X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Wanna współczuje dolegliwości..migrena, hemoroidy...widzę, że ciąża Cię nie oszczędza. ja zaczynam wieczorami czuć kręgosłup lędźwiowy. wczoraj wieczór spędziłam na piłce i odpuściło. w nocy stękam jak stara baba przekręcając się z brzuszyskiem z boku na bok :P 9 miesiąc rulez :P

No właśnie do tej pory miałam plażę ;) Nic nie bolało, wyniki super. Widocznie każdy musi dostać co jego ;) Ale najważniejsze, że dziś już lepiej, że nowe maluszki na świecie, że buźki coraz większej liczby mam są radosne :) Damy radę!

Lilou1984 lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Miał być tylko pessar ściągany, a jest Adaś :-) 3050 gram, 54 cm Miłości <3 <3 <3 Poród bez oksy, SN, bez nacięcia :-)

Więcej jak się ogarniemy :-)

Ojej Hania! My mialyśmy ten sam termin porodu!!!! Aaaa zaczynam się bać ;)

k0kdha00ytas68fh.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane Ja dzis mam wizyte o 14 i sie ciesze bo to krocze tak boli ze jakas porazka w nocy to az mialam łzy w oczach jak musialam wstac i usiasc porazka...aa tak poza tymi dolegliwosciami to zgaga i tyle byle do 20 marca:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na te wszystkie bóle wiązadeł i krocza, bardzo pomagają ćwiczenia rozciągające + np. takie - włożyć piłę między nogi i uciskać. Wystarczy 1-2 razy dziennie po 10 minut. Ja miałam problemy z dużym bólem w pachwinach i odkąd ćwiczę w sumie 3 razy w tygodniu po 20 minut już mnie właściwie nic nie boli, nawet po nocy wstaje normalnie. A takie ćwiczenia do porodu SN też pomogą.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serioo?! dzis urodzila:) :jest wpis w pamietnikach:)

Renka88, d'nusia, She86, edyś, Kokaina, Kaarolina, Izoleccc, M+M+?, domiii, Lilou1984, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie!

Miłego Słonecznego Dnia!

Ja dziś miałam wybrać się do laboratorium, ale jak weszłam zobaczyłam kolejkę kichających ludzi to sobie podarowałam :)

Biorę się za sprzątanie, chociaż też mam ból krocza niesamowity.

Chyba przyniosę z piwnicy tą piłkę, skoro mówisz Basiu, że pomaga :)

Buziaki!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie marcóweczki :)
    Dzwoniłam właśnie do laboratorium zapytać o wynik GBS i jest ujemny więc się bardzo ciesze :)
    I wyskoczyła mi chyba opryszczka ale nie na ustach tylko tak w sumie kilka milimetrów od ust. Więc pytanie do Was co kupić w aptece na to cudo co się teraz przypałętało?

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Wanna Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku najlepsza i bezpieczna w ciąży jest maść Erazaban https://www.doz.pl/apteka/p15708-Erazaban_10__krem_100_mg__g_2_g_w_tubie

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

U Mnie dziś piękne słońce świeci,niechjuż przychodzi ta wiosna!

Wczoraj była u mnie położna,posłuchała serduszka ładnie biło.Coś mój mały mniej aktywny ostatnio może już odpoczywa przed porodem.
    A no i okazało się,że u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia a miało wejść od lipca dla każdej kobiety która będzie chciała ee tam.
    Robią człowieka w jajko:/

Kochane wytrwałości w tych ostatnich ciążowych chwilach:*
    Miłego dnia:)

Filip 28.03.2016 <3
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani 7 marca zostałam zakwalifikowana do cesarki. Już nie chcą zwlekać bo moje wyniki lecą a skurcze coraz silniejsze krzyżowe. Jedynie co to przez weekend mam mieć kilka konsultacji w tym anestozjologa neurologa i już pediatra i jakiś tam jeszcze. Młoda już wiem że będzie pod specjalnym nadzorem i po urodzeniu otrzyma te same konsultacje zanim dojdzie wogule do szczepienia mi powiedzieli.

Wszystkim mam gratuluję i życzę radości i szczęścia ♡♡♡

She86, RudyTygrysek, kofeinka, edyś, Falon, TaRRa, Kajola, baassiia, Madlene.:), kleo2426, Est, Mietka 30:), M+M+?, Lilou1984, Andriel, Viera Yves, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko 3mam kciuki. Bedzie wszystko dobrze.
    U Oliwki antybiotyk działa bo CRP spadło prawie o polowe w ciagu jednego dnia antybiotykoterapii

edyś, Kokaina, Kajola, Nataszka2200, Izoleccc, kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przykro mi, że tyle się musisz nacierpieć :( Los Cię w tej ciąży nie rozpieszczał... Ale nic w przyrodzie nie ginie, na pewno czeka Cię za to wkrótce ciepło spokoju domowego i cudowne bezproblemowe macierzyństwo :) Będziesz się mogła cieszyć swoimi Skarbami :)

Vira przykro mi, że musicie zostać dłużej w szpitalu, ale na pewno Malutka wkrótce poczuje się lepiej i szybko zapomnicie o tych przykrościach. A anemią się nie przejmuj, to bardzo częste u kobiet po porodzie, zaraz Cię tam podreperują i będzie git :)

U mnie jeśli samo nic nie ruszy, to we wtorek wieczorem do szpitala i wywoływanie :( Boję się strasznie zakładania tego cewnika z balonikiem, no i oxy i w ogóle :(

Kaarolina lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko, no to 7 trzymamy mocno kciuki :)

kofeinka lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    U mnie jeśli samo nic nie ruszy, to we wtorek wieczorem do szpitala i wywoływanie :( Boję się strasznie zakładania tego cewnika z balonikiem, no i oxy i w ogóle :(

Paola, my jesteśmy chyba na tym samym etapie ciąży? Ciekawi mnie na jakiej podstawie lekarze decydują się na wywołanie porodu konkretnego dnia, np 5 dni po terminie, a inny będzie czekał 14...- 8 marca to piękna data, dzień kobiet ;)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na ktg zapis prawidłowy uffff.
    Szyjka przygotowana do porodu.
    We wtorek na ktg i 14-ego jak się dotoczę zobaczymy co tam słychać.
    Jestem spokojniejsza, choć juz mam dosyć.
    Ale jak juz tyle wytrzymałam to moze te 3 tyg mnie nie zbawią.
    U mnie dzis pada śnieg :/

Madlene.:), Kajola, Izoleccc lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Paola, my jesteśmy chyba na tym samym etapie ciąży? Ciekawi mnie na jakiej podstawie lekarze decydują się na wywołanie porodu konkretnego dnia, np 5 dni po terminie, a inny będzie czekał 14...- 8 marca to piękna data, dzień kobiet ;)
    Mi ginekolog powiedział, że teoretycznie można czekać tyle a tyle dni, ale lepiej wywoływać szybciej, bo im krócej się czeka, tym zwykle mniej komplikacji przy porodzie.
    No ja 8 marca wieczorem bym miała zakładany ten przerażający cewnik, więc jak już to rodziłabym 9 :) Ale to dobrze, niech 8 marca pozostanie świętem mamusi, a tak już zawsze byłabym tego dnia na boczny tor spychana ;) Wystarczy, że imieniny mam w Dzień Matki, więc 2w1 i już mi się to nie podoba ;)

Kokaina lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty już Kokaina wiesz kiedy ewentualnie wywoływanie jeśli samo nic nie ruszy?

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gin kazał przyjsc 7 dni po terminie na wywołani, ale ostatecznie się umówiliśmy, że przyjdę 6 dni po bo akurat wtedy on ma dyżur:) na szczęscie u mnie obejdzię sie bez cewnika :D tylko oxy..

• pap86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli bede miala wywolywany porod w terminie z @ to chyba bez cewnika bo mam gbs dodatni i wtedy bakterie moga przeniknac. Moja pani dr wypiala mi jeszcze recepte na globulki dopocbwowe zeby sprobowac tego gbs zlikwidowac przed porodem to jak by w szpitalu zrobili szybki posiew(podobno maja jakies takie specjslne testy) i nie bylo by gbs to zaczeli by od cewnika bo to dla szyjki lepsze. Ale cos czuje,ze globulki i tak nie zadzialaja.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko to będziemy trzymać kciuki ,będzie dobrze zobaczysz
    Jesteście pod fachową opieką trzymaj się:*

Danusia dasz radę może nawet te 3 tygodnie bo jak nie my to kto?;)
    Buziole

d'nusia lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ