Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
d'nusia wrote:Madzialena90 do mnie jutro siostra z Anglii przylatuje
Moze Jaś na nią czeka?....
kto wie ja tam bym się nie obraziłamoja siostrzyczka miała przylecieć w lutym ale plany się jej pokrzyżowały i przylatują dzisiaj.. śmiałam się do niej że nasza córeczka czeka aż ciocia przyjedzie i zechce wychodzić
a kto wie jakby wtedy przyleciała to już dawno mała byłaby z nami
d'nusia lubi tę wiadomość
-
DZień dobry
staram się w miare na bieżąco Was podczytywac
u nas supermała jest grzeczniutka , nie mamy zadnych problemów
w nocy pięknie śpi , budzi się regularnie na jedzenie, i przebranie;)
co do karmienia to karmie na wszystkie możliwe sposoby
ściągam pokarm , daje pierś , i mleko modyfikowane
wszystko zależy od sytuacji w jakiej się znajdujemy
bardzo często też robię 20-40ml sztucznego mleka
a resztę dolewam mojego , Emi jest małym głodomorem
pochłania nawet 100 ml jednorazowo !kleo2426, edyś, Karolina@, Est, Andriel, aaagaaatka, Kajola, ksanka, kofeinka lubią tę wiadomość
-
Mamusie zastanawiam się jakie mm na start? Oczywiście zamierzam karmić piersią, ale w razie potrzeby chcę mieć i te cztuczne pod ręką. Czy położne Wam doradzały? Czy same wybrałyściw? Na rynku jest duży wybór i nie wiem na co się zdecydować. No chyba, że będę kontynuować podane to w szpitalu.
-
Domii, jasne, jak dziecko nadal głodne to do akcji włącza się druga pierś
I też myślę, że te 5 h przerwy dotyczy tylko nocy, mojemu Jaśkowi i tak zdarzyło się tylko raz przespać więcej niż 4 h. Wydaje mi się, że każda z nas musi wypracować sobie swój system karmienia dostosowany do maluszka
Falon, ja świadomie nie kupowałam na początku żadnego mm. Bardzo chciałam karmić piersią i nie chciałam mieć z tyłu głowy, że w przypadku jakichś trudności mam w zanadrzu mm.domiii, Falon lubią tę wiadomość
-
Witam Koleżanki!
Ogarnąć to forum to prawdziwy wyczyn więc ja nawet nie próbuję. Ale widzę, że lista rozpakowanych nam się powiększa i wszystkim bardzo gratuluję.
Michałek ma kompletnie poprzestawiany rytm dobowy - tak więc walczymy.
Karmię tylko piersią - uparłam się, ale jest ciężko. Karmienie trwa nie raz dwie godziny, bo chwilę pociumka i zasypia. Jak go tylko odłożę to jest ryk i tak w kółko. Żadne podszczypywanie, tarmoszenie nie pomaga. Ale też i z pokarmem jest różnie. Piersi bolą. Ale póki co daję radę.
W moim pamiętniku opisałam swój poród póki jeszcze coś tam pamiętam. Zapraszam jeśli ktoś ma ochotę, ale ostrzegam - jest długo.
A my zaraz się znowu karmimy, a potem pierwszy spacerek - już nie możemy się doczekać.d'nusia, baassiia, Karolina@, foxica, Falon lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki. Ale jestem szczęśliwa! Właśnie skończyłam ogarniać całą papierologię, tj. macierzyński, becikowe, wnioski do ubezpieczenia grupowego itp. Trochę tego się nazbierało... Mam nadzieję, ze już na dniach ogarnę opis porodu, zanim wszystko z mojej głowy wywietrzeje
Gratulacje dla nowych rozpakowanychFajnie, że cały czas trzymamy takie stabilne tempo. Powodzenia dla oczekujących na maleństwa
Falon - ja karmię piersią, ale zaopatrzyłam się w jedno opakowanie mm - nigdy nie wiadomo w jakiej sytuacji się znajdziemy. Zakupiłam mleczko, jakie podawałam synkowi w szpitalu, tzn. Bebilon (takie w niebieskim opakowaniu).d'nusia, Falon lubią tę wiadomość
-
Falon wrote:Mamusie zastanawiam się jakie mm na start? Oczywiście zamierzam karmić piersią, ale w razie potrzeby chcę mieć i te cztuczne pod ręką. Czy położne Wam doradzały? Czy same wybrałyściw? Na rynku jest duży wybór i nie wiem na co się zdecydować. No chyba, że będę kontynuować podane to w szpitalu.
Moj mały dostał w szpitalu Bebilon i takie tez kupiliśmy do domu.Falon lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki pępek Zosi odpadł!! Hura hura
MeAmerie, domiii, foxica, edyś, Czarodziejka87, Lilou1984, d'nusia, M+M+?, Falon, kleo2426, Andriel, RudyTygrysek, Izoleccc, Mietka 30:), Karka, salomea, Est, Kajola, ksanka, alinalii, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Madlene Gratulacje!
Witamy Martynkę
i czekamy na relacje!
Anielica to jeszcze tu przywitam Majęi pogratuluje dzielnej mamusi;) bo na FB już w nocy widziałam i gratulowałam:)
Ciekawe kto u Love_Life pcha się na Świat:) Ja stawiam na chłopaka. Jakieś zakłady robimy?. trzymamy kciuki żeby szybko poszło
Foxica u mnie też ostatnio czkawka częsta u córci:) chyba na koniec dzieci się na poważnie wzięły za ćwiczenia płucek. hehe tak sobie dzisiaj pomyślałam...cała mamusia - wszystko na ostatnią chwilę
trochę mi się dzień z nocą przestawia ostatnio. w nocy nie mogę się ułożyć i do 3-4 nie śpię, a najmocniejszy sen mam między 5-10 ranoi już wtedy nawet na siku nie wstaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:59
foxica, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
To ja obstawię dziewczynkę
Tylko, że ja nawet na testach zamkniętych w szkole na dwie możliwości metodą 'strzalania' a nuż może się uda zawsze trafiałam źle , także tego ..czekamy na info może odmienil się mój los to chyba i w lotka pójdę obstawić, a co !
Wtedy wszystkie mamuśki zapraszam na lody
Lilou mam dokładnie to samo co prawda śpię juz od 23-ej , ale pobudki co i rusz i krecenie się i przewalanie męża na boczek co by przestał choć na chwilę chrapac, masakra, wczoraj pierwszy raz drzemka w.południe (ostatnio zdarzały się w 1 trym) i teraz tez właśnie się ułożyłam i mam taki niecny plan póki można
Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
co tam kochane jadzis pod wieczor jade na ip z tym bolem krocza(spojenie lonowe) bo tak boli ze chodzic nie moge kuleje...myslicie ze moga mnie zostawic czy spr i puszcza do domu...nie wiem czy brc torbe gin pow ze spr i do domu...hmm
-
krówka_muffka wrote:Dziewczynki pępek Zosi odpadł!! Hura hura
u nas też dzisiaj!Est, Lilou1984, Czarodziejka87, foxica, kleo2426, Kajola, RudyTygrysek, d'nusia, M+M+?, Andriel, Karka, Mietka 30:), alinalii, Hannia123, krówka_muffka lubią tę wiadomość