Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEch wydaje sie Wam, ze poród poszedł sprawnie.Po podaniu oksy poszlo a tak to przeciez całą noc niewiele sie działo. I niestety przez to ze niewiele sie dzislo tzn odeszly wody a rozwarcia nie bylo doszlo do zakarzenia.Ja CRP mialam sprawdzane dwa razy i bylo ok ale niestety Oliwki los nie oszczedził. ma bardzo wysokie crp wiec musi dostawac dwa antybiotyki,ma wenflon w łapce (serce mi sie kraje jak na to patrze) i zatrzymuja nas na minimum 5dni. Jak zobaczyłam dzis ten wenflon ktory jest tak duzy jak jej dłoń to wybuchnęłam płaczem.Teraz mała lezy jakby pod kroplówką.Jest aniołem bo wcale nie płacze.Nawet teraz spi a bezlitosna aparatura ładuje w jej krew antybiotyk i tak mi sie chce płakać. Masakra jakas
-
O 9:48 urodzil sie Piotrus, waga 3140, wzrost 54 cm, 10 pkt.
Pozostale informacje, jak dojde do siebieTeresa1992, perła ziemi, aaagaaatka, paola87, Izoleccc, Mietka 30:), Kajola, d'nusia, skowroneczka87, baassiia, Kate84, Viera Yves, wiewiórka17, Robaczek89, Mania1718, Czarodziejka87, Madzialena90, Vincent, domiii, edyś, nataliano, ksanka, olatychy, krówka_muffka, kleo2426, Marlena, Karolina@, Madlene.:), Est, Love_life, TaRRa, Renka88, polin, Andriel, Tunia.a, foxica, RudyTygrysek, Falon, Lilou1984, Miśken90, uska31, Karmelek211, Hannia123, Paulina2344, She86, salomea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
M+M+? wrote:O 9:48 urodzil sie Piotrus, waga 3140, wzrost 54 cm, 10 pkt.
Pozostale informacje, jak dojde do siebie
Gratuluję, dużo zdrówka i odpoczynku dla Synka i Mamusi
Vira to na pewno trudne dla Mamy, ale jesteś silna pomyśl sobie że to wszystko dla jej dobra i zdrowia, dasz radę. :-*M+M+? lubi tę wiadomość
-
M+M ogromne gratulacje! Dużo zdrówka dla Piotrusia a dla Ciebie siły co byś szybko doszła do siebie po CC
Vira, dużo, dużo pozytywnej energii Ci przesyłam. Oliwka da radę z infekcją i już niedługo będziecie się tulić w domowym zaciszu :*M+M+? lubi tę wiadomość
-
Gratuluję nowym mamusiom! Niech Wasze dzieciaczki rosną zdrowo, a Wam dziewczyny dużo zdrowia!
Od wczoraj jesteśmy w domu i jest dobrze. A nawet bardzo dobrze. Tomasz to wyjątkowy egzemplarz - śpi non stop. Problem mam z jego wybudzaniem - nie działają żadne sposoby. Dzisiaj mąż obudził go, przykładając mokry i zimny wacik do jego twarzyOd początku walczymy z karmieniem. Tomasz ma słaby odruch ssania, ale z każdym dniem jest lepiej. Dzisiaj mąż zakupił osłonki na sutki i karmimy się już z bezpośrednio z piersi. Mam nadzieję lada dzień laktator wyrzucić w kąt, bo korzystanie z niego jest dla mnie mało wygodne.
Jeżeli nadal będzie tak dobrze, to jutro opiszę swój poródbaassiia, d'nusia, edyś, perła ziemi, Czarodziejka87, Izoleccc, Love_life, domiii, Kate84, MeAmerie, Renka88, Kajola, Mania1718, RudyTygrysek, Falon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj widzę że już dużo z Nas tuli swoje małżeństwa:)
U nas też wszystko dobrze. Malutka jest słodka. Karmimy piersią. Dzisiaj byliśmy w szpitalu na kontrole lewego ucha bo badanie przesiewowe nie pokazało normy i dziś okazało się że wszystko dobrze. Tak się cieszę! Mam nadzieję że u was wszystko w porządku:*d'nusia, kleo2426, Teresa1992, edyś, Karolina@, Czarodziejka87, Madlene.:), Est, Izoleccc, Love_life, domiii, Kate84, Kajola, Mania1718, foxica, RudyTygrysek, Falon lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z maluszkami, ja mam pytanie następującej treści. Które rzeczy były wam najbardziej przydatne na porodówce? Tzn. w tym momencie mam 2 torby - dla mnie i dla malucha. Ale z dwiema torbami plątającymi się pod nogami może być niewygodnie. Dlatego chciałabym wiedzieć co w trakcie porodu i tuż po nim jest przydatne dla mnie i dla dziecka, co trzeba mieć koniecznie pod ręką, a co używamy już na sali?
-
edyś wrote:Dziewczyny z maluszkami, ja mam pytanie następującej treści. Które rzeczy były wam najbardziej przydatne na porodówce? Tzn. w tym momencie mam 2 torby - dla mnie i dla malucha. Ale z dwiema torbami plątającymi się pod nogami może być niewygodnie. Dlatego chciałabym wiedzieć co w trakcie porodu i tuż po nim jest przydatne dla mnie i dla dziecka, co trzeba mieć koniecznie pod ręką, a co używamy już na sali?
Dla malucha tylko kilka pieluch tetrowych.
Dla Ciebie więcej - czysta koszula, majtki z siatki, podklady poporodowe, żel do umycia sie po porodzie, woda do picia. -
Karolina@ wrote:Gratuluję nowym mamusiom! Niech Wasze dzieciaczki rosną zdrowo, a Wam dziewczyny dużo zdrowia!
Od wczoraj jesteśmy w domu i jest dobrze. A nawet bardzo dobrze. Tomasz to wyjątkowy egzemplarz - śpi non stop. Problem mam z jego wybudzaniem - nie działają żadne sposoby. Dzisiaj mąż obudził go, przykładając mokry i zimny wacik do jego twarzyOd początku walczymy z karmieniem. Tomasz ma słaby odruch ssania, ale z każdym dniem jest lepiej. Dzisiaj mąż zakupił osłonki na sutki i karmimy się już z bezpośrednio z piersi. Mam nadzieję lada dzień laktator wyrzucić w kąt, bo korzystanie z niego jest dla mnie mało wygodne.
Jeżeli nadal będzie tak dobrze, to jutro opiszę swój poród
[email protected] ma dopiero 3 dni....dzieci w takim wieku przeważnie śpią 22godziny/dobę. Np. Emil zaczyna mieć już dłuższe czasy czuwania, i marudzenia też
Krówka muffka nam też jedno ucho nie wyszło i mamy kontrolę dopiero 21 kwietnia....