X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Czesc kochane! U mnie nastrój już trochę lepszy ale tak sie niemiłosietnie wkurzyłam w nocy, ze głowa mała. Serio, nie pamiętam kiedy tak się wściekłam. A to tylko dlatego, że sie przebudziłam i było mi tak straszliwie gorąco, nos zatkany, nie wiedziałam co ze sobą zrobić, jak się ułożyć :/ Padaczka jakas. Dopiero mąż koło 7 przyniósł wiatrak do sypialni i chyba dzięki temu pospałam do 9 :)
    No i witam się już w 9tc :)

Doskonale cię rozumiem. Nie wiem jaki czort mnie pokusił by mieszkać na poddaszu. Musiałam być szalona inaczej tego nie wyjaśnię.
    Tak więc na moim poddaszu średnia temperatura w dzień do 35 C -36 C.
    Natomiast w nocy 32 C. Idzie jobca dostać. Obecnie jest godzina 9:42 a mój termometr ( jest ustawiony z dala od okien ) wskazuje 33 C. Wiatraki idą ciągle.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia jesteś bardzo drobniutka. Taka byłam jak miałam 20 lat :P hihih teraz to jakby większa :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Jak myślicie kiedy te objawy "gazowe" mi przejdą ? Nigdzie się dalej ruszyć nie moge bo musze mieć wc pod ręką.to jest jakaś masakra.a jeszcze jutro wyjeżdżam na wakacje.ja nie wiem jak zniose ta podróż.chyba w pampersie haha

mi w pierwszej ciąży towarzyszyły do ostatniego dnia cesarki. Rzygałam jak kot. Pamiętam jak byłam u teściowej to jak się zaczęło podczas rosołu tak leciało. Nie dałam rady dolecieć na czas do toalety więc miała zarzygany salon, przedpokój , drugi pokój, łazienkę a nawet trochę było w butach mojego męża. Cały czas im tłumacze że Oliwier miał już ich dość więc dał im do wiwatu :P

wiewiórka17 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mówię o biegunce i gazach :) wymiotowac nie wymiotuje o tyle dobrze :) mam nadzieje ze mi to szybko minie

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    A.Kasia,
    A dlaczego ja nie mogę zobaczyć jak wyglądasz? I nie widziałam pokoju :(

Kliknij na mój nick pod zdjęciem a później na /liczba wpisów do pamiętnika/ i powinno Cię przenieść do mojego pamiętnika :)

Tak w ogóle to dzień dobry wszystkim! Ja to miałam dopiero noc, śniło mi się, że wcale nie byłam mężata, dzieciata ani nic z tych rzeczy, mieszkałam sobie w jakimś akademiku i prowadziłam prace badawcze z dziedzin behawioralnych :D A moim najlepszym przyjacielem a zarazem wielką miłością był Dr Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) i miałam rozkminę jak mu to dać do zrozumienia :D Niestety pęcherz mnie obudził w najlepszym momencie, gdy siedzieliśmy sobie i rozmawialiśmy na schodach jakiegoś starego budynku więc nie wiem jak się dalej sytuacja potoczyła :( Próbowałam później dośnić ale nic z tego :/ :D

Martita88 - ja też mam zakaz praktycznie wszystkiego łącznie z seksem, więc łączę się w bólu ;) A dzidzia super rośnie, oby tak dalej!

maskora - bardzo mi przykro kochana, na szczęście po burzy zawsze wychodzi słońce! U mnie też średnio bo mój teść w bardzo ciężkim stanie leży w szpitalu a ja nawet nie mogę go odwiedzić :/ No ale nie mamy wpływu na to, co jest komu od życia pisane...

annak - ja też to mam! Jestem przerażona! Całe życie byłam z siebie dumna, że nigdy nie popadłam w żaden nałóg a tu klops :/ Co ciąża robi z człowiekiem pytam się??? ;) :D
    Zazdroszczę manicure, ja zawsze chciałam się wybrać na hybrydę ale tak mi szybko rosną paznokcie, że to nie ma najmniejszego sensu :/

Karolina@ - Witaj w 11 tygodniu :) Moja apka mówi, że w tym tygodniu jest szansa, że całkiem znikną nasze dolegliwości, jupi ;)

Polin - jak dałaś radę wstać na 7 do pracy? Ja - ranny ptaszek - ostatnio nie mogę się przed 9 zwlec...

kofeinka - nie martwimy się :D skupmy się na tych dobrych stronach sytuacji: cycki nie bolą więc można spać na brzuchu, mdłości brak więc można zacząć normalnie funkcjonować :D Nic tylko się cieszyć ;)

Margaret26 - ja też uwielbiam basen! Jedyne czego mi szkoda od czasu gdy jestem w ciąży to aqua aerobik z którego musiałam zrezygnować :( Niby ginek mówi, że pływanie spoko ale tylko w czystych wodach tylko gdzie ja znajdę czystą wodę? Nawet na basenie się jakieś syfy znajdą ;(

wiewiórka - znikną niebawem, ja pamiętam że poprzednio do końca 3 miesiąca mi przeszły.

Madzialena90 - moja waga wyjściowa przy 160cm wzrostu to 50-51 kg. Właśnie sama się dziwię że tak szybko widać, bo niby na wadze nic nie przybyło a brzuszek spory. Podobno w każdej następnej ciąży szybciej się uwidacznia. A może taka już moja uroda i taką mam budowę, bo poprzednio też szybko było brzuch widać tylko że wtedy to chyba głównie od wzdęć.

muminka83 - to Ty masz już tropiki na swoim poddaszu ;) Mi się takie mieszkania na poddaszu zawsze podobały bo mają fajny klimat.

Ech, opisałam się, chciałam dodać posta a tu internet się rozłączył i musiałam restartować komputer :P otwieram forum a tam znowu nowe posty! Syzyfowa praca z tym odpisywaniem :D

wiewiórka17, kofeinka lubią tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Doskonale cię rozumiem. Nie wiem jaki czort mnie pokusił by mieszkać na poddaszu. Musiałam być szalona inaczej tego nie wyjaśnię.
    Tak więc na moim poddaszu średnia temperatura w dzień do 35 C -36 C.
    Natomiast w nocy 32 C. Idzie jobca dostać. Obecnie jest godzina 9:42 a mój termometr ( jest ustawiony z dala od okien ) wskazuje 33 C. Wiatraki idą ciągle.

Skąd ja to znam... też mam taką masakrę... dzień i noc wiatrak chodzi a tu nawet trochę chłodu i tak nie ma.... w nocy wychodzę z mężem na spacery żeby się ochłodzić choć trochę, a w dzień ratuje mnie miska z zimną wodą i moczenie w niej nóg

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski nie nadążam za wami ;P alee wpisów ;p

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Ale ja mówię o biegunce i gazach :) wymiotowac nie wymiotuje o tyle dobrze :) mam nadzieje ze mi to szybko minie

hahaha no to mam zaćmienie mózgu. Wybacz :d Gazy są dobre :P mąż mówi że wypędzasz czorty z tyłka :P

wiewiórka17, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kasia ja też ważę 51 kg i mam 160 :):)

A.Kasia lubi tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane. Mykam. Idę do Poradni Genetycznej. Musze odebrac zaświadczenie o przebiegu choroby genetycznej by Ginekolog mógł wystawić skierowanie na bezpłatne badania :P :d mimo że wiekowo jeszcze mnie to nie obowiązuje. Jednak wyszłam z założenia że skoro za darmo to korzystamy. :-*

A więc kochane ciężarne :d miłego przedpołudnia. :-* Pewnie jak wrócę będzie z 5 stron do czytania :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się i Tobie również miłego dnia :):)

iv098rib495v7vlg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak sytuacja na dworze bi ja nie mam odwagi wyjść z domu :D

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, właśnie dzwoniłam do lekarza idę na wizytę na 13.15 już się doczekać nie mogę :) A moja waga przy wzroście 158 to 42,8. I brzuszek też już widać ale wydaje mi się że to są bardziej wzdęcia.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ledwo ze dałam radę. Dobrze, że z mężem jeżdżę to się wspólnie motywujemy. Tzn. głównie ja motywuję.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże! Ale Wy wszystkie chude jesteście! O masakra! Ja przy 164 cm waze juz teraz 67 kg :p Zawsze chciałam być drobna i chudziutka, ale nigdy nie było mi to dane :) Ale Ty, Tygrysku to chyba masz niedowagę...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Witajcie kochane, właśnie dzwoniłam do lekarza idę na wizytę na 13.15 już się doczekać nie mogę :) A moja waga przy wzroście 158 to 42,8. I brzuszek też już widać ale wydaje mi się że to są bardziej wzdęcia.

O rany, Ty to dopiero jesteś drobinka ;) Ja raz w życiu tyle ważyłam - w dniu ślubu bo mnie tak zeżarły nerwy przez pół roku przygotowań ;) Tylko to mnie czasem powstrzymuje od rozwodu, że drugi raz za mąż wyjść nie dałabym rady :P (mężu jak to czytasz, to żartowałam of course <3) ;)

arien lubi tę wiadomość

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia poczytałam trochę Twój pamiętnik :) hm...kiedy dziewczyny Wy znajdujecie czas żeby tyle naskrobać :):)

iv098rib495v7vlg.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety taka moja natura że jestem drobinka. Jem dużo czasem nawet więcej od mojego ukochanego ale szybka przemiana materii nie daje mi przytyć ani grama. Mam nadzieje że nasza fasoleczka doda mi troszkę kilogramów :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba najwieksza drobinka bede na tym forum :( przy wzroscie 170cm waze 47kg i brzuszek mam tez juz lekko widoczny zwlaszcza jak zjem :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta.
    Mam do Was pytanko.
    czy macie większe owłosienie na ciele....? nie wiem czy o tym pisałyście wcześniej, bo mam kilkadziesiąt stron do nadrobienia :P

Ja muszę częściej się depilować no i najgorsze.... na brzuchu mam włoski, a nigdy nie miałam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 11:05

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ