Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life jednak nie jestem czarownicą :) Poniedziałek za Nami :P Trzymam kciuki za szybkie wywołanie!

ja też mam wrażenie, że mi się brzuszek opuścił. do tej pory mała jak wypinała dupcie to aż mi się pod cycek wbijała a teraz wypina się dużo niżej (ok 4-5 cm pod piersią), no chyba, że po prostu zmieniła pozycję....
    dodatkowo czuję takie ciągnięcie w dole brzucha i oczywiście całe spojenie łonowe boli
    Lekarz na ostatniej wizycie mi mówił, że już mi dzidzia napiera mocno główką na szyjkę, ale ta jest podobno długa i zamknięta (to było jakiś tydzień temu)

Jutro wyznaczą mi dzień 0

ale nie będę się gniewać na córcie jak zechce poznać rodziców trochę wcześniej ;) w końcu już duuuża dziewczynka jest :P

Czytam dziewczyny o Waszych problemach i dylematach z KP i zaczyna mnie już zżerać stres. Taki już chyba los matek. najpierw stresujemy się całą ciąże, potem KP, dylematy szczepienia, infekcje, gorączki, ząbki, marudzenia, kolki, potem wychowanie...szkoła, oceny, problemy z małymi buntownikami, potem z wyskokami nastolatków. chyba długo już nie będzie Nam dane spać spokojnie :) GULP! :D

foxica lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już mamusią kudłatej, najcudowniejszej Martynki. Martynka waga 3740, 56 cm :) Poród hmmm opiszę jak dojdę do siebie, trochę po cięta, zzo cud medycyny :)

baassiia, Love_life, Kajola, Est, Mania1718, nick nieaktualny, Teresa1992, nick nieaktualny, MeAmerie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, perła ziemi, edyś, Czarodziejka87, foxica, Viera Yves, Falon, Mietka 30:), Madzialena90, domiii, M+M+?, Renka88, She86, RudyTygrysek, Madzik90, alinalii, Karolina@, Lilou1984, Andriel, Karka, aaagaaatka, Hannia123 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

Madlene.:) lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiana planow bo zaczely sie skurcze I nie beda mi podawac na wywolanie. Oj przeokrutne te skurcze. Odpadl mi tez czop narazie rozwarcie slabe... dziewczyny potwierdzam ze pilka I ruch u mnie zadzialal

Mania1718, baassiia, nick nieaktualny, Teresa1992, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, edyś, Mietka 30:), Madzialena90, domiii, Renka88, Madlene.:), RudyTygrysek, Falon, Karolina@, Est, Lilou1984, Andriel, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lilou poniedzialek nie ale mowia ze dzis urodze bylas bliska I dzieki Tobie wierzylam ze moze jednak sie uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 06:53

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Madlene :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene serdeczne gratulacje <3

Love_life ale się cieszę że samoistnie poszło i nie będą póki co Ci nic podawać :) Trzymam kciuki żeby szybko poszło <3 Zaraz będziesz tulic maluszka <3 No i w końcu dowiemy się kto trzymał cie w napięciu tak długo :)

U nas dziś położna i 7 dni do indukcji <3

Love_life, edyś, Falon, Madlene.:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wziac ze soba ipoda z jakimis piosenkami ktore Wam sie pozytywnie kojarza ja 2 h chodzilam po korytarzu i muzyczka umilila ten czas

Mania1718, nick nieaktualny, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anie93lica
    Misken90
    Madlene

GRATULACJE !!!!!! :D :D :D

foxica, domiii, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene-gratuluje.Potwierdzam-ZZO to cud medycyny. Nie wiem jak bym przetrwała poród bez tego :-)
    Odnosnie karmienia to ja karmie na żadanie. Nie czesto zdarza sie,ze przerwa pomiedzy karmieniami trwa dluzej niz 3,5h.
    Dzis pierwsza noc w domu. Jakos dałam rade.
    za godzine przychodzi polozna :-).
    Milego dnia.

Teresa1992, edyś, baassiia, Madlene.:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonym mamuśkom witajcie maleństwa i rosnijcie zdrowo :-)

Za pozostałe trzymam kciuki.

U nas spokój a termin coraz bliżej.
    Męża molestuje, spacery sobie urządzamy dwa razy na dzień i tylko nogi bolą ;-)
    Jutro wizyta do której miałam nie dorwać, zobaczymy co lekarz powie :-)

• edyś Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misken, Anielica, Madlene gratulacje dla dzielnych mamuś. Niech szkraby rosna duze i silne :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ogromne gratulacje!!:*
    Witaj Martynko:)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak nie przegapiłam tylko nie ogarniam kto jest kto :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Misken, Anielica i Madlene Wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech :-D

Love life chyba każda z nas w niecierpliwieniu wyczekuje informacji kto przez ostatnie 9 miesięcy zamieszkiwal maminy brzuszek, także czekamy i Trzymamy kciuki za szybki lekki poród ;-)

Chyba zaczyna mi się robić coraz ciężej chodzić i funkcjonować, na brzuchu od tygodnia zaczęły pokazywać się rozstępy i wcale nie hamują wręcz przeciwnie.
    Tak jak Lilou u Ciebie chyba tez mi się odrobinkę obniżył brzuchol no i nie wspominając o tym stresie o którym napisałaś dokładnie te same myśli na ostatniej prostej.
    Dzieci czkawka od paru dni nawet w nocy męczy

Love_life, nick nieaktualny, Madlene.:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lutowo-marcowe mamusie nawet nie wyobrażacie sobie jak cenne są Wasze rozmówki dotyczące dzieciaczków, karmienia itp . Super ! więcej i częściej ;-) ja jako niedoświadczona mama notuje w głowie każde info :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, domiii, M+M+?, Karolina@, Est, Lilou1984, Andriel lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej informuję że w najbliższym tygodniu będę mniej dostępna ponieważ przylatuje moja siostrzyczka z narzeczonym :) chcę poświęcić im jak najwięcej czasu... bedę się starać czytać was na bieżąco, muszę wiedzieć co i jak u was ;D

oczywiście jeśli zacznie się u mnie akcja wcześniej niż w pon to dam wam znać, nie jestem pewna czy dam radę zdawać relacje na żywo z porodówki ale na pewno was poinformuje co i jak.

gratulacje dla nowych mamusiek <3

buuuziaki Słoneczka Wy moje <3

nick nieaktualny, Mania1718, Falon, Karolina@, Lilou1984, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się nie mylę to Robaczek też już po CC jest.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki.
    Właśnie jestem po pierwszym ktg.Narazie nic się nie dzieje ale... no właśnie doktorek orzekł że brzuszek już się nieco opuścił i przy dobrych wiatrach mogę na święta już być z młodym w domu.No zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co jeszcze usg i warzenie.
    W piątek mamy z mężem ważną sprawę w UW więc będzie troszkę stresowo. Mam nadzieję że im tam nie urodzę ;)
    A tak poza tym gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych. A dla tych ktore jeszcze w dwupakach powodzenia i cierpliwosci :)

edyś, nick nieaktualny, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Kurczę, to moja położna mówiła inaczej. Wg niej przez kilka pierwszych dni (w szpitalu) wybudzać na karmienie co 3 h, i podawać obydwie piersi dla pobudzenia laktacji. W domu zaleciła już nie budzić nawet do 5 h (ale to pewnie zależy od tego jak dzidzia przybiera na wadze) i przy jednym karmieniu podawać tylko jedną pierś, żeby dziecko ją do końca opróżniło, drugą zostawić na kolejne karmienie. I bądź tu mądry...
    Jeśli przysypia przy jedzeniu to połaskotać policzek, przewinąć lub rozebrać.

No a jak dziecko opróżni jedna i dalej jest glodne to przecież mu nie odmówisz? :)

No i te przerwy 5h to widzialabym tylko 2na dobe, glownie w nocy, bo jak caly czas to wychodzi 5 karmień na dobę, a powinno być 8 na tak wczesnym etapie... nie wiem do kiedy taki system, ale do pierwszej wizyty u pediatry zamierzam się tego trzymac i potem zobaczymy :)

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 2120 2121 2122 2123 2124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ