WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja mam 160cm i przed ciaza wazylam 56kg a teraz juz mam 2 kg na plusie,
    U mnie w domu tez jest masakra bo nie mamy ocieplonego stropu na strych i wszystko przez niego przechodzi :/ latem jest upal a zima znowu cale cieplo mi ucieka na strych :/ ale w tym roku jeszcze zrobimy z tym porzadek i go ocieplimy :)
    Co do owlosienia to zauwazylam ze tez szybciej mi wloski odrastaja :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych ktore uzywaja clexanu... czy u was tez jest taki problem w aptekach z zamowieniem go? u mnie musze czekac zawsze pare dni bo co 48godzin moga zamowic jedno opakowanie :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mi też szybciej włoski odrastają -udręka jakaś w takie upalne dni :)

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuuuu ale wy jesteście chudziutkie... ja mam 174cm i 93kg

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    Melduję, że jestem już zakwterowana w samym centrum Londynu :)
    Póki co strasznie chce mi się spać i trochę mi dały w kość ostatnie dni bo zaczął mnie brzuch pobolewać ale teraz weekend na wolnych obrotach i czas na regenerację :)

a.kasia- śliczny brzucho :)
    Co do wagi to ja do zeszłego tygodnia zgubiłam 4 kg. Zobaczymy czy się teraz trochę nie dopasę na brytyjskim żarciu.

Marcysia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Hello,
    Melduję, że jestem już zakwterowana w samym centrum Londynu :)
    Póki co strasznie chce mi się spać i trochę mi dały w kość ostatnie dni bo zaczął mnie brzuch pobolewać ale teraz weekend na wolnych obrotach i czas na regenerację :)

a.kasia- śliczny brzucho :)
    Co do wagi to ja do zeszłego tygodnia zgubiłam 4 kg. Zobaczymy czy się teraz trochę nie dopasę na brytyjskim żarciu.

To uważaj tam na siebie :) Dobrze Ci, uciekłaś od tych piekielnych upałów. Angielska pogoda to coś, co mi najzupełniej odpowiada :D Dla mnie 20 stopni to taki max, który mogę znieść...

Izoleccc lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wymiary, to u mnie 172 cm i 52 kg.

Ale dziewczyny (tu mówię do tych, które określiły się mianem pulpetów i tym podobnych), pamiętajcie, wszystko zależy jak się te wszystkie kilogramy rozłożą. I czasem ich większa liczba wcale nie jest zła. U mnie niby fajnie, bo szczupło, ale niestety szczupło we wszystkich rejonach. Tak zwanych "walorów" brak ;-)

W poprzedniej ciąży od razu mi piersi podskoczyły, ale jak po poronieniu opadły, tak się zmniejszyły do rozmiaru poniżej tego co był przed ciążą. To już chamstwo. Nie dość, że dzieciaczka nie ma, to nawet z resztek biustu okradli.

Tak na marginesie, kiedyś jak byłam na USG piersi, dowiedziałam się, że mam jakąś tam strukturę piersi, gruczołów czy sutków nastolatki (!). Niewspółmierne do mojego rzeczywistego wieku :-| (o czym w sumie wiedziałam bez podstaw medycznych, po samym patrzeniu w lustro ;-))

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! U mnie kilogramy rozkładają się tak, że wyglądam jak kasztanowy ludek :D bo wszystko pieści się na środku i bez ciąży "byłam w ciąży" :D ale mnie to broń boże nie przeszkadza :) z resztą chyba nigdy nie przeszkadzało ;)

annak, Magda lena lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się te kg strasznie kiepsko rozkładaja. Mam bardzo szczupłe nogi i to chyba moj jedyny atut. Chciałabym miec fajniejsza pupe bo jest płaska. Cycków za bardzo też nie mam. Cały tluszcz ktory mam rozkłada się na brzuch, plecy, barki. I w ogole bioder nie mam ani wciecia w talii. Mam taką męską sylwetkę bardzo. Odwrócony trojkąt. Na dole szczuplo, na gorze tłusciutko. Ale najważniejsze, że męzowi to nie przeszkadza. Wczoraj mówie do niego: "kochanie, chyba przytyłam" a on na to: "wiem, widzę. Teraz to już tak będzie". Myślałam, że go zabiję :D

muminka83 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozzze jak mi duszno chyba zaraz padne a do tego zuzia marudzi tez z tych upalow normalnie masakra dobrze ze odwolalam dzisiejsza jazde na prawko bo chyba bym w samochodzie padla :(

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ha! U mnie kilogramy rozkładają się tak, że wyglądam jak kasztanowy ludek :D bo wszystko pieści się na środku i bez ciąży "byłam w ciąży" :D ale mnie to broń boże nie przeszkadza :) z resztą chyba nigdy nie przeszkadzało ;)

No i toooo najważniejsze! :-D

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• maggda Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak jestes waga i wzrostem podobna do mnie i ja rowniez uwazam ze mam braki walorow. W 2ciazy z corka mialam piekne cycuszki i dupka sie zaokroglila ale jak tylko przestalam karmic piersia wszystko splynelo jak po kaczce :P

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga to ma moim zdaniem średnie znaczenie, np niektórym z większą wagą do twarzy a jak zeszczupleją to im się rysy wyostrzają i już im mniej ładnie. Ja za to nie mogę za dużo ważyć bo mi się buzia robi taka pucołowata i wtedy wyglądam na 14 lat :/ I tak nie wyglądam na swoje 28 ale już bardziej odmładzać się nie chcę, żeby przy mężu nie wyglądać jak jego córka :/ Wystarczy mi, że jest ode mnie 33 cm wyższy :P

maggda, wiewiórka17, Martita88 lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi aktualnie angielska pogoda również odpowiada :)

Martita88, Love_life, Izoleccc lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kg w miare dobrze sie rozchodza. I cycki zawsze byly, i pupa, i udko. Teraz troche wiecej w brzusiu, ale mozna kupic cos w normalnym rozmiarze i niezle wygladac;-P Jak to mezus mowi jest za co zlapac i czym sie pobawic:-P pare kilo wiecej nie zaszkodzi.

A.Kasia, Marcysia86, Karolina@ lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaja88 wrote:
    Dziewczyny ja tez poproszę o dopisanie do listy- termin 4.03. - mama 4 miesięcznej Kornelii i 10 tygodniowego Szkraba ;)

Shaja odezwij się czasem u nas na majówkach! Dawno się ne odzywałaś. Co tam u Ciebie?

• arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z ciuchami mam mega klopot. od dolu noszę 36/38 (nogi). jak spodnie są dobre w pasie to na biodrach i nogach strasznie wiszą, więc kupuję tylko takie z bardzo elastycznych materiałów. Nigdy nie mogę kupić takich eleganckich, lejących się czy lnianych spodni. A np. zakiety noszę rozmiar 42/44 :/ przez szerokie bary i plecy. Pokraka ze mnie:(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    a ja z ciuchami mam mega klopot. od dolu noszę 36/38 (nogi). jak spodnie są dobre w pasie to na biodrach i nogach strasznie wiszą, więc kupuję tylko takie z bardzo elastycznych materiałów. Nigdy nie mogę kupić takich eleganckich, lejących się czy lnianych spodni. A np. zakiety noszę rozmiar 42/44 :/ przez szerokie bary i plecy. Pokraka ze mnie:(

No to teraz będziesz miała fajnie bo ciążowe spodnie są z gumką w pasie :D Idealne dziewczyny są tylko na okładkach magazynów. A potem i tak się okazuje, że jednak nie są na żywo takie idealne ;) Na nasz wzrost i typ figury nie mamy żadnego wpływu, możemy za to nasze mankamenty maskować ubraniem :) Radzka ma na youtube fajne filmiki na temat tego, jak dobierać stroje do każdego typu figury, warto spojrzeć.

A apropo ciuchów, myślicie że moje 160 cm w kapeluszu będzie jako tako wyglądać w takich spodniach? Marzą mi się boyfriendy tylko martwię się, czy nie będę w nich źle wyglądać. Nie mam jak przymierzyć bo u mnie w HM ich nie ma... Mogę tylko online zamówić.

28r05qs.jpg

• annak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A apropo ciuchów, myślicie że moje 160 cm w kapeluszu będzie jako tako wyglądać w takich spodniach? Marzą mi się boyfriendy tylko martwię się, czy nie będę w nich źle wyglądać. Nie mam jak przymierzyć bo u mnie w HM ich nie ma... Mogę tylko online zamówić.

A.Kasia,
    Ja po zobaczeniu Twojej foty jestem zdania, że Ty we WSZYSTKIM będziesz dobrze wyglądać.

She86, kofeinka lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia masz figurę przy której nie musisz się nic a nic przejmować.
    A co do Radzkiej, to również polecam. Rzeczowe rady potrafi dać :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ