Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hannia123 wrote:Czarodziejka weź poprawkę na błąd pomiaru, tu już były takie rozbieżności na forum, że nie masz czym się przejmować
Waga obecna jak najbardziej w normie
Mój gin dlatego też nie robi usg co tydzień, jeśli nie ma problemów z łożyskiem, przepływami itp. bo to jest kwestia lekkiego pociągnięcia przy pomiarze o milimetr dwa na całym obwodzie główki, brzuszka i już wychodzi kilkadziesiąt gram różnicy jak nie więcej.
Dziękuję Haniu za dobre słowo :*bo już nawet zaczęłam myśleć,że przez te nerwy związane z tym porażeniem małemu się udzieliło i przez to tak mało przybrał..
Hannia123 lubi tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
Gratuluję nowym mamusiom!!!
Z jednej strony zazdroszczę, że już macie poród za sobą a z drugiej cieszę się, że mam termin na sam koniec marca.
U mnie w mieście jest jeden szpital i zzo nie dają. Dlatego myślę o porodzie w Bydgoszczy ale tak jak na początku byłam przekonana do wyjazdu (tylko 80 km) tak teraz nie wiem, czuję jakiś wewnętrzny niepokój w związku z podróżą.
Jeeej już 26 dzieciaczków na świecie??? Szalejecie
Ja jeszcze kilka rzeczy muszę kupić i porobić, łącznie z spakowaniem torby do szpitala=D
Do kupienia:
- termometr bezdotykowy (chyba stanie na Beurer, które tu ktoś polecał)
- piżamy do karmienia 2 szt. (mam już 2 kupione więc chyba 4 szt wystarczą)
- staniki do karmienia 3 szt.
- lampka nocna na komodę do pokoju małej
- karuzelka
- zapas pampersów:)
- kosmetyki dla malutkiej
- niania
- monitor oddechu
- materac jeszcze jeden do łóżka Hemnes:)
- rożek,
- jakiś grający misiek do usypiania,
Z samej wypłaty marcowej raczej nie podołam (no chyba, że rachunków nie popłacę =p) więc mała może urodzić się w kwietniu- nie obrażę się.
Aaa no i marzy mi się ten fotel dokładnie w tym kolorze:
http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/strandmon-fotel-zo-ty__0325450_PE517970_S4.JPG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:15
Love_life, Wanna, perła ziemi, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
polin wrote:Gratuluję nowym mamusiom!!!
Aaa no i marzy mi się ten fotel dokładnie w tym kolorze:
http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/strandmon-fotel-zo-ty__0325450_PE517970_S4.JPG
Ja własnie jadę go kupić! Sprawdzała, jest mega wygodny! Będzie stał obok łóżeczka! Ale co do koloru to nie zdecydowałam, bo w standardzie są 4 ale wiem, że można dopłacić za inny kolor. Koleżanka kupiła przepiękny bordowy, tyle, ze musiała dopłacić 400 pln -
Love_life wrote:Wlasnie termometr musze kupic wczoraj malego chcialam przetestowac I pokazywal mi 35 st!!kiedys kupilam za 60 zl tez elektroniczny I tez do du... ktory polecacie?
Ja kupiłam Microlife NCR 150, któraś z dziewczyn na forum go polecała - jest SUPER!!!! Mierzy też temperaturę cieczy. Kupiłam go z opakowaniem, przez internet za 93 pln. Apteka Gold w Wawie.Love_life lubi tę wiadomość
-
Wanna wrote:Ja własnie jadę go kupić! Sprawdzała, jest mega wygodny! Będzie stał obok łóżeczka! Ale co do koloru to nie zdecydowałam, bo w standardzie są 4 ale wiem, że można dopłacić za inny kolor. Koleżanka kupiła przepiękny bordowy, tyle, ze musiała dopłacić 400 pln
Wiem, że wygodny - też już się do niego przymierzałam! Tylko mąż mi wmawia, że z dzieckiem na ręku ciężko będzie mi się z niego podnieść bo on taki dość zapadający jest:)
A w tym żółtym kolorze się zakochałam szalenie:)Wanna lubi tę wiadomość
-
Kochane ale zjadłam pyszną zupkę pomidorową
Mniamuśna
Zrobiłam też racuszkii jak mąż przyjdzie z pracy mam dla niego niespodziankę placki ziemniaczane zamierzam mu upiec. Przygotowane są
mniam mniam
alinalii, ryjkek, Falon, Malina81, Madzialena90, darra991, Czarodziejka87, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
polin wrote:Wiem, że wygodny - też już się do niego przymierzałam! Tylko mąż mi wmawia, że z dzieckiem na ręku ciężko będzie mi się z niego podnieść bo on taki dość zapadający jest:)
A w tym żółtym kolorze się zakochałam szalenie:)
Oj tam oj tam, powiedz mu, że w ten sposób mięśnie brzucha będziesz ćwiczyłapolin lubi tę wiadomość
-
alinalii wrote:aaagaaatka a ty skąd jestes
? ja bede rodzić w Esculapie
tez chciałam esculap ale na ten moment to wydatek 3 tys.,wolę na co innego przeznaczyć. Ty też z BB?
Bóg podarował mi tak cenny prezent
On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł
02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*] -
Dzień dobry Mamuśki tyle stron mam nadrobić, powoli wracam do świata żywych i biorę się za nadrabianie
Teresa1992, aaagaaatka, edyś, kleo2426, ryjkek, Falon, d'nusia, TaRRa, Tunia.a, Renka88, Karolina@, Malina81, skowroneczka87, Madzialena90, foxica, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, perła ziemi, Mania1718, Czarodziejka87, Kajola, Izoleccc, Love_life, Kokaina, M+M+? lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Kochane ale zjadłam pyszną zupkę pomidorową
Mniamuśna
Zrobiłam też racuszkii jak mąż przyjdzie z pracy mam dla niego niespodziankę placki ziemniaczane zamierzam mu upiec. Przygotowane są
mniam mniam
Ależ on ma z Tobą dobrzeJa do gotowania jestem ostatnia
Ale racuszki z jabłkiem to bym zrobiła
Wrzucisz przepis?
-
darra991 wrote:Dorka87 i tego o szczepieniach chyba sie bede trzymac:) juz myslalam ze tylko ja xhce szczepic normalnie takze.. uff..
Ja również szczepię normalnie. Zgodnie z harmonogramem. Nie mam wiedzy w temacie szczepień, aby eksperymentować na dzieckuryjkek, darra991, Dorka87 lubią tę wiadomość