X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Gratulacje dla nowych mam! Dużo zdrówka dla Was!

Ja juz po pobraniu krwi.
    Miłego dnia kochane! Trzymam kciuki za dzisiejsze rozwiązania!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 do mnie jutro siostra z Anglii przylatuje :D
    Moze Jaś na nią czeka?....

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Madzialena90 do mnie jutro siostra z Anglii przylatuje :D
    Moze Jaś na nią czeka?....

kto wie ja tam bym się nie obraziła :) moja siostrzyczka miała przylecieć w lutym ale plany się jej pokrzyżowały i przylatują dzisiaj.. śmiałam się do niej że nasza córeczka czeka aż ciocia przyjedzie i zechce wychodzić :P a kto wie jakby wtedy przyleciała to już dawno mała byłaby z nami ;D

d'nusia lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Mamuś karmiących :)

https://www.youtube.com/watch?v=Lh352rqnZBE

salomea, Karolina@, Mietka 30:), ksanka, Hannia123 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZień dobry ;)

staram się w miare na bieżąco Was podczytywac ;)
    u nas super ;) mała jest grzeczniutka , nie mamy zadnych problemów
    w nocy pięknie śpi , budzi się regularnie na jedzenie, i przebranie;)

co do karmienia to karmie na wszystkie możliwe sposoby
    ściągam pokarm , daje pierś , i mleko modyfikowane
    wszystko zależy od sytuacji w jakiej się znajdujemy ;)
    bardzo często też robię 20-40ml sztucznego mleka
    a resztę dolewam mojego , Emi jest małym głodomorem
    pochłania nawet 100 ml jednorazowo !

kleo2426, edyś, Karolina@, Est, Andriel, aaagaaatka, Kajola, ksanka, kofeinka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Falon Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie zastanawiam się jakie mm na start? Oczywiście zamierzam karmić piersią, ale w razie potrzeby chcę mieć i te cztuczne pod ręką. Czy położne Wam doradzały? Czy same wybrałyściw? Na rynku jest duży wybór i nie wiem na co się zdecydować. No chyba, że będę kontynuować podane to w szpitalu.

201604051765.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, jasne, jak dziecko nadal głodne to do akcji włącza się druga pierś :) I też myślę, że te 5 h przerwy dotyczy tylko nocy, mojemu Jaśkowi i tak zdarzyło się tylko raz przespać więcej niż 4 h. Wydaje mi się, że każda z nas musi wypracować sobie swój system karmienia dostosowany do maluszka :)

Falon, ja świadomie nie kupowałam na początku żadnego mm. Bardzo chciałam karmić piersią i nie chciałam mieć z tyłu głowy, że w przypadku jakichś trudności mam w zanadrzu mm.

domiii, Falon lubią tę wiadomość

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Koleżanki!
    Ogarnąć to forum to prawdziwy wyczyn więc ja nawet nie próbuję. Ale widzę, że lista rozpakowanych nam się powiększa i wszystkim bardzo gratuluję.
    Michałek ma kompletnie poprzestawiany rytm dobowy - tak więc walczymy.
    Karmię tylko piersią - uparłam się, ale jest ciężko. Karmienie trwa nie raz dwie godziny, bo chwilę pociumka i zasypia. Jak go tylko odłożę to jest ryk i tak w kółko. Żadne podszczypywanie, tarmoszenie nie pomaga. Ale też i z pokarmem jest różnie. Piersi bolą. Ale póki co daję radę.
    W moim pamiętniku opisałam swój poród póki jeszcze coś tam pamiętam. Zapraszam jeśli ktoś ma ochotę, ale ostrzegam - jest długo.
    A my zaraz się znowu karmimy, a potem pierwszy spacerek - już nie możemy się doczekać.

d'nusia, baassiia, Karolina@, foxica, Falon lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ale jestem szczęśliwa! Właśnie skończyłam ogarniać całą papierologię, tj. macierzyński, becikowe, wnioski do ubezpieczenia grupowego itp. Trochę tego się nazbierało... Mam nadzieję, ze już na dniach ogarnę opis porodu, zanim wszystko z mojej głowy wywietrzeje :P

Gratulacje dla nowych rozpakowanych :) Fajnie, że cały czas trzymamy takie stabilne tempo. Powodzenia dla oczekujących na maleństwa :)

Falon - ja karmię piersią, ale zaopatrzyłam się w jedno opakowanie mm - nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji się znajdziemy. Zakupiłam mleczko, jakie podawałam synkowi w szpitalu, tzn. Bebilon (takie w niebieskim opakowaniu).

d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Mamusie zastanawiam się jakie mm na start? Oczywiście zamierzam karmić piersią, ale w razie potrzeby chcę mieć i te cztuczne pod ręką. Czy położne Wam doradzały? Czy same wybrałyściw? Na rynku jest duży wybór i nie wiem na co się zdecydować. No chyba, że będę kontynuować podane to w szpitalu.

Moj mały dostał w szpitalu Bebilon i takie tez kupiliśmy do domu.

Falon lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu, miałam ten sam problem. Przy próbach karmienia tylko piersią moj mały chudł, a w przypadku wcześniaka było to niedopuszczalne. Dlatego jest na piersi + mm, jest mi z tym bardzo złe, bo chciałam karmić tylko piersią ale nic nie mogę zrobić.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dla Mamuś karmiących :)

https://www.youtube.com/watch?v=Lh352rqnZBE

Linkowałam to tutaj 3 dni temu :D:D po mega ciężkiej nocy Emila <3

Renka88, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pępek Zosi odpadł!! Hura hura

MeAmerie, domiii, foxica, edyś, Czarodziejka87, Lilou1984, d'nusia, M+M+?, Falon, kleo2426, Andriel, RudyTygrysek, Izoleccc, Mietka 30:), Karka, salomea, Est, Kajola, ksanka, alinalii, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Linkowałam to tutaj 3 dni temu :D:D po mega ciężkiej nocy Emila <3

:) Widzisz jak czytam "dokładnie", ostatnio cieżko mi ogarnąć tu i FB.

Zaczęłam więcej robić w domu, to i tyle na kompie nie jestem :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene Gratulacje! :) Witamy Martynkę <3 i czekamy na relacje!

Anielica to jeszcze tu przywitam Maję <3 i pogratuluje dzielnej mamusi;) bo na FB już w nocy widziałam i gratulowałam:)

Ciekawe kto u Love_Life pcha się na Świat:) Ja stawiam na chłopaka. Jakieś zakłady robimy? :D :D :D. trzymamy kciuki żeby szybko poszło

Foxica u mnie też ostatnio czkawka częsta u córci:) chyba na koniec dzieci się na poważnie wzięły za ćwiczenia płucek. hehe tak sobie dzisiaj pomyślałam...cała mamusia - wszystko na ostatnią chwilę :P

trochę mi się dzień z nocą przestawia ostatnio. w nocy nie mogę się ułożyć i do 3-4 nie śpię, a najmocniejszy sen mam między 5-10 rano :) i już wtedy nawet na siku nie wstaje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:59

foxica, Madlene.:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja obstawię dziewczynkę ;-)
    Tylko, że ja nawet na testach zamkniętych w szkole na dwie możliwości metodą 'strzalania' a nuż może się uda zawsze trafiałam źle , także tego .. ;-) czekamy na info może odmienil się mój los to chyba i w lotka pójdę obstawić, a co ! ;-D
    Wtedy wszystkie mamuśki zapraszam na lody :-)
    Lilou mam dokładnie to samo co prawda śpię juz od 23-ej , ale pobudki co i rusz i krecenie się i przewalanie męża na boczek co by przestał choć na chwilę chrapac, masakra, wczoraj pierwszy raz drzemka w.południe (ostatnio zdarzały się w 1 trym) i teraz tez właśnie się ułożyłam i mam taki niecny plan póki można :-)

Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u love_life obstawiam chłopaka :-)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam kochane jadzis pod wieczor jade na ip z tym bolem krocza(spojenie lonowe) bo tak boli ze chodzic nie moge kuleje...myslicie ze moga mnie zostawic czy spr i puszcza do domu...nie wiem czy brc torbe gin pow ze spr i do domu...hmm

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no i moje wyniki moczu okazały się fatalne. Czyli jednak coś z nerkami.
    Ginka kazała przyjść w piątek na wizytę i zdecydujemy czy infekcja jest łagodna i bierzemy proszki czy szpital :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Dziewczynki pępek Zosi odpadł!! Hura hura

u nas też dzisiaj! :)

Est, Lilou1984, Czarodziejka87, foxica, kleo2426, Kajola, RudyTygrysek, d'nusia, M+M+?, Andriel, Karka, Mietka 30:), alinalii, Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 2121 2122 2123 2124 2125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ