X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dokladnie, ja też bym najchętniej pochodziła jeszcze z brzuszkiem troche :) bo sie tak panicznie boję tego porodu że szok :( ale dam radę, wszystkie rodzą to i my urodzimy :D

Love_life lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik90 wrote:
    A juz myslalam ze tutaj wszyscy wypatrują porodu bez stresu tylko ja taki niedobitek... ;)
    Powiem Ci, że jeszcze jakieś 3 tygodnie temu wypatrywałam porodu bez stresu i zazdrościłam tym, które już tulą Maluszki, też już chciałam. A teraz? Coś mi na głowę padło i taki stres... Boję się, że nie dam rady i odpadnę przy pierwszym bólu, a gdzie tu kilka godzin albo kilkanaście... Niestety jestem słaba psychicznie, a jak coś mnie boli, to zachowuję się gorzej niż chory facet. W naszym małżeństwie, to właśnie mój mąż jest tym twardym, któremu nigdy nic nie jest i nic go nie boli, nawet jak ma gorączkę to nie przyzna że kiepsko się czuje, za to mną opiekować się musi już przy najmniejszym bólu gardła, bo ja zaraz umierająca jestem...
    Ja to jestem twarda zawsze przed czasem, myślę sobie wtedy, że jakoś to będzie, nie ja pierwsza i nie ostatnia, a potem jak co do czego to panika i płacz :(

• paola87 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    oj dokladnie, ja też bym najchętniej pochodziła jeszcze z brzuszkiem troche :) bo sie tak panicznie boję tego porodu że szok :( ale dam radę, wszystkie rodzą to i my urodzimy :D
    Ja tak ostatnio myślałam sobie, że mogłabym się cofnąć o kilka miesięcy :) Całe to planowanie, wyczekiwanie było takie przyjemne, a teraz dorwała mnie rzeczywistość, to już, zaraz i to mnie przeraża.

Teresa1992, uska31 lubią tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu, bo u mnie jest tak samo, mam zerowy próg bólu, mój gin się ze mnie cały czas śmieje że on nie widzi mnie rodzącej jak widzi co wyprawiam podczas badania :P i wczoraj mi stwierdził że chyba lepsze dla mnie było by cc, no ale zobaczy się w trakcie :) może akurat nam się poszczesci i bedziemy jednymi z nielicznych które mają łatwe i szybkie porody :*

paola87 lubi tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już mam dość i mimo, że panicznie boje się porodu to chcę iść rodzić. W piątek miałam wizytę i masaż szyjki. Wtedy rozwarcie 2 cm. Wróciłam do domu, okropnie sie czułam po tym masażu, bolało bardzo i potem plamiłam i leciały ze mnie krwawe gluty. Czopa już nie mam a mały siedzi twardo :( Jutro KTG zobaczymy co i jak

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja zwariuje w tej ciąży już i chcę rodzić...
    Wczoraj to całe zamieszanie z bólami, IP i w ogóle mały się słabo ruszał a dziś jakiś wariat z niego się zrobił i cały brzuch mi skacze. I wez tu się nie denerwuj! I tak źle i tak nie dobrze :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czytam o Waszych zagwozdkach odnośnie sączących się wód, skurczy etc. i powiem Wam, że ja tak samo wszystko obserwowałam pod koniec i się zastanawiałam czy to to czy to nie to i uwierzcie mi, jak będzie TO to będziecie wiedziały :) organizm sam Wam powie :)

właściwych skurczy porodowych nie da się nie poczuć czy przegapić a sączące wody raczej sączą się w takich ilościach, że wkładki bardzo szybko się zapełniają i trzeba je wymieniać - wody natomiast są przezroczyste i ciepłe

oczywiście każdy poród jest inny i inaczej się zaczyna, ale wiele czynników jest wspólnych :)

Teresko ta zwiększona wydzielina wygląda mi na początek porodu, bądź w pogotowiu! ;) szczególnie, że jesteś już w 41tc :)

Teresa1992, d'nusia, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa, Paola, ja mam identyczne obawy :(

Progu bólowego nie mam chyba wogóle- parę razy ryczałam przy pobieraniu krwi, bo tak mnie bolało, poryczałam się też kiedyś przy wypalaniu nadżerki, choć każdy zapewniał mnie że to bezbolesny zabieg, jak przy badaniu wsadza mi wziernik to też tyłkiem się wycofywałam, bo bolało- koszmar jakiś :(

Z drugiej strony chce już Małego na świecie, spuchłam okropnie ostatnio i choć nie przytyłam dużo to czuję się jak waleń :(

Dziś od rana parę biegunkowych wizyt w kibelku, może coś się rozkręca, ale ja tak się boję, że będzie bolało :((((((

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja was dobrze rozumiem. Mi się wydaje ze tez mam niski prog bólu, u dentysty to już w ogole dla mnie szkola przetrwania i czasem czulam ból ktorego fizycznie nie moglo być. Do badan ginekologicznych juz przywykłam ale zawsze mam odruch cofania i potrzebuje chwili zebt sie rozluźnić. Moja ginekolog twierdzi ze u mnie wielki progres w podejscu do badań.

Najgorzej sie boję, ze jak sie zacznie to wpadne w panikę i zacznę beczeć... Nie wiem czy nie lepsze dla nas byłoby w koncu przerwanie tych lęków, wejście w poród a potem odetchniecie z ulgą jak już bedzie po.. ;)

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem sie juz tez zastanawiam czy cc nie byloby dla mnie lepsze.. 40 minut i po robocie a tak to niewiadomo ile to potrwa. Wiem ze porod sn lepszy ale chyba juz teraz zaczynam trochę "pękać". Chociaz jak synek posiedzi do terminu to ja z moją drobną budową nie wypchnę takiego giganta i los zadecyduje za mnie..

p655l6d8b2kubuqj.png

Wysłany: 3 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cofam tyłek przy badaniu ginekologicznym :D

A w ogóle to chyba odszedł mi czop. Niby mam to plamienie więc może to jego resztki ale to był taki spory brązowy glutek więc sama nie wiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:02

Kokaina, Teresa1992, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dla rozbawienia opowiem, ze wczoraj dokupiłam mniejsze czapeczki. Pomyslałam, ze jak lekarz wróży poród niebawem to Jasiek bedzie mały.
    Moj mąż na to: Eeeee tam tamte czapki większe bedą dobre. Nasuniemy mu na twarz i wytniemy otwory na oczy ....

Renka88, Kokaina, domiii, Izoleccc, Madlene.:), Czarodziejka87, Mania1718, RudyTygrysek, uska31, Falon, Kate84, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha padłam po tekście Twojego męża xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za każdym razem to sobie wyobrażam ahahahaha

Mania1718 lubi tę wiadomość

• polin Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż wyjechał na 2-dniowe szkolenie:( nie lubię sama zostawać w domku.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, pisałam na FB ale wiem, że nie wszystkie tam są, więc tutaj też napiszę:

jeśli któraś będzie miała nawał pokarmu - bardzo polecam liście kapusty, stary, ale genialny sposób! schłodzone w lodówce, rozbite koniecznie tłuczkiem, bo sok, który puści ma największą właściwość tutaj, i siup okład na cyc :)

do tego regularne przestawianie do piersi - dzieciaczki genialnie je opróżniają!

no i 2-3 dni powinno minąć :) u mnie przeszło po 2 :)

Mietka 30:), Izoleccc, Love_life, kleo2426 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki które boją się porodu: ja wiem, ze to trudne, ale postarajcie się nastawić pozytywnie! Stres Wam teraz NIC nie da. Nic nie sprawi, że poród Was ominie, więc po co na zapas się martwić? Damy radę,miliony kobiet przed nami dawały - nasze mstki, babcie, kobiety w Afryce bez żadnych warunkow itd itp. A też wiele z nich miało na pewno niski próg bólu. Ja osobiście zdaję sobie sprawę ze będzie bolało jak obdzieranie ze skóry :p i u mnie też nie ma możliwości zzo, ale myślę tylko o chwili kiedy ujrze swoją Księżniczkę. Tyle na nią czekałam ze te kilka/kilkanaście godzin bólu jakoś zniose. Główki do góry!

kleo2426, perła ziemi, Madzik90, Mania1718, RudyTygrysek, Teresa1992, Falon, Kate84, paola87, Love_life lubią tę wiadomość

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio ktg czytalo skurcze na 80% i czulam tylko twardnienie a wg poloznej powinny pobolewac wiec moze jednak nie mam tak niskiego progu ;D

p655l6d8b2kubuqj.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny! Agatkaaa dobrze gada! :) ja od dzisiaj zaczynam masaż krocza, może akurat pomoże:)

Jestem po wizycie i wszystko w porządku. Kazał mi odstawić leki i wg niego mogę rodzić. Ale ja będę je brała jeszcze do soboty tj do końca 37 tygodnia. Malutka wazy 2900, fiknela i leży główkowo więc poród sn się szykuje, ale to dobrze. Chyba się nawet cieszę ;)

A teraz mam meza w domu i jestem w miarę ogarnieta to może mi cyknie kilka fotek :)

d'nusia, Mania1718, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Kate84, edyś lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły.

Czy któraś z was wybrała pediatrę w jakiejś prywatnej przychodni (np. Medicover, Luxmed)? Jeśli tak, to czy zgłaszałyście dziecko też w przychodni n NFZ?
    Ja planuję podpiąć małego pod mój pakiet w Medicover i nie wiem, czy do tego też szukać państwowo lekarza...

‹‹ 2083 2084 2085 2086 2087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ