Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDomii wpisz na listę jeszcze Anitę przy okazji ( na fb jest info)
Lilianka ur. 11.03.16 r, cc, 3320 ; 52 cm, przepraszam, ze pisze dopiero teraz ale wcześniej był problem z połączeniem się i bardzo źle się czułam ale to opiszę jak juz będę w domkupozdrawiamy wszystkie Kochane Ciocie :-*
muminka83, Est, domiii lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki! Ja dzisiaj zostałam pierwszy dzień sama z synkiem w domu. Poza tym dzisiaj mamy wyjątkowy dzień. Tomasz skończył 2 tygodnie, a jego stara matka 26 lat!
W tym roku dostałam najpiękniejszy prezent urodzinowy, który właśnie śpi w łóżeczku
Renka, Mania, Marlena, Paola, Anita - Gratuluję szczęśliwym mamusiom!Niech Wasze pociechy rosną zdrowo
Madzialena90 - Kochana, strasznie Ci współczuję tej sytuacji... Miałyśmy praktycznie ten sam TP, a mój syn ma już 2 tygodnie. Pomimo tego, że urodziłam po TP... Mam nadzieję, że przyjmą Cię dziś do szpitala i podejmą poważne kroki.
Vira - mój synek też ma gorsze i lepsze nocki, ale póki co dopiero jeden raz zdarzyło mu się po karmieniu u nocy mieć oczy jak 5zł. Zawsze musisz dziecko mocno/ciasno przytulić do piersi/brzuszka, aby czuło się jak w brzuszku mamy. Na mojego to działa - szybko zasypia.
Paola87 - ja mojemu synkowi codziennie po kąpieli masuję całe ciało. Coś na wzór masażu Shantala i póki co nie mamy żadnych problemów. Widać gołym okiem, jak ten masaż go odprężaPoza tym moja przyjaciółka jest masażystką i jeszcze za czasów ciąży zachecała mnie do tego mówiąc, że potrafi zdziałać cuda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:45
d'nusia, domiii, Mania1718, Renka88, Vira, Hannia123, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Marlena, Mania, Renka, Anitka gratuluję raz jeszcze
Mietka, kciuki zaciśnięte, czekamy na pozytywne wieści!
Madzialena przygotuj się merytorycznie na tę wizytę, przecież to niezdrowe dla malucha siedzieć aż tak długo. Oby jednak podjęli decyzję o rozwiązaniu.
Ja dzisiaj wizytuję o 11.40. Mam nadzieję, że to ostatnia wizyta, na której dostanę skierowanie na cc. Tym bardziej, że powoli zaczął odchodzić mi czop ;]d'nusia, Lilou1984, Mania1718, She86, Renka88, Andriel lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:Mania,Marlena -gratulacje.
Dziewczyny padam na pysk doslownie. Oliwka obudzila sie o 1na karmienie. Dostala cyca i w kimono. Za to o 4:30 ponowna pobudka i daje cyca co monent,bujan,nosze i udaje mi sie mala uspic na 15minut. Aktualnie przenioslam sie do salonu by małejdac cyca na kanapie w pozycji siedzacej i oczywiscie Oliwia przysneła ale co momentotwiera oczy by skontrolowacczy jestem. A moj mazspi sobie w najlepsze. Ech-marzy mi sie jedna cala noc bez pobudki. Nie pamietam kiedy taka mialam bo praktycznie cala ciaze mialam nocne wycieczki do toalety
To sa wlasnie uroki macierzynstwa kochana:-) U Ciebie pierwsze dziecko wiec tym bardziej jest szok, ale powoli sie przyzwyczaisz funkcjonowac na autopilocie:-P Pol zartem pol serio, ale coz wiecej mozna doradzic, trzeba przetrwac, a potem bedzie tylko lepiej. Przynajmniej jesli chodzi o przespane noce:-)Vira lubi tę wiadomość
-
Hej kochane witam sie w 40tc
i zycze wam milego dnia:)
Mania1718, Lilou1984, d'nusia, edyś, muminka83, Madzialena90, Karolina@, Hannia123, Karka, Czarodziejka87, RudyTygrysek, aaagaaatka, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Kochane ciocie my od 3 godzin w domku. Wiem ekspres taki jak poród
Natanek grzecznie śpi i pięknie ciągnie cyca
Niestety nie zmierzono go
d'nusia, edyś, baassiia, domiii, muminka83, Lilou1984, Viera Yves, Madzialena90, Karolina@, Hannia123, M+M+?, Czarodziejka87, RudyTygrysek, Falon, Andriel, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
[/link]
-
Mania1718 wrote:Kochane ciocie my od 3 godzin w domku. Wiem ekspres taki jak poród
Natanek grzecznie śpi i pięknie ciągnie cyca
Niestety nie zmierzono go
Ach Ci Brytyjczycy
Mania1718, muminka83, d'nusia, Lilou1984, Falon, She86 lubią tę wiadomość
-
Ja po KTG, dzis robilam na lezaco i tetno nizsze niz ostatnio, srednio 140 z pojedynczymi wzrostami do 180 jak mala bardzo tlukla sie w brzuchu. Za to wykres skurczy totalnie plaski:( zapisal sie jeden do 40, jak chwile suktki podraznilam, phiii...
Eh kiedy ja urodze:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 11:11
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny zauważyłam że troszkę na brzuszku zaczęła mi się łuszczyć/schodzić skóra... Miała któraś tak ?
Ja tak mam.czasem mniej, czasem więcej i tyle
niespecjalnie mnie to przejmuje. W ogóle większość upierdliwością zwalam na końcówkę ciazy
-
Witam się Poniedziałkowo
dokładnie za tydzień mam planowane cesarskie cięcienie mogę uwierzyć już tylko tydzień
Widzę, że mam trochę zaległości:
anitko19953 gratuluje! Witamy Liliankę! piękne imię będzie nosić Twoja córcia!
Karmeleku211 Super że już po wszystkim! Niech Rozalka zdrowo rośnie i daje mamusi wiele miłości i satysfakcji z macierzyństwa
Renka88 Witam kolejną ślicznotkę Basiei Wielkie gratulacje dla dzielnej mamy!
Marlena Gratulacje i dużo zdrówka także dla Milenki i jej mamyjaka długa i szczupła modelka!
Mania1718 No i witamy naszego rodzynka wśród dziewczynek - Natanabuziaki dla Was i dużo szczęścia!
podziwiam! dwa ostatnie porody prawdziwy ekspress
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:58
Mania1718, Renka88 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Dzisiaj mam się stawić do szpitala, a jutro Ula będzie z nami
A informacje te właśnie celebruję czekoladową muffinką i pysznym eklerkiem
Mania1718, She86, d'nusia, TaRRa, Madlene.:), muminka83, Madzialena90, Vira, salomea, Lilou1984, Karolina@, Hannia123, Karka, RudyTygrysek, aaagaaatka, kleo2426, Czarodziejka87, Falon, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Gratuluje świeżo upieczonym mamom
Ogromny buziak dla Was
.
Chcę Wam opisać swój poród, ale jak na razie ile razy się za niego zabieram to płacze, muszą mi chyba hormony puścić to wtedy dopiero dam radę, nie chodzi o to że był taki straszny, tylko wzbudza we mnie ogrom uczuć.
Vira, Mania1718, M+M+?, Vincent, Falon lubią tę wiadomość
-
Marlena wrote:13.03 o 2:50 przyszła na świat Milena
57 cm, 3340 gram. Urodzona sn, poród podobno szybki i spawny. O 0:30 zjechaliśmy na porodówke z patologii ciąży.
Teraz moje pytanie z prośbą o rade za 100 punktów
Czy to normalne że sutki tak bolą podczas karmienia??? Moja Mała to istna pijawka, a suty bolą strasznie...