X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Skurcze są coraz mocniejsze, ale miałam przerwę na siusiu i pogawędki z położna.
    Zdecydowali się na podanie mi oxy.

Co do boli, to bardziej mnie boli jak jest 40 niż 60

jesteś mega dzielna :)

ksanka lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko, trzymam kciuki !!!

Mi też pisanie tu prosto z porodowki bardzo pomagalo :-)

foxica, Falon, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej wolałabym zrobic tak jak pisałam. Dziadkowie i chrzestni i spokój, zwłaszcza ze chce robic chrzciny ok czerwca lipca wiec Oliwka bedzie jeszcze malutka. Na co jej tłum gosci. Za duzo emocji i bodźców mi sie wydaje.
    Rany jak mnie tesciowa za przeproszeniem wqrwia.Juz po przedostatniej wizycie w 36tyg jak mówiłam ze mała wazy 2800to powiedziała - o jej jaka duża juz, teraz mała wazy 3200i tesciowa ze ale klocks urodze i ze fajnie bo bedzie co zlapac w reke. To ze moj maz mial 2600w momencie narodzin nie oznacza ze wszystkie dzieci takie są. Moja córeczka ma prawidłową wagę jak na ten tydzień ciąży - pokusiłabym sie o stwierdzenie ze calkiem zgrabna waga jak dla dziewuszki- i wqrwiaja mnie komentarze ze urodze klocka. Ech....przewrażliwiona jestem chyba.

Ksanka - jak u Ciebie ?

• foxica Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est proszę trochę miodu na serce , jak sobie radzisz z synkiem sama w domu? wiesz co do czego i z czym się je??? ;-) ja cały czas lekko przerażona zerowym doświadczeniem i szukam chyba ukojenia , że faktycznie jest coś takiego jak 'instynkt' ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 19:11

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka juz godzinna cisza albo parte albo Zosia juz na świecie ♡

Mania1718, d'nusia, Falon, Teresa1992, Vira, Hannia123, edyś, Madzialena90, ksanka lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane moje... jestem tu z wami :)

Teresa1992, Robaczek89, Karolina@, Hannia123, M+M+?, d'nusia, alinalii, edyś, RudyTygrysek, skowroneczka87, Izoleccc, Renka88, Love_life, MeAmerie, muminka83, kleo2426, ksanka, A.Kasia, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    kochane moje... jestem tu z wami :)

Oooo witaj :) Co u Ciebie słychać?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, meczylam się od północy z skurczami i bólami jak na okres- promieniowaly od kręgosłupa aż do krocza, coś strasznego. Trwały co 5 minut lub częściej. Ale bylo słabe rozwarcie ok 3 cm i musialam czekać. O 4:30 rozwarcie 6 cm, skurcze nadal i na porodowke. Na początku poród szybko szedł do czasu pełnego rozwarcia i mocnych skurczy. Seba utknął w kanale w II fazie porodu i przez 2 godziny ani nie ruszył główki w dół. Ból niesamowity. Nie dawalam już rady po godzinie 9 chciałam cc, ordynator się zgodził. Miałam podana kriplowke, która pogłębiła skurcze a Seba stał w miejscu. Podczas przygotowania do CC cały czas skurcze, katastrofa. Ale jak zobaczyła malenstwo o 9:40 wszystko minęło. Dziś odpoczywam a jutro karmienie. A wszystko zaczęli się od odejścia wód bez skurczy i rozwarcie na 2 cm. Ale przez noc, bez wspomagaczy akcja ruszyła. Ale co zrobić jak Seba nie dał rady przejść

Love_life, Vira, Falon, muminka83, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina najważniejsze, że maluch już z Tobą ;)
    Ksanka trzymam kciuki za Ciebie i Zosię <3

muminka83, Paulina2344, Nadzieja87, ksanka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jesteś dzielna. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze i z maleństwem jesteście bezpieczni.

Paulina2344 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj na SR zwiedzaliśmy porodówkę. Cisza jak makiem zasiał więc mogę dzisiaj rodzić - sama i w spokoju :D

M+M+?, Kaarolina, She86, Love_life, Madlene.:), Hannia123, Kajola, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest wlasnie zadziwiajace w porodzie. Boli jak cholera, a jak dzidzius wyskoczy to bol mija jak reka odjal. I czlowiek zapomina co sie dzialo, bo to male rozowe cialko staje sie najwazniejsze. Narodziny to prawdziwy cud.

Marlena, edyś, Madzialena90, ksanka, foxica lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    To jest wlasnie zadziwiajace w porodzie. Boli jak cholera, a jak dzidzius wyskoczy to bol mija jak reka odjal. I czlowiek zapomina co sie dzialo, bo to male rozowe cialko staje sie najwazniejsze. Narodziny to prawdziwy cud.

Mnie sie wydaje że dużo zależy też od matki, czy dziecko było tym wyczekanym czy nie.
    Moja siostra jak urodzila córke to powiedziala mi żebym się ostro zastanowiła czy chce być kiedyś w ciąży bo poród to masakra. Nic w jej zachowaniu nie wskazywało na nagłe przeminięcie bólu mimo małej obok ;-)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.... nie wiem, czy zwróciłyście uwagę, ale te marcówki, które do tej pory rodziły obyły się bez znieczulenia zewnątrzoponowego. Hehe chyba będę jedną z pierwszych, która się na to zdecyduje. :P Nie wiem, czy wytrzymam w bólu tyle godzin.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Mnie sie wydaje że dużo zależy też od matki, czy dziecko było tym wyczekanym czy nie.
    Moja siostra jak urodzila córke to powiedziala mi żebym się ostro zastanowiła czy chce być kiedyś w ciąży bo poród to masakra. Nic w jej zachowaniu nie wskazywało na nagłe przeminięcie bólu mimo małej obok ;-)

Moze byla w szoku. Ja do dzis pamietam jak synek sie urodzil, jak mi go polozyli na moment na brzuchu, jak od razu sie patrzyl swoimi wielkimi oczami, jak lzy plynely ze szczescia. I choc potrafi teraz dopiec i w ogole to nigdy nie zapomne tej chwili. Niesamowite. Kocham ponad zycie tego mojego lobuziaka.

Vira, foxica, Czarodziejka87, Izoleccc, RudyTygrysek, Kate84 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Hmm.... nie wiem, czy zwróciłyście uwagę, ale te marcówki, które do tej pory rodziły obyły się bez znieczulenia zewnątrzoponowego. Hehe chyba będę jedną z pierwszych, która się na to zdecyduje. :P Nie wiem, czy wytrzymam w bólu tyle godzin.

Z tego co kojarze to Domiii miala zzo.

Love_life lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Dokładnie Domii miała i jak to napisała po zzo zrobiło jej się bosko, ja się nawet nie zastanawiam jak tylko nie będzie przeciwwskazań biorę zzo.

28whyx8d41olhvnv.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:

To i tak jest w mniejszości. Większość rodzi bez znieczulenia ku mojemu zdziwieniu. ;)

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety może być tak, że przez brak anestezjologów nie podadzą znieczulenia. Nas położna już uprzedziła, że nie mamy co liczyć. Tylko gaz.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra tez ma traume po porodzie naturalnym, a to było juz 6 lat temu, drugie dziecko Cc i teraz trzecie tez będzie. I mówi, ze o niebo lepiej. Mam nadzieję, ze ja bede miala odmienne zdanie :P

‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ