X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Ja póki co śpię na brzuchu, bo tak śpię od dziecka. Nie mam pojęcia jak będę spała, kiedy brzuszek mi na to już nie pozwoli. W planach mam tak jak A.Kasia zakup takiego rogala do spania - chyba nie słyszałam o tym produkcie negatywnej opinii. A podobno potem też do karmienia czy dla maluszka się przydaje.

U mnie dzisiaj impreza dla znajomych. Od rana latam i kończę ciasta, desery, karkówkę na grilla, szaszłyki. Okna wszędzie pootwierane, dzięki czemu mam mały przeciąg, ale nie wiem jak długo. Dzisiaj sąsiad się żeni - współczuję w taką pogodę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:07

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oglądam w DDTVN o tej matce 60-letniej. Teraz to już w ogóle mi ręce opadły zupełnie.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień rozmyślania. Jak się cały czas źle czułam tak od wczoraj nawet nie wymiotowalam wiec się martwię czy to dobrze. Czy ta luteina dobrze działa czy dzidziuś się rozwija. Może powinnam wyłączyć myślenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:22

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja mam dzisiaj dzień rozmyślania. Jak się cały czas źle czułam tak od wczoraj nawet nie wymiotowalam wiec się martwię czy to dobrze. Czy ta luteina dobrze działa czy dzidziuś się rozwija. Może powinnam wyłączyć myślenie.

Wyłącz myślenie ;) ja też miałam taką wariację, jak brzuch bolał to się martwiłam, a jak 3 dni był spokój od wszelkich bóli to od razu panika że coś się stało - my kobiety jesteśmy pokręcone ;)

Renka88 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży w 13tc nawiedziła mnie rwa kulszowa i tak bolał kręgosłup do końca, a przy porodzie to miałam bóle tylko krzyżowe :(
    Teraz też czekam na ból kręgosłupa, bo jak pisałam że mam sporą nadwagę, więc i więcej dla kręgosłupa dźwigania....

Ja umyłam łazienkę i jestem tak spocona, jak nigdy nie byłam po Chodakowskiej hehe.... ;)

Ja nie wiem jak śpię....padam taka zmęczona, że przesypiam całą noc nieświadoma...

Renka88 lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A ja właśnie oglądam w DDTVN o tej matce 60-letniej. Teraz to już w ogóle mi ręce opadły zupełnie.
    No wg mnie nie jest to normalne. Szkoda że zezwala się na takie rzeczy w tak późnym wieku. Z drugiej strony nie nam to oceniać ja czasami myślę, że takie sytuacje są specjalnie kreowane by w mediach pojawił się jakiś szum i by pobudzić społeczeństwo. Do niedawna tematem top były małżeństwa homoseksualne i adopcja dzieci. Ciekawe co czeka nas teraz..

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki moje drogie powiedzcie proszę, bo może któraś z Was się orientuje - czy w ciąży można używać depilatora????
    Wosk zabroniony podobno.
    Więc co z depilatorem - muszę jakoś pokonać te włoski na nogach bo golenie co drugi dzień to masakra.

wac4wpq.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie, jak Ci dobrze że masz już chociaż łazienkę posprzątaną! Ja jak patrzę na ten burdel w domu to mi się słabo robi a naprawdę nie mam siły tego sprzątać :/ Tylko z drugiej strony później będzie tylko coraz goręcej i będzie jeszcze gorzej się za to zabrać. Ech, marzy mi się pomoc domowa hehe

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie mąż wziął się za porządki :) Jeśli chodzi o wosk to pierwsze słyszę że nie wolno. Czytałam że może bardziej boleć bo jesteśmy bardziej wrażliwe. A depilator można :) mi kiedyś ginekolog powiedział że skoro coś jest bez recepty to można ale wszystko z głową :) a co sądzicie o farbowaniu włosów?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Kobietki moje drogie powiedzcie proszę, bo może któraś z Was się orientuje - czy w ciąży można używać depilatora????
    Wosk zabroniony podobno.
    Więc co z depilatorem - muszę jakoś pokonać te włoski na nogach bo golenie co drugi dzień to masakra.

I wosk możesz i depilator. Jako takiego zakazu w ciąży nie ma bo przecież na dziecko to źle nie wpływa. Chodzi bardziej o to, że skóra w ciąży się uwrażliwia i łatwo o podrażnienia. Sprawdź sobie na małym obszarze skóry jak ona zareaguje i jak będzie ok to nie masz się czym martwić.

Co do farbowania to ja akurat nie farbuję włosów od lat. Ale wydaje mi się, że teraz jest taka różnorodność tego typu produktów, że można wybrać ten najmniej drażniący. Włos to twór martwy więc chemikalia z farby nie wnikają do organizmu, chyba to opary są bardziej szkodliwe. Ale na bank są takie farby, które są bezpieczne w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:43

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    I wosk możesz i depilator. Jako takiego zakazu w ciąży nie ma bo przecież na dziecko to źle nie wpływa. Chodzi bardziej o to, że skóra w ciąży się uwrażliwia i łatwo o podrażnienia. Sprawdź sobie na małym obszarze skóry jak ona zareaguje i jak będzie ok to nie masz się czym martwić.

Ufff... no to mnie uspokoiłaś i uszczęśliwiłaś zarazem :) moje nogi aż się proszą by wjechać w nie depilatorem :)

wac4wpq.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Wosk zabroniony podobno.

Zależy jak znosisz ból, jeśli takowy odczuwasz podczas depilacji. Mnie strasznie boli chociaż i tak uzywalam przez zaciśnięte zeby ( dla piękności trzeba cierpieć heh ) użyłam przed poprzednim poronieniem no i teraz nie zamierzam chyba za bardzo się tym stresuje i myślę że to też miało wpływ na moje poronienie ale jeśli Cię nie boli używaj śmiało.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wosk szkodzi?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Zgadzam się.
    Mój mąż jest ode mnie 14 lat starszy. Niedawno skończył 50.
    I bardzo mi dobrze z tym, że jest mądry i dojrzały. A jednocześnie umie się powygłupiać i pobiegać za mną po mieszkaniu bzycząc ;-)

widzę, że nie ja jedyna, bo u nas różnicy 15 lat :) i bardzo mi z tym dobrze!

a tak w ogóle to dzień dobry, witam się w 12 tygodniu :)

A.Kasia, Love_life, muminka83, krówka_muffka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny pytanie do Was jak najlepiej spać w ciąży? W sensie czy pozycja w czasie snu jest ważna?

ja rozmawiałam 2 dni temu ze swoim lekarzem o tym:
    na tym etapie ciąży nie ma to znaczenia.
    później brzuch będzie Ci przeszkadzał sam z siebie przy spaniu na brzuchu :)
    koło 5/6 miesiąca na plecach też odpadnie, bo będzie Ci się robiło słabo.
    a to czy prawy czy lewy bok to dopiero ma znaczenie koło 7 miesiąca - lepiej na lewym, bo na prawym możesz uciskać aortę, ale też bez przesady, bo jak będziesz spała tylko na prawym to się nabawisz innych schorzeń :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 11:17

Love_life, Renka88 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z farbowaniem włosów wstrzymam się do drugiego trymestru a puki co zastosuje szamponetkę :)

Love_life, Renka88 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja dziś idę na wesele:/ Nie wiem jak wytrzymam. Cycki bolą, krzyż boli i mdli mnie. Na dworze 100 stopni :/. Tez siedzę na poddaszu z wiatrakiem :) jeśli chodzi o bol krzyża to ja na noc wkładam poduchę miedzy nogi jak śpię na boku. Trochę pomogło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D'nusia dobrej zabawy :)

• She86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja to jednak brzucha jeszcze widocznego nie mam :/ Normalne miałam bardziej płaski, więc sama po sobie widzę, ale dla postronnych jest normalny. No i wieczorem jest większy jednak.

2ef2cu1.jpg

baassiia ja tez za bardzo nie widzę brzucha u siebie, wzdyma się jedynie znacznie, musimy poczekać z 2 tygodnie i też będzie czym się pochwalić:D

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki. To prawda ze trzeba wyłączyć myślenie. Ja panikuje ze cos może być nie tak a przecież ani plamienia ani krwawienia. Juz chce poniedziałek zeby sie uspokoić. Wizyta o 11 to długo nie będę rozmyslac.
    W poprzedniej ciąży zakupiłam sobie tego rogala do spania i teraz nie potrafię bez niego zasnac. Pozdrawiam

muminka83 lubi tę wiadomość

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ