Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobra, zmiana tematu bo aż mi głupio jak Was czytam
Jak Wy liczycie miesiące ciąży? Tzn od którego do którego tygodnia ciąży? Bo czytam teraz książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tu jest inaczej niż mi się wydawało. A już w necie to na każdej stronie inaczej dzielą... -
Arien - to u mnie odwrotnie - górę mam 38, natomiast dół nawet 42. Dlatego też mam problem z kupieniem na siebie fajnej sukienki. Niestety na baby o szerokich biodrach i wąskich ramionach sukienek nie szyją
A.Kasia - sama często się zastanawiam jak liczyć te tygodnie. Bazuję na tym, co pokazuje mi bbf. Moja ginekolog w trakcie wizyty to dopiero wpisuje mi do kartę ciąży kosmos. Dzisiaj zaczęłam 11tc, a ona wpisałaby mi 11/12 ...?
Niepokorna - śliczny brzuszek, taki okrąglutkiW ogóle bardzo fajny dres masz na sobie! Jak się sprawdza w domu biała balustrada?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:00
-
-
Wróciłam od lekarza, wszystko jest w porządku dzidziuś rośnie ma 10,2 mm serduszko bije 147 uderzen na minutkę. Jestem mega szczęsliwa
kofeinka, A.Kasia, domiii, Karolina@, maggda, She86, Karmelek211, Martita88, Marcysia86, NIEPOKORNA, Karka, Amarylis, krówka_muffka, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyarien wrote:Mój mąż odebrał dzisiaj wyniki moich badań. Nie widziałam ich jeszcze ale napisał, że mam jakąś infekcję i "w chu***" bakterii w moczu. a z cytologii zmiany nienowotworowe wywołane zapaleniem. Reszta chyba ok. Co myślicie?
Myślę, że trzeba iść z wynikami do lekarzaJeśli do wizyty jeszcze trochę to kup sobie urinal na bakterie w moczu i bierz 2x1, żeby nie rozwinęło się coś gorszego bo infekcja pęcherza jest groźna w ciąży. I dużo wody pij i nie przetrzymuj jak ci się chce sikać
A co do cytologii to pewnie po prostu jakaś infekcja, w ciąży często się zdarzają bo się ph w pochwie zmienia. Mój ginek mówi, że w 1 trymestrze lepiej antybiotyków nie brać i przepisał mi lactovaginal oraz provag, ale nie wiem czy się obejdzie bez leków bo nie poprawia mi się wcale.
-
I zurawinkę będę piła...zastanawiam się czy ten mocz nie kwalifikuje mnie przypadkiem do tego, żebym poszła jednak do gina 13ego a nie 27ego. Mam w domu urafuraginum...zaraz poczytam czy mogę to brać. Aha, no już : "nie stosować w I trymestrze ciąży".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:24
-
nick nieaktualnykofeinka wrote:jak tak patrzę na te wasze piękne brzuszki to mam ochotę też cyknąć sobie fotkę
Ale u mnie ciążowego brzucha chyba raczej jeszcze nie widać... jedynie tylko ten który miałam jest bardziej wzdęty
Cykaj cykaj, potem będziesz miała do porównania z kolejnymi zdjęciami jak już brzuchol wystrzelimuminka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Dobra, zmiana tematu bo aż mi głupio jak Was czytam
Jak Wy liczycie miesiące ciąży? Tzn od którego do którego tygodnia ciąży? Bo czytam teraz książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tu jest inaczej niż mi się wydawało. A już w necie to na każdej stronie inaczej dzielą...
aż zerknęłam w tą książkę i faktycznie... na logikę to 4 miesiąc powinien się zacząć w 13 tygodniu, a tam zaczyna się w 14 tygodniu... ale może to dlatego, żeby się wyrobić w tych 9 miesiącach, bo de facto ciąża trwa więcej ale nie mówi się już że się jest w 10 miesiącu
więc chyba trzeba pozostać przy tym książkowym :_ -
ja również mam problemy z moczem. Wysokie ph 8, i duża ilość mocznika. Moja gin kazała mi brać 3x dziennie wit.c i pić bardzo dużo wody np. z żurawiną zeby zakwasić organizm. Jednym słowem mam jeść dużo kwaśnych produktów, to niby ma pomóc . Nie kazała mi brać zadnych lekarstw, tylko działać naturalnymi sposobami. Czekam na kolejną wizyte i zobaczymy co wyniki pokaża.
-
Gośśś wrote:Dziewczyny mam pytanie do tych ktore uzywaja clexanu... czy u was tez jest taki problem w aptekach z zamowieniem go? u mnie musze czekac zawsze pare dni bo co 48godzin moga zamowic jedno opakowanie
Dziś byłam po kolejną dawkę, 3 pakowania, a dostałam narazie 2szt.