Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paola możesz delikatnie masować brzuszek.. Leciutko ugniatajac później robić okrezne ruchy w przeciwna stronę zegara i na koniec położyć na brzuszku i delikatnie zjeżdżać ręką po kręgosłupa w dół.. Na koniec leciutko przyciągnąć nóżki do brzuszka i baczki powinny pójść.. My mieliśmy mega problemy z gazem u pierwszego syna i do dnia dzisiejszego stosujemy ten masaż jak tylko czuje ze ma twardy brzuszek
domiii lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
moja Emma równiez równo co 3 h wstaje na cyca
ja jutro jade do mojego gin na sciagniecie szwów
czuje sie wspaniale tak wiec dziewczyny przed CC nie
ma sie czego bac
my sie wentylujemyjutro Emma jedzie ze mna
podrzucę ją do mamy na czas wizyty . a pierwszyt spacer
planuje końcem tyg
-
foxica wrote:I też jestem w szoku dlaczego każdy o to karmienie pyta czy nie mają o czym gadać i nie wiedzą jak zagadać czy skąd to się bierze, bo jak ja sobie myślę, jak koleżanka czy siostra cioteczna była w ciąży albo juz urodziła to nie wypytywałam o takie rzeczy nawet mi do głowy nie przyszło wiec skąd się to bierze, nie wiem.. fakt faktem jest to denerwujące i aż się boje moich reakcji jak się te pytania zaczną chyba pogryze się ze wszystkimi
Bardziej potem frustrujące są te pieprzone dobre rady albo stwierdzenie bo ja karmiłam i zaczyna się.
Nie wiem dlaczego ludzi to interesuje czasem mam wrażenie że chwilowo sami chcą poczuć się lepiej więc zadają pytania. Czasem strach odpowiedzieć cokolwiek bo już wyobraźnia działa. No cóż. Jedni rodzą się z tym czymś jak takt inni nie -
Kaarolina wrote:Paola możesz delikatnie masować brzuszek.. Leciutko ugniatajac później robić okrezne ruchy w przeciwna stronę zegara i na koniec położyć na brzuszku i delikatnie zjeżdżać ręką po kręgosłupa w dół.. Na koniec leciutko przyciągnąć nóżki do brzuszka i baczki powinny pójść.. My mieliśmy mega problemy z gazem u pierwszego syna i do dnia dzisiejszego stosujemy ten masaż jak tylko czuje ze ma twardy brzuszek
-
nick nieaktualnyPaola - co prawda nie mamy problemów z brzuszkiem ale pediatra zapobiegawczo zaleciła nam kropelki probiotyczne Gaja. Trzeba podawać 5 kropelek raz dziennie. A mleko takie ma być
Na początku leci siara czyli to najbardziej wartościowe mleko i z czasem będzie się robiło coraz bardziej białe
Est lubi tę wiadomość
-
No i weekend nad znowu nie zawiódł
gratulacje dla następnych rozpakowanych
czekam na opis Waszych porodow.
Dziewczyny u mnie na sr kobieta bardzo zachwalala masaz shantala. Mówiła, ze dla niej i jej synka to było zbawienie po kilku tygodniach problemów brzuszkowych. Spróbujcie może akurat pomoże.
A mnie na końcówce nic nie rusza, a nawet uważam za miłe pytania znajomych o to kiedy i jakie mam plany. Odbieram je jako troskęAle to może przez to,ze długo siedziałam sama w domu i jestem spragniona kontaktów z ludźmi
Z objawów to okrutnie bola mnie plecy, biodra i spojenie. Szczególnie w nocy. Do tego zauważyłam,ze waga po odstawieniu leków szykuje w górę i mam już 15 na plusiechciałabym urodzić zanim dopadna mnie rozstepy.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
foxica wrote:Paola Lubie oczywiście za to, że urodziłaś
, Gratuluję i życzę Powodzenia w opiece nad dzieciatkiem ja nic nie doradzę jeszcze niestety
Mietka30 Trzymam kciuki jutro, daj znać po wszystkim
Dzięki za pamięć foxicamam tylko nadzieję, że nie będą chcieli mnie odesłać !! Tak czy inaczej dam znać
a teraz muszę się jakoś zrelaksować przed wielkim dniem
buziaki :*d'nusia, foxica, Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Paola - co prawda nie mamy problemów z brzuszkiem ale pediatra zapobiegawczo zaleciła nam kropelki probiotyczne Gaja. Trzeba podawać 5 kropelek raz dziennie. A mleko takie ma być
Na początku leci siara czyli to najbardziej wartościowe mleko i z czasem będzie się robiło coraz bardziej białe
BioGaja chyba -
nick nieaktualnyLaski a jak tyle wstajecie do maluszków to po karmieniu zasypiają od razu czy nie bardzo? Bo ostatnie dwa dni przeciagnełam Oliwke do 22( oczywiscie dwie ostatnie godziny to ryk) i dzieki temu w nocy obudzi sie raz na cyca i zaraz zasypia.Ale ja nie mam sily i serca by ja tak codziennie na wieczór maltretować, a z drugiej strony jak pomysle o tym ze o 4mala bedzir chciala jesc po czym nie chce spac to mi rece opadają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:20
-
Vira, u mnie różnie, czasami budzi się o 3 na cyca a później nie może usnac i do 5-6 różnie to bywa.
Jak nie może usnac to ja przytulam chodzę Bujam w ramionach i też padam, i wówczas śpimy do 8. Najczęściej jest tak ze Zosia zaczyna cycac ok 5 i o 6 spimy.
Później odsyłam w ciągu dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:38
-
Hej ja juz sie w miare ogarnelam zeby w miare jutro wygladac... mam nadzieje ze wszystko bedzie przebiegalo prawidlowo choc nie ukrywam ze boje sie panicznie. Czy ktoras z was mala wywolywany porod? Czego moge sie spodziewac?
d'nusia, Falon, Mania1718, muminka83, Viera Yves lubią tę wiadomość
-
Hej laseczki chyba mój synek się zdecydował
Mam od rana skórcze obecnie co 5 minut i pojawiła się krew na wkladce.Zaraz ruszamy na szpital. Trzymajcie proszę kciuki za bezbolesny poród
baassiia, d'nusia, Est, Madlene.:), RudyTygrysek, edyś, foxica, Lilou1984, nataliano, perła ziemi, Czarodziejka87, domiii, ksanka, Kaarolina, Vira, muminka83, kleo2426, Viera Yves, She86, skowroneczka87, Hannia123, M+M+?, aaagaaatka, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Madzialena z tego.co mi ciocia opowiadala to w polsce podaja oxy w kroplowce na skurcze, czsem tez bakonik na rozwarcie, ale w UK nie wiem jak to wyglada:/ wogole ja Cie podziwiam, ja do tego 42 tyg juz bym chyba psychicznie wysiadla. Ciesze sie, ze, w PL po 41 biora juz na szpital i dzialaja.
Mania trzymam kciuki, dawaj znac co u Ciebie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:37
Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość