X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola możesz delikatnie masować brzuszek.. Leciutko ugniatajac później robić okrezne ruchy w przeciwna stronę zegara i na koniec położyć na brzuszku i delikatnie zjeżdżać ręką po kręgosłupa w dół.. Na koniec leciutko przyciągnąć nóżki do brzuszka i baczki powinny pójść.. My mieliśmy mega problemy z gazem u pierwszego syna i do dnia dzisiejszego stosujemy ten masaż jak tylko czuje ze ma twardy brzuszek

domiii lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka miala cc ale nie daje znac bo nie ma dostepu do neta :) tyle co mi napisala ze juz po cc:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Emma równiez równo co 3 h wstaje na cyca ;)
    ja jutro jade do mojego gin na sciagniecie szwów ;)

czuje sie wspaniale tak wiec dziewczyny przed CC nie
    ma sie czego bac ;)

my sie wentylujemy ;) jutro Emma jedzie ze mna
    podrzucę ją do mamy na czas wizyty . a pierwszyt spacer
    planuje końcem tyg ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    I też jestem w szoku dlaczego każdy o to karmienie pyta czy nie mają o czym gadać i nie wiedzą jak zagadać czy skąd to się bierze, bo jak ja sobie myślę, jak koleżanka czy siostra cioteczna była w ciąży albo juz urodziła to nie wypytywałam o takie rzeczy nawet mi do głowy nie przyszło wiec skąd się to bierze, nie wiem.. fakt faktem jest to denerwujące i aż się boje moich reakcji jak się te pytania zaczną chyba pogryze się ze wszystkimi ;-)

Bardziej potem frustrujące są te pieprzone dobre rady albo stwierdzenie bo ja karmiłam i zaczyna się.
    Nie wiem dlaczego ludzi to interesuje czasem mam wrażenie że chwilowo sami chcą poczuć się lepiej więc zadają pytania. Czasem strach odpowiedzieć cokolwiek bo już wyobraźnia działa. No cóż. Jedni rodzą się z tym czymś jak takt inni nie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paola możesz delikatnie masować brzuszek.. Leciutko ugniatajac później robić okrezne ruchy w przeciwna stronę zegara i na koniec położyć na brzuszku i delikatnie zjeżdżać ręką po kręgosłupa w dół.. Na koniec leciutko przyciągnąć nóżki do brzuszka i baczki powinny pójść.. My mieliśmy mega problemy z gazem u pierwszego syna i do dnia dzisiejszego stosujemy ten masaż jak tylko czuje ze ma twardy brzuszek
    Ale on bąki sadzi non stop...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola - co prawda nie mamy problemów z brzuszkiem ale pediatra zapobiegawczo zaleciła nam kropelki probiotyczne Gaja. Trzeba podawać 5 kropelek raz dziennie. A mleko takie ma być :) Na początku leci siara czyli to najbardziej wartościowe mleko i z czasem będzie się robiło coraz bardziej białe :)

Est lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka dzis urodzila :) pisala na fb :)

muminka83, She86, Renka88 lubią tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i weekend nad znowu nie zawiódł :) gratulacje dla następnych rozpakowanych :) czekam na opis Waszych porodow.

Dziewczyny u mnie na sr kobieta bardzo zachwalala masaz shantala. Mówiła, ze dla niej i jej synka to było zbawienie po kilku tygodniach problemów brzuszkowych. Spróbujcie może akurat pomoże.

A mnie na końcówce nic nie rusza, a nawet uważam za miłe pytania znajomych o to kiedy i jakie mam plany. Odbieram je jako troskę :) Ale to może przez to,ze długo siedziałam sama w domu i jestem spragniona kontaktów z ludźmi :)

Z objawów to okrutnie bola mnie plecy, biodra i spojenie. Szczególnie w nocy. Do tego zauważyłam,ze waga po odstawieniu leków szykuje w górę i mam już 15 na plusie :( chciałabym urodzić zanim dopadna mnie rozstepy.

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    Paola Lubie oczywiście za to, że urodziłaś :-) , Gratuluję i życzę Powodzenia w opiece nad dzieciatkiem ja nic nie doradzę jeszcze niestety

Mietka30 Trzymam kciuki jutro, daj znać po wszystkim :-)

Dzięki za pamięć foxica :) mam tylko nadzieję, że nie będą chcieli mnie odesłać !! Tak czy inaczej dam znać :D a teraz muszę się jakoś zrelaksować przed wielkim dniem :D

buziaki :*

d'nusia, foxica, Lilou1984, muminka83 lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Renka pisała na fb że urodziła Basienke.
    Ja wstaje standardowo o 1/2, 4/5,
    Wychodzi mniej więcej co 2,5-3 h na karmienie.
    Najczęściej o 5 razem zasypiam i śpimy do 8

muminka83 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Paola - co prawda nie mamy problemów z brzuszkiem ale pediatra zapobiegawczo zaleciła nam kropelki probiotyczne Gaja. Trzeba podawać 5 kropelek raz dziennie. A mleko takie ma być :) Na początku leci siara czyli to najbardziej wartościowe mleko i z czasem będzie się robiło coraz bardziej białe :)

BioGaja chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a jak tyle wstajecie do maluszków to po karmieniu zasypiają od razu czy nie bardzo? Bo ostatnie dwa dni przeciagnełam Oliwke do 22( oczywiscie dwie ostatnie godziny to ryk) i dzieki temu w nocy obudzi sie raz na cyca i zaraz zasypia.Ale ja nie mam sily i serca by ja tak codziennie na wieczór maltretować, a z drugiej strony jak pomysle o tym ze o 4mala bedzir chciala jesc po czym nie chce spac to mi rece opadają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:20

• ksanka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, u mnie różnie, czasami budzi się o 3 na cyca a później nie może usnac i do 5-6 różnie to bywa.
    Jak nie może usnac to ja przytulam chodzę Bujam w ramionach i też padam, i wówczas śpimy do 8. Najczęściej jest tak ze Zosia zaczyna cycac ok 5 i o 6 spimy.
    Później odsyłam w ciągu dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:38

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz sie w miare ogarnelam zeby w miare jutro wygladac... mam nadzieje ze wszystko bedzie przebiegalo prawidlowo choc nie ukrywam ze boje sie panicznie. Czy ktoras z was mala wywolywany porod? Czego moge sie spodziewac?

d'nusia, Falon, Mania1718, muminka83, Viera Yves lubią tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki chyba mój synek się zdecydował :) Mam od rana skórcze obecnie co 5 minut i pojawiła się krew na wkladce.Zaraz ruszamy na szpital. Trzymajcie proszę kciuki za bezbolesny poród ;)

baassiia, d'nusia, Est, Madlene.:), RudyTygrysek, edyś, foxica, Lilou1984, nataliano, perła ziemi, Czarodziejka87, domiii, ksanka, Kaarolina, Vira, muminka83, kleo2426, Viera Yves, She86, skowroneczka87, Hannia123, M+M+?, aaagaaatka, Andriel, Izoleccc lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Falon Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 powodzenia!!! Trzymam mocno kciuki, aby sprawnie i bezboleśnie wszystko poszło ;-) fajnie, w końcu będziesz to miała za sobą i zobaczysz te śliczności! :-)

201604051765.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ijeeeee!!! I Ty Mania ale jaja!!! Oczywiście również mocno za Ciebie trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na Twój opis po. Powodzenia!! ;-)

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki &&&
    Powodzenia !

Mania1718 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena z tego.co mi ciocia opowiadala to w polsce podaja oxy w kroplowce na skurcze, czsem tez bakonik na rozwarcie, ale w UK nie wiem jak to wyglada:/ wogole ja Cie podziwiam, ja do tego 42 tyg juz bym chyba psychicznie wysiadla. Ciesze sie, ze, w PL po 41 biora juz na szpital i dzialaja.

Mania trzymam kciuki, dawaj znac co u Ciebie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:37

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania trzymam kciuki !!!

Mania1718 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ