Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwaa wrote:Alinalii ale Ci zazdroszczę...
Ciekawe jak piesek zareaguje na nowego członka rodziny
My mamy sunie i pieska i niestety ona jest bardzo zazdrosna nawet o tego naszego drugiego psa więc boję się co będzie z małym
nie mam pojaecia jak zareaguje , i troszkę sie tego b0je , bo bardzo kocham zwierzęta , i pieska mojego traktuję jak dziecko , na pewno nie zamierzam
go odrzucać no ale mimo wszystko mniej uwagi mu bede poświęcać , -
alinalii wrote:nie mam pojaecia jak zareaguje , i troszkę sie tego b0je , bo bardzo kocham zwierzęta , i pieska mojego traktuję jak dziecko , na pewno nie zamierzam
go odrzucać no ale mimo wszystko mniej uwagi mu bede poświęcać ,
Ja tak samo traktuje obydwa jak dziecko i ostatnio właśnie sunia zaczęła być zazdrosna. Czytałam już różne sposoby na oswojenie psów z dzieckiem. Mam nadzieję że damy radęalinalii lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Niecierpliwa mnie tak w zeszły weekend bolał brzuch (w zasadzie podbrzusze) jednostajnie, upierdliwie, nie pojechałam na IP, bo raz, że Mały się ruszał, a dwa u mnie to przy dwójce dzieci bardziej skomplikowany taki wyjazd. Po weekendzie miałam wizytę, gin sprawdził wszystko było ok, skierował na ktg, wyszły skurcze ale nieporodowe, nieregularne (kompletnie ich nie czułam). Podobno taki ból może być od schodzenia dziecka w kanał. Ale jak masz możliwość i Cię to niepokoi to podjedź na IP. W ciąży nie ma fałszywych alarmów.
-
niecierpliwaa wrote:Ja tak samo traktuje obydwa jak dziecko i ostatnio właśnie sunia zaczęła być zazdrosna. Czytałam już różne sposoby na oswojenie psów z dzieckiem. Mam nadzieję że damy radę
Niecierpliwaa a mogłabyś podsielić się tymi sposobami?
Ja mam młodego mopsa, niby rasa bardzo przyjazna dla dzieci ale ona jest tak zżyta ze mną że aż boje sie pomyśleć jak to będzie jak Milena się urodzi. Ogólnie to śpi z nami, gdziekolwiek nie idę ona biegnie za mną, a śpi to najchętniej na moich nogachwięc może być ciężko.. Ale pies wyjątkowy, pomógł mi pozbierać się po poronieniu. W dodatku urodziła się tego dnia, na który miałam termin porodu Arka. Nawet nie biore pod uwagi możliwości by musieć pozbyć się psa bo dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 15:02
-
nick nieaktualny2Marca o 13:30 przyszła na świat Oliwia. Pkt 10, urodzona SN z ZZO. Wazy 3500gram i mierzy 56cm. Jak sie troche ogarne to napisze cos o porodzie.Na teraz powiem tylko ze ten ktory wymyslil znieczulenie zzo zasluguje na nobla
d'nusia, domiii, kofeinka, Madlene.:), TaRRa, kleo2426, Falon, Madzialena90, baassiia, Kajola, darra991, Miśken90, RudyTygrysek, Hannia123, annak, Mania1718, Love_life, foxica, Teresa1992, Kaarolina, Czarodziejka87, Mietka 30:), Izoleccc, Tunia.a, Dorka87, wiewiórka17, aaagaaatka, She86, Renka88, Viera Yves, Marlena, ksanka, Lilou1984, nataliano, edyś, Vincent, Robaczek89, Est, alinalii, muminka83, Tova33, Kokaina, Karka, skowroneczka87, perła ziemi, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Marlena czytałam że trzeba dawać psom do wąchania rzeczy dziecka które nim pachną. Ja już swoim daje wąchać uprane ubranka itp.
Po drugie żeby pokazywać dziecko psu a nie odtrącać go od dziecka. (oczywiście w miarę rozsądku)
No i jako pierwszy sposób jest taki że jak wracamy z dzieckiem ze szpitala do domu to psa nie może być w środku. Dopiero jak wejdziesz z dzieckiem, rozbierzesz go itp to można wpuścić psa i dać mu obwachac dziecko. Ponoć wtedy pies nie traktuje dziecka jak kogoś obcego tylko jak członka rodziny.
Moja siostra cioteczna tak robiła i jej mała sunia pilnowała małego i nigdy nie była o niego zazdrosna.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Vira wrote:2Marca o 13:30 przyszła na świat Oliwia. Pkt 10, urodzona SN z ZZO. Wazy 3500gram i mierzy 56cm. Jak sie troche ogarne to napisze cos o porodzie.Na teraz powiem tylko ze ten ktory wymyslil znieczulenie zzo zasluguje na nobla
Vira w końcu!!!! GratulacjeVira lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
nick nieaktualny
-
Vira wrote:2Marca o 13:30 przyszła na świat Oliwia. Pkt 10, urodzona SN z ZZO. Wazy 3500gram i mierzy 56cm. Jak sie troche ogarne to napisze cos o porodzie.Na teraz powiem tylko ze ten ktory wymyslil znieczulenie zzo zasluguje na nobla
gratulacje! no i po co było tak panikować z tym przenoszeniem?Vira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVira wrote:2Marca o 13:30 przyszła na świat Oliwia. Pkt 10, urodzona SN z ZZO. Wazy 3500gram i mierzy 56cm. Jak sie troche ogarne to napisze cos o porodzie.Na teraz powiem tylko ze ten ktory wymyslil znieczulenie zzo zasluguje na nobla
No i mamy pierwsze marcowe maleństwoVira lubi tę wiadomość
-
Woooow!!! Vira ! Gratulacje! W końcu się doczekałaś!Vira lubi tę wiadomość
-
Vira lubi tę wiadomość
-
Vira - GRATULACJE
A ta bałaś się przenoszenia
Jeszcze raz gratuluję i dużo zdrówka dla Was
I za te które mają planowane cięcia też i w ogóle za wszystkie
Dzieciaczki, nie męczyć mamuś za bardzo, wychodzić jak macie termin żeby nie trzeba było wywoływaćVira lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016