Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny
Ja póki co śpię na brzuchu, bo tak śpię od dziecka. Nie mam pojęcia jak będę spała, kiedy brzuszek mi na to już nie pozwoli. W planach mam tak jak A.Kasia zakup takiego rogala do spania - chyba nie słyszałam o tym produkcie negatywnej opinii. A podobno potem też do karmienia czy dla maluszka się przydaje.
U mnie dzisiaj impreza dla znajomych. Od rana latam i kończę ciasta, desery, karkówkę na grilla, szaszłyki. Okna wszędzie pootwierane, dzięki czemu mam mały przeciąg, ale nie wiem jak długo. Dzisiaj sąsiad się żeni - współczuję w taką pogodęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:07
-
nick nieaktualny
-
Ja mam dzisiaj dzień rozmyślania. Jak się cały czas źle czułam tak od wczoraj nawet nie wymiotowalam wiec się martwię czy to dobrze. Czy ta luteina dobrze działa czy dzidziuś się rozwija. Może powinnam wyłączyć myślenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:22
-
Renka88 wrote:Ja mam dzisiaj dzień rozmyślania. Jak się cały czas źle czułam tak od wczoraj nawet nie wymiotowalam wiec się martwię czy to dobrze. Czy ta luteina dobrze działa czy dzidziuś się rozwija. Może powinnam wyłączyć myślenie.
Wyłącz myślenieja też miałam taką wariację, jak brzuch bolał to się martwiłam, a jak 3 dni był spokój od wszelkich bóli to od razu panika że coś się stało - my kobiety jesteśmy pokręcone
Renka88 lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży w 13tc nawiedziła mnie rwa kulszowa i tak bolał kręgosłup do końca, a przy porodzie to miałam bóle tylko krzyżowe
Teraz też czekam na ból kręgosłupa, bo jak pisałam że mam sporą nadwagę, więc i więcej dla kręgosłupa dźwigania....
Ja umyłam łazienkę i jestem tak spocona, jak nigdy nie byłam po Chodakowskiej hehe....
Ja nie wiem jak śpię....padam taka zmęczona, że przesypiam całą noc nieświadoma...Renka88 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:A ja właśnie oglądam w DDTVN o tej matce 60-letniej. Teraz to już w ogóle mi ręce opadły zupełnie.
-
nick nieaktualnyMeAmerie, jak Ci dobrze że masz już chociaż łazienkę posprzątaną! Ja jak patrzę na ten burdel w domu to mi się słabo robi a naprawdę nie mam siły tego sprzątać
Tylko z drugiej strony później będzie tylko coraz goręcej i będzie jeszcze gorzej się za to zabrać. Ech, marzy mi się pomoc domowa hehe
-
U mnie właśnie mąż wziął się za porządki
Jeśli chodzi o wosk to pierwsze słyszę że nie wolno. Czytałam że może bardziej boleć bo jesteśmy bardziej wrażliwe. A depilator można
mi kiedyś ginekolog powiedział że skoro coś jest bez recepty to można ale wszystko z głową
a co sądzicie o farbowaniu włosów?
-
nick nieaktualnykofeinka wrote:Kobietki moje drogie powiedzcie proszę, bo może któraś z Was się orientuje - czy w ciąży można używać depilatora????
Wosk zabroniony podobno.
Więc co z depilatorem - muszę jakoś pokonać te włoski na nogach bo golenie co drugi dzień to masakra.
I wosk możesz i depilator. Jako takiego zakazu w ciąży nie ma bo przecież na dziecko to źle nie wpływa. Chodzi bardziej o to, że skóra w ciąży się uwrażliwia i łatwo o podrażnienia. Sprawdź sobie na małym obszarze skóry jak ona zareaguje i jak będzie ok to nie masz się czym martwić.
Co do farbowania to ja akurat nie farbuję włosów od lat. Ale wydaje mi się, że teraz jest taka różnorodność tego typu produktów, że można wybrać ten najmniej drażniący. Włos to twór martwy więc chemikalia z farby nie wnikają do organizmu, chyba to opary są bardziej szkodliwe. Ale na bank są takie farby, które są bezpieczne w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:43
-
A.Kasia wrote:I wosk możesz i depilator. Jako takiego zakazu w ciąży nie ma bo przecież na dziecko to źle nie wpływa. Chodzi bardziej o to, że skóra w ciąży się uwrażliwia i łatwo o podrażnienia. Sprawdź sobie na małym obszarze skóry jak ona zareaguje i jak będzie ok to nie masz się czym martwić.
Ufff... no to mnie uspokoiłaś i uszczęśliwiłaś zarazemmoje nogi aż się proszą by wjechać w nie depilatorem
-
kofeinka wrote:Kobietki moje drogie powiedzcie proszę, bo może któraś z Was się orientuje - czy w ciąży można używać depilatora????
Wosk zabroniony podobno.
Więc co z depilatorem - muszę jakoś pokonać te włoski na nogach bo golenie co drugi dzień to masakra.
Zależy jak znosisz ból, jeśli takowy odczuwasz podczas depilacji. Mnie strasznie boli chociaż i tak uzywalam przez zaciśnięte zeby ( dla piękności trzeba cierpieć heh ) użyłam przed poprzednim poronieniem no i teraz nie zamierzam chyba za bardzo się tym stresuje i myślę że to też miało wpływ na moje poronienie ale jeśli Cię nie boli używaj śmiało.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
annak wrote:Zgadzam się.
Mój mąż jest ode mnie 14 lat starszy. Niedawno skończył 50.
I bardzo mi dobrze z tym, że jest mądry i dojrzały. A jednocześnie umie się powygłupiać i pobiegać za mną po mieszkaniu bzycząc
widzę, że nie ja jedyna, bo u nas różnicy 15 lati bardzo mi z tym dobrze!
a tak w ogóle to dzień dobry, witam się w 12 tygodniuA.Kasia, Love_life, muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
Renka88 wrote:Dziewczyny pytanie do Was jak najlepiej spać w ciąży? W sensie czy pozycja w czasie snu jest ważna?
ja rozmawiałam 2 dni temu ze swoim lekarzem o tym:
na tym etapie ciąży nie ma to znaczenia.
później brzuch będzie Ci przeszkadzał sam z siebie przy spaniu na brzuchu
koło 5/6 miesiąca na plecach też odpadnie, bo będzie Ci się robiło słabo.
a to czy prawy czy lewy bok to dopiero ma znaczenie koło 7 miesiąca - lepiej na lewym, bo na prawym możesz uciskać aortę, ale też bez przesady, bo jak będziesz spała tylko na prawym to się nabawisz innych schorzeńWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 11:17
Love_life, Renka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Ja dziś idę na wesele:/ Nie wiem jak wytrzymam. Cycki bolą, krzyż boli i mdli mnie. Na dworze 100 stopni
. Tez siedzę na poddaszu z wiatrakiem
jeśli chodzi o bol krzyża to ja na noc wkładam poduchę miedzy nogi jak śpię na boku. Trochę pomogło.
-
nick nieaktualny
-
baassiia wrote:Ja to jednak brzucha jeszcze widocznego nie mam
Normalne miałam bardziej płaski, więc sama po sobie widzę, ale dla postronnych jest normalny. No i wieczorem jest większy jednak.
baassiia ja tez za bardzo nie widzę brzucha u siebie, wzdyma się jedynie znacznie, musimy poczekać z 2 tygodnie i też będzie czym się pochwalićNatalia27.03.2016
-
Witam kobietki. To prawda ze trzeba wyłączyć myślenie. Ja panikuje ze cos może być nie tak a przecież ani plamienia ani krwawienia. Juz chce poniedziałek zeby sie uspokoić. Wizyta o 11 to długo nie będę rozmyslac.
W poprzedniej ciąży zakupiłam sobie tego rogala do spania i teraz nie potrafię bez niego zasnac. Pozdrawiammuminka83 lubi tę wiadomość