Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ciri22 wrote:Hej!
Ja urodziłam wczoraj o 20:47 przez cc (z powodu komplikacji)
Liwia ma 3400g i 57cm.
Jeśli chodzi o sam porod Tak jak mówiłam wcześniej mialam miec probe oxy i tak sie stalo. Podlaczyli mnie kolo 9. Próbę przeszłam pomyslnie (po skurczach powiekszylo sie rozwarcie, ktore niestety przez 24h ścianek sie do ledwo 2cm) wiec poszla decyzja ze poczekamy pecherz. Wody były ładne. Kolejna dawka oxy i częste skurcze i coraz intensywniejsze. Ale rozwarcie nie szło. O 20 poczulam. Ze mam parcie na odbyt i pecherz i tak przy każdym skurczu, poszlam do łazienki a tam zywa krew. Na lozko do badania a tam lekarz ze krew sie ze mnie leje i tetno mlodej spada. Ustabilizowalismy Liwie, mnie odlaczyli od oksy i dali cos na zatrzymanie skurczy (co prawda musialam czekac az zacznie działac.)
Przyjechał anestezjolog ze do ogolnego.
Obudzilam się i Dostalam dziecko do ucałowania a potem zaniesli ja do taty.
Gdy już doszłam do siebie po uspieniu Dostalam ja do cyca. Ja mialam pokarm przed porodem wiec od razu jadla a potem do kangurowaniaubrali ja w moje ciuszki i pojechalysmy na sale.
Następny dzidziuś ! Duźo zdrówka i sił życzę :*
-
Lucky wrote:
Eh chyba powinnam byla zapisac sie nakwietniowki bo tambymmialaszanse z dziewczynami czekac na porod
Tu nie dosc ze zadna z lutowek nie przenosila to jeszcze wiekszosc marcowek rodzi wczesniej
Zostala nas garstka
Ide zerknac na pierwsza strone
Lucky jeszcze dużo nas zostałotakże spokojnie czekamy i na Nasze szczęścia
Lucky, Czarodziejka87, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dorka to nie jest tak, że KAŻDA kobieta musi dostać zzo na żądanie.
"O zastosowaniu znieczulenia zewnątrzoponowego decyduje wyłącznie lekarz w oparciu o stan kliniczny rodzącej oraz po rozważeniu indywidualnych wskazań i przeciwwskazań do zastosowania tego rodzaju znieczulenia"
http://www.gazetalekarska.pl/?p=16710 -
edyś wrote:Dorka to nie jest tak, że KAŻDA kobieta musi dostać zzo na żądanie.
"O zastosowaniu znieczulenia zewnątrzoponowego decyduje wyłącznie lekarz w oparciu o stan kliniczny rodzącej oraz po rozważeniu indywidualnych wskazań i przeciwwskazań do zastosowania tego rodzaju znieczulenia"
http://www.gazetalekarska.pl/?p=16710
Tak to prawda, ale brak anestezjologa nie jest przeciwwskazaniem usprawiedliwieniem nie podania zzo. Ale niestety wiemy jaka mamy rzeczywistości i że brakuje zwyczajnie lekarzy -
Dokładnie... ja mam pod nosem świetny szpital ale chyba pojadę 25 km dalej żeby mieć chociaż ten komfort ze jeśli nie będzie przeciwwskazań to dostanę zzo. W moim szpitalu nie dają i już.
Ciri, Ksanka gratulacje!
Lucky mam identyczne odczucia! Zaraz dziewczyny będą pisały o urokach macierzyństwa A my będziemy jeszcze na poród czekałyno ale ja tam widze tez pozytywy: beda nam szlaki przecierać
teraz np jak czytam te opisy porodow to jakoś jestem spokojniejsza
-
Ksanko, Ciri Gratulacje, dużo radości przed Wami, cieszcie się sobą
EEE jeszcze trochę nas jest nie ma co się stresować, mój koniec a zarazem początek też już bliskiMania ty juz prawie rodziłaś i co to synek się zbuntował
?
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Madlene to już dwa tygodnie mija odkąd się rozmyslił
Ze mnie taki ewenement
Tj z tą cholestazą. ..
Skorcze mam nieregularne od kilku dni, spojenie na granicy wytrzymania i rycze non stop tak hormony szaleją.
W takich chwilach mąż mnie wspiera i pomaga we wszystkimJuż 15 lat razem (13 po ślubie ) a każdego dnia kochamy się mocniej
PS syn ma zakaz wychodzenia do wtorkuZałatwiamy sprawy z autem no i ten 29
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:56
ryjkek, d'nusia, Hannia123, M+M+?, Czarodziejka87, Madlene.:), Love_life, Falon, Malina81, Izoleccc lubią tę wiadomość
[/link]
-
Dziewczyny gratuluję świeżym Mamusiom :* cudownie ze macie już poród za sobą i możecie patrzeć i tulić swoje maleństwa
Nie martwcie się dziewczyny jest nas jeszcze całkiem sporo - nierozpakowanych. Ja mam termin na 27 marca wiec sama końcówka i nie śpieszy mi się wcale.
Dzisiaj miałam wizytę(35t+4d) i mały waży 2984 g, gin szacuje że większy jak 3,5 kg nie będzie. Szyja miękka ale zamknięta na cztery spusty. Także spokojnie czekamyMania1718, edyś, d'nusia, Karolina@, baassiia, Hannia123, Madzialena90, Miśken90, perła ziemi, Czarodziejka87, Kajola, RudyTygrysek, She86, Falon, Malina81, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
Ciri ksanka gratulacje dziewczyny :* Cieszę się bardzo, że Wasze dzieciaczki są już po drugiej stronie brzucha.
Hihihi...ciekawe, która marcówka będzie pierwszą 'prawdziwą' marcówką, tzn. urodzi w marcu.Podejmuję wyzwanie. Mogę urodzić 1.03
Mania1718, edyś, d'nusia, baassiia, Hannia123, Falon, Malina81 lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Ksanka i Ciri ogromne gratulacje
Wasze śliczne dziewczynki są już z Wami
A my wczoraj byliśmy na wizycie i powiem Wam, że do tej pory nie mogę dojść do siebie !!!!
Ta moja córunia a raczej powinnam napisać ten KLOCEK waży już 3400!!!!!!
Mój gin powiedział, że już możemy zacząć ją "wyganiać"
No i chyba z tych całych emocji w nocy zaczął mi odchodzić czop
Buziaki dla Was kobitki i miłego dzionkaedyś, d'nusia, Mania1718, Hannia123, M+M+?, Madzialena90, Miśken90, Czarodziejka87, perła ziemi, Renka88, RudyTygrysek, Kajola, She86, Madlene.:), Falon, Malina81, Izoleccc, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość
-
edyś wrote:Dorka to nie jest tak, że KAŻDA kobieta musi dostać zzo na żądanie.
http://www.gazetalekarska.pl/?p=16710