Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou1984 wrote:Wanna współczuje dolegliwości..migrena, hemoroidy...widzę, że ciąża Cię nie oszczędza. ja zaczynam wieczorami czuć kręgosłup lędźwiowy. wczoraj wieczór spędziłam na piłce i odpuściło. w nocy stękam jak stara baba przekręcając się z brzuszyskiem z boku na bok
9 miesiąc rulez
No właśnie do tej pory miałam plażęNic nie bolało, wyniki super. Widocznie każdy musi dostać co jego
Ale najważniejsze, że dziś już lepiej, że nowe maluszki na świecie, że buźki coraz większej liczby mam są radosne
Damy radę!
Lilou1984 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane Ja dzis mam wizyte o 14 i sie ciesze bo to krocze tak boli ze jakas porazka w nocy to az mialam łzy w oczach jak musialam wstac i usiasc porazka...aa tak poza tymi dolegliwosciami to zgaga i tyle byle do 20 marca:)
-
Dziewczyny na te wszystkie bóle wiązadeł i krocza, bardzo pomagają ćwiczenia rozciągające + np. takie - włożyć piłę między nogi i uciskać. Wystarczy 1-2 razy dziennie po 10 minut. Ja miałam problemy z dużym bólem w pachwinach i odkąd ćwiczę w sumie 3 razy w tygodniu po 20 minut już mnie właściwie nic nie boli, nawet po nocy wstaje normalnie. A takie ćwiczenia do porodu SN też pomogą.
-
Dzień Dobry Mamusie!
Miłego Słonecznego Dnia!
Ja dziś miałam wybrać się do laboratorium, ale jak weszłam zobaczyłam kolejkę kichających ludzi to sobie podarowałam
Biorę się za sprzątanie, chociaż też mam ból krocza niesamowity.
Chyba przyniosę z piwnicy tą piłkę, skoro mówisz Basiu, że pomaga
Buziaki! -
Witajcie marcóweczki
Dzwoniłam właśnie do laboratorium zapytać o wynik GBS i jest ujemny więc się bardzo ciesze
I wyskoczyła mi chyba opryszczka ale nie na ustach tylko tak w sumie kilka milimetrów od ust. Więc pytanie do Was co kupić w aptece na to cudo co się teraz przypałętało? -
Hej dziewczyny:)
U Mnie dziś piękne słońce świeci,niechjuż przychodzi ta wiosna!
Wczoraj była u mnie położna,posłuchała serduszka ładnie biło.Coś mój mały mniej aktywny ostatnio może już odpoczywa przed porodem.
A no i okazało się,że u mnie w szpitalu nie ma znieczulenia a miało wejść od lipca dla każdej kobiety która będzie chciała ee tam.
Robią człowieka w jajko:/
Kochane wytrwałości w tych ostatnich ciążowych chwilach:*
Miłego dnia:)Filip 28.03.2016
-
Kochani 7 marca zostałam zakwalifikowana do cesarki. Już nie chcą zwlekać bo moje wyniki lecą a skurcze coraz silniejsze krzyżowe. Jedynie co to przez weekend mam mieć kilka konsultacji w tym anestozjologa neurologa i już pediatra i jakiś tam jeszcze. Młoda już wiem że będzie pod specjalnym nadzorem i po urodzeniu otrzyma te same konsultacje zanim dojdzie wogule do szczepienia mi powiedzieli.
Wszystkim mam gratuluję i życzę radości i szczęścia ♡♡♡
She86, RudyTygrysek, kofeinka, edyś, Falon, TaRRa, Kajola, baassiia, Madlene.:), kleo2426, Est, Mietka 30:), M+M+?, Lilou1984, Andriel, Viera Yves, Kate84, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolina przykro mi, że tyle się musisz nacierpieć
Los Cię w tej ciąży nie rozpieszczał... Ale nic w przyrodzie nie ginie, na pewno czeka Cię za to wkrótce ciepło spokoju domowego i cudowne bezproblemowe macierzyństwo
Będziesz się mogła cieszyć swoimi Skarbami
Vira przykro mi, że musicie zostać dłużej w szpitalu, ale na pewno Malutka wkrótce poczuje się lepiej i szybko zapomnicie o tych przykrościach. A anemią się nie przejmuj, to bardzo częste u kobiet po porodzie, zaraz Cię tam podreperują i będzie git
U mnie jeśli samo nic nie ruszy, to we wtorek wieczorem do szpitala i wywoływanieBoję się strasznie zakładania tego cewnika z balonikiem, no i oxy i w ogóle
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:U mnie jeśli samo nic nie ruszy, to we wtorek wieczorem do szpitala i wywoływanie
Boję się strasznie zakładania tego cewnika z balonikiem, no i oxy i w ogóle
Paola, my jesteśmy chyba na tym samym etapie ciąży? Ciekawi mnie na jakiej podstawie lekarze decydują się na wywołanie porodu konkretnego dnia, np 5 dni po terminie, a inny będzie czekał 14...- 8 marca to piękna data, dzień kobiet
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyDzis na ktg zapis prawidłowy uffff.
Szyjka przygotowana do porodu.
We wtorek na ktg i 14-ego jak się dotoczę zobaczymy co tam słychać.
Jestem spokojniejsza, choć juz mam dosyć.
Ale jak juz tyle wytrzymałam to moze te 3 tyg mnie nie zbawią.
U mnie dzis pada śniegMadlene.:), Kajola, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Paola, my jesteśmy chyba na tym samym etapie ciąży? Ciekawi mnie na jakiej podstawie lekarze decydują się na wywołanie porodu konkretnego dnia, np 5 dni po terminie, a inny będzie czekał 14...- 8 marca to piękna data, dzień kobiet
No ja 8 marca wieczorem bym miała zakładany ten przerażający cewnik, więc jak już to rodziłabym 9Ale to dobrze, niech 8 marca pozostanie świętem mamusi, a tak już zawsze byłabym tego dnia na boczny tor spychana
Wystarczy, że imieniny mam w Dzień Matki, więc 2w1 i już mi się to nie podoba
Kokaina lubi tę wiadomość
-
Ja jesli bede miala wywolywany porod w terminie z @ to chyba bez cewnika bo mam gbs dodatni i wtedy bakterie moga przeniknac. Moja pani dr wypiala mi jeszcze recepte na globulki dopocbwowe zeby sprobowac tego gbs zlikwidowac przed porodem to jak by w szpitalu zrobili szybki posiew(podobno maja jakies takie specjslne testy) i nie bylo by gbs to zaczeli by od cewnika bo to dla szyjki lepsze. Ale cos czuje,ze globulki i tak nie zadzialaja.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt