X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mi też nie :)

zaglądam co chwila :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka - przesyłam mnóstwo pozytywnych emocji i dużo sił !! Mi taka relacja pasuje, mogę "wczuć się" w porodówkowy klimat. Ajjj chwila moment i będziesz tulić Zosię :)

Vira - odnośnie tych chrzcin to nie rozumiem. Uroczystość będziecie organizować Wy jako rodzice, czy teściowa? Bo jeżeli Wy, to czym się przejmujesz, kogo teściowa chciałaby na imprezie? Niech sobie zrobi imprezę i zaprasza pół wsi. Moim zdaniem chrzciny to mała i skromna uroczystość, gdzie zaprasza się najbliższą rodzinę. No chyba że w rodzinie są inne zwyczaje.
    Co do chrzestnych to wiadomo, że każdy by chciał wybrać jak najlepiej, ale często czas weryfikuje stosunki międzyludzkie i różnie to bywa...

ksanka, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znudzi? Ja tu ciagle odswiezam zeby byc na biezaco. Emocje niemal jakby sie n samej rodzilo:-)

Love_life, foxica, ksanka, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z emocji już lajkuję nie to co chcę! Hahaha! ;-)
    Ksanka! Wszystkie to przeżywamy! Pisz ile wlezie jak Ci to pomaga!

d'nusia, ksanka, foxica, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ksanka - przesyłam mnóstwo pozytywnych emocji i dużo sił !! Mi taka relacja pasuje, mogę "wczuć się" w porodówkowy klimat. Ajjj chwila moment i będziesz tulić Zosię :)

Vira - odnośnie tych chrzcin to nie rozumiem. Uroczystość będziecie organizować Wy jako rodzice, czy teściowa? Bo jeżeli Wy, to czym się przejmujesz, kogo teściowa chciałaby na imprezie? Niech sobie zrobi imprezę i zaprasza pół wsi. Moim zdaniem chrzciny to mała i skromna uroczystość, gdzie zaprasza się najbliższą rodzinę. No chyba że w rodzinie są inne zwyczaje.
    Co do chrzestnych to wiadomo, że każdy by chciał wybrać jak najlepiej, ale często czas weryfikuje stosunki międzyludzkie i różnie to bywa...

Również jestem za kameralna uroczystością - tzn dziadkowie i rodzice chrzestni.
    Nie chciałabym spraszać rodziny męża - zwłaszcza ze niespecjalnie za nimi przepadam.
    Za to z moją rodziną mam problem. Generalnie wyznaję taką zasadę, że jeśli mnie ktoś zaprasza np na wesele to ja go zaproszę na swoje. To samo zrobiłabym z chrzcinami i tu mam problem bo siostra mojego ojca ma dwójke dzieci - Kasię i Bartka.
    Bartek zaprosił mnie na chrzciny swojego synka, Kasia za to na chrzciny swoich dzieci mnie nie zaprosiła - i teraz co, zaprosić tylko Bartka z rodziną a jego siostrę nie bo ona mnie nie zaprosiła mimo że to ta sama linia....yyyyy....krewniacza ? Rozumiesz o co mi chodzi - to oczywiście bzdurny problem i nic szczególnie ważnego ale się zastanawiam po prostu

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka, myślami jestem z Tobą! Wszystko będzie dobrze, do przodu dziewczyno (to do Zośki).
    No i znowu mam łzy w oczach!!!!

ksanka lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja Ksanka odświeżam forum (piąstkami prawie, bo kciuki cały czas zaciśnięte :) )

ksanka lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka kibicujemy i trzymamy kciukasy!
    Pisz do Nas na bieżąco;)

ksanka lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - kochana rozumiem, doskonale rozumiem. I to wcale nie jest taki bzdurny problem. Myślę, że wiele osób boryka się z takimi wątpliwościami. W takiej sytuacji musisz wybrać mniejsze zło. Tak na prawdę to Ty sama znasz Wasze relacje i musisz ocenić jak zaproszenie/brak zaproszenia na nie wpłynie. Jeżeli byłabym na Twoim miejscu to nie zapraszałabym tej Kasi i Bartka. Po pierwsze - zaprosili Ciebie na uroczystość. Ok - miło z ich strony, ale było - minęło. Po drugie - zapraszasz Kasię to wypadałoby też Bartka, bo zaprosisz jedną osobę, to druga będzie pokrzywdzona. Po trzecie - chrzciny Waszego Skarba to ma być dla Was kameralna uroczystość. A dzieci siostry ojca to już troszeczkę dalsza rodzina.

Aczkolwiek tak jak piszę - nie znam Waszych relacji i ciężko cokolwiek sugerować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 18:03

Love_life, Madlene.:), Vira lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim Mamusiom :)

Trzymam kciuki za mamy na porodowce!

Ja po wizycie linia skurczowa prosta, wiec mała sobie jeszcze posiedzi raczej :)

Pani doktor odstawiła mi nospe i luteine resztę biorę. Badanie wyszło okej, Gbs pobrany.
    Mała waży 2900g.

Miłego wieczoru!

M+M+?, Hannia123, d'nusia, Mania1718, Czarodziejka87, Madlene.:), ksanka, Falon, wiewiórka17, Karolina@, She86, Kajola, Vira, Madzialena90, Izoleccc, baassiia, edyś, Kaarolina, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow ale na forum gorąco !!

Emma waży 3500 !!!! <3
    jak nie urodzę sama , to za 7 dni 3 marca 8 rano cesarka

Hannia123, Love_life, Teresa1992, Madlene.:), d'nusia, Czarodziejka87, Falon, RudyTygrysek, Karolina@, Kajola, She86, Mania1718, M+M+?, foxica, Est, Madzialena90, Izoleccc, Renka88, Martita88, baassiia, edyś, Kaarolina, muminka83, kleo2426, Lilou1984, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka trzymam kciuki w sumie to dobrze ze jak piszesz to nie koncentrujesz sie na bolu. A ja myslalam ze tylko ja odswiezam stronke ;)

ksanka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko <3 kciuki zaciśnięte, i pisz pisz ile dasz radę, na pewno nas to nie nudzi ;)

ksanka lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • ksanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze są coraz mocniejsze, ale miałam przerwę na siusiu i pogawędki z położna.
    Zdecydowali się na podanie mi oxy.

Co do boli, to bardziej mnie boli jak jest 40 niż 60

d'nusia, Mania1718, M+M+?, foxica, Est, Madzialena90, Martita88, edyś lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Love_life Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja tez bym z obojgiem dala sobie spokoj chyba ze macie super kontakt I przez to wasze relacje moga sie pogorszyc. Ja tez juz myslalam o chrzcinach I raczej tez mysle ze odbiegne od tradycji mojej rodziny I bedzie kameralnie bo I tak mam slaby kontakt z kuzynami, wujkami I ciotkami tylko tych co jestesmy blisko bede prosic.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a juz niedlugo sie dowiem kto u mnie mieszka I bede mogla juz szalec z kolorami albo rozowymi sukieneczkami albo niebieskimi gadzetami :) tego Wam troszke zazdroscilam bo moja szafa z ubraniami dla dzidzi taka blada bialo-kremowa

Mania1718, M+M+?, foxica, Izoleccc, Renka88, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka trzymam kciuki :)

Vira, ja uważam tego typu dylematy za dziwne. Albo robisz kameralną uroczystość i masz tylko najbliższych, a reszty rodziny nie zapraszasz, albo zapraszasz szersze grono rodziny i wtedy wszystkich po linii, bez tego typu dylematów. Tak samo jak zrobiły opisywane przez Ciebie osoby, jedna robiła widocznie kameralnie i Ciebie nie prosiła, a druga robiła dla większego grona i Ciebie zaprosiła. Jak pozwalasz sobie na takie dylematy, to tak jakbyś była od nich w jakiś sposób zależna. A Ty rób jak Ty chcesz, albo kameralnie, albo nie.
    Ja jak wesele wyprawiałam (z chrzcinami zrobię to samo), to zapraszałam całą rodzinę, również tych, którzy nie zapraszali mnie. Czasem trzeba też pokazać innym jak należałoby się zachować ;) Zaproś wszystkich, niech tym co nie prosili Ciebie będzie głupio, po co Ty masz się teraz martwić ;)

Love_life, Karolina@, Madlene.:), Vira, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Jejku a juz niedlugo sie dowiem kto u mnie mieszka I bede mogla juz szalec z kolorami albo rozowymi sukieneczkami albo niebieskimi gadzetami :) tego Wam troszke zazdroscilam bo moja szafa z ubraniami dla dzidzi taka blada bialo-kremowa

Faktycznie!!! Bo u Ciebie będzie niespodzianka! Ale super! Dodatkowe emocje :-)

M+M+?, Love_life lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

Chylę czoła za cierpliwość :)
    Moja przyjaciółka w 2011r. kiedy rodziła też nie znała płci. Położna odbierająca poród jak się dowiedziała, że płeć nieznana, podobno zbierała szczękę z podłogi. Mówiła, że w obecnych czasach to się już praktycznie nie zdarza.

Love_life lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka , kolejna the best'ciara' nie mogę :-) podłączam się do odświeżających stronę w oczekiwaniu na info i Trzymam kciuki ! :-) :-D

Falon lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ