X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Mi cierpną ręce jak śpię ale prawa dłoń to masakra. Ciągle czuję takie jakby mrowienie w palcach.

Przepraszam. Czytam wpisy i przez przypadek nacisnęło mi się "lubię" co jest tu zupełnie nie na miejscu. :(
    Uroki trzymania tableta na kolanach :-/

201604051765.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a co Ci wyszło w tych nowych badaniach?

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dokładnie nie wiem bo ginka zadzwoniła że wyniki fatalne. Przez telefon powiedziała że dużo leukocytów, białko i niski ciężar właściwy :(

Pierwszy raz robiłam u nich w laboratorium i nie jechałam ich specjalnie odbierać. Tylko przez telefon mi tyle zdążyła powiedzieć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 20:40

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie kwalifikacyjnej do cesarki
    mała niziutko głową ale szyjka dzielnie trzyma
    wyznaczyli mi termin CC na 21.03 :) pierwszy dzień wiosny <3

d'nusia, Izoleccc, foxica, perła ziemi, Est, Mania1718, Karka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png

Wysłany: 9 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    ja już po wizycie kwalifikacyjnej do cesarki
    mała niziutko głową ale szyjka dzielnie trzyma
    wyznaczyli mi termin CC na 21.03 :) pierwszy dzień wiosny <3

Co to za wizyta? Ja nie miałam takiej...

Wysłany: 9 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś posprzątałam dom i było małe co nieco z mężem i teraz leżę i męczę się z coraz silniejszym bólem miesiączkowym

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na paznokciach i szorowaniu pięt :D
    Także jestem prawie że gotowa rodzić ahahah

foxica, edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou coś może przegapiłam, ale jakie są u Ciebie wskazania do cc, jeśli nie chcesz to 9czywiscie nie odpowiadaj.
    Ja czekam do piątkowej wizyty u swojego gin stresie, że oboje są znowu główkowo ułożone i musze kombinować co robić żeby jednak uniknąć porodu sn..

qdkkwn155308ojoh.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za małe wtrącenie:
    Kate84
    zaprosiłam Cię do przyjaciółek, bo chciałam zadać pytanie odnośnie Polnej oraz pomiarów Twojej małej na usg (chodzimy do tego samego gabinetu;). Kojarzę z wpisów, że pod koniec Twoja córcia trochę przystopowała z wagą, a dziś właśnie się dowiedziałam, że moja w niecałe 3 tygodnie przybrała tylko 200 g. Nie chcę tu większego offtopu robić poza już poczynionym ; ) więc jeśli pozwolisz, to napisałabym na priv.

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane Marcóweczki (ale się spieszycie, jeszcze 1/3 miesiąca nie minęła, a tu tyle Mamuś!) oraz te wyczekujące : ) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 21:59

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • salomea Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    A ja dziś byłam na paznokciach i szorowaniu pięt :D
    Także jestem prawie że gotowa rodzić ahahah
    Heh, ja też miałam zaplanowane paznokcie i pedicure przed porodem, ale Młody był szybszy :D
    Dziewczyny karmiące piersią,czy wy też tak macie, że Wasze dzieci śpią po pół godziny-godzinę w ciągu dnia i ciągle chcą jeść? Mój Jasiek pobił dziś samego siebie, nie śpi praktycznie od trzech godzin, tzn. budzi się i je i je, i je... Nie sądzę, że się nie najada, bo je nawet 40 min. Już sama nie wiem czy to skok rozwojowy (ale on ma dopiero 2 tyg.) czy kolka czy co...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Heh, ja też miałam zaplanowane paznokcie i pedicure przed porodem, ale Młody był szybszy :D
    Dziewczyny karmiące piersią,czy wy też tak macie, że Wasze dzieci śpią po pół godziny-godzinę w ciągu dnia i ciągle chcą jeść? Mój Jasiek pobił dziś samego siebie, nie śpi praktycznie od trzech godzin, tzn. budzi się i je i je, i je... Nie sądzę, że się nie najada, bo je nawet 40 min. Już sama nie wiem czy to skok rozwojowy (ale on ma dopiero 2 tyg.) czy kolka czy co...

Ponoć właśnie koło 2-3 tyg jest ten pierwszy skok, gdzie dziecko zaczyna potrzebować więcej mleka i dłużej wisi na cycu żeby pobudzić laktację :)

salomea lubi tę wiadomość

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie jutro za nas kciuki! ;) ciekawa jestem czy jutro zrobią cc czy poczekamy do piatku ;)

Lilou1984, d'nusia, A.Kasia, edyś, foxica, Mania1718, Andriel lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa "kwalifikacyjnej" ;) tak ją nazwałam. była to po prostu wizyta w prywatnym gabinecie lekarza pracującego w szpitalu gdzie będę rodzić i decydujacego o cesarkach. zależy mi, żeby on osobiście robił cc ;) dostałam skierowanie z datą kiedy mam się stawić do szpitala. A jeśli akcja porodowa zacznie się wczesnej, to pojedziemy do szpitala przed wyznaczonym terminem.

foxica będę miała cc, bo Iga jest duża. jakbym donosiła ciąże do TP to może mieć nawet 4,5 kg. lekarz prowadzący odradzał mi poród naturalny, jako ciężki dla mnie i dla dziecka. jest duża szansa że i tak skończyłby się cc. stąd taka decyzja:)

foxica lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to trzymam kciuki żeby udało się szybko to opanować. Na razie jak najwięcej pij, żeby plukac nerki i pęcherz.

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Lilou , pierwszy dzień wiosny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 02:34

Lilou1984 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Witam się w skończonym 39 tygodniu :) Dzidziuś wyłaź !!! :P

Po nocy nogi trochę lepsze, więc chyba ok. Wydaje mi się, że ta bezsolna, lekkostrawna dieta zastopuje to puchnięcie. Także trudno, po prostu się trochę pomęczę do porodu z tą dietą. Na wadze też spadło od wczoraj rano 0.5 kg, więc troszkę organizm wody wypuścił :)

3z3c_wykres-sredni-naturalny-czas-trwania-ciazy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:10

d'nusia, Izoleccc, Lilou1984, Mania1718 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana i życzę miłego dnia.

Lilou1984, Mania1718 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou rozumiem :) ja też miałam taką rozmowę z prowadząca :)

Dziewczyny wczoraj bóle miesiączkowe zmieniły się w skurcze ale niestety nieregularne, połączone z mdłościami. Przeszły po nospie więc to ciągle nie to. Pewnie dotrwamy jednak do tego 23 :)

• Wanna Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki, u mnie skończony 38 tydzień. Chyba w końcu torbę spakuje, a co ;)

d'nusia, Mania1718, Lilou1984, edyś, foxica, Czarodziejka87, baassiia, Mietka 30:), Karka, ksanka, Hannia123, Est, Andriel lubią tę wiadomość

k0kdha00ytas68fh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już " na walizkach " . Śmiejemy się że Tomek też się pakuje bo wierci się niemiłosiernie :) wstaliśmy z samego rana żeby się zameldować w szpitalu a tu zaraz przed wyjazdem dostałam telefon, że nie ma miejsc na oddziale i mam przyjechać dopiero na 10. Może do tej pory coś się zwolni.... Oby bo się wściekne.

‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ