X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia,
    A dlaczego ja nie mogę zobaczyć jak wyglądasz? I nie widziałam pokoju :(

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    No widzicie Dziewczynki, ciąża to taki piękny okres, nawet straszny szerszeń potrafi nam przynieść trochę radości :-)

Ale skoro ten gad narobił tu dziś tyle zamieszania, to winna Wam jestem jeszcze finał tej opowieści.

Otóż super-hero w postaci mojego osobistego małżonka przybył do domu wcześniej niż zapowiadał. Już na wejściu przywitał mnie słowami: "Twój wybawca nadchodzi, by uwolnić Cię ze szpon krwiożerczego potwora, hipnotycznie spoglądającego na Ciebie z obrazu". Zignorowawszy niepozostawiający wątpliwości (znamy się 9 lat) jego rozbawiony ironiczny ton, powiedziałam: "Bierz się do roboty, jakieś 50 dziewczyn z forum czeka na efekt Twojej akcji". Po krótkim szoku ("heeee? to wy opowiadacie sobie takie rzeczy na forum?!") i po mojej krótkiej odpowiedzi ("tak, Kochanie, dziś mówiłyśmy również o puszczaniu bąków") udał się wraz ze mną na górę, w celu obejrzenia miejsca mojej robalo-tragedii. Niestety zamiast unieszkodliwić potwora (który - jak pamiętacie - w międzyczasie się ulotnił), małżonek zaczął mnie gonić po mieszkaniu o okrzykiem "zzzz!!! bzzzzz!!" :-|

Po krótkich oględzinach stwierdził, że stwór musiał najwyraźniej wylecieć przez okno (ja: "kochanie, ale to niemożliwe, on już dogorywał, nie miałby sił, na pewno gdzieś tu jest"). I po sprawie.

Dalsza część wieczoru upłynęła nam pod znakiem bzykania. I to nie tego, o którym myślicie ;-) gdyż ukochany jeszcze kilka razy uraczył mnie łaskotkami z okrzykiem "zzzz!!! bzzzz!!" nie omieszkając się trochę ponabijać z mojej wcześniejszej paniki.

"No dobrze. Może przesadziłam i szerszeń nie był szerszeniem, tylko zwykłą osą. Ale pal licho ze mną. Przecież chciałam chronić ludzika." - powiedział mężowi. Ten argument chyba do niego przemówił :-)

Kochana jesteś wielka. Śmieje się do łez :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny zabłądziłam w internecie i trafiłam na takie forum:
    http://f.kafeteria.pl/temat/f10/zaplodnilam-sie-strzykawka-p_4461075

Nie wierzę, że ludzie mogą wpaść na taki pomysł i go zrealizować. Chociaż z drugiej strony zastanawiam się, czy to jest prawda, czy ktoś robi sobie po prostu jaja...

Ludzie mają różne pomysły. Wiedza czasem jest imponująca. Czytałam kiedyś forum na którym dziewczyna była pewna że analnie zaszła w ciążę inna zadawała pytanie czy poprzez sex oralny można zajść. Nic mnie nie zdziwi już :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien - mam zakaz, bo plamiłam i moja gin powiedziała żeby się wstrzymać ze sportem jakimkolwiek, nie dźwigać no i oczywiście kompletny zakaz seksu :( a tak się chce :( ;p

Byłam wczoraj na usg i.... Glutek ma 11 mm, serducho bije jak dzwon. Jestem taka szczęśliwa! Wg usg wiek ciąży to 7t+2d :)

Noc miałam kiepską. W ogóle spać nie mogłam no i o 2 musiałam zjeść płatki na mleku :D doprawdy dziwny to stan :D

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • maskora Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :-) widzę' ze jak mnie nie bylo to doszlo sporo swiezych mamusiek- super! ;-) u mnie 11 tydzien, w 10 takie mega mdlosci, teraz troszke lepiej, zachcianki owocowo-slodkie' hihihi'. Na usg bylam wszystko ladnie, maly czlowiek rośnie :-) 21 ide na usg jakies takie dokladniejsze z badaniem przeziernosci karku, noska i jeszcze czegos, niestety nie pamietam :-P nie pisalam nic bo ciezki czas teraz u nas :-( wczoraj bylismy na pogrzebie, i jeszcze wiadomosc o chorobie u bardzo bliskiej osoby.

A jak u Wass jak sie macie? Z tego co wyczytalam to mleczno-jajeczne zachcianeczki :-)

Jest cudnie!
    hchyyx8dgvf8mybm.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochana jesteś wielka. Śmieje się do łez :D

muminka 83,

:-*

muminka83 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Spokojnie, objawy są różne. Ja np. plamię. A lekarz stwierdził, że taka moja natura.
    arien,
    Nie martw się na zapas :)

Niepokorna,
    Mam to samo. Prawie cały czas plamię. Nie znoszę tego, bo to burzy mój spokój, ale postanowiłam się tym przestać przejmować, bo Duphaston i Luteina nic na to nie pomagają, to po prostu nic się z tym nie zrobi :-/

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    A.Kasia,
    A dlaczego ja nie mogę zobaczyć jak wyglądasz? I nie widziałam pokoju :(

Musisz wejść do pamiętnika A.Kasi.
    W zakładce "społeczność", dalej "pamiętniki".

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ludzie mają różne pomysły. Wiedza czasem jest imponująca. Czytałam kiedyś forum na którym dziewczyna była pewna że analnie zaszła w ciążę inna zadawała pytanie czy poprzez sex oralny można zajść. Nic mnie nie zdziwi już :P

Tjaaa, proponuję kompletnie wycofać edukację seksualną ze szkół, za to dać dzieciom nieograniczony dostęp do kompa i właśnie tak się to skończy.

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ja o poranku muszę podzielić się jeszcze jednym spostrzeżeniem. Otóż pojawił mi się nowy, niespotykany wcześniej objaw ciążowy. Nie wiem jak u Was. Może też się z tym borykacie.

Jest to postępujące, niczym niepohamowane uzależnienie od forum bellybestfriend, ze szczególnym uwzględnieniem wątku marcowych mamuś 2016 :-)
    Objawy szczegółowe: częste gonienie do komputera, nieustanne sprawdzanie czy wszystko tu ok i czy każdej z nas jest dobrze, wstręt do innych stron www, które kiedyś odwiedzało się częściej, ograniczenia w interakcjach z mężem ("kochanie, sorry, sprawdzę jeszcze tylko co na forum" ;-)), nieograniczona radość z możliwości kontaktu z Wami i dzielenia się swoimi ciążowymi (i nie tylko) sprawami.

Mąż już chyba niedługo będzie o Was zazdrosny ;-)

Bardzo się cieszę, że tu razem jesteśmy. Miłego dnia, kochane!
    Ja lecę sobie zrobić pazurki, bo już mam strasznie zdezelowane. Jakaś przyjemność się człowiekowi należy. Domiii strzeliła buciki, to ja strzelę manicure ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 08:27

magdaM85, maggda, domiii, Marcysia86, arien, A.Kasia, muminka83, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanie zjedzone ( cale pół skibki chlebka).i czas spowrotem do wyrka milego ciepłego dnia oby nas upał nie wykonczyl. Ja dzis kiepską noc mialam pewnie przez tą temperature.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,
    Ja o poranku muszę podzielić się jeszcze jednym spostrzeżeniem. Otóż pojawił mi się nowy, niespotykany wcześniej objaw ciążowy. Nie wiem jak u Was. Może też się z tym borykacie.

Jest to postępujące, niczym niepohamowane uzależnienie od forum bellybestfriend, ze szczególnym uwzględnieniem wątku marcowych mamuś 2016 :-)
    Objawy szczegółowe: częste gonienie do komputera, nieustanne sprawdzanie czy wszystko tu ok i czy każdej z nas jest dobrze, wstręt do innych stron www, które kiedyś odwiedzało się częściej, ograniczenia w interakcjach z mężem ("kochanie, sorry, sprawdzę jeszcze tylko co na forum" ;-)), nieograniczona radość z możliwości kontaktu z Wami i dzielenia się swoimi ciążowymi (i nie tylko) sprawami.

Mąż już chyba niedługo będzie o Was zazdrosny ;-)

Bardzo się cieszę, że tu razem jesteśmy. Miłego dnia, kochane!
    Ja lecę sobie zrobić pazurki, bo już mam strasznie zdezelowane. Jakaś przyjemność się człowiekowi należy. Domiii strzeliła buciki, to ja strzelę manicure ;-)

Podzielam z Tobą ten niespotykany objaw ciążowy. Wczoraj mój mąż leżał już w łóżku i mnie wołał, a ja mu na to: "kochanie, sorry, sprawdzę jeszcze tylko co na forum" :D:D

muminka83 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle witam się w 11 tygodniu ciąży. Na dzień dzisiejszy moje problemy dotyczą okolic żołądkowo - jetiltowych. Oba te narządy chyba mam w przełyku. Tragiczny jest też pęcherz - wszędzie musiałabym chodzić z topkiem (po polsku to chyba nocnik?) :)
    http://gryfnie.com/slownik-slaski/topek/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Dzisiaj przymusowa moja obecność w pracy była wymagana już o 7:00. M.A.S.A.K.R.A. !!!

Wczoraj poszalałam i zjadła kebaba! - od 3 lat nie jadłam :) i na nic te moje całe zdrowe żywienie :(

I jeszcze wczoraj byłam na kręglach- nawet trochę porzucałam ale później odpuściłam co by się nie męczyć. Później trochę pobolewał brzucho więc kompletnie rezygnuje z czynności nawet lekko sportowych :(

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dzień dobry.

Dzisiaj przymusowa moja obecność w pracy była wymagana już o 7:00. M.A.S.A.K.R.A. !!!

Wczoraj poszalałam i zjadła kebaba! - od 3 lat nie jadłam :) i na nic te moje całe zdrowe żywienie :(

I jeszcze wczoraj byłam na kręglach- nawet trochę porzucałam ale później odpuściłam co by się nie męczyć. Później trochę pobolewał brzucho więc kompletnie rezygnuje z czynności nawet lekko sportowych :(

A za mną codziennie chodzi pizza ;) ale nie jem bo zostalibyśmy bankrutami :D
    Ja sobie kręgle odpuściłam całkiem choć uwielbiam... po większym wysiłku zaraz zaczyna mnie boleć w brzuszku :/
    Poza tym objawy jakby zanikały, piersi prawie nie bolą, mdłości żadnych a wymiotów jeszcze wcale nie miałam - bratowa która od sedesu nie mogła odejść dalej niż 5 metrów mówi, że ze mnie szczęściara, a ja głupia się martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 09:06

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Matko,co za tępe dzidy siedzą na tych forach :|! Tego się nawet komentować nie chce!

U mnie ze sportów obowiązkowo mój ukochany basen, nie mogę żyć bez wody :) No i spacery oczywiście chociaż w taką pogodę to nie ma szans. W grę wchodzą wieczory i to też nie zawsze bo czasami taka duchota ,że się zwyczajnie nie da nic zrobić :)

Jak tam Wasze samopoczucie? U mnie w miarę chociaż wczoraj pierwszy raz wymiotowałam w nocy, mam wrażenie ,że coś mi zaszkodziło. No i upał przeszkadza, poza tym jest super :)

Co do objawów bądź ich braku zgadzam się z przedmówczyniami. Niektóre mają,inne nie. Kolejna z Nas ma nasilone,jeszcze innej rzadko coś doskwiera. Kochane ja wszystko rozumiem ,też poroniłam i też po głowie czasem biegają mi różne myśli, ale nie popadajmy w paranoję :) Cierpliwość i więcej luzu plus pozytywne nastawienie! :)

wiewiórka17, A.Kasia lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie kiedy te objawy "gazowe" mi przejdą ? Nigdzie się dalej ruszyć nie moge bo musze mieć wc pod ręką.to jest jakaś masakra.a jeszcze jutro wyjeżdżam na wakacje.ja nie wiem jak zniose ta podróż.chyba w pampersie haha

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• domiii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Dzień dobry.

Kochana, może to dlatego, że akurat kręgle wybrałaś? kule są ciężkie, trzeba włożyć wysiłek, żeby je rzucić i stąd napięcie w brzuszku :)
    ja bym kompletnie nie rezygnowała, nawet lekarze zalecają żeby lekkie sporty uprawiać, żeby się ruszać, bo to sprzyja i nam i maluszkom :)
    my w ostatni weekend z moim P pojechaliśmy na mazury i bardzo aktywnie go spędziliśmy - rowerek wodny, kajak, basen, rower, od razu lepiej się człowiek czuje :)

a tak w ogóle to dzień dobry Kochane!
    fajnie, że tu jesteśmy i że jest fajnie i w ogóle :)
    buziaki poranne <3

d69c2n0azl70dnw1.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane! U mnie nastrój już trochę lepszy ale tak sie niemiłosietnie wkurzyłam w nocy, ze głowa mała. Serio, nie pamiętam kiedy tak się wściekłam. A to tylko dlatego, że sie przebudziłam i było mi tak straszliwie gorąco, nos zatkany, nie wiedziałam co ze sobą zrobić, jak się ułożyć :/ Padaczka jakas. Dopiero mąż koło 7 przyniósł wiatrak do sypialni i chyba dzięki temu pospałam do 9 :)
    No i witam się już w 9tc :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia przepiękny brzuszek :) świetnie wyglądasz... U mnie jeszcze nie widać jak ładnie brzuszka .... eh.jeśli można wiedzieć jaką miałaś wagę wyjściową z przed ciąży?

kofeinka, muminka83 lubią tę wiadomość

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ