X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy... wczoraj na wizycie lekarz mówił że czopa już nie ma. A właśnie dostałam takich plamien brazowych ze sluzem i nie wiem co to może oznaczac :( jak podobno czopa już nie było.. brzuch mnie trochę tylko boli a tak to pozatym nic mi się nie dzieje.

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    eh dziewczynki ale się zdołowałam
    wczoraj wieczorem miałam skurcze co 20 min już myślałam że coś się z tego zacznie a tu du...a. Położyłam się spać i po jakimś czasie zaczęły słabnąć i kicha.... ja chyba oszaleje i osiwieje :/

Madzia ja też wczoraj miałam fałszywy alarm, najpierw miałam skurcze przez 2 godziny, nawet się zdrzemnęłam, wstałam wzięłam prysznic, i po nogach zaczęła cieknąć mi ciecz, ja już w euforii że się zaczyna. A tu dupa wycieram się a to mocz i potem suchutko, i skurcze ucichły ;/

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 3 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Dziewczyny pomocy... wczoraj na wizycie lekarz mówił że czopa już nie ma. A właśnie dostałam takich plamien brazowych ze sluzem i nie wiem co to może oznaczac :( jak podobno czopa już nie było.. brzuch mnie trochę tylko boli a tak to pozatym nic mi się nie dzieje.
    A masz zwiększoną ilość śluzu, niż normalnie? Bo tak się zaczynał poród u Martity, i też gdzieś czytałam że śluz z plamienia może oznaczać początek porodu.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Ale dziś deszczowo u mnie pogoda na siedzenie pod kocem.
    Z racji tego,że mój gin ma urlop a powinnam w tym tygodniu mieć wizyte to przychodzi do mnie dzisiaj położna.

Gratuluje nowo rozpoczętych tygodni:)
    Życzę mamusiom które chcą się już rozpakować,żeby tak się stało jak najszybciej:)

Miłego dnia:)

Filip 28.03.2016 <3
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wydzieliny mam bardzo dużo właśnie od wczoraj o dziwnym zapachu (nigdy takiego nie miałam) i jest przezroczysty i cały czas obserwuję właśnie to bo nie wiem czy to się wody sączą czy tylko wydzielina ale wody podobno są bezwonne..

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu tak chciałam rodzic a jak się zbliża to płaczę i się modlę żeby to tylko nie to :(

Wysłany: 3 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa a może przedzwoń do gina jeśli masz możliwość.
    Możliwe,że to pierwsze oznaki porodu

Teresa1992 lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 3 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    tak wydzieliny mam bardzo dużo właśnie od wczoraj o dziwnym zapachu (nigdy takiego nie miałam) i jest przezroczysty i cały czas obserwuję właśnie to bo nie wiem czy to się wody sączą czy tylko wydzielina ale wody podobno są bezwonne..
    To myślę że bardzo możliwe że się zaczyna, obserwuj się czy cieknie i jak coś wioo do szpitala ;) Możesz jeszcze spróbować zadzwonić do lekarza lub położnej, ale jak będzie ciekło to ja bym pojechała. Wody płodowe przed porodem mogą wyglądać jak mydliny, i mieć słodkawy zapach :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm.. poczekam chwile jeszcze co się będzie działo, jak coś to mój gin ma dzis dyzur w szpitalu to podjade :)

Wysłany: 3 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    jejciu tak chciałam rodzic a jak się zbliża to płaczę i się modlę żeby to tylko nie to :(
    Ale dajesz popalić :P a właśnie tak prosiłaś żeby już :D Ja pewnie tak samo będę panikować i na sam koniec będę prosić żeby jednak nie rodzić hihihi

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline bardzo, bardzo mi przykro :( Wiem, że nie ma słów, które mogłyby teraz dać otuchę :(

Patutka, czytając tu wcześniej o problemach z szyjką u niektórych naszych koleżanek, to powiem Ci, że taka szyjka może się bardzo znacząco skrócić w ciągu kilku dni. Zapytaj lekarza, czy zagwarantuje Ci, że tak się nie stanie i że nie będzie wtedy za późno na założenie pessara. Lekarz, lekarzem, trzeba komuś ufa, wiadomo, ale doświadczenie pokazało mi, że często jak sami czegoś nie dopilnujemy, to nikt za nas tego nie zrobi. Obserwując niektóre "przypadki" doszłam do wniosku, że gdybyśmy same nie czytały, nie miały świadomości zagrożeń, to różnie u niektórych mogłoby być. Nasza intuicja jest tu kluczowa. Ja bym chyba robiła na Twoim miejscu wszystko żeby ten pessar założyli.

Teresa, może zaczyna się coś dziać. Daj sobie jeszcze parę godzin i jak się nie zacznie poród, to może skonsultuj się z lekarzem? A skąd lekarz wiedział, że już nie masz czopa? To widać przy badaniu, czy przy usg?

Vira, no i doczekałaś się :) Zazdroszczę tego zzo... U nas jeszcze nie robią, może uda mi się załatwić na lewo, ale to nic pewnego i nie wiem na co się nastawiać... Nie wiadomo czy anestezjolog, który miałby to robić będzie miał akurat dyżur, a jeśli tak, to czy nie będzie miał akurat zabiegu... Dużo niewiadomych :/

A dziś mój termin porodu. Wy się cieszycie, chcecie wywoływać, a ja jestem przerażona, że zaraz może się zacząć, jestem jakaś nienormalna :(
    Dziś mam jeszcze ostatnie usg, zobaczymy jak się miewa mój Synek i ile waży. No i nie ukrywam, że interesuje mnie również obwód głowy ;) Kurczę, miałam nadzieję na takiego drobniaczka, jakieś 3100, ale jak on ponad miesiąc temu ważył 2800, to boję się jaki jest teraz...

A Dziewczyny, które mają skurcze... To są bolesne, czy takie bezbolesne twardnienia? Bo te bezbolesne to mam, głównie wieczorem i ostatnio to miałam regularne co 10 minut, ale po nocy przeszło. To są "te" skurcze?

No i trzymamy dziś kciuki za nasze "cesarkowe" mamy ;) Czekamy na wieści :)

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mi wczoraj na ktg pisało skurcze jak czułam takie spinanie i twardnienie brzucha... Dosyć mało komfortowe ale nie bolesne dlatego położna powiedziała że to te przepowiadajace. Aczkolwiek wszystko na dobrej drodze bo szyjka w końcu się skróciła :)

Dziewczyny ja też mam ostatnio więcej wydzieliny. Takiej rzadkiej i bezwonnej. Może tak musi być ;) cały czas czuję że mam mokro w majtkach. A jeszcze teraz to plamienie to w ogóle chodzę co chwila do kibelka bo mi mokro

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Teresa, Madzialena, Madlene życzę żeby się szybko akcja zaczęła na dobre, nawet dzisiaj ;) albo zmówcie się np. na jutro i jeszcze z pomocą kilku dziewczyn pobijcie rekord urodzeniowy :P (na pewno marcowy bo to nie trudne hihi, bo lutowy to już wyzwanie)

foxica Przybijam piątkę, bo my też wczoraj z mężem w kinie :) mieliśmy iść na Pitbulla a wylądowaliśmy na Zjawie bo były lepsze miejsca :P objadłam się popcornu i opiłam coli. rozpusta na koniec ciąży! :)

Vira super opis, cieszę się że gładko poszło i znieczulenie tak fajnie na Cibeie zadziałało :) jestem w szoku że skurcze parte odczuwałaś lżej niż te przed znieczuleniem :)
    Super że już się możecie tulić z Oliwką! Ściskam i wychodźcie szybciutko do domu :)

Jacqueline tule mocno, to nie sprawiedliwe :( Czuje, że słońce na wiosnę na pewno dla Ciebie szczęśliwie zaświeci!

rozczulające:
    https://www.facebook.com/HuffPostAustralia/videos/1742274169327042/

szybki rachunek i zostało Nam jeszcze równo 70 dzidziusiów do rozpakowania <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:12

Teresa1992, Kate84, Madlene.:), RudyTygrysek, Madzik90, Falon, Czarodziejka87, Kajola, domiii, foxica, Mania1718 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mi powiedział że nie mam czopa przy badaniu palcami. Nie wiem dokładnie jak to sprawdza. Ale wydaję mi się że jak już jest rozwarcie to czopa musi już nie byc no bo to jest tak jakby korek więc jak się wszystko poluzowało to on automatycznie wypada. Nie wiem, ale takie sa moje przemyslenia :)

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Mam identycznie. Jak cisza to wyczekujeę jakis skurczy a jak cos zaboli to panikuje ze to moze juz.. Z jednej strony chcemy miec maluszka przy sobie a z drugiej boimy sie porodu..

U nas moglby sie powstrzymać jeszcze conajmniej do wtorku bo wtedy mam wizytę u prowadzacej i moze w koncu jakas decyzja zapadnie jak rodzimy bo ta huśtawka mnie dobija...

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Paola mi powiedział że nie mam czopa przy badaniu palcami. Nie wiem dokładnie jak to sprawdza. Ale wydaję mi się że jak już jest rozwarcie to czopa musi już nie byc no bo to jest tak jakby korek więc jak się wszystko poluzowało to on automatycznie wypada. Nie wiem, ale takie sa moje przemyslenia :)

Czy ta wydzielina ma słodkawy zapach? Jeśli tak to możliwe że to wody

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline bardzo mi przykro :( nie poddawaj sie!! Tule mocno.

U mnie tez cos wczoraj jakies jakby skurcze ale dzis cisza :( brzuch strasznie twardy a male szaleje...jutro masaz szyjki no kurde niech sie cos w koncu zacznie :/

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie teraz to już jestem cała zgłupiała :) nie wiem ale wydaje mi sie ze słodkawy, napewno strasznie dziwny zapach. Ale póki co ustało to narazie :)

Wysłany: 3 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wczoraj wieczorem chyba jakieś skurcze i takie twardnienia,że nie chciało puścić.
    Jak poleżałam to przeszło.
    Jeny jak sobie pomyśle,że już niedługo poród to ogarnia mnie taka panika,że najchętniej bym pochodziła jeszcze parę miesięcy z brzuszkiem..

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    U mnie też wczoraj wieczorem chyba jakieś skurcze i takie twardnienia,że nie chciało puścić.
    Jak poleżałam to przeszło.
    Jeny jak sobie pomyśle,że już niedługo poród to ogarnia mnie taka panika,że najchętniej bym pochodziła jeszcze parę miesięcy z brzuszkiem..
    A juz myslalam ze tutaj wszyscy wypatrują porodu bez stresu tylko ja taki niedobitek... ;)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ