X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Domiii ale Ty masz atomowe tempo!!! Vira już na liście!!! hahaha :-D

hahaha :D no Vira wstrzeliła się akurat z tą informacją w czas snu mojego Malucha :D

Falon, d'nusia, TaRRa, Izoleccc, Kate84, Vira lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira gratulacje! ! :)

Vira lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira gratulacje!!! Ty to na nobla zaslugujesz za metody wywolawcze ;)

d'nusia, Vira lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira Gratulacje !!!!

Niecierpliwa jak masz możliwość, a ból nie przechodzi podjedź na IP. Będziesz spokojniejsza.

No dobra, Vira urodziła, to kontynuując dobrą passę, Marcówki z góry listy na porodówkę :)
    A za ZZO to rzeczywiście nobel się należy :)

darra991, Vira lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira moje gratulacje :)

Vira lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Vira moje najszczersze gratulacje :)

Vira lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira gratulacje!:*
    W końcu się doczekałaś:)
    Witamy Oliwke:)

Vira lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira moje gratulacje !! Dużo zdrówka dla Ciebie i córeczki :)

Vira lubi tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira gratuluję :) ale zazdroszczę tym co mają możliwość zzo, u nas jeszcze przez pare mcy nie ma opcji, a tyle nie wytrzymam ;p

Vira lubi tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira gratuluje :-)
    niecierpliwaa wrote:
    Marlena czytałam że trzeba dawać psom do wąchania rzeczy dziecka które nim pachną. Ja już swoim daje wąchać uprane ubranka itp.
    Po drugie żeby pokazywać dziecko psu a nie odtrącać go od dziecka. (oczywiście w miarę rozsądku)

No i jako pierwszy sposób jest taki że jak wracamy z dzieckiem ze szpitala do domu to psa nie może być w środku. Dopiero jak wejdziesz z dzieckiem, rozbierzesz go itp to można wpuścić psa i dać mu obwachac dziecko. Ponoć wtedy pies nie traktuje dziecka jak kogoś obcego tylko jak członka rodziny.

Moja siostra cioteczna tak robiła i jej mała sunia pilnowała małego i nigdy nie była o niego zazdrosna.

Nie wiem czy u nas uda sie z tym żeby psa nie było w domu ;-) Nikki to taki typowo pies domowy, a jak jeszcze zobaczy mnie po 3 dniach nieobecnosci to na pewno nie uda nam sie jej utrzymac na dworze do momentu rozebrania dziecka ;-) prędsej sobie dziure w drzwiach wydrapie i wpadnie do domu :-D

Vira lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira Witamy pierwsze marcowe dzieciątko <3 - Oliwkę :) i gratulacje dla dzielnej mamy :) czekamy na relacje!

Domii faktycznie ekspress hehe. Nasza niezastąpiona moderatorka! :)

Falon, domiii, Vira lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykonczona.Jestem cienki bolek i mam bardzo niski próg bólu wiec po 3h od podania oksytocyny błagałam o znieczulenie. Jak pisalam zzo to cud medycyny. Poczułam dopiero skurcze parte ok 12:30 ktore byly ameryka w porównaniu ze skurczami z I fazy porodu. Parte byly nawet przyjemne.
    Oliwka niestety na oddziale noworodków pod lampą bo jej za zimno bylo na moim brzuchu i nałykała sie wód płodowych i ma czasem mały problem ze złapaniek oddechu jak nie jest w cieple.Bardzo cierpie bo leze na sali z laską która ma dziecko przy sobie a ja mojej córeczki nie. Oliwcia to najcudowniejsza istotka na świecie (w kazdym razie dla mnie). Szpital sw.rodziny polecam serdecznie, ca£y personel przemiły i fantastyczny no cudowny wręcz. Teraz ide spac bo nie spałam od chyba 46godzin. Jak tylko dojde do swiata zywych opowiem dokladniej.
    Dziekuje wszystkim za kciuki i gratulacje.

Falon, She86, Czarodziejka87, foxica, d'nusia, Lilou1984, edyś, Est, Tunia.a, Tova33, baassiia, Viera Yves, Love_life, Miśken90, ksanka, Mietka 30:), Izoleccc, darra991, Kajola, Renka88, RudyTygrysek, salomea, Kate84 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira jaki tam cienki bolek? Urodziłaś SN! Jesteś wielka! <3

Vira lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę na IP.
    Brzuch ciągle boli. Jest twardy jak kamień a Antek prawie w ogóle się nie rusza. Dam znać co i jak potem.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Nie pisałam tutaj bo nie mogę się odnaleźć, tyle stron do nadrobienia - nie ma opcji. Na fb wstawiałam opis porodu, napiszę i tutaj bo nie każda ma fb. Cieszę się, że kolejna rozpakowana :)

No to tak, od 2 dni odchodził mi czop, co Wam pisałam, śluz i raz większa galareta. W poniedziałek wieczorem już dziwnie brzuszek czułam, jakoś bardziej twardy, większy ból ja na miesiączkę. Ale jeszcze byliśmy w sklepie i tylko plecy bolały. Wieczorem znowu ból podbrzusza. A w nocy już skurcze się z podbrzusza pojawiły, mało spałam bo sie nie dało, ale były nieregularne strasznie. Do południa nawet osłabły. Około 15 jak przyjechała kumpela już znowu mocniej łapało, ale nadal nieregularnie. Dzięki jej wizycie przeżyłam jakoś w ogóle te skurcze w oczekiwaniu później na męża... W trakcie rozmowy łapały mnie coraz częściej, podbrzusze - ból, aż w końcu parcie na kupe! Byłam w szoku, w ciągu 2 godzin tak się rozwinęło... W końcu zadzwoniłam po męża, i przez to parcie na kupe zrobiłam ją 3x! Po 17 mąż był a ja nie chciałam z domu wyjść!! Tak mnie bolało w trakcie i chciałam siadać na kibel... Ale już nie dawałam rady nic zrobić. W końcu się ubrałam i zeszliśmy ledwo z 3 piętra do auta. 17.30 wyjechaliśmy, około 17.55 szpital. Jazda autem z takimi skurczami - nie życzę nikomu. Na miejscu badanie ktg, ledwo bo skurcze. I co? Rozwarcie 7cm!!!! Przebrali mnie, na szybko odpowiadałam na pytania, ledwo sie podpisałam na dokumentach... Dałam radę iść siku. Na lewatywę nie było czasu i sensu. Na piłkę siadłam może na 30 sekund, kazały od razu na fotel. Położne rewelacyjne. Pomoc męża nieoceniona. Nawet nie krzyczałam   Kilka razy parłam, aż 10cm było, niestety te parte na fotelu nie były mega silne i ciężko mi było, mąż widział później już jak główka się pojawiała   Jak to usłyszałam jakoś sił nabrałam   W międzyczasie kilka razy pociągnęłam gaz, ale nie czułam różnicy. W końcu parłam na wyjście. No i nacięcie... poczułam   bo słabe skurcze. Wtedy krzyknęłam, poczułam krew, ale zaraz po tym - Hania wyskoczyła   Jak to powiedziały - skośnie   I na brzuszek. 19.30 - 1,5 godz po przyjeździe do szpitala. Smółkę na mnie zrobiła   Cudowny moment. Wycierały ją, oceniały, a ja się ino tępo gapiłam - jak to mój Marcin mówił. Znieczuliły mnie i dr szyła. A mąż kangurował małą po czym usiadł z nią obok na krzesełku. Jak mnie szyli dzwoniłam do mamy   No to chyba tyle. Aha no już Wam pisałam wymiary, ale nas zaskoczyła! 51cm, 2760 - maluszek!!!!! A 3 tyg wcześniej u mojego lekarza miała 2839! Czyli nie wierzmy usg!   hehe

Falon, Czarodziejka87, nataliano, Tunia.a, Madlene.:), Lilou1984, edyś, Vincent, Est, Viera Yves, Love_life, Miśken90, Mietka 30:), Hannia123, Izoleccc, RudyTygrysek, Kate84, Andriel lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)

Wysłany: 2 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwaa daj znać co powiedzieli na ip będzie dobrze trzymaj się:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Falon Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka ! Niesamowice to "opanowałaś" w tak krótkim czasie! :-D

Karka lubi tę wiadomość

201604051765.png

Wysłany: 2 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Wasze opisy porodów i naprawdę jesteście Wielkie Wszystkie! <3

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymaj się, na pewno wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki

• edyś Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ogromne gratulacje, moc zdrowia dla córci :)
    Niecierpliwa trzymam kciuki, oby to nic poważnego.

Vira lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2078 2079 2080 2081 2082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ