Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Wanna współczuje dolegliwości..migrena, hemoroidy...widzę, że ciąża Cię nie oszczędza. ja zaczynam wieczorami czuć kręgosłup lędźwiowy. wczoraj wieczór spędziłam na piłce i odpuściło. w nocy stękam jak stara baba przekręcając się z brzuszyskiem z boku na bok :P 9 miesiąc rulez :P

No właśnie do tej pory miałam plażę ;) Nic nie bolało, wyniki super. Widocznie każdy musi dostać co jego ;) Ale najważniejsze, że dziś już lepiej, że nowe maluszki na świecie, że buźki coraz większej liczby mam są radosne :) Damy radę!

Lilou1984 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Miał być tylko pessar ściągany, a jest Adaś :-) 3050 gram, 54 cm Miłości <3 <3 <3 Poród bez oksy, SN, bez nacięcia :-)

Więcej jak się ogarniemy :-)

Ojej Hania! My mialyśmy ten sam termin porodu!!!! Aaaa zaczynam się bać ;)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane Ja dzis mam wizyte o 14 i sie ciesze bo to krocze tak boli ze jakas porazka w nocy to az mialam łzy w oczach jak musialam wstac i usiasc porazka...aa tak poza tymi dolegliwosciami to zgaga i tyle byle do 20 marca:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na te wszystkie bóle wiązadeł i krocza, bardzo pomagają ćwiczenia rozciągające + np. takie - włożyć piłę między nogi i uciskać. Wystarczy 1-2 razy dziennie po 10 minut. Ja miałam problemy z dużym bólem w pachwinach i odkąd ćwiczę w sumie 3 razy w tygodniu po 20 minut już mnie właściwie nic nie boli, nawet po nocy wstaje normalnie. A takie ćwiczenia do porodu SN też pomogą.

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serioo?! dzis urodzila:) :jest wpis w pamietnikach:)

Renka88, nick nieaktualny, She86, edyś, Kokaina, Kaarolina, nick nieaktualny, M+M+?, domiii, Lilou1984, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie!

Miłego Słonecznego Dnia!

Ja dziś miałam wybrać się do laboratorium, ale jak weszłam zobaczyłam kolejkę kichających ludzi to sobie podarowałam :)

Biorę się za sprzątanie, chociaż też mam ból krocza niesamowity.

Chyba przyniosę z piwnicy tą piłkę, skoro mówisz Basiu, że pomaga :)

Buziaki!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie marcóweczki :)
    Dzwoniłam właśnie do laboratorium zapytać o wynik GBS i jest ujemny więc się bardzo ciesze :)
    I wyskoczyła mi chyba opryszczka ale nie na ustach tylko tak w sumie kilka milimetrów od ust. Więc pytanie do Was co kupić w aptece na to cudo co się teraz przypałętało?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku najlepsza i bezpieczna w ciąży jest maść Erazaban https://www.doz.pl/apteka/p15708-Erazaban_10__krem_100_mg__g_2_g_w_tubie

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

U Mnie dziś piękne słońce świeci,niechjuż przychodzi ta wiosna!

Wczoraj była u mnie położna,posłuchała serduszka ładnie biło.Coś mój mały mniej aktywny ostatnio może już odpoczywa przed porodem.
    A no i okazało się,że u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia a miało wejść od lipca dla każdej kobiety która będzie chciała ee tam.
    Robią człowieka w jajko:/

Kochane wytrwałości w tych ostatnich ciążowych chwilach:*
    Miłego dnia:)

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani 7 marca zostałam zakwalifikowana do cesarki. Już nie chcą zwlekać bo moje wyniki lecą a skurcze coraz silniejsze krzyżowe. Jedynie co to przez weekend mam mieć kilka konsultacji w tym anestozjologa neurologa i już pediatra i jakiś tam jeszcze. Młoda już wiem że będzie pod specjalnym nadzorem i po urodzeniu otrzyma te same konsultacje zanim dojdzie wogule do szczepienia mi powiedzieli.

Wszystkim mam gratuluję i życzę radości i szczęścia ♡♡♡

She86, RudyTygrysek, kofeinka, edyś, Falon, TaRRa, Kajola, baassiia, Madlene.:), nick nieaktualny, Est, Mietka 30:), M+M+?, Lilou1984, Andriel, Viera Yves, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko 3mam kciuki. Bedzie wszystko dobrze.
    U Oliwki antybiotyk działa bo CRP spadło prawie o polowe w ciagu jednego dnia antybiotykoterapii

edyś, Kokaina, Kajola, Nataszka2200, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate84 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przykro mi, że tyle się musisz nacierpieć :( Los Cię w tej ciąży nie rozpieszczał... Ale nic w przyrodzie nie ginie, na pewno czeka Cię za to wkrótce ciepło spokoju domowego i cudowne bezproblemowe macierzyństwo :) Będziesz się mogła cieszyć swoimi Skarbami :)

Vira przykro mi, że musicie zostać dłużej w szpitalu, ale na pewno Malutka wkrótce poczuje się lepiej i szybko zapomnicie o tych przykrościach. A anemią się nie przejmuj, to bardzo częste u kobiet po porodzie, zaraz Cię tam podreperują i będzie git :)

U mnie jeśli samo nic nie ruszy, to we wtorek wieczorem do szpitala i wywoływanie :( Boję się strasznie zakładania tego cewnika z balonikiem, no i oxy i w ogóle :(

Kaarolina lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, no to 7 trzymamy mocno kciuki :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    U mnie jeśli samo nic nie ruszy, to we wtorek wieczorem do szpitala i wywoływanie :( Boję się strasznie zakładania tego cewnika z balonikiem, no i oxy i w ogóle :(

Paola, my jesteśmy chyba na tym samym etapie ciąży? Ciekawi mnie na jakiej podstawie lekarze decydują się na wywołanie porodu konkretnego dnia, np 5 dni po terminie, a inny będzie czekał 14...- 8 marca to piękna data, dzień kobiet ;)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na ktg zapis prawidłowy uffff.
    Szyjka przygotowana do porodu.
    We wtorek na ktg i 14-ego jak się dotoczę zobaczymy co tam słychać.
    Jestem spokojniejsza, choć juz mam dosyć.
    Ale jak juz tyle wytrzymałam to moze te 3 tyg mnie nie zbawią.
    U mnie dzis pada śnieg :/

Madlene.:), Kajola, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Paola, my jesteśmy chyba na tym samym etapie ciąży? Ciekawi mnie na jakiej podstawie lekarze decydują się na wywołanie porodu konkretnego dnia, np 5 dni po terminie, a inny będzie czekał 14...- 8 marca to piękna data, dzień kobiet ;)
    Mi ginekolog powiedział, że teoretycznie można czekać tyle a tyle dni, ale lepiej wywoływać szybciej, bo im krócej się czeka, tym zwykle mniej komplikacji przy porodzie.
    No ja 8 marca wieczorem bym miała zakładany ten przerażający cewnik, więc jak już to rodziłabym 9 :) Ale to dobrze, niech 8 marca pozostanie świętem mamusi, a tak już zawsze byłabym tego dnia na boczny tor spychana ;) Wystarczy, że imieniny mam w Dzień Matki, więc 2w1 i już mi się to nie podoba ;)

Kokaina lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty już Kokaina wiesz kiedy ewentualnie wywoływanie jeśli samo nic nie ruszy?

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gin kazał przyjsc 7 dni po terminie na wywołani, ale ostatecznie się umówiliśmy, że przyjdę 6 dni po bo akurat wtedy on ma dyżur:) na szczęscie u mnie obejdzię sie bez cewnika :D tylko oxy..

• pap86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli bede miala wywolywany porod w terminie z @ to chyba bez cewnika bo mam gbs dodatni i wtedy bakterie moga przeniknac. Moja pani dr wypiala mi jeszcze recepte na globulki dopocbwowe zeby sprobowac tego gbs zlikwidowac przed porodem to jak by w szpitalu zrobili szybki posiew(podobno maja jakies takie specjslne testy) i nie bylo by gbs to zaczeli by od cewnika bo to dla szyjki lepsze. Ale cos czuje,ze globulki i tak nie zadzialaja.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko to będziemy trzymać kciuki ,będzie dobrze zobaczysz
    Jesteście pod fachową opieką trzymaj się:*

Danusia dasz radę może nawet te 3 tygodnie bo jak nie my to kto?;)
    Buziole

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ