X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka Ciril moje gratulacje! Zdrówka dla Was i Pociech :*

muminka83, ksanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja również szczepię normalnie. Zgodnie z harmonogramem. Nie mam wiedzy w temacie szczepień, aby eksperymentować na dziecku :)

Ja też. Zresztą jest tyle samo powikłań po szczepionkach jak i z powodu ich braku. I bądź tu mądry, co będzie lepsze dla naszych dzieci.

Teresa1992, Karolina@, darra991, Dorka87 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to z mężem też stwierdziliśmy że nie będziemy wydziwiać i szczepimy wg kalendarza. Wychodzimy z założenia że lekarz wie co robi.

ryjkek, Karolina@, foxica, ciri22, darra991, Love_life, Dorka87, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamierzam szczepic tradycyjnie. Teraz już takie cuda wianki wymyslaja że szok, a potem są efekty tak jak u nas w gminnym przedszkolu teraz panuje gruźlica i wszystkie dzieci muszą byc przebadane :/

darra991, Dorka87, Est lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaatka ale fajnie ;) szkoda że tak późno się zgadałyśmy ;)
    ja okolice BB , jakieś 25 min autem ;)

aaagaaatka lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też chce szczepić wg harmonogramu, poza pierwszą - tą w pierwszej dobie życia. Przekonuje mnie argument, że bez badań krwi nie wiadomo, czy maluch urodził się z infekcją wrodzoną. A przecież szczepi się tylko dzieci zdrowe. Dlatego chyba wolę poczekać dobę, lub dwie na wynik CRP. Stąd też było moje pytanie do dziewczyn, których maluchy zostały dłużej w szpitalu, czy mimo infekcji dzieciaki były szczepione od razu. No i z pewnością wykupuję Engerix a nie Euvax. Niestety ale w PL panuje bardzo zały warunek przetargowy i wygrywa najtańsza oferta. W tym wypadku firma koreańska, w szczepionce której jest więcej szkodliwej rtęci niż w tej drugiej.

k0kdha00ytas68fh.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już głupia. Nie wiem, czy pod koniec ciąży tak duża ilość wydzieliny jest ok, czy nie. Martwi mnie, że jest typowo żółta. Niby jakoś szczególnie mnie nic nie piecze i nie swędzi, ale chyba dzisiaj kupię profilaktycznie jakiś probiotyki dopochwowe. Z tego co kojarzę, to polecałyście kiedyś Lactovaginal?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Jestem już głupia. Nie wiem, czy pod koniec ciąży tak duża ilość wydzieliny jest ok, czy nie. Martwi mnie, że jest typowo żółta. Niby jakoś szczególnie mnie nic nie piecze i nie swędzi, ale chyba dzisiaj kupię profilaktycznie jakiś probiotyki dopochwowe. Z tego co kojarzę, to polecałyście kiedyś Lactovaginal?

Karolina@ też polecam Lactovaginal :) raz na jakieś 1,5 miesiąca stosuje i nie miałam jeszcze żadnej infekcji od początku ciąży :) myślę, że to właśnie zasługa Lactovaginal :) a przynajmniej ja w to wierzę :D :D

Karolina@ lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassila ja miałam brzuszek nisko, bo Mały od dawna główką ciśnie i w tej ciąży ani jednej zgagi czy duszności, ale od środy, po poniedziałkowo-wtorkowych bólach w podbrzuszu (takie napięcie mocne), klapnął jeszcze bardziej. Nawet M wczoraj stwierdził, że jest niżej.

Darraja szczepiłam do tej pory normalnie i jeszcze płatnymi, dodatkowymi szczepionkami. Teraz też zamierzam, mnie ten cyrk okołoszczepionkowy nie przekonuje, nawet te artykuły przytaczane są pisane często przez wątpliwe jak dla mnie autorytety (zazwyczaj zaczynam czytać od sprawdzenia autorów i ekspertów przytaczanych w nich i nie rzadko na tym etapie kończy się moje zainteresowanie artykułem). Waham się jedynie czy rzeczywiście nie przesunąć na po badaniu krwi szczepienia z pierwszej na drugą dobę i zapytam czy mają w szpitalu engerix.

Karolina@ tak, to lactovaginal. Mi też zwłaszcza rano to po nogach leci wydzielina dosłownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 13:18

Karolina@, Dorka87 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja z kolei mam taki problem że juz sama nie wiem
    jak mam to interpretować , wczoraj myślałam że zaczeły mi
    wody odchodzić gdyż poczułam jak coś się wylewa , byłą to ilość
    taka ze podpaska była mokrusieńka , przebrałam ją , podpaska
    miała zapach moczu , no ale ja czułam ze to nie z tej dziurki się
    leje ;P , i dzisiaj znów się sytaucja powtarza w mniejszej ilości ,
    i już to coś nie pachnie jak mocz

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może warto żeby lekarz zobaczył. Jeśli to infekcja to będziesz miała troszkę czasu na podleczenie, a jeśli wody to sama wiesz jaki będzie finał ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Na początek gratuluję wszystkim świeżym mamusiom <3
    i zazdroszczę, że macie już swe szczęścia przy sobie.
    Ja powoli doczekać się już nie mogę. We wtorek mam wizytę, więc dowiem się pewnie kiedy będzie konkretny termin CC. Wstępny mam na 21-go ale nie wiem czy dotrzymam, bo Młoda strasznie szaleje i boli mnie coraz bardziej krocze.
    No i bóle w podbrzuszu się zaczęły pojawiać...

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii miałam podobną sytuację parę dni temu. Pojechałam na IP, akurat miał dyżur mój gin. Zbadał mnie i powiedział, że to nie wody. Według niego to był czop śluzowy. Mówił, że czasem pod wpływem temperatury ciała ta galareta zamienia się w wodę i łatwo ją pomylić z odejściem wód płodowych. Mimo wszystko na Twoim miejscu pojechałabym do lekarza, zbadać sytuację, bo może to jednak wody.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii jestem za tym żebyś skonsultowała to z lekarzem...

Hannia123 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli ktoś chcę, to ja na 1 stronie nie mam podanego imienia synka, a czekamy na Filipka :)

Kate84 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na temat szczepień wklejalam ren obrazek na fb, wklejam i tu:

http://m.demotywatory.pl/4448428

Kokaina, Dorka87 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• darra991 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny widze ze tych ktore beda szczepic normalnie jednak je wiecej niz sie spodziewalam:) cieszy mnie to:*
    Muminko jakiego mi smaka narobilas na placki ziemniaczane jejuuuu!!! Gdybym tylko miala moc na to zeby je zrobic to bym chyba nasmazyla ich na 3 dni:) mniaaamm;D

Czarodziejka87, muminka83, Hannia123, Est lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii - jeżeli masz wątpliwości to skonsultuj to. Aczkolwiek na "pocieszenie" napiszę, że teraz pod koniec to ze mnie też wypływa duża ilość różnego rodzaju płynów. Wprawdzie nie aż tak drastycznie bo w podpasce nie chodzę, ale wkładki zmieniam co chwilę... A po nocy to codziennie myślę, że mi wody odchodzą :D

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek to już cztery Filipki mamy:)

Muminko ale mi smaka na placki ziemniaczane zrobiłaś;) Jutro robie ze śmietaną nie ma bata;)bo dziś już spaghetti pichce;)

muminka83 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Alinalii - jeżeli masz wątpliwości to skonsultuj to. Aczkolwiek na "pocieszenie" napiszę, że teraz pod koniec to ze mnie też wypływa duża ilość różnego rodzaju płynów. Wprawdzie nie aż tak drastycznie bo w podpasce nie chodzę, ale wkładki zmieniam co chwilę... A po nocy to codziennie myślę, że mi wody odchodzą :D

u mnie tak samo, eh codziennie rano sobie myślę a może to to ... ;D

‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ