X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life jednak nie jestem czarownicą :) Poniedziałek za Nami :P Trzymam kciuki za szybkie wywołanie!

ja też mam wrażenie, że mi się brzuszek opuścił. do tej pory mała jak wypinała dupcie to aż mi się pod cycek wbijała a teraz wypina się dużo niżej (ok 4-5 cm pod piersią), no chyba, że po prostu zmieniła pozycję....
    dodatkowo czuję takie ciągnięcie w dole brzucha i oczywiście całe spojenie łonowe boli
    Lekarz na ostatniej wizycie mi mówił, że już mi dzidzia napiera mocno główką na szyjkę, ale ta jest podobno długa i zamknięta (to było jakiś tydzień temu)

Jutro wyznaczą mi dzień 0

ale nie będę się gniewać na córcie jak zechce poznać rodziców trochę wcześniej ;) w końcu już duuuża dziewczynka jest :P

Czytam dziewczyny o Waszych problemach i dylematach z KP i zaczyna mnie już zżerać stres. Taki już chyba los matek. najpierw stresujemy się całą ciąże, potem KP, dylematy szczepienia, infekcje, gorączki, ząbki, marudzenia, kolki, potem wychowanie...szkoła, oceny, problemy z małymi buntownikami, potem z wyskokami nastolatków. chyba długo już nie będzie Nam dane spać spokojnie :) GULP! :D

foxica lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już mamusią kudłatej, najcudowniejszej Martynki. Martynka waga 3740, 56 cm :) Poród hmmm opiszę jak dojdę do siebie, trochę po cięta, zzo cud medycyny :)

baassiia, Love_life, Kajola, Est, Mania1718, A.Kasia, Teresa1992, d'nusia, MeAmerie, Vira, Izoleccc, kleo2426, perła ziemi, edyś, Czarodziejka87, foxica, Viera Yves, Falon, Mietka 30:), Madzialena90, domiii, M+M+?, Renka88, She86, RudyTygrysek, Madzik90, alinalii, Karolina@, Lilou1984, Andriel, Karka, aaagaaatka, Hannia123 lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

Madlene.:) lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiana planow bo zaczely sie skurcze I nie beda mi podawac na wywolanie. Oj przeokrutne te skurcze. Odpadl mi tez czop narazie rozwarcie slabe... dziewczyny potwierdzam ze pilka I ruch u mnie zadzialal

Mania1718, baassiia, A.Kasia, Teresa1992, d'nusia, Izoleccc, kleo2426, edyś, Mietka 30:), Madzialena90, domiii, Renka88, Madlene.:), RudyTygrysek, Falon, Karolina@, Est, Lilou1984, Andriel, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lilou poniedzialek nie ale mowia ze dzis urodze bylas bliska I dzieki Tobie wierzylam ze moze jednak sie uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 06:53

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Madlene :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene serdeczne gratulacje <3

Love_life ale się cieszę że samoistnie poszło i nie będą póki co Ci nic podawać :) Trzymam kciuki żeby szybko poszło <3 Zaraz będziesz tulic maluszka <3 No i w końcu dowiemy się kto trzymał cie w napięciu tak długo :)

U nas dziś położna i 7 dni do indukcji <3

Love_life, edyś, Falon, Madlene.:) lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wziac ze soba ipoda z jakimis piosenkami ktore Wam sie pozytywnie kojarza ja 2 h chodzilam po korytarzu i muzyczka umilila ten czas

Mania1718, d'nusia, Est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anie93lica
    Misken90
    Madlene

GRATULACJE !!!!!! :D :D :D

foxica, domiii, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene-gratuluje.Potwierdzam-ZZO to cud medycyny. Nie wiem jak bym przetrwała poród bez tego :-)
    Odnosnie karmienia to ja karmie na żadanie. Nie czesto zdarza sie,ze przerwa pomiedzy karmieniami trwa dluzej niz 3,5h.
    Dzis pierwsza noc w domu. Jakos dałam rade.
    za godzine przychodzi polozna :-).
    Milego dnia.

Teresa1992, edyś, baassiia, Madlene.:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonym mamuśkom witajcie maleństwa i rosnijcie zdrowo :-)

Za pozostałe trzymam kciuki.

U nas spokój a termin coraz bliżej.
    Męża molestuje, spacery sobie urządzamy dwa razy na dzień i tylko nogi bolą ;-)
    Jutro wizyta do której miałam nie dorwać, zobaczymy co lekarz powie :-)

• edyś Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misken, Anielica, Madlene gratulacje dla dzielnych mamuś. Niech szkraby rosna duze i silne :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ogromne gratulacje!!:*
    Witaj Martynko:)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak nie przegapiłam tylko nie ogarniam kto jest kto :-)

d'nusia lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Misken, Anielica i Madlene Wszystkiego dobrego i dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech :-D

Love life chyba każda z nas w niecierpliwieniu wyczekuje informacji kto przez ostatnie 9 miesięcy zamieszkiwal maminy brzuszek, także czekamy i Trzymamy kciuki za szybki lekki poród ;-)

Chyba zaczyna mi się robić coraz ciężej chodzić i funkcjonować, na brzuchu od tygodnia zaczęły pokazywać się rozstępy i wcale nie hamują wręcz przeciwnie.
    Tak jak Lilou u Ciebie chyba tez mi się odrobinkę obniżył brzuchol no i nie wspominając o tym stresie o którym napisałaś dokładnie te same myśli na ostatniej prostej.
    Dzieci czkawka od paru dni nawet w nocy męczy

Love_life, d'nusia, Madlene.:), Lilou1984 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lutowo-marcowe mamusie nawet nie wyobrażacie sobie jak cenne są Wasze rozmówki dotyczące dzieciaczków, karmienia itp . Super ! więcej i częściej ;-) ja jako niedoświadczona mama notuje w głowie każde info :-)

kleo2426, d'nusia, domiii, M+M+?, Karolina@, Est, Lilou1984, Andriel lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej informuję że w najbliższym tygodniu będę mniej dostępna ponieważ przylatuje moja siostrzyczka z narzeczonym :) chcę poświęcić im jak najwięcej czasu... bedę się starać czytać was na bieżąco, muszę wiedzieć co i jak u was ;D

oczywiście jeśli zacznie się u mnie akcja wcześniej niż w pon to dam wam znać, nie jestem pewna czy dam radę zdawać relacje na żywo z porodówki ale na pewno was poinformuje co i jak.

gratulacje dla nowych mamusiek <3

buuuziaki Słoneczka Wy moje <3

d'nusia, Mania1718, Falon, Karolina@, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się nie mylę to Robaczek też już po CC jest.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki.
    Właśnie jestem po pierwszym ktg.Narazie nic się nie dzieje ale... no właśnie doktorek orzekł że brzuszek już się nieco opuścił i przy dobrych wiatrach mogę na święta już być z młodym w domu.No zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co jeszcze usg i warzenie.
    W piątek mamy z mężem ważną sprawę w UW więc będzie troszkę stresowo. Mam nadzieję że im tam nie urodzę ;)
    A tak poza tym gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych. A dla tych ktore jeszcze w dwupakach powodzenia i cierpliwosci :)

edyś, d'nusia, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Kurczę, to moja położna mówiła inaczej. Wg niej przez kilka pierwszych dni (w szpitalu) wybudzać na karmienie co 3 h, i podawać obydwie piersi dla pobudzenia laktacji. W domu zaleciła już nie budzić nawet do 5 h (ale to pewnie zależy od tego jak dzidzia przybiera na wadze) i przy jednym karmieniu podawać tylko jedną pierś, żeby dziecko ją do końca opróżniło, drugą zostawić na kolejne karmienie. I bądź tu mądry...
    Jeśli przysypia przy jedzeniu to połaskotać policzek, przewinąć lub rozebrać.

No a jak dziecko opróżni jedna i dalej jest glodne to przecież mu nie odmówisz? :)

No i te przerwy 5h to widzialabym tylko 2na dobe, glownie w nocy, bo jak caly czas to wychodzi 5 karmień na dobę, a powinno być 8 na tak wczesnym etapie... nie wiem do kiedy taki system, ale do pierwszej wizyty u pediatry zamierzam się tego trzymac i potem zobaczymy :)

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 2120 2121 2122 2123 2124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ