Wy jako rodzice, czy teściowa? Bo jeżeli Wy, to czym się przejmujesz, kogo teściowa chciałaby na imprezie? Niech sobie zrobi imprezę i zaprasza pół wsi. Moim zdaniem chrzciny to mała i skromna uroczystość, gdzie zaprasza się najbliższą rodzinę. No chyba że w rodzinie są inne zwyczaje.
Co do chrzestnych to wiadomo, że każdy by chciał wybrać jak najlepiej, ale często czas weryfikuje stosunki międzyludzkie i różnie to bywa...
Również jestem za kameralna uroczystością - tzn dziadkowie i rodzice chrzestni.
Nie chciałabym spraszać rodziny męża - zwłaszcza ze niespecjalnie za nimi przepadam.
Za to z moją rodziną mam problem. Generalnie wyznaję taką zasadę, że jeśli mnie ktoś zaprasza np na wesele to ja go zaproszę na swoje. To samo zrobiłabym z chrzcinami i tu mam problem bo siostra mojego ojca ma dwójke dzieci - Kasię i Bartka.
Bartek zaprosił mnie na chrzciny swojego synka, Kasia za to na chrzciny swoich dzieci mnie nie zaprosiła - i teraz co, zaprosić tylko Bartka z rodziną a jego siostrę nie bo ona mnie nie zaprosiła mimo że to ta sama linia....yyyyy....krewniacza ? Rozumiesz o co mi chodzi - to oczywiście bzdurny problem i nic szczególnie ważnego ale się zastanawiam po prostu -
Vira - kochana rozumiem, doskonale rozumiem. I to wcale nie jest taki bzdurny problem. Myślę, że wiele osób boryka się z takimi wątpliwościami. W takiej sytuacji musisz wybrać mniejsze zło. Tak na prawdę to Ty sama znasz Wasze relacje i musisz ocenić jak zaproszenie/brak zaproszenia na nie wpłynie. Jeżeli byłabym na Twoim miejscu to nie zapraszałabym tej Kasi i Bartka. Po pierwsze - zaprosili Ciebie na uroczystość. Ok - miło z ich strony, ale było - minęło. Po drugie - zapraszasz Kasię to wypadałoby też Bartka, bo zaprosisz jedną osobę, to druga będzie pokrzywdzona. Po trzecie - chrzciny Waszego Skarba to ma być dla Was kameralna uroczystość. A dzieci siostry ojca to już troszeczkę dalsza rodzina.
Aczkolwiek tak jak piszę - nie znam Waszych relacji i ciężko cokolwiek sugerować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 18:03
Love_life, Madlene.:), Vira lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim Mamusiom
Trzymam kciuki za mamy na porodowce!
Ja po wizycie linia skurczowa prosta, wiec mała sobie jeszcze posiedzi raczej
Pani doktor odstawiła mi nospe i luteine resztę biorę. Badanie wyszło okej, Gbs pobrany.
Mała waży 2900g.
Miłego wieczoru!M+M+?, Hannia123, d'nusia, Mania1718, Czarodziejka87, Madlene.:), ksanka, Falon, wiewiórka17, Karolina@, She86, Kajola, Vira, Madzialena90, Izoleccc, baassiia, edyś, Kaarolina, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
wow ale na forum gorąco !!
Emma waży 3500 !!!!
jak nie urodzę sama , to za 7 dni 3 marca 8 rano cesarka
Hannia123, Love_life, Teresa1992, Madlene.:), d'nusia, Czarodziejka87, Falon, RudyTygrysek, Karolina@, Kajola, She86, Mania1718, M+M+?, foxica, Est, Madzialena90, Izoleccc, Renka88, Martita88, baassiia, edyś, Kaarolina, muminka83, kleo2426, Lilou1984, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość
-
Skurcze są coraz mocniejsze, ale miałam przerwę na siusiu i pogawędki z położna.
Zdecydowali się na podanie mi oxy.
Co do boli, to bardziej mnie boli jak jest 40 niż 60d'nusia, Mania1718, M+M+?, foxica, Est, Madzialena90, Martita88, edyś lubią tę wiadomość
-
Vira ja tez bym z obojgiem dala sobie spokoj chyba ze macie super kontakt I przez to wasze relacje moga sie pogorszyc. Ja tez juz myslalam o chrzcinach I raczej tez mysle ze odbiegne od tradycji mojej rodziny I bedzie kameralnie bo I tak mam slaby kontakt z kuzynami, wujkami I ciotkami tylko tych co jestesmy blisko bede prosic.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Jejku a juz niedlugo sie dowiem kto u mnie mieszka I bede mogla juz szalec z kolorami albo rozowymi sukieneczkami albo niebieskimi gadzetami
tego Wam troszke zazdroscilam bo moja szafa z ubraniami dla dzidzi taka blada bialo-kremowa
Mania1718, M+M+?, foxica, Izoleccc, Renka88, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Ksanka trzymam kciuki
Vira, ja uważam tego typu dylematy za dziwne. Albo robisz kameralną uroczystość i masz tylko najbliższych, a reszty rodziny nie zapraszasz, albo zapraszasz szersze grono rodziny i wtedy wszystkich po linii, bez tego typu dylematów. Tak samo jak zrobiły opisywane przez Ciebie osoby, jedna robiła widocznie kameralnie i Ciebie nie prosiła, a druga robiła dla większego grona i Ciebie zaprosiła. Jak pozwalasz sobie na takie dylematy, to tak jakbyś była od nich w jakiś sposób zależna. A Ty rób jak Ty chcesz, albo kameralnie, albo nie.
Ja jak wesele wyprawiałam (z chrzcinami zrobię to samo), to zapraszałam całą rodzinę, również tych, którzy nie zapraszali mnie. Czasem trzeba też pokazać innym jak należałoby się zachowaćZaproś wszystkich, niech tym co nie prosili Ciebie będzie głupio, po co Ty masz się teraz martwić
Love_life, Karolina@, Madlene.:), Vira, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Love_life wrote:Jejku a juz niedlugo sie dowiem kto u mnie mieszka I bede mogla juz szalec z kolorami albo rozowymi sukieneczkami albo niebieskimi gadzetami
tego Wam troszke zazdroscilam bo moja szafa z ubraniami dla dzidzi taka blada bialo-kremowa
Faktycznie!!! Bo u Ciebie będzie niespodzianka! Ale super! Dodatkowe emocje
M+M+?, Love_life lubią tę wiadomość
-
Love_life wrote:Jejku a juz niedlugo sie dowiem kto u mnie mieszka I bede mogla juz szalec z kolorami albo rozowymi sukieneczkami albo niebieskimi gadzetami
Chylę czoła za cierpliwość
Moja przyjaciółka w 2011r. kiedy rodziła też nie znała płci. Położna odbierająca poród jak się dowiedziała, że płeć nieznana, podobno zbierała szczękę z podłogi. Mówiła, że w obecnych czasach to się już praktycznie nie zdarza.Love_life lubi tę wiadomość