Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Love_life jednak nie jestem czarownicą
Poniedziałek za Nami
Trzymam kciuki za szybkie wywołanie!
ja też mam wrażenie, że mi się brzuszek opuścił. do tej pory mała jak wypinała dupcie to aż mi się pod cycek wbijała a teraz wypina się dużo niżej (ok 4-5 cm pod piersią), no chyba, że po prostu zmieniła pozycję....
dodatkowo czuję takie ciągnięcie w dole brzucha i oczywiście całe spojenie łonowe boli
Lekarz na ostatniej wizycie mi mówił, że już mi dzidzia napiera mocno główką na szyjkę, ale ta jest podobno długa i zamknięta (to było jakiś tydzień temu)
Jutro wyznaczą mi dzień 0
ale nie będę się gniewać na córcie jak zechce poznać rodziców trochę wcześniejw końcu już duuuża dziewczynka jest
Czytam dziewczyny o Waszych problemach i dylematach z KP i zaczyna mnie już zżerać stres. Taki już chyba los matek. najpierw stresujemy się całą ciąże, potem KP, dylematy szczepienia, infekcje, gorączki, ząbki, marudzenia, kolki, potem wychowanie...szkoła, oceny, problemy z małymi buntownikami, potem z wyskokami nastolatków. chyba długo już nie będzie Nam dane spać spokojnieGULP!
foxica lubi tę wiadomość
-
Jestem już mamusią kudłatej, najcudowniejszej Martynki. Martynka waga 3740, 56 cm
Poród hmmm opiszę jak dojdę do siebie, trochę po cięta, zzo cud medycyny
baassiia, Love_life, Kajola, Est, Mania1718, A.Kasia, Teresa1992, d'nusia, MeAmerie, Vira, Izoleccc, kleo2426, perła ziemi, edyś, Czarodziejka87, foxica, Viera Yves, Falon, Mietka 30:), Madzialena90, domiii, M+M+?, Renka88, She86, RudyTygrysek, Madzik90, alinalii, Karolina@, Lilou1984, Andriel, Karka, aaagaaatka, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
U nas zmiana planow bo zaczely sie skurcze I nie beda mi podawac na wywolanie. Oj przeokrutne te skurcze. Odpadl mi tez czop narazie rozwarcie slabe... dziewczyny potwierdzam ze pilka I ruch u mnie zadzialal
Mania1718, baassiia, A.Kasia, Teresa1992, d'nusia, Izoleccc, kleo2426, edyś, Mietka 30:), Madzialena90, domiii, Renka88, Madlene.:), RudyTygrysek, Falon, Karolina@, Est, Lilou1984, Andriel, Hannia123 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Lilou poniedzialek nie ale mowia ze dzis urodze bylas bliska I dzieki Tobie wierzylam ze moze jednak sie udaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 06:53
Lilou1984 lubi tę wiadomość
Madlene serdeczne gratulacje
Love_life ale się cieszę że samoistnie poszło i nie będą póki co Ci nic podawaćTrzymam kciuki żeby szybko poszło
Zaraz będziesz tulic maluszka
No i w końcu dowiemy się kto trzymał cie w napięciu tak długo
U nas dziś położna i 7 dni do indukcjiLove_life, edyś, Falon, Madlene.:) lubią tę wiadomość
[/link]
-
Polecam wziac ze soba ipoda z jakimis piosenkami ktore Wam sie pozytywnie kojarza ja 2 h chodzilam po korytarzu i muzyczka umilila ten czas
Mania1718, d'nusia, Est lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadlene-gratuluje.Potwierdzam-ZZO to cud medycyny. Nie wiem jak bym przetrwała poród bez tego
Odnosnie karmienia to ja karmie na żadanie. Nie czesto zdarza sie,ze przerwa pomiedzy karmieniami trwa dluzej niz 3,5h.
Dzis pierwsza noc w domu. Jakos dałam rade.
za godzine przychodzi polozna.
Milego dnia.Teresa1992, edyś, baassiia, Madlene.:), Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratuluję świeżo upieczonym mamuśkom witajcie maleństwa i rosnijcie zdrowo
Za pozostałe trzymam kciuki.
U nas spokój a termin coraz bliżej.
Męża molestuje, spacery sobie urządzamy dwa razy na dzień i tylko nogi bolą
Jutro wizyta do której miałam nie dorwać, zobaczymy co lekarz powieMadlene.:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje Misken, Anielica i Madlene Wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech
Love life chyba każda z nas w niecierpliwieniu wyczekuje informacji kto przez ostatnie 9 miesięcy zamieszkiwal maminy brzuszek, także czekamy i Trzymamy kciuki za szybki lekki poród
Chyba zaczyna mi się robić coraz ciężej chodzić i funkcjonować, na brzuchu od tygodnia zaczęły pokazywać się rozstępy i wcale nie hamują wręcz przeciwnie.
Tak jak Lilou u Ciebie chyba tez mi się odrobinkę obniżył brzuchol no i nie wspominając o tym stresie o którym napisałaś dokładnie te same myśli na ostatniej prostej.
Dzieci czkawka od paru dni nawet w nocy męczy
Love_life, d'nusia, Madlene.:), Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
A lutowo-marcowe mamusie nawet nie wyobrażacie sobie jak cenne są Wasze rozmówki dotyczące dzieciaczków, karmienia itp . Super ! więcej i częściej
ja jako niedoświadczona mama notuje w głowie każde info
kleo2426, d'nusia, domiii, M+M+?, Karolina@, Est, Lilou1984, Andriel lubią tę wiadomość
-
hej informuję że w najbliższym tygodniu będę mniej dostępna ponieważ przylatuje moja siostrzyczka z narzeczonym
chcę poświęcić im jak najwięcej czasu... bedę się starać czytać was na bieżąco, muszę wiedzieć co i jak u was
oczywiście jeśli zacznie się u mnie akcja wcześniej niż w pon to dam wam znać, nie jestem pewna czy dam radę zdawać relacje na żywo z porodówki ale na pewno was poinformuje co i jak.
gratulacje dla nowych mamusiek
buuuziaki Słoneczka Wy mojed'nusia, Mania1718, Falon, Karolina@, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hej dziewuszki.
Właśnie jestem po pierwszym ktg.Narazie nic się nie dzieje ale... no właśnie doktorek orzekł że brzuszek już się nieco opuścił i przy dobrych wiatrach mogę na święta już być z młodym w domu.No zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co jeszcze usg i warzenie.
W piątek mamy z mężem ważną sprawę w UW więc będzie troszkę stresowo. Mam nadzieję że im tam nie urodzę
A tak poza tym gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych. A dla tych ktore jeszcze w dwupakach powodzenia i cierpliwosciedyś, d'nusia, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość
-
salomea wrote:Kurczę, to moja położna mówiła inaczej. Wg niej przez kilka pierwszych dni (w szpitalu) wybudzać na karmienie co 3 h, i podawać obydwie piersi dla pobudzenia laktacji. W domu zaleciła już nie budzić nawet do 5 h (ale to pewnie zależy od tego jak dzidzia przybiera na wadze) i przy jednym karmieniu podawać tylko jedną pierś, żeby dziecko ją do końca opróżniło, drugą zostawić na kolejne karmienie. I bądź tu mądry...
Jeśli przysypia przy jedzeniu to połaskotać policzek, przewinąć lub rozebrać.
No a jak dziecko opróżni jedna i dalej jest glodne to przecież mu nie odmówisz?
No i te przerwy 5h to widzialabym tylko 2na dobe, glownie w nocy, bo jak caly czas to wychodzi 5 karmień na dobę, a powinno być 8 na tak wczesnym etapie... nie wiem do kiedy taki system, ale do pierwszej wizyty u pediatry zamierzam się tego trzymac i potem zobaczymy