Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Est wrote:Czytam o Waszych mężach i mój przegina w druga stronę. Wszystko za mnie robi, muszę się mu spowiadać co jadłam i ile, jak kichnę to od razu sprawdza czy nie mam podniesionej temperatury itd.
Faceci...
Z dwoja zlego to juz chyba lepiej w te strone:-P -
Amarylis wrote:To ja mam strasznego doła , u mnie narazie nikt nie wie prawie o ciąży z bliskich osób więc chcę się podzielić z Wami- dzisiaj miałam plamienie- najpierw jasnoczerwona krew a potem brązowa wydzielina, niby było to tuż po stosunku i wyczytałam,że tak może być,ale strasznie się martwię
w poniedziałek mam wizytę,ale nie wiem czy do tej pory nie zwariuję..i oczywiście szlaban na przytulanie..dopóki się nie dowiem,że wszystko jest ok.
Amarylis,
Jeśli chodzi o plamienia w ciąży, to jestem weteranką, bo mam je prawie cały czas. Odkąd mi się pojawiły, miałam już 2 razy USG i nigdy nie oznaczały one nic złego. Jestem jednym z wielu przykładów, że - jak powiedział mi lekarz w szpitalu - "takie są uroki ciąży na tym etapie". Wystarczy, że np. ma się nadżerkę i ona może w taki właśnie sposób zareagować. Wszelkie ingerencje typu seks, czy badanie USG mogą spowodować efekt w postaci plamienia. Po prostu wszystko w środku jest teraz bardziej ukrwione i w ogóle dzieją się w nas różne dziwne rzeczy.
Oczywiście jeśli miałabyś się bardzo tym denerwować, to możesz podjechać do lekarza i pokazać mu się. Ja zawsze wychodzę z założenia, że lepiej redukować stres, jeśli tylko jest taka możliwość. Ale jeżeli to było jednorazowe, bez bólu brzucha, etc. to najpewniej tylko jakiś drobny incydent. Poobserwuj się jeszcze troszkę, ale na pewno nie bój się, nie denerwuj.skowroneczka87, Amarylis lubią tę wiadomość
-
To ja chyba nie mogę narzekać mojego męża. Mój Edi
jest starszy o 13 lat. W tym roku ma 45 lat. Jest bardzo spokojnym człowiekiem :d i właśnie jak odpoczywam to najbardziej jest zadowolony. Od kilku dni nie gotuję bo nie można nazwać gotowaniem ziemniaki i kefir
a on nie narzeka. Nawet przyniesie pod nos maślankę.
Myślę że faceci muszą do pewnych etapów dojrzeć. Nigdy z nikim nie byłam taka szczęśliwa i pewna jutra. Pracę też nie ma łatwą. Bo jak wychodzi na 6 to wraca o 18/19:00 ale zawsze najpierw na spacer z pieskiem i synem. Dużo mu czasu poświęca. Kocham goEst, arien, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale dziś naskrobałyście, wszystko nadrobiłam ale połowy już nie pamiętam co chciałam odpisać
Na początek to A.Kasia ślicznie wyglądasz!W ogóle tak jak pisze reszta piękna z Ciebie kobieta ! Też zwróciłam uwagę ,że macie bardzo ładną sypialnie ,ale jeszcze bardziej podoba mi się sukienka
Co do nerwów , ja też mam ostatnio nawet M dziś znów mówił,że nie poznaje mnie i ma nadzieję ,że to ciąża
Ja na M nie mogę narzekać , bo jak ja się źle czuje czyli ostatnio co dzień , to robi wszystko ,dba o mnie ,ale czasem nie wierzy,że naprawdę mogę się tak źle czuć ,ale w kółko mu przypominam ,że w ciąży jestem i niestety mam prawo się tak czuć
Co do wieku w którym powinno się mieć dzieci ,to niestety ale też uważam,że te 60 + to trochę przesada...Czasem można nie zdążyć wychować tego dziecka ...
Amarylis ja miałam podobną sytuacje w 6tc tylko ,że u mnie krwi było sporo na początku pojechałam od razu na IP bo mój gin nie odpisywał...ale tam oczywiście sto lat czekania, mój się odezwał i pojechałam do niego, zwiększył mi dawkę leków i kazał więcej odpoczywać ....tzn leżeć!Ja bym chyba pojechała .
Co do naszego forum to ja też się już uzależniłamfajnie ,że tu jesteście , czasem można się pośmiać, czasem ponarzekać
a teraz ja się pochwalę swoim brzuszkiem bo mimo ,że jestem szczupła też mi wyskoczył,że ludzie już u mnie zauważają
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/844bdc0751e6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c798af14bd9.jpg
A tu się chwalę naszym małym człowieczkiem
ma 2,85cm i serduszko biło 175 - szokiem było dla mnie ,że tak się ruszał cały czas i boksował normalnie rączkami i nóżkami
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e3dccc35fee.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d358a6cc6aa2.jpg
Na jednym zdjęciu widać jak rusza rączką a na drugim nóżką
Jak dobrze ,że chodzę podwójnie do ginabo 13tego mam swojego a 24 prenatalne więc mogę często podglądać naszego dzidziusia no i sobie myślę,że jak obydwaj powiedzą jaka płeć to chyba nie będzie pomyłki
z USG wychodzi o 1 dzień starszy
Hmmm nie wiem dlaczego mi tym razem zdjęcia odwróciło bokiem ?
A teraz pytanie do Dziewczyn z problemem tarczycy robiłam dziś kontrolę krwi i hmmm martwię się trochę bo ostatnio lekarka uspokajała mnie ,że mam 2,1 a od 2,5 jest niebezpiecznie , zwiększyła dawkę euthyrxu no ale dzisiejsze wyniki:
tsh 2,51
FT 4 - 1,19
Ft 3 -2,51
we wtorek mam endokrynolog ale nie wiem czy czekać do wizyty bo te pare dni już nic nie zmieni czy zwiększyć sobie sama trochę dawkę leku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:06
Est, domiii, A.Kasia, wiewiórka17, nataliano, anie93lica, She86, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Moim marzeniem jest, żeby mój M był blisko z dzieckiem. Deklaruje się, że bedzie przy nim wszystko robił, zresztą od obowiązków domowych też się nie miga. Ale marzy mi sie, żeby powstała miedzy nim silna, unikatowa więź...A w ogóle jak wyobrażę sobie mojego męża, bez koszulki, prawdziwego, silnego mężczyzne trzymającego w ramionach noworoska czy niemowlę to aż płakać mi się chce ze wzruszenia. Dla mnie to najpięknieszy widok jaki może dla kobiety istnieć.
Co do seksu. Ja może nawet to bym sie pokochała, ale własnie cholernie się boję, że mogę zacząć plamić, może potem brzuch boleć. I chyba najbardziej ten stres odbiera mi ochotę na seksA co do tego, że tam wszystko jest nabrzmiałe. To świeta racja, mam tam naprawde ciaśniutęko i przekonuję się o tym dwa razy dziennie aplikując luteinę
-
Kate, sliczny brzuś, sliczny dzidek, śliczna mamusia
Co do tsh, ja jestem na euthyroxie i miałam ostatnio wynik 2.82 i gin powiedzial zebym co drugi dzien brała dawke 75 (normalnie jestem na 50)
Myślę, że w Twoim przypadku spokojnie możesz poczekaći sie nie martwić!
-
Kate84 wrote:
A teraz pytanie do Dziewczyn z problemem tarczycy robiłam dziś kontrolę krwi i hmmm martwię się trochę bo ostatnio lekarka uspokajała mnie ,że mam 2,1 a od 2,5 jest niebezpiecznie , zwiększyła dawkę euthyrxu no ale dzisiejsze wyniki:
tsh 2,51
FT 4 - 1,19
Ft 3 -2,51
we wtorek mam endokrynolog ale nie wiem czy czekać do wizyty bo te pare dni już nic nie zmieni czy zwiększyć sobie sama trochę dawkę leku?
2.5 to nie są złe wyniki, do wtorku możesz spokojnie poczekać i dawki nie zmieniać, to tylko 4 dni. Wiele kobiet w ogóle nie wie, że ma problemy i robią badania dopiero koło 10 tygodnia i wtedy zaczynają leczenie przy dużo gorszych wynikach a z dzidzią wszytko okWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:50
-
nick nieaktualnyKate84 - super fotki, pięknie Ci brzuszek widać a zdjęcia maluszka po prostu och ach
Jak Ci się sprawują białe meble w sypialni? Mi się zawsze takie podobały ale jak kupiłam małemu białe łóżeczko i komodę to mnie szlag trafia jak się tam kurz zbiera
I teraz tak rozkminiam, że może białe fronty a czarny blat? W kuchni tak mam i się sprawdza a ja lubię taki prosty styl.
wiewiórka17 - mam prawie identyczne ciapki do chodzenia po domuA brzuszek też fajnie rośnie
W ogóle to wszystkie tu narzekają że grube a na zdjęciach każda laskaCiąża chyba sama z siebie uroku dodaje! No poza sytuacją, kiedy wisimy z głową nad kiblem...
wiewiórka17 lubi tę wiadomość
-
No nic dziewczyny ja uciekam spać bo jutro z rana wyjeżdżam na wakacje i musze się wyspać.jak wrócę to Was nadrobie co się tu działo
dobranoc wszystkim :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:54
A.Kasia, muminka83, Izoleccc, baassiia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję bardzo Dziewczyny, ja startowałam z wagi 52,5 spałam do 50 a teraz jest 51,5kg przy 169 cm wzrostu
także nie wiem skąd już ten brzusio, ale uwielbiam go
A. Kasia co do białych mebli to mi się zawsze podobała biało szara sypialnia i w nowym domku tak chcę mieć, teraz mam tylko komandora białego, te szafki i komodę jednak jest to biały połysk i fajnie się sprawdza, ale np wierzch szafki jest już zwykła płyta bez połysku i kurz widać bardziej. Także chyba tylko połyska teraz zamówiliśmy jeszcze moje wymarzone łóżko grafitowe tapicerowane
w kuchni też mam biały połysk ale z ciemnym blatem.
Myślę, że w takim razie czekam na wizytę u endokrynolog i nie będę przesadzać, te parę dni już pewnie dużo nie zmieni.
Ja linka nie mogę otworzyć niestetyjutro na kompie spróbuję.