X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ciri22 Gratulacje!!!! och, teraz tylko cieszyć się z córeczek <3 Niech zdrowo rosną :-D

ksanka, kasieńka 1985 lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Hej!

Ja urodziłam wczoraj o 20:47 przez cc (z powodu komplikacji)
    Liwia ma 3400g i 57cm.

Jeśli chodzi o sam porod Tak jak mówiłam wcześniej mialam miec probe oxy i tak sie stalo. Podlaczyli mnie kolo 9. Próbę przeszłam pomyslnie (po skurczach powiekszylo sie rozwarcie, ktore niestety przez 24h ścianek sie do ledwo 2cm) wiec poszla decyzja ze poczekamy pecherz. Wody były ładne. Kolejna dawka oxy i częste skurcze i coraz intensywniejsze. Ale rozwarcie nie szło. O 20 poczulam. Ze mam parcie na odbyt i pecherz i tak przy każdym skurczu, poszlam do łazienki a tam zywa krew. Na lozko do badania a tam lekarz ze krew sie ze mnie leje i tetno mlodej spada. Ustabilizowalismy Liwie, mnie odlaczyli od oksy i dali cos na zatrzymanie skurczy (co prawda musialam czekac az zacznie działac.)
    Przyjechał anestezjolog ze do ogolnego.

Obudzilam się i Dostalam dziecko do ucałowania a potem zaniesli ja do taty.

Gdy już doszłam do siebie po uspieniu Dostalam ja do cyca. Ja mialam pokarm przed porodem wiec od razu jadla a potem do kangurowania ;) ubrali ja w moje ciuszki i pojechalysmy na sale.

Następny dzidziuś ! Duźo zdrówka i sił życzę :*

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Eh chyba powinnam byla zapisac sie nakwietniowki bo tambymmialaszanse z dziewczynami czekac na porod :)
    Tu nie dosc ze zadna z lutowek nie przenosila to jeszcze wiekszosc marcowek rodzi wczesniej :(
    Zostala nas garstka :(
    Ide zerknac na pierwsza strone :)

Lucky jeszcze dużo nas zostało :) także spokojnie czekamy i na Nasze szczęścia :D

Lucky, Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe maleństwa na świecie. Ksanka, Ciri, byłyście dzielne! Niech Wam córcie rosną duuuuże i zdrowe <3

ksanka lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri !!! GRATULACJE :D
    Ale dzidziusiów na świecie!

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, Ksanka gratuluję

Ksanka zachwyca mnie Twoje samopoczucie! Coś czuję, że szczęście bucha Ci uszami!

Mania1718, ksanka, Falon lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka to nie jest tak, że KAŻDA kobieta musi dostać zzo na żądanie.
    "O zastosowaniu znieczulenia zewnątrzoponowego decyduje wyłącznie lekarz w oparciu o stan kliniczny rodzącej oraz po rozważeniu indywidualnych wskazań i przeciwwskazań do zastosowania tego rodzaju znieczulenia"
    http://www.gazetalekarska.pl/?p=16710

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    "O zastosowaniu znieczulenia zewnątrzoponowego decyduje wyłącznie lekarz w oparciu o stan kliniczny rodzącej oraz po rozważeniu indywidualnych wskazań i przeciwwskazań do zastosowania tego rodzaju znieczulenia"

Tak to prawda, ale brak anestezjologa nie jest przeciwwskazaniem usprawiedliwieniem nie podania zzo. Ale niestety wiemy jaka mamy rzeczywistości i że brakuje zwyczajnie lekarzy :(

dqprwn15leplej5m.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wiecie z fb jak się czuje Kate84?

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ksanka i Ciri gratuluję!
    Ja od wczoraj mimo boli pachwin ruszam się. Dziś może jakiś spacer. Koniec leżenia!

Miłego dnia kochane!
    Która następna? :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję mamusiom :)

A mi wczoraj odpadł kawałek czopa. Była to niewielka plamka różowego śluzu więc podejrzewam że będzie więcej :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka i Ciri Gratulacje :) Niech Wam córeczki rosną zdrowo <3

1usai09khne0c7t3.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... ja mam pod nosem świetny szpital ale chyba pojadę 25 km dalej żeby mieć chociaż ten komfort ze jeśli nie będzie przeciwwskazań to dostanę zzo. W moim szpitalu nie dają i już.

Ciri, Ksanka gratulacje! <3

Lucky mam identyczne odczucia! Zaraz dziewczyny będą pisały o urokach macierzyństwa A my będziemy jeszcze na poród czekały :) no ale ja tam widze tez pozytywy: beda nam szlaki przecierać :) teraz np jak czytam te opisy porodow to jakoś jestem spokojniejsza :)

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko, Ciri Gratulacje, dużo radości przed Wami, cieszcie się sobą <3

EEE jeszcze trochę nas jest nie ma co się stresować, mój koniec a zarazem początek też już bliski :P Mania ty juz prawie rodziłaś i co to synek się zbuntował :P?

Mania1718 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene to już dwa tygodnie mija odkąd się rozmyslił ;) Ze mnie taki ewenement ;) Tj z tą cholestazą. ..
    Skorcze mam nieregularne od kilku dni, spojenie na granicy wytrzymania i rycze non stop tak hormony szaleją.
    W takich chwilach mąż mnie wspiera i pomaga we wszystkim <3 Już 15 lat razem (13 po ślubie ) a każdego dnia kochamy się mocniej :)
    PS syn ma zakaz wychodzenia do wtorku :D Załatwiamy sprawy z autem no i ten 29 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:56

ryjkek, d'nusia, Hannia123, M+M+?, Czarodziejka87, Madlene.:), Love_life, Falon, Malina81, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka , Ciri Ogromne Gratulacje ! :-)

qdkkwn155308ojoh.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję świeżym Mamusiom :* cudownie ze macie już poród za sobą i możecie patrzeć i tulić swoje maleństwa :)

Nie martwcie się dziewczyny jest nas jeszcze całkiem sporo - nierozpakowanych. Ja mam termin na 27 marca wiec sama końcówka i nie śpieszy mi się wcale.

Dzisiaj miałam wizytę(35t+4d) i mały waży 2984 g, gin szacuje że większy jak 3,5 kg nie będzie. Szyja miękka ale zamknięta na cztery spusty. Także spokojnie czekamy :)

Mania1718, edyś, d'nusia, Karolina@, baassiia, Hannia123, Madzialena90, Miśken90, perła ziemi, Czarodziejka87, Kajola, RudyTygrysek, She86, Falon, Malina81, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ksanka gratulacje dziewczyny :* Cieszę się bardzo, że Wasze dzieciaczki są już po drugiej stronie brzucha.

Hihihi...ciekawe, która marcówka będzie pierwszą 'prawdziwą' marcówką, tzn. urodzi w marcu. ;) Podejmuję wyzwanie. Mogę urodzić 1.03 :D

Mania1718, edyś, d'nusia, baassiia, Hannia123, Falon, Malina81 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka i Ciri ogromne gratulacje :) Wasze śliczne dziewczynki są już z Wami :)

A my wczoraj byliśmy na wizycie i powiem Wam, że do tej pory nie mogę dojść do siebie !!!!
    Ta moja córunia a raczej powinnam napisać ten KLOCEK waży już 3400!!!!!!

Mój gin powiedział, że już możemy zacząć ją "wyganiać" :):)

No i chyba z tych całych emocji w nocy zaczął mi odchodzić czop :)

Buziaki dla Was kobitki i miłego dzionka :)

edyś, d'nusia, Mania1718, Hannia123, M+M+?, Madzialena90, Miśken90, Czarodziejka87, perła ziemi, Renka88, RudyTygrysek, Kajola, She86, Madlene.:), Falon, Malina81, Izoleccc, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    To rozumiem na to składa się wiele czynnikow, ale tak jak napisala Perła Ziemi ma szpital w którym po prostu nie daja? Jak to możliwe?

‹‹ 2038 2039 2040 2041 2042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ