X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dzisiaj moja godzina "zero" a tutaj nadal cisza. Nawet mój mąż zaczyna się już niecierpliwić - dzisiaj w nocy obudził się, zaczął mnie dotykać między nogami i mówi "nadal te wody Ci nie odeszły" :D

Popołudniu robię wypad na spacer, do biblioteki, potem kościół i wizyta u rodziny. Może wtedy coś się zacznie...

Mania1718, kleo2426, edyś, baassiia, Hannia123, M+M+?, Madzialena90, ksanka, Czarodziejka87, perła ziemi, Renka88, muminka83, Kajola, RudyTygrysek, darra991, Madlene.:), nataliano, Falon, Tunia.a, Malina81, Kaarolina, Izoleccc, Est, niecierpliwaa, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka ciri22 Gratulacje!!!!

ja odliczam dni godziny i minuty do mojego szczęścia
    (o ile nie rozpocznie się akcja porodowa)
    jesczze tylko 6 dni ! <3

d'nusia, kleo2426, Hannia123, Madzialena90, ksanka, Czarodziejka87, muminka83, Kajola, RudyTygrysek, darra991, wiewiórka17, Madlene.:), nataliano, TaRRa, Falon, Malina81, Kaarolina, Izoleccc, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ciri, najwazniejsze, ze z Mala i z Toba wszystko w porzadku.

Ja sie witam po nieprzespanej nocy. Od ok. 3 mialam skurcze. Nie liczylam co ile bo przysypialam pomiedzy jednym a drugim wiec uznalam, ze to nie to. Ale po 1,5 godziny jak mnie kolejny porzadny wybudzil to zaczelam mierzyc czas. Przez godzine byly co 10 minut, ale potem zaczely sie wydluzac przerwy. Teraz sa juz nieregularne. Ale boli diabelstwo i brzuch i krzyz. Do tego "2" w nocy i dalej parcie. Czekam co bedzie dalej.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na kolejne dzidziusie :D

Dziewczyny chyba Foxica zapisujecie dla Domii te dzieciaczki, bo się przerazi jak wroci ? :)

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ogromne gratulacje! Nie lubię własnie takiego scenariusza, że kobieta się męczy kilkanaście godzin a potem i tak cc :(

Muszę Wam napisać że jak leżałam w szpitalu to miałam dużo czasu na myślenie, i tak myślałam i zastanawiałam się jak ja sobie dam rady z dwójka dzieci, miałam straszne wątpliwości, a dzisiaj się z tego śmieję.
    Dużo dzięki mojemu mężowi który we wszystkim mi pomaga, mimo że chodzi do pracy. Emil jest kochany, taki bezproblemowy póki co. Ssie pierś bardzo ładnie, i śpi na przemian, zobaczymy jak będzie później jak zaczną się kolki :D
    Badania wyszły nam bardzo dobrze więc już teraz z górki ;)

M+M+?, Karolina@, Mania1718, Martita88, d'nusia, Hannia123, edyś, perła ziemi, Renka88, muminka83, baassiia, Mietka 30:), Kajola, kleo2426, Madlene.:), nataliano, TaRRa, Falon, Malina81, Est, Izoleccc, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

Dziewczyny chyba Foxica zapisujecie dla Domii te dzieciaczki, bo się przerazi jak wroci ? :)

Na fb jest kilka administratorek i dziewczyny aktualizują całkiem na bieżąco listę, więc pewnie Domii skorzysta i przerzuci dane :)
    Na fb- kowej liście są już 22 rozpakowane mamusie, a po dzisiejszej nocy dochodzą dwie - Ciri i Ksanka, także jak nic nie pokręciłam to mamy już 26 Maluszków na świecie :) :) :)

Vira to był jednak czop? nie rodzisz przypadkiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:47

d'nusia, Mania1718, ksanka, Est lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, Ksanka ogromne gratulacje :)

u mnie dzisiaj wypada TP wedlug OM a tutaj cisza jak makiem nasial... wiec zaczynam myslec ze termin z USG sie sprawdzi czyli niedziela.
    I w taki to sposob 40 tygodni ciazy minelo, mam wrazenie ze bardzo szybko.
    milego dnia kobietki <3
    ciekawe kiedy mala zechce wyjsc

Miśken90, Mania1718, d'nusia, Hannia123, edyś, Karolina@, perła ziemi, Renka88, muminka83, baassiia, She86, Kajola, kleo2426, Madlene.:), ksanka, TaRRa, Falon, Est, Lilou1984, Kate84 lubią tę wiadomość

• ksanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ciri, Ksanka gratuluję

Ksanka zachwyca mnie Twoje samopoczucie! Coś czuję, że szczęście bucha Ci uszami!
    Masz rację kochana że uszami ale nie tylko, endorfiny dalej działają! Nawet bolące krocze nie jest w stanie tego popsuc

Miśken90, Mania1718, d'nusia, Hannia123, edyś, Czarodziejka87, kleo2426, perła ziemi, Malina81, Izoleccc, M+M+?, olcia87, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

Tak, zapisuje wszystko, co by listę sklecić po powrocie domiii :-) Hannia ja nie widziałam tej listy , ale jedyna administratorką , która została też dostała listę ode mnie i ma termin porodu właściwie na "juz" wiec w razie w .. czuwam nad porządkiem lutowo -marcowych porodów ;-)
    Dziś u mnie wizyta u gin chyba ostatnia Trzymajcie kciuki :-)

Karolina@, perła ziemi, d'nusia, Hannia123, Renka88, muminka83, baassiia, Kajola, Mania1718, edyś, TaRRa, Falon, Malina81, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Ciri i Ksanka gratuluję!
    Co do zzo to w Bielsku w żadnym z 2 szpitali nie ma możliwości... :/

ksanka lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Ciri gratulacje!!:*
    Witamy Liwke:)

Już sporo maluszków na świecie:)

Lucky nie martw się ja rodzę w marcu!:*

A z wczorajszej wizyty
    Afi w normie,wszystko dobrze
    Mały waży 2790g w 36+5 tygodniu mieści się w normie i wogóle ale troszkę się zmartwiłam bo w tydzień i dwa dni przybrał tylko 30 g coś mało no ale gin mówił,że wszystko ok więc tego muszę się trzymać

Powodzenia na dzisiejszych wizytach:)
    Miłego dnia:)

Hannia123, Madzialena90, RudyTygrysek, d'nusia, Kajola, Mania1718, edyś, Madlene.:), perła ziemi, Falon, M+M+?, Kate84 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka weź poprawkę na błąd pomiaru, tu już były takie rozbieżności na forum, że nie masz czym się przejmować :) Waga obecna jak najbardziej w normie :) Mój gin dlatego też nie robi usg co tydzień, jeśli nie ma problemów z łożyskiem, przepływami itp. bo to jest kwestia lekkiego pociągnięcia przy pomiarze o milimetr dwa na całym obwodzie główki, brzuszka i już wychodzi kilkadziesiąt gram różnicy jak nie więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:18

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale się rozpędziłyście z rodzeniem ;)

Gratulacje dla kolejnych mamuś i maluszków, dużo zdrówka dla Was :)

ksanka, Izoleccc lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w nocy przespałam 5-6h, bez większych wybudzeń, zjadłam śniadanie i jeszcze poszłam się położyć i udało się jeszcze 1.5h przedrzemać :D

Także dziś jestem Świeżak i mogę rodzić jak coś :D

Opada wam coś brzuszek? U mnie nic :/ przez to mam duszności i problemy ze snem, bo zamiast spać to sapie :P

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri , Ksanka ogromne gratulacje.dużo zdrówka dla Was i dzidziusiów :)

ksanka lubi tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• darra991 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sloneczka:) na ja tez juz taka niecierpliwa jestem ze szok. W poniedzialek mija termin porodu,probuje wssystkiego zeby urodzic a tu ciaz nic. A moj P mnie tylko wkurza bo co mnie cos zaboli i zlapie sie za brzuch to podbiega z glupawym usmieszkiem i tekstem"rodzimy?jedziemy?" wrrrrr.... W ogole jakos strasznie dziala mi na nerwy jego obecnosc.
    A mam pytanie do was bo sie tak zastanawiam czy tylko ja mam zamiar szczepic normalnie tak jak to szczepia w szpitalu i jak jest w kalendarzu szczepien,bez zadnych udziwnien ze tak powiem i zmian szczepionek? Owszem przeraza mnie to cale zamieszanie wokol szczepionek,autyzmu,reakcji poszczepiennych itd i duzo o tym myslalam ale..tyle samo za i przeciw mi wychodzi i sama juz nie wiem..no przeciez chyba nie zrobia krzywdy dzieciatku?jak lezalam teraz na patologii to jedna laska ciagle polozna zaczepiala i 10razy przypominala ze ona nie chce tych ich szczepionek,ze swoje bedzie miala,ze nie chce szczepic od razu itd az widzialam ze ta polozna sie w jezyk gryzie a pozniej mi powiedziala ze tyle szumu jest o to i matki maja prawo do tego ale tak kombinuja ze szok a w sumie jak ma sie cos stac to sie stanie i szczepiac normalnie i po swojemu.co myslicie,jestem wyrodna matka chcac szczepic "po szpitalnemu"? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:40

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Hej sloneczka:) na ja tez juz taka niecierpliwa jestem ze szok. W poniedzialek mija termin porodu,probuje wssystkiego zeby urodzic a tu ciaz nic. A moj P mnie tylko wkurza bo co mnie cos zaboli i zlapie sie za brzuch to podbiega z glupawym usmieszkiem i tekstem"rodzimy?jedziemy?" wrrrrr.... W ogole jakos strasznie dziala mi na nerwy jego obecnosc.
    A mam pytanie do was bo sie tak zastanawiam czy tylko ja mam zamiar szczepic normalnie tak jak to szczepia w szpitalu i jak jest w kalendarzu szczepien,bez zadnych udziwnien ze tak powiem i zmian szczepionek? Owszem przeraza mnie to cale zamieszanie wokol szczepionek,autyzmu,reakcji poszczepiennych itd i duzo o tym myslalam ale..tyle samo za i przeciw mi wychodzi i sama juz nie wiem..no przeciez chyba nie zrobia krzywdy dzieciatku?jak lezalam teraz na patologii to jedna laska ciagle polozna zaczepiala i 10razy przypominala ze ona nie chce tych ich szczepionek,ze swoje bedzie miala,ze nie chce szczepic od razu itd az widzialam ze ta polozna sie w jezyk gryzie a pozniej mi powiedziala ze tyle szumu jest o to i matki maja prawo do tego ale tak kombinuja ze szok a w sumie jak ma sie cos stac to sie stanie i szczepiac normalnie i po swojemu.co myslicie,jestem wyrodna matka chcac szczepic "po szpitalnemu"? :)
    Ja tez szczepie normalnie, odmawiajac szczepienia robi sie tylko więcej problemów, odkladajac również. Kazdy ma swoje zdanie, ale wedlug mnie to sztuczna nagonka, jak z wieloma innymi rzeczami.

Teresa1992, Miśken90, darra991, She86, Karolina@, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dodałam opis porodu na fb. Jakby co to przekleje później.
    Jak ja Zosie kocham że aż mnie ściska i łzy się kręcą! Jest moim cudem moim marzeniem!

Gratulacje! Az mi sie lezka zakrecila duzo zdrowia dziewczyny! Witaj Zosienko!

ksanka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra jak dla mnie nie ma idealnej decyzji. Tak jak mówisz, jest wiele 'za' i wiele 'przeciw' szczepieniu dzieci. Ja już jestem tak rozdarta jeśli chodzi o szczepienia że sama nie wiem co myśleć.. Ale myśle sobie że wszystko mamy gdzieś tam zapisane a nasz los nie do końca zależy od nas. Ale bądź, co bądź.. Ja nie mam zamiaru szczepić w 1 dobie ;-) i chyba wogóle dopiero po jakimś 3 msc zaczne szczepić Milene. Podobno na początku dziecko ma nie do końca wykształcone nerki więc ta cała rtęć szkodliwa wędruje od razu do mózgu, uszkadzając go. Poza tym, nigdy nie wiadomo czy dziecko nie ma jakiejś infekcji której lekarze od razu nie wykryli. A szczepić powinno się całkowicie zdrowe dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:59

uska31, M+M+? lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka a ty skąd jestes ;)? ja bede rodzić w Esculapie

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ